Kažkada skaičiau ir konspektavausi Čekijos temas, lyg ir kažkas rašė, kad Prahoj yra kažkokia kalvelė, kalniukas, kur galima pasilypėti ir pamatyti miestą iš aukštai ir nemokamai?
Ir dar - mačiau ir girdėjau apie galimybę zlata ulička gatvelėje po darbo valandų apsilankyti nemokamai. Teisybė?
QUOTE(melsvaižalia @ 2014 04 29, 00:52)
Sveiki visi kelionių asai ir Čekijos bei Prahos žinovai
Radau kelis kartus užduotą klausimą dėl parkavimo pačiame Prahos mieste - centre ir kiek atokiau, bet atsakymo kaip ir neradau
Gal kas pasidalintų patirtimi?
Radau kelis kartus užduotą klausimą dėl parkavimo pačiame Prahos mieste - centre ir kiek atokiau, bet atsakymo kaip ir neradau
Gal kas pasidalintų patirtimi?
Sveiki, kaip tik ruošiuosi kelionei ir taip pat nemažai laiko teko praleist ieškant geriausio varianto parkingui Prahoje. Kaip suprantu netoli centro yra trys gatvės (dabar pavadinimų nepamenu, bet pagooglinus tikrai rasit), kuriose parkingas nemokamas. Aišku, pilna visokiausių parkavimosi vietų, bet man labiausiai priimtina pasirodė P+R sistema. Pasistatai automobilį už 20 kronų visai dienai, saugomoje aikštelėje ir visuomeniniu transportu jau kur reikia nuvažiuoji.
Gal kuri buvote Prahos zoo sode? ar patiko? Verta eiti?
QUOTE(LadyLina @ 2014 07 22, 21:39)
Gal kuri buvote Prahos zoo sode? ar patiko? Verta eiti?
Buvom beveik prieš savaitę. Mums patiko, manau verta, gerai sutvarkytas, didelis. Nežinau kokiuose zoosoduose esat buvę , už Varšuvos ir Rygos tikrai geresnis. Sakyčiau panašaus lygio kaip Talino arba Budapešto . Gana nemažas, visko net neapžiūrėjom, nes vaikai pavargo.
Aš irgi neseniai buvau Prahos zoo. Labai didelė teritorija ( palyginus su seniau mano matytais ), vietomis takeliai eina zigzagais, kad kažko nepraleist teko vaikščiot pirmyn/atgal per tas pačias vietas, pavargom. Nepasiėmėm žemėlapio, tad palikom ir neapžiūrėtų vietų. Šiaip įspūdis teigiamas, o dar ir Trojos rūmai šalia
Besiruošiantiems į Brno pranešu, kad visas centras iškapstytas, vyksta darbai ir manau artimiausiu metu jie nepasibaigs. Ir aplamai nepatarčiau ten važiuot, laiko švaistymas, nebent tik pernakvot.
Besiruošiantiems į Brno pranešu, kad visas centras iškapstytas, vyksta darbai ir manau artimiausiu metu jie nepasibaigs. Ir aplamai nepatarčiau ten važiuot, laiko švaistymas, nebent tik pernakvot.
Rugsėjo vidury ir mes ruošiamės aplankyti Prahą. Anksčiau visus kelionių organizacinius darbus patikėdavau agentūrai, o šįkart bilietus ir viešbutį susiradau ir užsakiau pati. Kilo klausimas: užsakinėjant viešbutį apmokėjimą dariau mastercard kortele, naudojama internetiniams apsipirkimams. Rezervaciją patvirtino, bet parašė, kad pinigus nuskaitys nuo pirmos apsistojimo dienos ir kad turiu turėti kreditinę kortelę, kurią naudojau rezervacijai. Tai ar tiks ta mano kortelė? Ja tik internetu pirkdama naudojuosi, mieste su ja neatsiskaitysi Nežinau ar aiškiai paklausiau
Tai ar tiks ta mano kortelė? Ja tik internetu pirkdama naudojuosi, mieste su ja neatsiskaitysi Nežinau ar aiškiai paklausiau
[/quote]
greičiausia turi virtualią kortelę, tuomet tiks.
[/quote]
greičiausia turi virtualią kortelę, tuomet tiks.
QUOTE(rutikė @ 2014 08 07, 14:41)
Sveiki, patarkit prašom, ar su 6 metų vaiku ne per daug sunku būtų eiti į Ardspachus? Ir tai pat dėl kitų Čekijos lankytinų vietų: kurios netinkamos, per sunkios su tokio amžiaus vaiku?
Beje, terminiai baseinai mane irgi labai domina
mačiau ir vaikų, geležinkelio stotelėj visas būrys su auklėtojom buvo gal nebus per sunku, su pailsėjimais, neskubant nueisite. Nebent aukščio bijo, nes reikia laipioti aukštyn žemyn siaurais laiptukais, po kuriais viskas matosi po kojom. Ir dar pabaigoj yra toks siauras siuras praėjimas, tai dar ten nebent baisu jam bus, betgi neilgas jis
beje, ten ir šuniukus galima vestis, jiems kaina 10 kronų.
ir ten beveik vieni lenkai, nes šalia Lenkijos siena
QUOTE(rutikė @ 2014 08 07, 14:41)
Sveiki, patarkit prašom, ar su 6 metų vaiku ne per daug sunku būtų eiti į Ardspachus? Ir tai pat dėl kitų Čekijos lankytinų vietų: kurios netinkamos, per sunkios su tokio amžiaus vaiku?
Ėjom su šešiamete, tikrai ne per sunku. Mes ėjom tik ta Adršpach'ų trasa, i Teplice nebandėm užteko ir tiek.
Bandėm ir į Sniežką lipt, gal net užlipę būtume , bet buvo labai apsiniaukę ir viršuje tik rūkas matėsi, tai nuėjom gal pusę kelio ir grįžom. Bet mūsiškei labiau atsibodo, nei pavargo.
QUOTE(rutikė @ 2014 08 07, 21:05)
Aukščio truputį prisbijo. o ten kopėtėlės ar laiptukai? Nereikia kaip nors vaiko prisrišti?Ačiū
Laiptukai, tik gana statūs. Rišt nereik