Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

nu man kalyciu kastracija-nelabai schmoll.gif kates tai jo-morciauja dazniau-tai reikia biggrin.gif pati turiu katyte-tai sterilizacija issigelbejimas doh.gif nu o kalytei schmoll.gif ...12 metu auginau kale..ir vargo jokio..priziuret tom dienom reik..ir tai ne visom...kazkuria savaite tik labai verziasi,o paskui kad ir serga-bet nebeduoda tongue.gif lotuliukas.gif ..o ir vaikuciu manau kalei reikia nors karta leist turet.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2007 10 27, 11:48)
nu man kalyciu kastracija-nelabai schmoll.gif kates tai jo-morciauja dazniau-tai reikia biggrin.gif pati turiu katyte-tai sterilizacija issigelbejimas doh.gif nu o kalytei schmoll.gif ...12 metu auginau kale..ir vargo jokio..priziuret tom dienom reik..ir tai ne visom...kazkuria savaite tik labai verziasi,o paskui kad ir serga-bet nebeduoda tongue.gif  lotuliukas.gif ..o ir vaikuciu manau kalei reikia nors karta leist turet.. ax.gif

Blogai manai. Bobučių pasakos. Pranešiu žinią, kad kalę reikia arba kergti nuolat (su protingais intervalais ir tik protingu tikslu - neaiškinsiu, pilna apie tai informacijos), arba nekergti išvis. Bo vienas sukergimas žymiai padidina rizika susirgti pūliniu gimdos uždegimu ir kitomis ginekologinėmis ligomis. Kastracija gerai tuo atžvilgiu, kad nebelieka saugojimo problemos, nes būna nerealiausių situacijų, kai kalės netikėtai pasikergia (net patyrusiems veisėjams ir šunų augintojams yra taip buvę - žinau ne vieną atvejį). Tai viena. Antra, išvengiama kitos problemos - nereta kalė po rujų turi netikrą nėštumą, kas ir jai yra blogis, tiek sveikatos, tiek psichikos atžvilgiu, ir šeimininkui, kuris dažnai nežino, ką su - pasakysiu gražiai biggrin.gif - lengvai pačiuožusia kale daryti, kuri ir pieno turi, ir žaisliukus „žindo“.
Taigi, štai tvirti argumentai, kodėl kastracija yra geriau už saugojimą. Mano kalė kastruota ir tuo labai džiaugiuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 27 spalio 2007 - 11:12
QUOTE(Kenya @ 2007 10 27, 11:11)
- lengvai pačiuožusia kale daryti, kuri ir pieno turi, ir žaisliukus „žindo“.
Taigi, štai tvirti argumentai, kodėl kastracija yra geriau už saugojimą. Mano kalė kastruota ir tuo labai džiaugiuosi.

nezinau tada schmoll.gif manajai per 12 metu nepaziuoze niekas biggrin.gif tvarkoje viskas..tris vadas apturejom kas tris metus wub.gif ir sveika kale buvo...
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2007 10 27, 12:15)
nezinau tada schmoll.gif manajai per 12 metu nepaziuoze niekas biggrin.gif tvarkoje viskas..tris  vadas apturejom kas tris metus wub.gif ir sveika kale buvo...

Aš nesakiau, kad kiekviena, aš sakiau - nereta. Pati mačiau, kaip atrodo netikras kalės nėštumas, patikėk, nėra smagu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 27 spalio 2007 - 11:17
O kur dabar šuniukai? Kur tų šuniukų šuniukai? Prieglaudose, patvoryje ir t.t.?
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2007 10 27, 11:17)
O kur dabar šuniukai? Kur tų šuniukų šuniukai? Prieglaudose, patvoryje ir t.t.?

blink.gif tai apie visus kurie veisia irgi taip mastyt galima...suniukai pateko i geras rankas,nes nestumai nebuvo daugiavaisiai..po tris sunelius rolleyes.gif
o jau piktis koks..as tik sakau kad man nepriimtina tai...o kas ka nori ta daro savo augintiniui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2007 10 27, 12:31)
blink.gif tai apie visus kurie veisia irgi taip mastyt galima...suniukai pateko i geras rankas,nes nestumai nebuvo daugiavaisiai..po tris sunelius  rolleyes.gif
o jau piktis koks..as tik sakau kad man nepriimtina tai...o kas ka nori ta daro savo augintiniui mirksiukas.gif

