Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitvarkot su kalyte, kai ji rujoja?

QUOTE(kykute @ 2007 07 19, 22:03)
Arba nori nušauti du zuikius: iš pradžių paims vaistus už injekcijas, vėliau, kai vaistų nebegalės leisti dėl šunytės sveikatos (nes vaistai išbalansuoja visą organizmą), tada pasiūlys tą pačią operaciją. Uždirbs daugiau  ax.gif

BINGO!!! cool.gif . Kaip ir bebūtų skaudu, bet manau, jog komercijos variantas čia sudaro nemažą jo argumentų dalį.
Atsakyti
Beje, apie galimas pasėkmes sutrikus hormoniniam balansui pakankamai aiškiai ir vizualiai paaiškinta Jakovo vet. klinikos puslapyje, kur pateikta gydytojų trumpas aprašymas piometros Piometra
O čia vet. gydytojos L.Ūdraitės straipsnis apie sterilizaciją Augintinis.lt puslapyje Sterilizacija. Pasiskaitykite ir daugiau info apie kalių sterilizaciją, juk info pilnas internetas. Daug informacijos ir straipsnių pateikia patys vet. gydytojai. O ką aiškina tas jūsų vietinis vet. gydytojas, tai aš jau tikrai suabejočiau dėl jo kompetencijos pas jį lankytis toliau.
Atsakyti
QUOTE(lonai @ 2007 07 20, 09:35)
O ką aiškina tas jūsų vietinis vet. gydytojas, tai aš jau tikrai suabejočiau dėl jo kompetencijos pas jį lankytis toliau.

Veterinarai dažnai aiškina tai, ką šeimininkai nori girdėti. Esu turėjus ne vieną atvejį, kai išdėstai visus už ir prieš, o šeimininkai žiūri į tave ir niekaip nenori suprasti, kaip paprastas vaistų suleidimas gali būti blogiau už operaciją, kai duodama narkozė, pjaunamas pilvas ir išimamas visas "fabrikas". Pusę valandos aušini burną, įkalbinėji, o sulauki tik "Ai, tai dabar tik ampulę suleiskit, o po to pažiūrėsim". Taip kad vien veterinaro kaltinti nereikėtų.
ax.gif
Atsakyti
Kykute, nenorėjau įžeisti mirksiukas.gif . Sorry. 4u.gif
Na, kadangi aš iš tokių vet. klinikos klientų, kuomet atvykstu su savo augintiniu be jokio nusistatymo ir mąstanti pakankamai realiai ir blaiviai apie situacija, tai na, net net nepagalvojau apie užsispyrusius šeimininkus doh.gif
Atsakyti
nu va,teks dabar gerai pagalvot...as buvau uz kastracija/sterilizacija,o veterinaras patare nezalot kalytes ir geriau vaistukus leist..teks daugiau pasidomet situo...
Atsakyti
Na as sterilizavau savo mazyle. Nes veist neketinom, tad geriau sterilizuot, kad nebutu veliau problemu. O siaip kai rujojo tai dedavau triusikelius ir iklota smile.gif Ir nemozodavo visur smile.gif
Atsakyti
Ar gali būti, kad kalytei apie rujos vidurį "stogas pavažiuoja" kaip kokiam patinėliui? Maniškė šiandien staiga liovėsi klausyti, namo partemt neįmanoma, o vakar (iki šiol taip nesielgdavo) ir iš namų buvo pabėgusi..
Atsakyti
QUOTE(Indindraja @ 2007 10 26, 19:58)
Ar gali būti, kad kalytei apie rujos vidurį "stogas pavažiuoja" kaip kokiam patinėliui? Maniškė šiandien staiga liovėsi klausyti, namo partemt neįmanoma, o vakar (iki šiol taip nesielgdavo) ir iš namų buvo pabėgusi..

Na jis nepavažiuoja lotuliukas.gif Bet tai normalu,juk pats laikas poruotis ,taip kad saugokit ,nes pabėgus pareis jau pasilaksčius. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Bordo-4 @ 2007 10 26, 20:15)
Na jis nepavažiuoja lotuliukas.gif Bet  tai normalu,juk pats laikas poruotis ,taip kad saugokit ,nes pabėgus pareis jau pasilaksčius. doh.gif

Ir vedant su pavadėliu dar labai gerai apsidairykit,nes galit ir nespėti pamatyti,kaip draugas atsiras.
Atsakyti
Gerai, kad jinai didelė, tai ne visi kavalieriai pasiekia tongue.gif Bet šiaip tai saugau, su pavadėliu einam, visus šunis aplenkinėjam.. Tik keistai labai elgesys pasikeitė. Nebeklauso cool.gif Tai turbūt gamta šaukia? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(seima @ 2007 07 20, 12:26)
nu va,teks dabar gerai pagalvot...as buvau uz kastracija/sterilizacija,o veterinaras patare nezalot kalytes ir geriau vaistukus leist..teks daugiau pasidomet situo...

Į galvą tokiam veterinarui... nors, suprantu ir jį, kai šuniui nuo vaistų pareis sveikata, kur gi kitur kreipsitės, jei ne į jį... o sterilizuosit ir nebeturėsit problemų, ir nebegalės iš jūsų užsidirbti žmogus...

QUOTE(Indindraja @ 2007 10 26, 20:28)
Gerai, kad jinai didelė, tai ne visi kavalieriai pasiekia  tongue.gif Bet šiaip tai saugau, su pavadėliu einam, visus šunis aplenkinėjam.. Tik keistai labai elgesys pasikeitė. Nebeklauso  cool.gif Tai turbūt gamta šaukia? wink.gif

Nu būna, kad kalių elgesys pasikeičia per rują. Tuom ir pasireiškia, nebeklauso, nebesidomi šeimininku, jai labiau rūpi kvapai aplinkui, kiti šunys. Ypač per ovuliaciją. Praeina ovuliacija, pasibaigia ruja ir viskas grįžta į savo vietas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 27 spalio 2007 - 06:57
QUOTE(Kenya @ 2007 10 27, 07:56)
Nu būna, kad kalių elgesys pasikeičia per rują. Tuom ir pasireiškia, nebeklauso, nebesidomi šeimininku, jai labiau rūpi kvapai aplinkui, kiti šunys. Ypač per ovuliaciją. Praeina ovuliacija, pasibaigia ruja ir viskas grįžta į savo vietas.

Kenya, lygiai taip ir atsitiko! O aš iš pradžių nesupratau, kas jai užėjo g.gif Jinai gi priglaustinukė, tik dvi savaites pas mane, elgesys per tą laiką labai pagerėjo, o vakar staiga ėmė elgtis taip, kaip buvo pirmą dieną ją atsivežus. Du žingsnius paeina - stop. Arba traukia į priešingą pusę. O sveria kiek aš. Taip, jai kaip tik ovuliacija prasidėjo..
Ačiū už atsakymus! thumbup.gif Dabar bent jau žinau tokio elgesio priežastis, bus lengviau vienai kitą suprasti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Indindraja @ 2007 10 27, 09:50)
Ačiū už atsakymus!  thumbup.gif Dabar bent jau žinau tokio elgesio priežastis, bus lengviau vienai kitą suprasti  smile.gif

Prašom.
Išvis tu ją sterilizuok - nei problemos bus, nei baimės, kad pabėgs...
Atsakyti