as irgi zalia pasirodysiu as net nezinojau kad patelems tokie dalykai vyksta visai atsilikus bobse tai ziuriu pagal tokias situacijas, tai geriau patinus laikyt? nes, jeigu yra "sviezias" remontas namuose padarytas, o sunyte nemoka susitvarkyt, tai turetu buti baisu kas namuose dedas
QUOTE(Enimdreja @ 2007 02 08, 19:31)
as irgi zalia pasirodysiu as net nezinojau kad patelems tokie dalykai vyksta visai atsilikus bobse tai ziuriu pagal tokias situacijas, tai geriau patinus laikyt? nes, jeigu yra "sviezias" remontas namuose padarytas, o sunyte nemoka susitvarkyt, tai turetu buti baisu kas namuose dedas
Nugi nebūna to kraujo pas skerdžiamą kiaulę, vienas kitas lašas ir viskas. Aišku kilimus saugoti reiktų.
sveikutes
gal galetumet patarti man "zaliai": auginu 5 men toiterju kalyte, mazute labai, sveria apie 700g, nenorim kergti, planuojam kastruoti, taciau ar ji istvers tokia operacija? ir ar tai reiketu daryti dar neprasidejus pirmajai rujai. ir kas tai yra netikras nestumas? labai aciu uz atsakymus
gal galetumet patarti man "zaliai": auginu 5 men toiterju kalyte, mazute labai, sveria apie 700g, nenorim kergti, planuojam kastruoti, taciau ar ji istvers tokia operacija? ir ar tai reiketu daryti dar neprasidejus pirmajai rujai. ir kas tai yra netikras nestumas? labai aciu uz atsakymus
QUOTE(PepsIngius @ 2007 02 13, 16:35)
sveikutes
jei jau kyla tokios mintys, tai siūlau susirasti jau užkapstytas gilaiu šio forumo temas apie sterilizaciją/kastraciją ir įdėmiai jas perskaityti, ten turėtum rasti sau tinkamą sprendimą
QUOTE(PepsIngius @ 2007 02 13, 16:35)
sveikutes
Sterilizuoti galima ir parejus 3 men. nuo rujos. As savaiske sterilizavau po 2 rujos praejus 3 menesiams O siaip tai galvojau, kad operacija bus baisesne, po valandos atvaziavau pasiimti, o mergina jau atsibudus buvo ir baisiai dainavo , po keliu dienu jau miske lakste
labai daug suzinojau ir ismokau is jusu visu tik va musiskei pirmos dvi rujos praejo normaliai, o dabar jau antra karta tariamas nestumas ir pieno atsirado... ir maisto maziau davem ir bandem daugiau pasivaiksciojimu, bet vis tiek pasikartojo tariamas nestumas........ gal galetumet mane kas nors patikslinti nuo kada reikia maziau maisto (maziau baltymingo) duoti ir daugiau aktyvumo. ar nuo tada kai pasirodo kraujas ar veliau???? ir kiek laiko tai testi? jei nuo tada kai pasirodo kraujas, tai reiskia 2 men serti maziau?????? tiesiog is jusu atsakymu nerandu tiksliai nuo kada ir kiek laiko serti maziau kad isvengti tariamo nestumo
QUOTE(fantasia @ 2007 06 01, 09:08)
labai daug suzinojau ir ismokau is jusu visu tik va musiskei pirmos dvi rujos praejo normaliai, o dabar jau antra karta tariamas nestumas ir pieno atsirado... ir maisto maziau davem ir bandem daugiau pasivaiksciojimu, bet vis tiek pasikartojo tariamas nestumas........ gal galetumet mane kas nors patikslinti nuo kada reikia maziau maisto (maziau baltymingo) duoti ir daugiau aktyvumo. ar nuo tada kai pasirodo kraujas ar veliau???? ir kiek laiko tai testi? jei nuo tada kai pasirodo kraujas, tai reiskia 2 men serti maziau?????? tiesiog is jusu atsakymu nerandu tiksliai nuo kada ir kiek laiko serti maziau kad isvengti tariamo nestumo
tokiu atveju tuomet jau nuo rujos pradžios kažkiek ribokite maistą, kai ruja baigsis, galite gražinti normas, o praeėjus mėnesiui po rujos vėl mažinkite normas ir didinkite krūvį, atimkit visokius cypsinčius žaisliukus, perdaug nemyluokt kalytės ir tęskit šitaip maždaug mėnesį ar daugiau... iš tikro sunku tiksliai pasakyti, žiūrėkit pagal kalytę: ar nekapsto grindų, guolio, nesisuka keistai savo guolyje, nemuša jos karštis, nelekuoja perdaug, nelaka labai daug vandens... tokie maždaug yra požymiai, po kurių gali atsirasti pienas.
