Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha

QUOTE(tik aš @ 2012 06 14, 21:41)
labas vakaras 4u.gif matyt jau visi apsilankė Čekijoj, išskyrus mūsų šeimą biggrin.gif

sakykit tą koplyčią su kaulais kokiu adresu reikia ieškot, nes tam jų puslapyje duoda tik katedros ir informacijos centro... tai tos kapinės su ta koplyčia kažkur šalia?

Sveiki,

Jei dar ne velu, tai atsakysiu, kad kaulu baznycia yra visai netoli informacijos centro. Mes pirkom bendra bilieta i visus tris lankomus objektus Kutna Horoj (kaulu baznycia, Barboros katedra ir dar viena katedra netoli kaulu baznycios), tai tik Barboros katedra yra kitam miestelio gale, ten kur miestelio centras. Buvom uzsuke ir i informacijos centra, tai ten dave zemelapi ir parode kur kas yra, tad viskas ten labai aisku.

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2012 07 03, 00:21)
Parupo vyno degustacija Melniko pily.  bigsmile.gif Ar kas buvote? Kaip ten viskas vyksta? blush2.gif

Visai man patiko. Ragavom gal 4-5 rūšių vyną (atrodo, kad daugiausiai buvo sausas ar pusiausausas, aš kadangi mėgstu saldų-pusiausaldų, tai maniau, kad man neskanu bus, bet visai normaliai), kuris gaminamas pačioje pilyje, įdomiai pasakojo vyrukai, veiksmas vyko pilies rūsyje. Kadangi mūsų buvo nemaža linksma kompanija, tai visai smagiai praėjo. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Biufka @ 2012 07 03, 09:22)
Visai man patiko. Ragavom gal 4-5 rūšių vyną (atrodo, kad daugiausiai buvo sausas ar pusiausausas, aš kadangi mėgstu saldų-pusiausaldų,  tai maniau, kad man neskanu bus, bet visai normaliai), kuris gaminamas pačioje pilyje, įdomiai pasakojo vyrukai, veiksmas vyko pilies rūsyje. Kadangi mūsų buvo nemaža linksma kompanija, tai visai smagiai praėjo. rolleyes.gif

Kažkur skaičiau atsiliepimą, kad galima net savo talpas nusinešt vynui blink.gif Ar taip gali būti? Ten duoda to vyno, kiek nori? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tik aš @ 2012 07 04, 10:51)
ačiū 4u.gif belandžiodama po saitus radau, kad yra ir bendras bilietas taip ir žadam daryt...

ačiū jums 4u.gif

na maršrutas sudarytas, viskas atrodo pasiruošta... dabar reikia sulaukt tik penktadienio ir į kelionę biggrin.gif

Sekmes Jums kelioneje ir gero oro! Cekija tikrai mane suzavejo, nuostabus krastas...

P.s. Tik nepamirskite nusipirkti keliu vinjete degalineje, nes vis tiek turbut neissisuksite be mokamu keliu vaziavimo wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(deltadu @ 2012 07 03, 10:11)
Kažkur skaičiau atsiliepimą, kad galima net savo talpas nusinešt vynui blink.gif Ar taip gali būti? Ten duoda to vyno, kiek nori? blush2.gif

Dėl šito tai negaliu garantuot, kad galima nusinešti savo talpas vynui... gal ir įpiltų į tas talpas, bet man atrodo, kad mokėti reikėtų, niekas taip nemokamai nedalintų. g.gif Už vyno degustavimą rūsyje juk irgi susimoki.
O ir parduotuvę jie turi Melniko pilyje, gali visokiausio jų vyno nusipirkti. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, as noreciau pasidometi, kaip galima atsiskaityti Cekijoje, pvz. viesbutyje, motelyje uz nakvyne? Geriau grynais ar kreditine/debetine kortele? Prekybos centruose galima moketi kortele? Kazkaip nesinori daug grynu su savim tasytis, maza kas... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2012 07 08, 22:59)
Sveiki, as noreciau pasidometi, kaip galima atsiskaityti Cekijoje, pvz. viesbutyje, motelyje uz nakvyne? Geriau grynais ar kreditine/debetine kortele? Prekybos centruose galima moketi kortele? Kazkaip nesinori daug grynu su savim tasytis, maza kas... g.gif

