Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 67

Senas kilimas

Ant grindų patiestas,
Margas tartum miestas,
Niekieno nemylimas
Sielvartavo Kilimas:

- Mano broliai pasakose
Juodvarniais lakioja.
Visas Paukščių Takas – jų,
O aš čia, po kojomis.

Naktį tarakonų,
Dieną batų minamas, -
Atsiminkit, ponai:
Jūs – ne mano giminės!

Tarakonai krebžda,
Buriasi kampan…
- Pasakykit kregždėms –
Skauda širdį man!

Spinta spaudžia šoną,
Stalo kojos širdį… –
Kaip ji plaka, ponai –
Argi jūs negirdit?

Ak, kaip skauda galvą man,
Ir gėles raudonas, -
Ar gyvent taip galima
Pasakykit, ponai!

Juk įaudė spindinčią
Man svajonių juostą –
Sapnuose skraidinti
Vaikelius mažuosius.

Ir turiu aš viltį –
Spindulį pro langą –
Vienąsyk pakilti
Mėlynon padangėn.

Nepavytų ponios
Raganos ant šluotų,
Trečią brolį Joną
Iš bėdos vaduotume.

Debesin išmestume
Katiną Piratą,
Perskristume miestų mes
Nuostabių paradą:

Kabutes ir Tašką
Nieko Sau ir Gal,
Ir ledų Itališkų
Apeninų kalnus.

Tarp ledų balčiausių
Baltos meškos irias, -
Mes papusryčiautume
Stotyje „Plombyras“…

Dieną lempos gęsta,
Neužges tik viltys –
Sykį iš knygelės
Mes drauge pakilsim.

J.E.
Kaip man patinka jo vaikiški eilėraščiai!.. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 05 12, 15:52)
Kažkaip manyčiau, kad bręsta lauko sezono atidarymas Berneliuose?  g.gif

Aš nieko prieš smile.gif

QUOTE(Aga @ 2010 05 12, 21:03)
Man prieš akis stovi nauja "Paskutinės Pompėjų dienos" E.Bulwer Lytton. Gal kas skaitė ir pakomentuotų?

Seniai seniai, kokiais 1987 skaičiau Paskutines Pompėjos dienas. Autorius tik kitas - E. Tur. Sena knyga. Ypatingai įsiminė ryškios scenos apie ant gyvų žmonių tekančią lavą. O šiaip - daug tuometinės, tikriausiai mažai autentiškos politikos g.gif
Mažu kita labiau vykusi g.gif
Atsakyti
Na šita tai naujas leidimas, dar tik iš spaustuvės, tikiuos neteks mest pradėjus, labai nemėgstu nebaigt knygų...
Atsakyti
QUOTE(Magnė @ 2010 05 12, 09:34)
Fatimaallaa, o Tu "Pamišėlį" skaitei?Jei taip, kokie įspūdžiai?

nea tai buvo pirmoji knyga is sio rasytojo repertuaro. bet dar turiu pora jo kitu knyguciu. labai bus idomus paskaityti tavo komentara kai pabaigsi sia jo knyga.

Na va ne visai itema, bet jau labai norisi pasigirti, kad esu atgal sugrazinta i KTU studentu sarasus. taip kad busiu labai daznas svecias Kaune (turint omeny kad turiu dar papildomai 16 kreditu issilaikyti doh.gif ir kaip gi taip per 4 metelius viskas radikaliai pasikeite doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Aga @ 2010 05 12, 21:46)
Na šita tai naujas leidimas, dar tik iš spaustuvės, tikiuos neteks mest pradėjus, labai nemėgstu nebaigt knygų...

