Sekmadieni per pusdieni suskaiciau
Mark Haddon "Tas keistas nutikimas suniui nakti". Knygele nestora, skaitosi lengvai. Pasakotojas - 15-metis Kristoferis, jo zvilgsnis i pasauli gerokai kitoks negu daugelio is musu, ir butent tas kitoniskumas suteikia siaip jau labai paprastam (netgi sakyciau, kiek muiliaoperiskam) siuzetui naujos prasmes. Pasak anotacijos, Kristoferis turi Aspergerio sindroma, nors skaitant knyga jo simptomai atrodo kur kas rimtesni, t.y. platesnio autizmo spektro. Gal del to daugelis "aspergeriuku" internete piktinasi, kad si knyga neteisingai reklamuojama. Suzinojau ir keleta idomiu matematiniu faktu, nors tuoj pat juos ir pamirsau. Siaip jau tu visu matematiniu formuliu del manes galejo ir nebuti, arba jas visas buvo galima iskelti i priedus, nes abejoju, kad dauguma skaitytoju atidziai nagrinejo tuos puslapius
Knyga man patiko, butent del tos galimybes pamatyti ir suprasti pasauli "kitu" akimis.
O tada prasidejo neskaitadieniai...
Pirmiausiai emiausi naujojo Anos Gavaldos romano,
"La Consolante" - tiksliau, jo olandiskojo vertimo pavadinimu "Tobulos laimes nebuna" (Helemaal gelukkig word je nooit). Neitrauke visiskai - kliuvo padriki nebaigti sakiniai, visiskas neaiskumas, apie ka kalbama, intensyvios emocijos be jokio paaiskinimo, kas galejo jas sukelti, daugiazodziavimas, ir isvis kazkoks palaidas pasakojimas. Nei 20 psl. neiveikiau ir atidejau knyga geresniems laikams. O siryt dar aptikau internete
stai sia recenzija ir dabar galvoju, kad gal jau ir nebeskaitysiu...
Paskui pasiciupau
Hong Ying "The Concubine of Shanghai" - anotacija zadejo itraukiancia istorija apie 20 a. pradzios Sanchajaus gangsterius ir ju meiluzes, su rytietiskos egzotikos prieskoniu, bet po 80 psl. padejau knyga i sali. Siuzetas trukineja, stilius "medinis" (gal vertimas prastas, o gal ir originalas toks?) - neturiu laiko nei kantrybes tokiems skaitiniams. Sita tai jau tikrai liks nuograuza
Vakar velai vakare, ilgokai parymojusi prie neskaitytu knygu lentynu, pagaliau issirinkau
William Styron "Sofijos pasirinkimas" (Sophie's Choice). Va cia jau visai kitoks skaitymas!
Dar tik viena skyriu iveikiau, bet jau uzkabino. Tikiuosi, kad ir nepaleis...
QUOTE(Alexia @ 2010 06 30, 09:48)
1. As Parulskio nieko neskaiciau, isskyrus viena kita strapsni Lryte
Buvau pradejusi kazka, bet meciau,
labai jau man spekuliatyvus pasirode savo tais negatyvizmais (kas per daug tas nesveika) kaip kokia Jazukeviciute. Arba as labai labai klystu, nes nieko jo taip ir neperskaiciau, Jazukeviciutes irgi
2. Ar cia dar yra tokiu nuo proto nusokusiu, kas visa prarasta laika perskaite ?
1. Ir man taip pat
Tik as net nemeginau nieko jo skaityti, kazkaip tie straipsniai LR atbaide...
2. Yra
Dolitle, pvz - ji ne tik visa Prusta perskaite, bet ir mane ikvepe skaityti
Nors as dar tik pirmaja knyga iveikiau, ir ketinu kada nors antrosios imtis (ir noriu, ir baisu, kad kantrybes neuzteks, ne visada megstu letai skaityti...)