Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha

QUOTE(Arturas15 @ 2012 09 12, 11:45)
Mes užpernai važiavom per Trutnov. Kelias visiškai normalus (ne autostrada, žinoma). Vienoje vietoje netgi serpantinų yra (į savo reportažą esu įdėjęs jų nuotrauką) - jei nesat važinėję serpantinais, visai nebloga atrakcija. Žinoma, po pernykštės ir šiemetinės mūsų kelionės tai tik nedidelis serpantiniukas biggrin.gif . Bet kuriuo atveju, nepamenu motyvų, bet važiavome per Trutnov. Tarp kitko, ten nusipirkom ir vinjetes, nes neužilgo išleki į mokamą autostradą.

Ačiū Artūrai už atsakymą 4u.gif
va tų serpantiniukų tai labiausiai ir bijau blush2.gif niekada nesu važiavusi tokiais keliais, bet įtariu Čekijoj be jų neišsisuksim
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2012 09 12, 13:24)
Ačiū Artūrai už atsakymą 4u.gif
va tų serpantiniukų tai labiausiai ir bijau blush2.gif  niekada nesu važiavusi tokiais keliais, bet įtariu Čekijoj be jų neišsisuksim

Na tikrai nebijokite - jis visai neilgas. Kadangi tokiais keliais nesate važiavę, tikrai patariu pavažiuoti - padės ateityje. Nors aš kalnų keliais išmokau važiuoti tik Didžiajame Alpių kelyje Austrijoje, tad šiemet Napoleono kelias ir Verdono tarpeklio pravažiavimas nebebuvo tokie baisūs. Svarbiausia - neperkaitinti stabdžių kaladėlių, stengtis stabdyti varikliu.
Tiesą sakant, per daug dėmesio skiriame tai nedideliai kelio atkarpai. Čekijoje serpantinų ne tiek daug, Nebent čekų Rojuje ir Čekijos Šveicarijoje, bet jūs atrodo šių vietų nesieksite.

Mažiau baimių, geros kelionės ir neišdildomų įspūdžių 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 09 12, 13:56)
Na tikrai nebijokite - jis visai neilgas. Kadangi tokiais keliais nesate važiavę, tikrai patariu pavažiuoti - padės ateityje. Nors aš kalnų keliais išmokau važiuoti tik Didžiajame Alpių kelyje Austrijoje, tad šiemet Napoleono kelias ir Verdono tarpeklio pravažiavimas nebebuvo tokie baisūs. Svarbiausia - neperkaitinti stabdžių kaladėlių, stengtis stabdyti varikliu.
Tiesą sakant, per daug dėmesio skiriame tai nedideliai kelio atkarpai. Čekijoje serpantinų ne tiek daug, Nebent čekų Rojuje ir Čekijos Šveicarijoje, bet jūs atrodo šių vietų nesieksite.

Mažiau baimių, geros kelionės ir neišdildomų įspūdžių 4u.gif .

Pas mane mašinos automatinė pavarų dėžė tai dar reikės pasidomėt kaip tuo varikliu stabdyt, gal tam tinka D3, D2 ir D1 pavaros kurių iki šiolei praktiškai nenaudojau blush2.gif , V su mano mašina irgi nepratęs, pas jį mechaninė pavarų dėžė, bet tai visi važinėja nuvažiuosim ir mes niekur nedingsim tikiuosi mašina nepaves smile.gif O Čekų rojų ir kitas vietas pasiliksim ateičiai. Labai tikiuosi, kad šeimynai patiks kelionė automobiliu ir jų dar bus ne viena, nors kolkas tai vaikų ta mintis keliaut automobiliu visai nežavi, klausė kodėl negalim skristi lėktuvu, juk daug greičiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2012 09 17, 13:57)
Tiek tos gal kitą kartą  biggrin.gif

Beje kaip suprantu šviežiai po kelionės, taigi prašom įspūdžiais pasidalinti  bigsmile.gif