Sveiki,

Mes daug kur atsiskaitinejom kortele, ir viesbutyje, ir parduotuvese, ir degalinese, o grynais dazniausiai lankomuose objektuose mokedavome, bet grynuju bet kada gali nusiimti bankomatuose, ju ten pilna wink.gif.
Atsakyti
QUOTE(-lince- @ 2012 07 09, 07:09)
Sveiki,

Mes daug kur atsiskaitinejom kortele, ir viesbutyje, ir parduotuvese, ir degalinese, o grynais dazniausiai lankomuose objektuose mokedavome, bet grynuju bet kada gali nusiimti bankomatuose, ju ten pilna wink.gif.

Aciu uz informacija.
Bet ar mokant degalinese kortele "neisaldo" didesnes sumos pinigu?
Kad issigrynint galima tai suprantu, bet uz tai juk imamas mokestis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2012 07 09, 16:46)
Aciu uz informacija.
Bet ar mokant degalinese kortele "neisaldo" didesnes sumos pinigu?
Kad issigrynint galima tai suprantu, bet uz tai juk imamas mokestis g.gif

Kai užpernai keliavom po Čekiją, jokių problemų su kortelėm nebuvo - daugumoje vietų galima atsiskaityti. Žinoma, reikia turėti grynųjų, nes negaliu patvirtinti, kad pvz. Koneprūsų urvuose ar Adršpachuose yra galimybė atsiskaityti kortele (mes ten mokėjom grynais).

O dėl didesnės sumos įšaldymo - nesupratau: Jūs atsiskaitote už konkretų pirkinį, įvesdami PIN patvirtinate sumą. Kaip gali suma padidėti? g.gif

Išgryninimas bankomatuose kainuoja. Ir nemažai - kažkiek procentų nuo sumos, bet ne mažiau nei ... (Swedbanke atrodo 10 Lt). Dėl konkrečių įkainių Jums reiktų pasikalbėti su banko vadybininku.

Sėkmės planuojant kelionę ir puikių įspūdžių keliaujant thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(singaaa @ 2012 07 05, 07:34)
Gal galėtumėte pasidalinti tiksliai maršrutu, jei dar labai nespaudžia pasiruošimo kelionei darbai 4u.gif

jau esam kelionėj... pasidalinti galiu, tik jis iš Vokietijos pusės 4u.gif
1 diena: Legolendas
2 diena: punkvos urvai
3 diena: praga
4 diena: Cesky Stenberk, Kutna hora;
5 diena Hrensko;
6 diena Adrspach-Teplicke skaly.
7 diena: Varšuva - Koperniko muziejus;

realiai situacija tokia:
1 diena - legolendas aplankytas;
2 diena - atvykstam vakare į kempingą prie Pragos, nes jau pakeliui pamatėm, kad į Punkvos urvus rezervuotam laikui nebespėsim niekaip:), o laiką buvom pasiėmę paskutinį galimą... tad pakeitėm maršrutą... nespėjom nes mūsų kemperiukas vietomis traukė tik 30 km/h į kalnus, o leidomės irgi lėtai biggrin.gif
3 diena - Pragos apžiūra - mums kaip gamtos mylėtojams - vienos dienos ten daugiai nei daug:) šįvakar išjudam link Kutna hora.
4 diena planuojam Kutna Hora ir Cesky Stenberk
5 diena Punkvos urvai ir toliau kaip planavom, o kaip bus parodys likimas 4u.gif

Atsakyti
Gal kas gali pakomentuoti ir įnešti kokių pasiūlymų\pastabų dėl manojo suplanuoto maršruto 4u.gif Tai pirmas savarankiškai sudarytas maršrutas, nes anksčiau visada be rūpesčių važiuodavom lydimi kone profesionalo biggrin.gif

Kiek yra realu viską suspėti pamatyti? Gal ką verta išbraukt, ar kažką būtina įtraukt ką praleidau?

