Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 67

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 05 13, 06:22)
Lauksiu, kol antrą pabaigsi. Aš kaip tik šį savaitgalį desertui pasilikau Mirusio 4 dalį, tai po to galėsiu ir tau abi knygas atiduoti.

neatiduok jai 4 dalies, ką.. ax.gif Tikiuosi sekančio susitikimo metu ją pasiskolint ir aš, jei Zis sutiks.

Fatimaala, sveikinu 4u.gif

Gemma, sveik greičiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 13, 19:14)
neatiduok jai 4 dalies, ką..  ax.gif  Tikiuosi sekančio susitikimo metu ją pasiskolint ir aš, jei Zis sutiks.

Zinoma sutiksiu biggrin.gif Uzkabliavo, ania biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 05 13, 19:14)
neatiduok jai 4 dalies, ką..  ax.gif  Tikiuosi sekančio susitikimo metu ją pasiskolint ir aš, jei Zis sutiks.

QUOTE(zis @ 2010 05 14, 00:19)
Zinoma sutiksiu biggrin.gif Uzkabliavo, ania biggrin.gif  lotuliukas.gif

Susitarėm biggrin.gif Perskaitysiu, neatiduosiu. Lauksim po to visos kitų dalių biggrin.gif
Atsakyti
norėčiau pasiteirauti čia daug skaitančiųjų, gal žinot ką nors panašaus stiliaus į F.Dostojevskio "Užrašus iš mirusiųjų namų"? labai patiko, toks puikus psichologinis - analizuojamasis romanas smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(stewie @ 2010 05 14, 17:14)
norėčiau pasiteirauti čia daug skaitančiųjų, gal žinot ką nors panašaus stiliaus į F.Dostojevskio "Užrašus iš mirusiųjų namų"? labai patiko, toks puikus psichologinis - analizuojamasis romanas smile.gif thumbup.gif
Na, Dostojevskis daug prirašęs. Ir visi kūriniai - viens už kitą geresni. mirksiukas.gif
Atsakyti
Jo "Nusikaltimas ir bausmė" skaitei?
Atsakyti
Dabar klausau Dostojevskio "Бесы" ir kaskart labiau juo žaviuosi. bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Numenor @ 2010 05 13, 16:42)

"Vejo seseli" tai gali mesti, klisiu rinkinys ax.gif  O va "Juodaji princa" tai verta perskaityti, netapo megiama knyga, nervino skaitant, bet ne todel, kad blogai parasyta, bet, mano galva, kad taip turi buti, rasytoja to sieke. Zodziu, keisti pojuciai beskaitant.

Dar stovi ji vietoje,nebeskaiciau daugiau del laiko stokos,bet skaitysiu,nes vienu momentu ten visai buvo uzkabine keleta pamastymu,manau bus kokiu tai izvelgiamu geru minciu toje knygoje.O Vejo seseli irgi perskaitysiu,negaliu palikti daug nebaigtu knygu,toks jau mano budas,jei pradedu vistiek kazkada uzbaigiu biggrin.gif
Papildyta:
Alexia,jau gavau tavaji skirtuka mirksiukas.gif Aciu labai 4u.gif ,tokio dar neturejau,veliau kuria diena nufotkinsiu ir ikelsiu i albuma mirksiukas.gif
Atsakyti
Pribaigiau J.Varanauskienės „Pinigų medis". Kaip panašaus amžiaus į heroję humanitarei buvo naudinga. Knygą baigiau gerdama kavą lovoj, o prabudusį vyrą vietoj "labas rytas" apstulbinau klausimais: kiek mums liko išsimokėti paskolos ir kieno naudai suformintas vaikų draudimas? lotuliukas.gif O apie knygą... Literatūrinės vertės - ne marios, užtai iš tikrųjų naudinga pasiskaityti toms, kas apie finansų tvarkymą ničniek neraukia thumbup.gif Ačiū virtualioms Sofija5 rekomendacijoms wink.gif

Kita šviežia baigta - Andrea Camilleri "Vandens forma". Skaitosi lengvai, bet kaip vieno kąsnio sumuštinis: nurijai skaniai, ir vėl alkanas ko nors dar dairaisi.
Atsakyti
Jau varčiau naująją T. Gerritsen Dingusios.
O koks ryšys su Chirurgu? Kažkelintoji dalis? g.gif
Atsakyti
Taip tingiu, ką nors dirbti, kad geriau jau kelias paskutines knygas aprašysiu...
Stebėtinai greitai ir lengvai perskaičiau K. Sabaliauskaitės ,,Silva rerum". Ir turiu prisipažinti, kad patiko. Aišku, būčiau gal visai išsilydžius, jei nebūčiau skaičius Waltari lengvu, švelniai ironišku stiliumi parašytų istorinių romanų, nešmėkščiotų kažkodėl S. T. Kondroto šešėlis... Bet knyga įtraukė. Ir siužetas įdomus, ir laikmečio atmosfera, kuriama iš smulkių detalių, būsenų, archaizmų. Pradžia pasirodė stipresnė, pabaigoje kai kas pasirodė per daug drąsu, netikėta XVII amžiui. Panašiai baroko epochą ir įsivaizdavau. Viskas, ko reikia istoriniam romanui yra, pagrindiniai epochos bruožai gal ir per daug tiesmukiškai akcentuojami, bet tikrai gražu... Kaip Waltari knygose...
S. Beauman ,,Rebekos istorija". Kad autorė turi literatūrinių ambicijų, supratau dar perskaičius ,,Meilės peizažą". Bet kad tokių doh.gif , tai tikrai nesitikėjau. ,,Rebeka" - mano kultinė, kasmet skaitoma knyga, o Dafnės de Morje tai iš viso net nebandau kritikuoti. Įžūlumas nesvietiškas rašyti tęsinį ir laukti, kol ,,Rebekos" gerbėjai tave suplėšys į gabalus. Ir derėtų. Pirmiausiai už ponios de Vinter pažeminimą, už visai nereikalingą bandymą kanonizuoti Rebeką ir dar daugybę dalykų. Bet... Nebuvo jau taip blogai. Interpretacijos gali būti visokios. O autorė sugebėjo pritraukti dėmesį ir nuo trečdalio knygos taip pritraukė, kad naktimis neskaičiau, bet knyga nuolat sukiojosi netoli manęs. Tik pasirodė, kad autorė ar ne per daug siužetinių linijų prigriebė, kurios vietom tiesiog viena kitą gožė ir beveik nė vienos taip iki galo ir nepavyko išrišti. Bet patiko mistika a la Dafnė, patiko, kad pabaigoje logiškai išsirutuliojo pagrindinė mintis, kad gražiai aprašomi gamtovaizdžiai... Ir autorė labai stengiasi išlaikyti Dafnės stilistiką. Apibendrindama sakysiu, kad šios knygos pasirodymas yra daugiau provokacija, čia ne taip svarbu, gera ta knyga ar tik taip sau, čia reikėjo patraukti dėmesį, panašiai kaip nusifotografuoti nuogai ant viršelio vidutinybei...
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 05 15, 18:48)
Jau varčiau naująją T. Gerritsen Dingusios.
O koks ryšys su Chirurgu? Kažkelintoji dalis? g.gif

tik tuo kad jos abi is Rizzoli/Isles serijos. 'Chirurgas' yra pirmoji knyga, o 'Dingusios' yra penktoji.
Atsakyti