Kelionė be galo patiko thumbup.gif Grįžom šiąnakt. Viešasis transportas superinis - visada ir visur greitai, švariai, patogiai. Labai gražūs parkai. Radom net 3 botanikos sodus. Nors su vyru jau senokai nebe vaikai, bet tikrai sužavėjo zoologijos sodas ir prie jo esantis botanikos sodas. Tiesa, jų abiejų per vieną dieną manau neįmanoma apeiti. Į šalia esantį dvarą neverta eiti, bet po jo sodą pasivaikščioti ar ant suoliuko pasėdėti malonu. Botanikos sode prisiragavom labai skanios "brogės". Manau tai nedarūgęs vynas. Bet toks skanus thumbup.gif blush2.gif Stiklinės kaina 20 kronų. Tai išragavom visus drinks_cheers.gif Taip pat labai patiko karalių rūmai it Vito katedra. Iš tiesų tai visas kompleksas labai gražus. Paskutinę dieną buvome šiame parkelyje-sode labai graži vieta atsipūsti. Baseinėlyje plaukioja gana nemaži spalvoti karpiai (iki kokių 6 kg). Tai aplink jį nuolat krykštavo turistų vaikai. Mano vyras taip pat buvo užsispoksojęs lotuliukas.gif Kol kas visi įspūdžiai susiplakę į visą masę doh.gif Gal praeis pora dienų ir viskas stos į savo vietas g.gif Bet Praha yra vienas iš tųmiestų, kuriuos tikrai verta aplankyti thumbup.gif
Mes dar labai norėjome nuvažiuoti į Kutna Horą, bet laiko prirūkom. Na, kitą kartą bus proga grįžti.
Tiesa, užkliuvo tai, kad visi užrašai tik čekų kalba. Net kai kuriuose muziejuose aprašymai pateikiami tik čekiškai. Gerai, kad bent kavinėse meniu yra angliški vertimai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katydid: 17 rugsėjo 2012 - 16:38
QUOTE(katydid @ 2012 09 17, 17:35)
Kelionė be galo patiko  thumbup.gif Grįžom šiąnakt. Viešasis transportas superinis - visada ir visur greitai, švariai, patogiai. Labai gražūs parkai. Radom net 3 botanikos sodus.  Nors su vyru jau senokai nebe vaikai, bet tikrai sužavėjo zoologijos sodas ir prie jo esantis botanikos sodas. Tiesa, jų abiejų per vieną dieną manau neįmanoma apeiti. Į šalia esantį dvarą neverta eiti, bet po jo sodą pasivaikščioti ar ant suoliuko pasėdėti malonu. Botanikos sode prisiragavom labai skanios "brogės". Manau tai nedarūgęs vynas. Bet toks skanus thumbup.gif  blush2.gif Stiklinės kaina 20 kronų. Tai išragavom visus  drinks_cheers.gif Taip pat labai patiko karalių rūmai it Vito katedra. Iš tiesų tai visas kompleksas labai gražus. Paskutinę dieną buvome šiame  parkelyje-sode labai graži vieta atsipūsti. Baseinėlyje plaukioja gana nemaži spalvoti karpiai (iki kokių 6 kg). Tai aplink jį nuolat krykštavo turistų vaikai. Mano vyras taip pat buvo užsispoksojęs  lotuliukas.gif Kol kas visi įspūdžiai susiplakę į visą masę doh.gif Gal praeis pora dienų ir viskas stos į savo vietas  g.gif Bet Praha yra vienas iš tųmiestų, kuriuos tikrai verta aplankyti  thumbup.gif
Mes dar labai norėjome nuvažiuoti į Kutna Horą, bet laiko prirūkom. Na, kitą kartą bus proga grįžti.
Tiesa, užkliuvo tai, kad visi užrašai tik čekų kalba. Net kai kuriuose muziejuose aprašymai pateikiami tik čekiškai. Gerai, kad bent kavinėse meniu yra angliški vertimai

Labai smagu skaityti gerus įspūdžius thumbup.gif O kiek dienų buvot?
Atsakyti
QUOTE(semlina @ 2012 09 17, 18:43)
Labai smagu skaityti gerus įspūdžius  thumbup.gif  O kiek dienų buvot?

Mes antradieni per pietus nuskridom ir praejusia nakti grizom. Tai iseina, kad nakvojom 5 naktis. Bet norejosi dar ax.gif
Atsakyti
man asmeniškai praha įspūdžio nepaliko. neįmanoma net kvėpuoti, ką ten ką nors pamatyti - žmonių stipriai per daug. į senamiestį net nelindau. parkai tikrai puikūs, bet antrąkart nė pro kur ten nevažiuočiau, čekijoje pilna daug mielesnių miestų.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 10 24, 18:43)
man asmeniškai praha įspūdžio nepaliko. neįmanoma net kvėpuoti, ką ten ką nors pamatyti - žmonių stipriai per daug. į senamiestį net nelindau. parkai tikrai puikūs, bet antrąkart nė pro kur ten nevažiuočiau, čekijoje pilna daug mielesnių miestų.

galima važiuoti tokiu metų laiku kai bus kuo kvėpuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
Padėkit, plyyyyzzzzzzz... Niekur negaunu pirkti kronų unsure.gif Ar galėsiu išsigryninti su Visa elektron kur netoli Teplice nad Metuje?
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2012 10 24, 20:18)
Padėkit, plyyyyzzzzzzz... Niekur negaunu pirkti kronų  unsure.gif Ar galėsiu išsigryninti su Visa elektron kur netoli Teplice nad Metuje?

persiskambinkit per bankus, aš keičiausiu swedbanke, turėjo kiek norėjau.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2012 10 24, 19:58)
Tai su tokia nuostata ir i Paryziu , Venecija , Londona ir t.t nera ko viziuoti , nes ir ten visada pilna turistu  doh.gif

2ia ne nuostata o fakto konstatavimas. bet šiaip keliaudama sostinių vengiu, nes jose retai būna kas nors vietinio, o keliaudama noriu tai patirti.
QUOTE(klaara @ 2012 10 24, 19:59)

kabinėkitės, kabinėkitės, gi neduok die kas nors kitokią nuomonę turi biggrin.gif o tema apie čekiją šiaip rolleyes.gif o joje aš asmeniškai išvadinčiau bent penkis superinius miestus.
Padėkit, plyyyyzzzzzzz... Niekur negaunu pirkti kronų  unsure.gif Ar galėsiu išsigryninti su Visa elektron kur netoli Teplice nad Metuje?

jei vilniuje tai medicinos banke prie stoties turi. šiaip išsigryninti visur galima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 25 spalio 2012 - 07:58

Mes tai savo mieste perkam http://www.medbank.lt/
Dažniausiai būna tuose mažesniuose, tipo valiutos keityklos, nors šimet kai reikėjo gavau ir pagrindiniame smile.gif

Atsakyti