I DIENA
Kelionė iki Dolní Adršpach

II DIENA

Pasivaikščiojimas po Adršpach uolas
Hradec Kralove
Kutna Hora (Barboros koplyčia, kaulų bažnyčia, akmeninis mėsininko namas)
Kelionė iki Prahos

III DIENA
Praha

IV DIENA

Bohemia:
Hrad Karlstein (Karlštein pilis buvusi Čekijos karalių vasaros rezidencija), Tetin (miestelis ant upės kranto, įžymus šv. Liudmilos bažnyčia; galima praleisti), (galima užsukti į Česky Štenberk- viena įspūdingiausių pilių ant kalvos su serpantiniais keliukais į ją), Benešov (Konopište pilis), Tabor(senas miestas), Hluboka nad Vltavau (vienintelė balta pilis Čekijoje ir l.l.l. graži) ir Česky Krumlou (UNESCO saugomas miestelis)

V diena

Moravija
Telč (UNESCO), Brno (įspūdinga katedra ir senamiestis), Olomauc (senoji Moravijos sostinė su gražiu senamiesčiu), kelionė iki Katowice

VI DIENA

Namo

Iš anksto dėkoju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(singaaa @ 2012 07 11, 11:42)
II DIENA

Pasivaikščiojimas po Adršpach uolas
Hradec Kralove
Kutna Hora (Barboros koplyčia, kaulų bažnyčia, akmeninis mėsininko namas)
Kelionė iki Prahos

IV DIENA

Bohemia:
Hrad Karlstein (Karlštein pilis buvusi Čekijos karalių vasaros rezidencija), Tetin (miestelis ant upės kranto, įžymus šv. Liudmilos bažnyčia; galima praleisti), (galima užsukti į Česky Štenberk- viena įspūdingiausių pilių ant kalvos su serpantiniais keliukais į ją), Benešov (Konopište pilis), Tabor(senas miestas), Hluboka nad Vltavau (vienintelė balta pilis Čekijoje ir l.l.l. graži) ir Česky Krumlou (UNESCO saugomas miestelis)

Dėl II dienos. Man atrodo tai nerealu. Kai įėjom į Ardšpach, nesinorėjo išeiti iš ten. cool.gif Prabuvom gerą pusdienį - netyčia atsidurėme ir tuose Teplice (jei gerai pamenu pavadinimą)... Bet ten taip gražu... Tą pačią dieną tespėjome tik į Bozkovskie jaskinie į paskutinę grupę.
Na, nebent jus ketinate pusvalandį Ardšpach prabūti, gal tuomet spėsit...
Kutna Hora - prabuvome pusdienį ir tai tik į tris objektus nuėjome. Tarp jų - kaulų bažnyčia. Daugiau ten neičiau. Bet tai mano subjektyvi nuomonė. Prieš ruošiantis važiuoti irgi skaičiau, rinkau info, tai apie kaulų bažnyčia buvo labai prieštaringos nuomonės - vieniems lyg ir patiko, kiti spjaudėsi, kad ten važiavo.

Dėl IV dienos. Tiek objektų aplankyti per vieną dieną... g.gif Nežinau, gal tik prilėkti prie tos vietos, pažiūrėti, apsisukti ir lėkti į kitą miestą/pilį/objektą. O juk dar šiokie tokie atstumai tarp jų. Mums tiek aplankyti prireiktų 3-4 dienų.
Beje pasidomėkite ar tuomet, kai vyksite, pilys dirbs. Pvz. mes nuvažiavome prie pilies Konopiste pirmadienį - ir ups... ji pirmadieniais uždaryta.
Karlštein - buvome, manau verta užsukti. Bet patikėkit - aikštelė mašinai ne prie pat pilies. Teks iki pilies pakilti. Poto dar palaukti grupės. Manau šiai piliai skirti teks min 3 val.

Nepykit, jei labai sukritikavau...
Pernai buvom tik dviese - suaugę... Nežinau keliese jus ruošiates važiuoti...
Atsakyti