QUOTE(paulius.sav @ 2010 06 07, 10:33)
<...>
NAKVIŠA
"Asmeniškai aš prie šitų rekomendacijų pridėčiau dar ir:
- Taip pat rekomenduoju susirasti gerą advokatą, kad skyrybų procesas vyktų greičiau."
Kaip ir minėjau - kalba eina apie moters nenorą rūpintis (pagrįstą darbais, o ne žodžiais) savimi ir santykiais su vyru.
Ir dar syki kartoju, kad neteko matyti, kad moteris ženkliai nenukentėtu materialiai po skirybų. Juk minėjau, kad pas mus ne anglo-saksų teisė, ir vyras su moterimi yra lygiaverčiai ir tik tradicinis požiūris kam tenka vaikai, juos kažkiek skiria.
Dauguma išsiskyrusių mano draugų yra žymiai gerenėje pozicijoje, nei jų buvusios žmonos. Tiek dvasiškai, tiek ir materialiai.
Todėl gąsdinti skirybomis - nereikia, jų ženkliai labiau bijo moterys.
Bet kuriuo atvėju, pasirūpinti geru advokatu, kuris padėtu ir informuotu apie galimas teisines subtilybes - rekomenduoju visiems.
<...>
NAKVIŠA
"Asmeniškai aš prie šitų rekomendacijų pridėčiau dar ir:
- Taip pat rekomenduoju susirasti gerą advokatą, kad skyrybų procesas vyktų greičiau."
Kaip ir minėjau - kalba eina apie moters nenorą rūpintis (pagrįstą darbais, o ne žodžiais) savimi ir santykiais su vyru.
Ir dar syki kartoju, kad neteko matyti, kad moteris ženkliai nenukentėtu materialiai po skirybų. Juk minėjau, kad pas mus ne anglo-saksų teisė, ir vyras su moterimi yra lygiaverčiai ir tik tradicinis požiūris kam tenka vaikai, juos kažkiek skiria.
Dauguma išsiskyrusių mano draugų yra žymiai gerenėje pozicijoje, nei jų buvusios žmonos. Tiek dvasiškai, tiek ir materialiai.
Todėl gąsdinti skirybomis - nereikia, jų ženkliai labiau bijo moterys.
Bet kuriuo atvėju, pasirūpinti geru advokatu, kuris padėtu ir informuotu apie galimas teisines subtilybes - rekomenduoju visiems.
<...>
Atleiskit, bet aš - ne dauguma. Savo interesus ginu, giniau ir ginsu, ne tik prieš skirybas, bet ir prieš sudarant santuoką. Šiuo atveju esu žymiai geresnėje pozicijoje, nei, kad buvęs ar esamas sutuoktinis. Ir tik nuo mano "kiauliškumo" priklauso, kaip ir kiek aš galiu būti sąžininga savo sutuoktinio atžvilgiu (bėje jis tai puikiai žino, yra informuotas).
Oj, tik nereikia mūsų gąsdinti, ne visos moteriškės ant tiek vištos, kad nesugebėtų apginti savo interesų (savo ir savo vaikų).
O advokatu reikia rūpintis prieš sudarant santuoką.