Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha

Sveikos, Cekijos myletojos. Na mielos mamos, kurios buve su vaikuciais Cekijos Sveicarijoje ir atkreipe demesi i pasivaiksciojimo keliu kokybe - kaip manot, imanoma pravaziuot paprastom trasom su vezimuku? Konkreciau - draugai nori vaziuot i Adaspacius su 2 mergaitem. Vienai turi kalnu kuprine, o kita jau lyg didoka tai kuprinei keturmete. Gal galit patart kas vaziave su panasaus amziaus vaikais - kaip jus ten vaiksciojot, ar nenusikale tie 4-meciai, ar juos irgi sodinot i kuprine, o gal kas vezet vezimuku? Zodziu reikia patarimu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 14 birželio 2011 - 13:47
Mes praeita savaite buvom nuleke i Adrspacha thumbup.gif Tiesa musu jau neleliukas, bet ne keliautoja, tai manau, kad su tokiais maziukais vargas nemazas turetu buti g.gif keliukai su labai daug medziu saknu schmoll.gif gumbuoti, smeliuoti. Maciau maziukus nesiojant daugiausia, o vezimais tai ne, nes daug visokiu laipteliu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2011 06 14, 14:37)
Sveikos, Cekijos myletojos. Na mielos mamos, kurios buve su vaikuciais Cekijos Sveicarijoje ir atkreipe demesi i pasivaiksciojimo keliu kokybe - kaip manot, imanoma pravaziuot paprastom trasom su vezimuku? Konkreciau - draugai nori vaziuot i Adaspacius su 2 mergaitem. Vienai turi kalnu kuprine, o kita jau lyg didoka tai kuprinei keturmete. Gal galit patart kas vaziave su panasaus amziaus vaikais - kaip jus ten vaiksciojot, ar nenusikale tie 4-meciai, ar juos irgi sodinot i kuprine, o gal kas vezet vezimuku? Zodziu reikia patarimu  mirksiukas.gif

buvau aš ten prieš kokius 4metus, bet nemanau kad per tą laiką kažkas išasvaltavo trasą mirksiukas.gif
nors aš be leliaus, bet mano nuomone su vežimėliu tikrai toli nepravažiuosit ir bus vargas.. g.gif vietomis tikrai geri ir platūs takai, bet labai daug kur reikia užlipti, nulipti, perlipti.. žodžiu pilna laiptukų tarp uolų ir daug medžių šaknų... kur tikrai nepravažiuosit.. o pastovei pernešinėti vežimėlį manau bus didelis vargas.. unsure.gif
Atsakyti
Aciu, mergaites, uz nuomone. Jie butent toku salygu ir bijojo. Gal patartumet kur su tokias maziais butu imanoma paslampinet Cekijoje apart miestu? Kaip Cekijos Rojus? Gal ten butu paparastu vezimu pravaziuojamu takeliu? Beje, o gal kas yra buve visai salia Austrijos esanciame Sumavos kalnu regione? Ka galetume apie sita vieta papasakot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 14 birželio 2011 - 20:39
ar neteko važiuoti į šitą kelionę http://judek-sightse...eeing_show/1156, kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Mane domintų kokius suvenyrus atvežti iš Prahos ir kokios ten kainos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2011 06 14, 14:37)
Sveikos, Cekijos myletojos. Na mielos mamos, kurios buve su vaikuciais Cekijos Sveicarijoje ir atkreipe demesi i pasivaiksciojimo keliu kokybe - kaip manot, imanoma pravaziuot paprastom trasom su vezimuku? Konkreciau - draugai nori vaziuot i Adaspacius su 2 mergaitem. Vienai turi kalnu kuprine, o kita jau lyg didoka tai kuprinei keturmete. Gal galit patart kas vaziave su panasaus amziaus vaikais - kaip jus ten vaiksciojot, ar nenusikale tie 4-meciai, ar juos irgi sodinot i kuprine, o gal kas vezet vezimuku? Zodziu reikia patarimu  mirksiukas.gif

