Nesenai su malonumu sugrauziau
Simon Mawer "The Glass Room" (pazodinis verimas - stiklo kambarys). Glass room knygoje tai tikroveje egzistuojanti Villa Tugendhat , Brno, labai garsus modernistinis namas:
http://www.tugendhat...-tugendhat.htmlKnyga puiki, tikrai verta demesio. Seimos, garsiojo namo, salies (Cekoslovakijos) ir Europos gyvenimas susipynes i visuma, pries/per/po Antrojo pasaulinio karo. Yra pora kiek neitikinamu sutapimu siuzete, vietomis galetu buti maziau pasikartojanciu namo aprasymu, bet jie netrukde. O kai dar gali po nama, kuris knygoje yra tarp svarbiausiu personazu, virtualiai pasivaikscioti (zr nuoroda), tai visai faina
Tekste primetyta vokisku, cekisku, rusisku zodeliu, beveik visi zinomi, labai jie ten tinka ir dar geriau del to skaitosi.
Beje, tai jau ketvirta mano perskaityta knyga is praeitu metu Booker nominaciju saraso (net nezinau, kas cia man uzejo, niekada dar tiek knygu is to saraso nesu skaiciusi, bet idomu lyginti) ir tikrai neprastesne uz laimetoja, gal net geresne, emociskai labiau itraukianti. Mano asmenine laimetoja tebelieka AS Byatt
Siuo metu baigineju
Simone De Beauvoir knyga is 3 apsakymu:
The Age of Discretion (Diskretiskumo amzius)
The Monologue (Monologas)
The Woman Destroyed (Sunaikinta moteris)
Nebuvau dar skaiciusi sios rasytojos. Visi apsakymai patiko. Visi apie kiek vyresnes moteris gyvenimo krizes metu, Paryziuje (gal del to kiek primena Sagan, geraja prasme). Ne sedevrai, bet itraukia, vercia susimastyti. Tiesa siuzetai kartais nelabai itikinami, ypac treciojo, bet as juk ne prancuze
,
diskutuojanti su vyru, kiek laiko per atostogas jis gali praleisti su meiluze. O gal tiesiog tureciau sakyti, kad saves tokiose situacijose neisivaizduoju, bilst 3 kartus i medi