O šiaip aš jūsų vietoje turbūt rimtai apie sterilizaciją galvočiau, bet čia tik mano nuomonė, neperšu jos, čia jau jum viską pasverti ir nuspręsti
QUOTE(*VICI* @ 2007 06 01, 10:17)
tokiu atveju tuomet jau nuo rujos pradžios kažkiek ribokite maistą, kai ruja baigsis, galite gražinti normas, o praeėjus mėnesiui po rujos vėl mažinkite normas ir didinkite krūvį, atimkit visokius cypsinčius žaisliukus, perdaug nemyluokt kalytės ir tęskit šitaip maždaug mėnesį ar daugiau... iš tikro sunku tiksliai pasakyti, žiūrėkit pagal kalytę: ar nekapsto grindų, guolio, nesisuka keistai savo guolyje, nemuša jos karštis, nelekuoja perdaug, nelaka labai daug vandens... tokie maždaug yra požymiai, po kurių gali atsirasti pienas.
O šiaip aš jūsų vietoje turbūt rimtai apie sterilizaciją galvočiau, bet čia tik mano nuomonė, neperšu jos, čia jau jum viską pasverti ir nuspręsti
labai aciu uz atsakyma
siaip ji zaislu niekada nenesa i guoli ir tik tada juos prisimena, kai kas nors su ja zaidzia. o guoli tai tikrai labai kapsto bent jau dabar kai jau yra tariamas nestumas. bet kaip supratau tai turejo kapstyti guoli ir pries tai (galbut praziurejom)
del sterilizacijos jau pradejom kalbeti( kai jau net antra karta is eiles tas tariamas nestumas), bet kol kas dar reikia daug pasiklausineti ir t.t. mums vis dar miglotai atrodo ta operacija.lyg ir baisu. kad geras veterinaras butu, del kokiu nors komplikaciju ir pan.tiesiog dar truksta informacijos ir nuomoniu is zmoniu, kurie jau sterilizavo savo sunis....... bent kol kas bandysiu kitos rujos metu labai labai ja stebeti ir mazinti maista ir matysim ar vel pasikartos
QUOTE(fantasia @ 2007 06 01, 11:35)
labai aciu uz atsakyma
siaip ji zaislu niekada nenesa i guoli ir tik tada juos prisimena, kai kas nors su ja zaidzia. o guoli tai tikrai labai kapsto bent jau dabar kai jau yra tariamas nestumas. bet kaip supratau tai turejo kapstyti guoli ir pries tai (galbut praziurejom)
del sterilizacijos jau pradejom kalbeti( kai jau net antra karta is eiles tas tariamas nestumas), bet kol kas dar reikia daug pasiklausineti ir t.t. mums vis dar miglotai atrodo ta operacija.lyg ir baisu. kad geras veterinaras butu, del kokiu nors komplikaciju ir pan.tiesiog dar truksta informacijos ir nuomoniu is zmoniu, kurie jau sterilizavo savo sunis....... bent kol kas bandysiu kitos rujos metu labai labai ja stebeti ir mazinti maista ir matysim ar vel pasikartos
nėr už ką
maniškė irgi pakapsto guolį, bet nėštumo dar nepasitaikė, tai reiškias, kad nebūtinai kapsto, kai jau yra pienas, gali būti ir prieš tai, tiesiog tada jau ir reikia atkreipti dėmesį, mažinti valgį, didinti aktyvumą.