Afigienas požiūris... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2007 10 27, 11:39)
Afigienas požiūris... blink.gif

jums skirtas tongue.gif
Atsakyti
O po to stebimės, iš kur tiek daug šuniukų gatvėse ir prieglaudose užmigdomų...
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2007 10 27, 12:49)
jums skirtas tongue.gif

Nesupratau? Čia vietoje ačiū už patarimą?
Ne nu, nenoriu nei keiktis, nei atsiprašant chujaiktis, bet jau nervai nebelaiko vietomis... kodėl žmonės, kai jiems išdėstai argumentus - net ne nuomonę - apie tam tikrą dalyką, diskusiją dažniausiai baigia įžeidinėjimais? Čia kas, blyn, mentalitetas? Paskui ir pareina net ne žodžiai, o veiksmai, kai su „augintiniu elgiesi kaip nori“: nori, išmeti pro langą, nori, šakėmis užbadai, o nori, kas pusmetį per rują paleidi pasilakstyti ir paskui vaikus užkasi, nes „kalytei reikia vieną kartą vaikų atsivesti, kitaip kaip gi ji motinystės džiaugsmą pajus“
Kada gi žmonės išmoks su savo augintiniais elgtis kaip su gyvais padarais, o ne su asmeniniais daiktais, su kuriais „galima daryti, ką nori“...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 27 spalio 2007 - 11:57
QUOTE(Kenya @ 2007 10 27, 11:54)
Nesupratau? Čia vietoje ačiū už patarimą?
Ne nu, nenoriu nei keiktis, nei atsiprašant chujaiktis, bet jau nervai nebelaiko vietomis... kodėl žmonės, kai jiems išdėstai argumentus - net ne nuomonę - apie tam tikrą dalyką, diskusiją dažniausiai baigia įžeidinėjimais? Čia kas, blyn, mentalitetas? Paskui ir pareina net ne žodžiai, o veiksmai, kai su „augintiniu elgiesi kaip nori“: nori, išmeti pro langą, nori, šakėmis užbadai, o nori, kas pusmetį per rują paleidi pasilakstyti ir paskui vaikus užkasi, nes „kalytei reikia vieną kartą vaikų atsivesti, kitaip kaip gi ji motinystės džiaugsmą pajus“
Kada gi žmonės išmoks su savo augintiniais elgtis kaip su gyvais padarais, o ne su asmeniniais daiktais, su kuriais „galima daryti, ką nori“...

blyn as tik atejusi parasiau kad man (kaip ir dar turbut keleta tukstanciu zmoniu) netinka kastracija kalei mirksiukas.gif o jus cia isterikuot pradejot lotuliukas.gif
easy mirksiukas.gif
pasakyciau,bet tiek to lotuliukas.gif

prie ko cia sakem uzbadyt lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(karinna @ 2007 10 27, 11:51)
O po to stebimės, iš kur tiek daug šuniukų gatvėse ir prieglaudose užmigdomų...

ne vieno,jei seimininkai leisdami kalei atsivest,prisiima atsakomybe uz kiekviena gimusi suniuka wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Afroditte @ 2007 10 27, 13:03)
blyn as tik atejusi parasiau kad man (kaip ir dar turbut keleta tukstanciu zmoniu) netinka kastracija kalei

Nu nieks tamstai bei dar keletui tūkstančių žmonių ir nesiūlo - pasiūlymas, argumentuotas pasiūlymas buvo skirtas Indindrajos kalei. O paklausius bobučių pasakų apie „vieną būtiną vadą“ reikštis nu, sakyčiau, keista. Juolab, kad visur, visuose gyvūnų forumuose, visi veterinarai apie tai šneka... ir vis tiek atsiranda tokių nukritėlių iš dangaus su ta nemirtinga fraze...

Man įdomu, kas skleidžia tokius gandus apie tą vieną vadą, kad žmonėms jie taip užsifiksuoja, jog net veterinarų ir argumentų negirdi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 27 spalio 2007 - 12:13