Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

O kur dėt šuniuką, kai jų praktiškai NIEKAM NEREIKIA. Jų PER DAUG. Gerai, jūs šuniukus išdalinat žmonėm, tie irgi leidžia kalytėms turėt šuniukų, na, kokių 30 per gyvenimą. Iš jų kokių 15 kalyčių. Ok, 5 patenka atsakingiems šeimininkams ir jas sterilizuoja/kastruoja. Iš likusių 2 teisiog saugo ir neleidžia atsivest šuniukų. 3 visai neprižiūri, šuniukai kas pusę metų t.y. per gyvenima apie 200 šuniukų bendrai, visi užkasami arba prieglaudose. 5 leidžia atsivesti keletą kartų, bendrai apie 60 šuniukų. 30-čiai ši jų randa naujsu anmus, kiti prieglaudose arba gatvėj, nes niekam nereikalingi. Gražu?
Atsakyti
sveikos mergaites verysad.gif siandien man labai nepasiseke doh.gif mano kalyte rujojanti pirma karta,netycia issprudo per pasivaiksciojima,ir ka jus manot,nes aplink mus trynesi dvornius,kuris mus seke labai ilgai ir paslapcia blink.gif ir jinai tiesiog puole ji vytis zaist doh.gif o tam ne zaidimai galvoj doh.gif
siaubas zinokit,kad mes pagautume paskui savo kale,lakstem su drauge po laukus paskui tuos sunis wacko.gif
o jie laiko tikrai turejo visam tam reikalui doh.gif ,itariu blogiausia cray.gif
bet meldziu,kad nieko nebutu po keliu menesiu,tikiuosi labai,kad jiems nieko neisejo doh.gif
tai dabar noriu paklaust jusu:
skaiciau apie tuos hormoninius vaistus,apie nestumo nutraukima ir t.t.zinau,kad tai labai kenkia kalei.Bet vis del to,jeigu as neketinu veisti,planavau daryti sterilizacija(deja jau per velu siuo atveju).Tai kas dabar geriau,ar leisti kalytei tureti beveisliu suniuku doh.gif ar padaryti ta baisu valyma?na tai butu vienas kartas g.gif o po to operuociau.nezinau,esu pasimetus verysad.gif galvoju ryt vaziuot pas veta pasitart.
kazkaip nelabai norisi turet kokia 11 suniuku,o kur juos det? verysad.gif tuo labiau,kad kalyte tik 8 menesiu dabar.Labai prasau,ne kritikuokit,o patarkit 'zmoniskai'
Atsakyti
QUOTE(v.a.i.d.a. @ 2007 11 19, 01:11)
sveikos mergaites verysad.gif siandien man labai nepasiseke doh.gif mano kalyte rujojanti pirma karta,netycia issprudo per pasivaiksciojima,ir ka jus manot,nes aplink mus trynesi dvornius,kuris mus seke labai ilgai ir paslapcia blink.gif ir jinai tiesiog puole ji vytis zaist doh.gif o tam ne zaidimai galvoj doh.gif
siaubas zinokit,kad mes pagautume paskui savo kale,lakstem su drauge po laukus paskui tuos sunis wacko.gif
o jie laiko tikrai turejo visam tam reikalui doh.gif ,itariu blogiausia cray.gif
bet meldziu,kad nieko nebutu po keliu menesiu,tikiuosi labai,kad jiems nieko neisejo doh.gif
tai dabar noriu paklaust jusu:
skaiciau apie tuos hormoninius vaistus,apie nestumo nutraukima ir t.t.zinau,kad tai labai kenkia kalei.Bet vis del to,jeigu as neketinu veisti,planavau daryti sterilizacija(deja jau per velu siuo atveju).Tai kas dabar geriau,ar leisti kalytei tureti beveisliu suniuku doh.gif  ar padaryti ta baisu valyma?na tai butu vienas kartas g.gif o po to operuociau.nezinau,esu pasimetus verysad.gif galvoju ryt vaziuot pas veta pasitart.
kazkaip nelabai norisi turet kokia 11 suniuku,o kur juos det? verysad.gif tuo labiau,kad kalyte tik 8 menesiu dabar.Labai prasau,ne kritikuokit,o patarkit 'zmoniskai'