Mes buvom Čekijoje pernai, mažė buvo 3 m. Aš jai ėmiau kuprinę, bet realiai ji daugiau ėjo, nei norėjo būti nešama. Kai pavargdavo, nešdavau aš kuprinėje arba mb ant rankų (kai kuprinės neimdavau).
Kuprinė buvo gerai tuo, kad kai kur, priklausomai nuo tako, galėdavau ją nešti, o kur buvo lygus saugus takas, ten eidavo pati.
Manau, 4-metei aktualu miegas - tai kuprinėje vaikas galėtų numiegot, nebent būtų planas tik po pusdienį kalnuose.
Jei su kuprinėmis, tai bet kuri trąsa bus praeinama thumbup.gif

Jūsų draugų atveju, jei jie pirmą kartą į kalnus su vaikais, idealiu atveju, imčiau dvi kuprines. Jei neišeina - tada tik kurpinę mažajam. Vežimuko neimčiau - su lengvu ne visur takas toks geras, kad su mažais ratukais pravažiuot, su sportiniu, gerais ratais - sunku būtų užnešt laiptais ir pan. Ir kai vaikas nesėdės, bus dar balastas rankose. Aš neimčiau ir nerekomenduočiau.

Dėl Adrspach nežinau, daug ten nevaikščiojom, bet ruošdamasi, čia, sm, buvau radus info, kad tai lengviausias kalnynas, reikalaujantis mažiausiai fizinio pasiruošimo. Ir kiek mačiau nuotraukų, ten daug takų pravažiuojamų. Gal kas iš buvusių ilgiau atsakys 4u.gif

Čekijos Rojuje irgi yra visokių takų. Bet kad nors vienas praeitas maršrutas būtų pilnai pravažiuojamas vežimu, neprisimenu g.gif unsure.gif

Apie Šumavą nieko nžn, nebuvom ir nesidomėjau.

QUOTE(*Jūra* @ 2011 04 27, 16:02)
Taip, dauguma nurodytų maršrutų ilgesni (4-5-8 val.), bet iš jų galima pasidėliot trumpesnius. Aš visus maršrutų žemėlapius buvau atsispausdinus ir pasinagrinėjus, ir tikrai galima rasti trumpesnių variantų (trumpinti norimą maršrutą, paeiti iki objekto ir grįžti, nedarant rato, mašina privažiuoti artimiausią kaimelį).

Čekijos Šveicarija:
http://www.cztour.cz...king-trails.php

Čekijos Šveicarijoje, mano nuomone, geriausi taškai, prioriteto tvarka:
1. Mariina Skala (Mary's Rock) - buvom
2. Pravcicka brana (Pravcicka Gate) - buvom
3. Falkenštejn pilis - nebuvom, buvo uždarytas kelias po liūčių
4. Trpasliči skala (Dwarf's Rock), Rynartice kaimelyje - ant uolų nupiešti Miegančioji gražuolė ir 7 nykštukai - čia dėl vaikų
5. Uzke cshody (Narrow Stairs) / Mouse hole
6. Šaunštejn pilis
7. maršrutas Velky doubicky okruh (Big Doubice Circle)

Maršrutas į Pravcicka brana (Pravcicka Gate) - objektą galima pasiekt ir iš kitos pusės, artimiausias kaimukas Mezni Luka, nuo ten ar 1, ar 2 val kelio, nebepamenu  unsure.gif Nueiti galima maršrutu, grįždami mes trumpinom kelią, leidomės žemyn ir ėjom asfaltu. Išeina tikrai mažiau, nei iš Hrensko pusės.

Lygiai taip pat Mariina skala - galima net iki jos nekilt, o iki pirmo panašaus namuko ant uolos ar kiek toliau, ir grįžt, - ir pamatysit, ir neilgas maršrutas.