Dėl veterinaro, tai reiktų ieškoti pagal miestą, kuriame gyvenate, jei nežinot gero, tai rašykit, kažkas tikrai patars.
O dėl to, kad mažai sterilizuotų kalyčių žinote, tai šiaip jau nemažai kas ryžtasi tai operacijai, jei yra reikalas, kiti ir šiaip sterilizuoja, nuo žmonių priklauso
QUOTE(fantasia @ 2007 06 01, 12:35)
del sterilizacijos jau pradejom kalbeti( kai jau net antra karta is eiles tas tariamas nestumas), bet kol kas dar reikia daug pasiklausineti ir t.t. mums vis dar miglotai atrodo ta operacija.lyg ir baisu. kad geras veterinaras butu, del kokiu nors komplikaciju ir pan.tiesiog dar truksta informacijos ir nuomoniu is zmoniu, kurie jau sterilizavo savo sunis.......
Mano viena kalė sterilizuota. Gali klausti, kas rūpi.
QUOTE(Kenya @ 2007 06 01, 13:11)
Mano viena kalė sterilizuota. Gali klausti, kas rūpi.
man viskas rupi
kiek laiko trunka pati operacija? ar taiko pilna narkoze? po kiek dienu suo gali keliauti namo? ar reikia po to duoti kokiu tai vaistu ar pan? kaip jautesi kalyte po operacijos? ar brangi operacija? ir dar noreciau paklausti ar ta kalyte turejo kokiu nors problemu ir del to apsisprendet operacijai, ar tiesiog neplanavot suniuku?
QUOTE(fantasia @ 2007 06 01, 13:27)
man viskas rupi
kiek laiko trunka pati operacija? ar taiko pilna narkoze? po kiek dienu suo gali keliauti namo? ar reikia po to duoti kokiu tai vaistu ar pan? kaip jautesi kalyte po operacijos? ar brangi operacija? ir dar noreciau paklausti ar ta kalyte turejo kokiu nors problemu ir del to apsisprendet operacijai, ar tiesiog neplanavot suniuku?
Operacija trunka nuo valandos iki dviejų. Taiko pilną narkozę. Šuo užmigdomas prie šeimininko, paskui šeimininkas išleidžiamas pasiganyti ir, kai grįžta, gauna dar po narkozės pilnai neatsibudusį šunį. Prie mūsų akių jai iškart suleido narkozę slopinančius vaistus ir po 7 minučių šuo jau daugmaž gali pat atsistoti ir eiti... lėtai, su šeimininko pagalba. Apdujęs šuo būna dar tą pačią dieną, o jau kitą dieną išskyrus pjūvio pilve nėra jokio kito reiškinio.
Mums davė keletą švirkštų su antibiotikais, kuriuos turėjom leisti kelias dienas kasdien. Pasiūlė pasiūti, ar iš paklodės padaryti tokią prijuostėlę, kad šuo negalėtų pasiekti žaizdos. Mums tų prijuostėlių užtekdavo porai valandų - kol ji dar nesuprato, kad jas gali nusidraskyti, paskui, kai užkniso, uždėjom gaubtą.
Žaizda gyja apie porą savaičių. Kas kažkiek laiko reikia vis nuvažiuoti pas gydytoją, kad apžiūrėtų ar gerai gyja ir t.t. Žaizdą, beje, reikia švariai keletą kartų per dieną plauti vandeninio peroksidu ir stebėti, kad lauke šuo negulinėtų, nešliaužiotų. Vandeniu plauti nereikia ir negalima - žaizda turi būti sausa.
Po operacijos kitą dieną mano merga čiut nenusivijo stirnos miške. Gerai, kad mes pirmiau ją pamatėm. Šiaip gerą mėnesį negalima leisti bėgiot ir šokinėti.
Operavomės Jakovo vet. klinikoje pas gyd. L. Piečiukaitį. Operacija kainavo 200 litų.
Nėra toks baubas, kaip kiti įsivaizduoja.