Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha

QUOTE(Mantė @ 2013 07 03, 14:09)
vienintelis nepatogumas mums buvo - neveikiantis info centras Hrensko  biggrin.gif

Mante, ar galima aš jus pakamantinėsiu? biggrin.gif blush2.gif Kadangi šiuo metu aktyviai ruošiuosi kelionei, renku info, labai daug klausimų kyla ax.gif
Keliom dienom jūs važiavot į CZ? Kiek maždaug atsiėjo visa kelionė? Ar patiko ir kas labiausiai? smile.gif
Atsakyti
Laukiu ir aš komentarų, nes jau kelionė sudėliota , norėtųsi dar kokių nors patarimų ar įspūdžių.smile.gif)) ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RP30 @ 2013 07 10, 12:57)
Laukiu ir aš komentarų, nes jau kelionė sudėliota , norėtųsi dar kokių nors patarimų ar įspūdžių.smile.gif)) ax.gif  4u.gif

Kas konkrečiai domina?
Atsakyti
maisto , degalų kainos,
Atsakyti
Gal kas žino tiksliai, ar visad Čeikijoje privaloma vinjetė? Jei mokamomis magistralėmis nevažinėsim, gal galim vinjetės nepirkt?
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2013 07 12, 09:38)
Mums irgi labai aktualu galu kainos 4u.gif

turbūt jau per vėlu sad.gif

QUOTE(dontstop @ 2013 07 31, 08:32)
Gal kas žino tiksliai, ar visad Čeikijoje privaloma vinjetė? Jei mokamomis magistralėmis nevažinėsim, gal galim vinjetės nepirkt?

jei mokamomis nevažiuosit, galit nepirkt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2013 07 31, 10:30)
turbūt jau per vėlu sad.gif
jei mokamomis nevažiuosit, galit nepirkt 4u.gif

Ačiū 4u.gif
AŠA, aš matau, jūs viską žinot apie CZ biggrin.gif , gal galima dar patarimų (užporyt išvažiuojam):
kaip kuro (dyzelio) kainos lyginant su PL ir DE, kur geriau piltis?
ar brangiai kainuoja stovėjimai prie turistinių objektų Čekiškam Rojuje, Šveicarijoje, Adršpachuose ir tt?
Jei nepavyks gauti kronų LT, ar nebus bėdos CZ, ar pavyks išsimainyti kur nors prie sienos ir ar palankus kursas?
Kur pigiausia pirkti suvenyrus (būsim Rojuje, Adršpachuose, Šveicarijoj, Špindleruv Mlyne, Krkonošų NP)?
Ar yra šituose miesteliuose didelių prekybcentrių, kur ne vien maistas parduodamas? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dontstop: 31 liepos 2013 - 10:55
QUOTE(dontstop @ 2013 07 31, 10:54)
Ačiū  4u.gif
AŠA, aš matau, jūs viską žinot apie CZ  biggrin.gif , gal galima dar patarimų (užporyt išvažiuojam):
kaip kuro (dyzelio) kainos lyginant su PL ir DE, kur geriau piltis?
ar brangiai kainuoja stovėjimai prie turistinių objektų Čekiškam Rojuje, Šveicarijoje, Adršpachuose ir tt?
Jei nepavyks gauti kronų LT, ar nebus bėdos CZ, ar pavyks išsimainyti kur nors prie sienos ir ar palankus kursas?
Kur pigiausia pirkti suvenyrus (būsim Rojuje, Adršpachuose, Šveicarijoj, Špindleruv Mlyne, Krkonošų NP)?
Ar yra šituose miesteliuose didelių prekybcentrių, kur ne vien maistas parduodamas? smile.gif

Nieko aš nežinau smile.gif buvom neseniai, bet kad nelabai aktualu viskas buvo blush2.gif mūsų kuras buvo dujos, tai Lenkijoje jos pigiau, bet Čekijoje l. panašios į lietuviškas (nesąmonė kaip kažkas rašė, kad reikia piltis Vokietijoj, jei pro ten važiuoji, nes Čekijoj l. brangu - Vokietijoj dujos brangesnės ax.gif )
Stovėjimas vidutiniškai apie 100 kronų (žiūrint, kurioj aikštelėj)
Nusiimt kronas bėdos nėra ten, bet žiūrint, kur pirmiau važiuosit. Mes važiavom į Adršpachus, tai bankomatas tik vienas, bet galima keistis, keičia net TIC'e smile.gif tik va dėl kurso palankumo irgi nepasakysiu, nes mes nusiėmėm ir rami galva 4u.gif
Suvenyrai irgi nebuvo aktualu, nes ne pirmas kartas Čekijoj ax.gif bet kainos neturėtų kažkuo labai skirtis g.gif o didelių prekybos centrų pačiuose miesteliuose tikrai nesitikėkit schmoll.gif pvz., iš Šveicarijos mes į Vokietiją važiavom apsipirkt biggrin.gif bet keliasdešimties km atstumu tikrai rasit ir didelį miestą, ir didelį prekybos centrą, o miestukuose yra mažesnių parduotuvyčių, kavinukių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 07 31, 12:11)
AŠA, ačiū, ramiau man dabar  smile.gif  biggrin.gif  4u.gif

Tai kad niekuo nepadėjau rolleyes.gif Tiesa, dujos buvo pigiausios Lukoile, bet jų labai nedaug Čekijoj, o šiaip kai pagalvoji, tai kartais kur pigiau ieškodamas daugiau išleidi, nei pirkdamas iš karto smile.gif taip kad ir to paties maisto, jei reikia tik kokio batono ar mineralinio, kažin, ar verta dėl to ieškot didelio supermarketo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2013 07 31, 11:54)
gal galima dar patarimų (užporyt išvažiuojam):

Dyzelinas tai tikrai Lenkijoj ir Vokietijoj pigesnis biggrin.gif O dujas mes pylem Vokietijoj, tai kazkiek pigiau nei Cekijoj mokejom, bet gal taip pasiseke.
Tarp kitko, stovejimo galima pakankamai rasti ir nemokamu vietu - juk nebutina prie pat objekto masina statyt. biggrin.gif Rojuj visur statem nemokamai.
Jei ieskot kronu, perskambinkit bankus ir paklauskit ar turi, kad veltui nevazineti. jei turi- lai razervuoja
Atsakyti
Mes benzu vaziavom, tai prie Lt sienos brangiau, toliau i Lenkija pigiau ir lenkuose benzas pigiau, nei CZ. Momentas, jei kartais su skrandzio rugstingumais turit bedu, Cekijoje i duona deda askorbo, acto rugsties kaip konservanto blink.gif doh.gif zodziu, jei nenorit labai rugscios dunos, net ir sviesios duonos, ne batono, tai paskaitykit etikete 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
irgi ruosiames kelionei. Pinigus issikeitem Swedbanke Akropolyje, Vilniuje.
Atsakyti