Čia žiūriu, visos trąsos nurodytos kaip lengvos. Realiai tai jos nėr vienodo sunkumo. Vietoje būnant, rekomenduočiau informacijoje pasitikslint, kaip dėl ėjimo viena ar kitą trąsa - ten dirbantys pažiūri į vaikus ir pasako, ką galvoja smile.gif

Noriu padrąsinti 4u.gif 4u.gif 4u.gif ir keliauti - 4-metis jau didelis vaikas mirksiukas.gif
Nesu tikra, ar šiemet važiuosim į kalnus unsure.gif Savo 4-metei, jaučiu, gal net ir nebeimčiau kuprinės, nes nesėdėtų, norėtų eit. O kiek pavargtų, mb paneštų ant rankų, taip ir pat pietų miegą, jei užsnūstų. Vežimo nebeturiu ir garantuotai neieškočiau, neimčiau.

Čia mūsų kelionės aprašymas, gal kokia info pravers, dėl lankytinų objektų ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 20 birželio 2011 - 08:38
QUOTE(Amiala @ 2011 05 14, 20:18)
O sakykit į Prahą būna pigių paskutinės minutės kelionių autobusu. Kaip pvz. Turkijon, Egiptan. g.gif

Paskutines min utes kelioniu cia nebuna turbut, bet jei patys planuojates kelione, tai pigiausias variantas yra cia.
http://www.ecolines.net/index.php?s=83

lektuvo bilietai pigiausia buna cia
www.click4sky.com
Atsakyti
QUOTE(Melitta @ 2011 06 20, 06:46)
Sveikos  4u.gif  Mane domintų kokius suvenyrus atvežti iš Prahos ir kokios ten  kainos  4u.gif

Kainos kaip Lietuvoj +- Jei iš niekučių vežti, tai prisižiūrėsit suvenyrų parduotuvėse, o jei ką rimčiau, tuomet čekiškas krištolas vis dar vertinamas.
Beje, kiek žinau, Čekijoje vienintelėje iš visos Europos yra legalu pardavinėti absentą, galite vežti jį, tik kad vežimas į kitą šalį nelabai legalus bus. Dauguma Čekijoje pardavinėjamų absentų yra žali, tačiau "tikras" absentas turi būti gelsvas, maždaug aliejaus spalvos, kiti dažyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _saule: 23 birželio 2011 - 09:42
QUOTE(_saule @ 2011 06 23, 10:41)
Kainos kaip Lietuvoj +- Jei iš niekučių vežti, tai prisižiūrėsit suvenyrų parduotuvėse, o jei ką rimčiau, tuomet čekiškas krištolas vis dar vertinamas.
Beje, kiek žinau, Čekijoje vienintelėje iš visos Europos yra legalu pardavinėti absentą, galite vežti jį, tik kad vežimas į kitą šalį nelabai legalus bus. Dauguma Čekijoje pardavinėjamų absentų yra žali, tačiau "tikras" absentas turi būti gelsvas, maždaug aliejaus spalvos, kiti dažyti.

nežinau kiek tai tiesa, bet vienas čekas pasakojo, kad parduotuvėse pardavinėjamas absentas nėra tikrasis.. tokrojo taip lengvai negausi, kažkokioj kavinėj tik ar panašiai, nes jis maišomas su kokiu tai narkotiku, ar tai turi narkotinės medžiagos, labai gerai nesupratau 4u.gif
Atsakyti
o sakykit kur ardpstai randasi?kuriame regione, ar prie kokio miesto šalia?tubut jei neklystu šiaurinėj dalyje?
Atsakyti
QUOTE(pasauliosaule @ 2011 06 24, 12:31)
o sakykit kur ardpstai randasi?kuriame regione, ar prie kokio miesto šalia?tubut jei neklystu šiaurinėj dalyje?

Įmetu žemėlapį - Adrspadai netoli Lenkijos sienos smile.gif

http://www.adrspach.cz/
Atsakyti