Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha

Sveiki,
gal kas galit parekomenduoti keletą viešbučių Prahoje (3 žvaigžd., gera kainaa). Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 04 21, 07:58)
Domina Čekijos Šveicarija. Sausos informacijos yra internete, bet būtų įdomu asmeniniai pastebėjimai, patarimai,  gal rastas koks gražus nelabai lankomas kampelis,  gal gerų prisiminimų paliko kuri nakvynės vieta.  Visiems ačiū, kas parašys  biggrin.gif

Kiek ieškau smulkesnės info apie Čekijos Šveicariją, Ardšpadus arba Čekijos rojų, taip atrodo, kad lietuviai praktiškai ten nesilanko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 04 26, 08:12)
Kiek ieškau smulkesnės info apie Čekijos Šveicariją, Ardšpadus arba Čekijos rojų, taip atrodo, kad lietuviai praktiškai ten nesilanko  lotuliukas.gif

O aš kiek žiūrėjau internete, tai nelabai suprantu, kuo jie skiriasi..
Įmetu į google.lt pavadinimą, nueinu pažiūrėti foto, tai praktiškai tą patį meta.

kas buvote Č.Šveicarijoje, Adrspachuose, Č. rojuje, įmeskite foto palyginimui, nes kol kas skirtumo akivaizdaus neįžiūriu.. blush2.gif
man atrodo, kad ten visur tos ilgos uolos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlantida* @ 2011 04 26, 14:55)
O aš kiek žiūrėjau internete, tai nelabai suprantu, kuo jie skiriasi..
Įmetu į google.lt pavadinimą, nueinu pažiūrėti foto, tai praktiškai tą patį meta.

kas buvote Č.Šveicarijoje, Adrspachuose, Č. rojuje, įmeskite foto palyginimui, nes kol kas skirtumo akivaizdaus neįžiūriu..  blush2.gif
man atrodo, kad ten visur tos ilgos uolos.  ax.gif

Pernai teko būti tik Adršpachų akmenų parke, keletas nuotraukų:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
didžiulio skirtumo ir nėra, bet kažkiek skiriasi.
nuotraukos

Aruna, manau, kad mano temukę skaitėt, kalnynuose buvom po dieną-dvi. Daugiausiai žmonių buvo Adršpach, todėl rinkčiausi gretimą Teplice. Kitur žmonių grūsčių nebuvo, net ir populiausiuose objektuose. Dar taikyčiau ne savaitgalį, jei turėsit galimybę rinktis.

Atsakyti
Jūra, skaičiau ir dar nuėjau panagrinėt. biggrin.gif Apie Teplice irgi mano mintys sukasi.
Šį kartą mums netinka ilgi maršrutai , tai šis variantas bus manau geriausias. Ir tokiu atveju gal reiktų užsukti į Čekijos rojų , nes kiek žiūrėjau Čekijos Šveicarijoj ganėtinai ilgi maršrutai.

