QUOTE(Forget @ 2010 05 19, 12:44)
Tai ką atšilo oras ir nieks neskaitot
Ir kavinimosi nenusimato
kaip išmirę visos.
Sveikos
Acha, oras atšilo, reikalų krūvom, nelabai yra kada paskaitinėt..
Jau beveik pribaigiau
Ian McEwan "Atpirkimą". Liko keli baigiamieji puslapiai-nebebuvo vakar jėgų dabaigt, juolab, kad žinau kuom baigėsi iš filmo. Šiaip patiko visai man ta knygą, net žinodama visą intrigą iš anskto visai maloniai perskaičiau..Na, karo aprašymai šiurpoki, bet ir tuos suskaičiau-nors kaip velnias kryžiaus vengiu karo tematikos-tiek kine, tiek literatūroj, bet kartais užsiraunu ir nieko..O šiaip McEwano knygos žavi savo pasakojimo stilium-tiesiog gali mėgautis skaitymu čia ir dabar, ne taip svarbu kaip ir kas ten baigiasi ir kodėl..Pasitaiko ir ne visai motyvuotų dalykų jo knygose, bet kažkaip nesuki dėl to galvos
Savaitgalį dar susigundžiau
Alvtegen "Išdavystę" nusičiupt-tai kaip sėdau, taip ir perskaičiau kone vienu prisėdimu-sėdėjau iki 12 sekamdienį pakol dabaigiau-šimtas metų jau man taip nėra buvę, miegas visada įveikia, bet šįkart kablys geras buvo..
Manau
privaloma knyga bet kuriai senai ištekėjusiai moteriai-taip taikliai aprašyta visa ta kasdienybė, rutina ir joje slypintys pavojai...Aišku nesinorėtų, kad tokia linkme nusivažiuotų šeimyninis gyvenimas, bet ką ten gali žinot-man buvo apie ką pamąstyt-o ką gi aš daryčiau, jei taip nutiktų..Ir net nežinau ką daryčiau
...Kaip nebūtų keista man pagrindinės herojės priemonės net nepasirodė perdėm drąstiškos
..Moralas aiškus-geriau taip nedaryt, bet kas ten žino-neteisčiau, jaučiau jai tik užuojautą ir tarsi pateisinau, skirtingai negu visus kitus veikėjus..Įdomi būtų knyga aptarimui, kurie kažkaip apmirė pas mus
Grynai litearatūriniu požiūriu vėl gi ne šedevras, be psichologine prasme man buvo net labai įdomu..
Žodžiu-man tai geriausia knyga iš Alvtegen repertuaro-kol kas