Pirmiausia, nustok panikuoti - ne pasaulio pabaiga.
Antra, suskaičiuok, kelinta kalės rujos diena, tada tikimybė, kad susikergė arba padidės, arba sumažės, nes kalės ne visas dienas prisileidžia patinus. Kai kurios ir išvis neprisileidžia, kiek esu girdėjusi atvejų, kai veisėjai per prievartą kergia. Plius, nepamiršk, kad šunys po kergimosi susirakina ir kurį laiką negali vienas nuo kito atsiplėšti - tam reikia daugiau laiko, nei nubėgti už kampo.
Trečia, nėr ko bijoti to valymo. Kaip ir minėjau - ne pasaulio pabaiga. Važiuokit pas veterinarą ir jis jums pasakys, kad maždaug po 25 dienų turėtų pradėti matytis nėštumas. Va tada ir operuokit. Su visais vaikais. Kartoju, nėr čia ko stresuoti ir bijoti. Sterilizuokit ir tiek. Nepriklausomai nuo to, susikergė ar ne. Čia forumietė Acacia galėtų plačiau papasakoti, ji nėščią kalę sterilizavo
Ir sterilizacija tokioj situacijoj būtų kur gas geriau, nei, kaip minėjai 11 dvarniukų be ateities. O vaistai... vaistai čia jau nebepadės.
Atsakyti
Mano vokietė per antrą rują taip pat netyčia susikergė, pasitariau su veterinare ir operavom. Kaip Kenya jau rašė, nėščiai kalei padarė sterilizacijos operaciją. Kuo tas valymas toks baisus, jei vis tiek sterilizuot norit? g.gif Vis tiek laukia narkozė ir operacija, tai viską vienu kartu padaro, nereikia antrą kartą šuns operuot...

Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2007 11 19, 08:42)
Važiuokit pas veterinarą ir jis jums pasakys, kad maždaug po 25 dienų turėtų pradėti matytis nėštumas. Va tada ir operuokit. 

dabar susimasciau kam laukti tas 25 dienas? o negalima iskart pasibaigus rujai sterilizuot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2007 11 19, 09:00)
dabar susimasciau kam laukti tas 25 dienas? o negalima iskart pasibaigus rujai sterilizuot?  g.gif

Nu, mano merga kai per rują iš balkono iššoko ir paskui vetui skambinau, tai sakė 25 dienas dabar laukti... sąžiningai skaičiavau, kalendoriuje kryžiukus dėliojau... neapnėštėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2007 11 19, 10:06)
Nu, mano merga kai per rują iš balkono iššoko ir paskui vetui skambinau, tai sakė 25 dienas dabar laukti... sąžiningai skaičiavau, kalendoriuje kryžiukus dėliojau... neapnėštėjo ax.gif

o veliau sterilizavai vistiek? as manau jei jau nori kastruot itai iskart po rujos... jei aisku galima nelabai nusimanau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mielka: 19 lapkričio 2007 - 09:11
po 25 dienų matosi, ar yra šuniukai. Taigi jei šiaip nekastruotumėt, geriau palaukti ir sužinot, ar verta operuot, ar ne.
Jei šiaip ar taip kastruot žadat, tai tų 25 dienų laukti nereikia, bet iškart po rujos operuoti taip pat negalima, man rodos 2 savaitės turi praeiti. Bijau pameluot, veterinaras tiksliau pasakytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mielka @ 2007 11 19, 09:10)
o veliau sterilizavai vistiek? as manau jei jau nori kastruot itai iskart po rujos... jei aisku galima nelabai nusimanau  blush2.gif

Jo, vis tiek operavom. Gal po dviejų mėnesių. Ramu dabar nail.gif
Atsakyti
aisku 4u.gif
labai visoms aciu smile.gif
as irgi kalendoriui pradesiu zymet
Atsakyti
Na ir aš dėkoju visoms už patarimus 4u.gif - žadėjau pati klausti, bet radau ir klausimą ir atsakymus... Maniškė irgi rujoja pirmą kartą , ji 9 mėnesiukų, tai kaip patarė vet. gydytoja, kad sterilizuoti geriau po pirmos ar net antros rujos, kitaip "liks vaikiška', tai dabar saugau... Sunkiai sekasi, nes namie turim ir 'kavalierių"(nykštukinį pinčeriuką, sprindis nuo žemės, mažesnis už paną 5 kartus, o noras - BEGALINIS, kaip pablūdęs šiuo metu, pradėjo maižioti visur, puola mums į kojas ir nori įkasti...) Tai kavalierius gyvena koridoriuje pririštas už pavadėlio, panelė - uždaryta kitam kambaryje... Anksčiau galvojau, kad ūgių skirtumas yra didelis, nepasieks jis jos, bet teko pasiklausinėjus išgirtsti, kad kai kalė labai nori - atsigula... Tai saugom ... O kiek laiko tas periodas trunka? Ar tikrai apie 1 mėnesį? Jau 2 savaites "atvargom'...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vytenė: 19 lapkričio 2007 - 11:31
QUOTE(vytenė @ 2007 11 19, 11:30)
O kiek laiko tas periodas trunka? Ar tikrai apie 1 mėnesį? Jau 2 savaites "atvargom'...

Aš paprastai apie 21 dieną skaičiuoju. Nu, tai trys savaitės. Paskui pati pamatysi, kad tavo patinui kaip ranka nuims visą psichozę smile.gif

Va čia yra tikslios dienos surašytos.
Atsakyti