Tai pasirodo yra buvusių biggrin.gif , gal turit kokių pastebėjimų dėl automobilio parkavimo, įdomesnio vaizdo ar priėjimo, tarkim nebrangios (turiu minty iki 350 Kč), bet gal kažkuo ypatingos nakvynės vietos biggrin.gif
Atsakyti
Čekijos Rojuje nebuvau, bet palyginti Ardspach ir Čekijos Šveicariją galiu smile.gif
Ardspach pasivaikščiojimas didelės ištvermės nereikalauja, žvalgaisi į tas uolas (o jos tikrai įspūdingos) ir ilsiesi. Jos turi pavadinumus, žemėlapyje jie nurodyti. Čekijos Šveicarijoje mes keliavome ilgu maršrutu, nes norėjome pasiekti Pravčická Brána (buvau skaičiuosi kad tai Čekijos Šveicarijos "topas" smile.gif.
Padarėme klaidą, kad pasistamėme automobilį tik įvažiavus į miestelį Hrensko. (galima davažiuoti iki pačios parko pradžio), todėl mums prisidėjo papildomi kokie 2-3 km doh.gif Planavome pasiekti ta viršukalnę - Pravčická Brána, o tada nusileidus nuo kalno, parplaukti kalnų upe (taip patarė turizmo info centre). Nebepamenu kiek km susidarė, gal kokį 16 ar 18. Nuo miestelio startavę apie 13 val., iki upės nueiti nebespejome unsure.gif . Nusileidus nuo kalno, motersiške iš info kioskelio perspėjo, kad valtininkai dirba tik iki 18 val. Liūdniausia, kad info centre miestelyje neperspėjo, kad reikia paskubėti....nes ant tos viršukelnės mes praleidome tikrai daug laiko, pietavome (ten yra kavinė), vaizdai super.
Reziumuojant, verta aplankyti ir tą ir tą, nes vazdai labai skiasi. Iš Ardspach fotkių nekelsiu, bet jei pavyks, iš Čekijos Šveicarijos -pabandysiu
Atsakyti
Taip, dauguma nurodytų maršrutų ilgesni (4-5-8 val.), bet iš jų galima pasidėliot trumpesnius. Aš visus maršrutų žemėlapius buvau atsispausdinus ir pasinagrinėjus, ir tikrai galima rasti trumpesnių variantų (trumpinti norimą maršrutą, paeiti iki objekto ir grįžti, nedarant rato, mašina privažiuoti artimiausią kaimelį).

Čekijos Šveicarija:
http://www.cztour.cz...king-trails.php

Čekijos Šveicarijoje, mano nuomone, geriausi taškai, prioriteto tvarka:
1. Mariina Skala (Mary's Rock) - buvom
2. Pravcicka brana (Pravcicka Gate) - buvom
3. Falkenštejn pilis - nebuvom, buvo uždarytas kelias po liūčių
4. Trpasliči skala (Dwarf's Rock), Rynartice kaimelyje - ant uolų nupiešti Miegančioji gražuolė ir 7 nykštukai - čia dėl vaikų
5. Uzke cshody (Narrow Stairs) / Mouse hole
6. Šaunštejn pilis
7. maršrutas Velky doubicky okruh (Big Doubice Circle)

Maršrutas į Pravcicka brana (Pravcicka Gate) - objektą galima pasiekt ir iš kitos pusės, artimiausias kaimukas Mezni Luka, nuo ten ar 1, ar 2 val kelio, nebepamenu unsure.gif Nueiti galima maršrutu, grįždami mes trumpinom kelią, leidomės žemyn ir ėjom asfaltu. Išeina tikrai mažiau, nei iš Hrensko pusės.

Lygiai taip pat Mariina skala - galima net iki jos nekilt, o iki pirmo panašaus namuko ant uolos ar kiek toliau, ir grįžt, - ir pamatysit, ir neilgas maršrutas.

Čekijos Rojus. Mano nuomone, labiausiai verta dėmesio: Prihrazy Skaly (uolos), Frydstejn pilies griuvėsiai, Hruboskalsko (uolos), Bozkovske dolomitiniai urvai. Šalia - Trosky pilies griuvėsiai, Kost pilis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 27 balandžio 2011 - 15:03
Jei Jūros komentarą bučiau paskaičiusi prieš kelionę, ko gero kažką būčiau trumpinus wink.gif Gavos, kad keliavome ratu pagal info centro merginų patarimus blink.gif .. na pasivaikščiojome, gaila tik, kad nespėjome į tas valtis smile.gif cool.gif
Atsakyti
Pravcicka mes irgi būtumėm iš Hrensko keliavę, dar pavažiavę iki toliausio privažiuojamo taško, bet dėl potvynio gavom iš kitos pusės važiuot, ir tikrai į gera mums išėjo smile.gif
Atsakyti
Ačiū, tokių pastebėjimų ir ieškojau. thumbup.gif
Gal dar kas ir dėl nakvynės gerų atsiminimų turi pasislėpęs biggrin.gif
Atsakyti
Norejau paklaust koks oras cekijoje [kiek laipsniu silumos] kai pas mus vasara? vacation1.gif
Atsakyti