Tik iš spaustuvės?
Netyčia radau tokią, tik senesnę už 2 lt. blink.gif http://www.skelbimai...lt-1472157.html

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 05 12, 21:48)
Na va ne visai itema, bet jau labai norisi pasigirti, kad esu atgal sugrazinta i KTU studentu sarasus. taip kad busiu labai daznas svecias Kaune (turint omeny kad turiu dar papildomai 16 kreditu issilaikyti  doh.gif ir kaip gi taip per 4 metelius viskas radikaliai pasikeite  doh.gif )

Sveikinu ir sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(langana @ 2010 05 12, 20:56)
kazkurios (giluzes arba gemmos) rekomenduotu Tatjanos Stepanovos detektyvu ''Zvaigzde vienai rolei''. O Stepanovos detektyvas visai neblogas, knygems turetu buti patrauklu, kad zudymo motyvas ar stimulas (nezinau, kaip tiksliau suformuluot) Oskaro Vaildo parasyta pjese bigsmile.gif Beje, zadetosios mistikos kol kas neizvelgiu, nors si serija buvo anonsuojama kaip mistiniai detektyvai. Isvada:Marininai neprilygsta, bet uz Doncova ir Ustinova zymiai geriau. Pabaigus sia, manau kazkada skaitysiu ir kitas tos serijos knygas.

Taigi ir aš griebiau kitą Stepanovos knygą "Black end red", nes savo Oliviją buvau palikus darbe. Tai va, mistika nuo pirmųjų puslapių. bet Tikra mistika doh.gif . Tai ir galvoju dabar, kaip man į tai žiūrėti. Nes šiaip jau aš mistikos ne mėgėja (man mistika turi būti paremta tikrais faktais), o čia pats tikriausias vilkolakis ar bala žino kas atsirandajau pirmuosiuose puslapiuose. Bet kadangi pirmas mano skaitytas detektyvas buvo gerai sukaltas, vertinčiau panašiai kaip ir tu, langana, tik gal statyčiau arčiau Marininos. Nu nežinau, aš dar pagalvosiu, ką čia galvoti. g.gif
Pamiršau apie "Flerdoranž..." rašydama paminėti, kad ten mistika greičiau buvo folkloras.
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 05 12, 21:59)
Tik iš spaustuvės?
Netyčia radau tokią, tik senesnę už 2 lt. blink.gif  http://www.skelbimai...lt-1472157.html

Nu žinok net pažiūrėjau, gal koks pakartotinis leidimas išėjęs čia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 05 12, 14:52)
Kažkaip manyčiau, kad bręsta lauko sezono atidarymas Berneliuose?  g.gif

labai noreciau bet manau neiseis verysad.gif (sedziu namie su patemptais/trukusiais pedos/ciurnos raisciais ir kantriai laukiu geresniu laiku) cray.gif doh.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 05 12, 20:48)
Na va ne visai itema, bet jau labai norisi pasigirti, kad esu atgal sugrazinta i KTU studentu sarasus. taip kad busiu labai daznas svecias Kaune (turint omeny kad turiu dar papildomai 16 kreditu issilaikyti  doh.gif ir kaip gi taip per 4 metelius viskas radikaliai pasikeite  doh.gif )

sveikinu drinks_cheers.gif

K.Dorn "Milonga" - patiko. lengva istorija apie meile, spontaniskuma, be abejo - tango. (milonga - sokiu vakaras, skirtas siam vienam sokiui) tango nera vien tik fonas, o praktiskai kaip atskiras veikejas - sokis, kuris keicia zmoniu likimus ar bent jau noreta taip pavaizduoti. gal si ideja ir ne iki galo atidirbta, bet is principo man ji visai suejo. kas yra milonga zinojau ir anksciau, ir nepasakyciau, kad po knygos mano zinios smarkiai pagilejo...
taigi mergina issiskiria su mylimuoju ir, pavargusi nuo rutinos, pasiilgusi pokyciu, nusprendzia vykti i argentina - tango tevyne. o ten prasideda "nuotykiai". kita siuzetine linija paraleliai rutuliojasi Vokietijoje. pabaiga gana lengvai nuspejama. nors vienu metu buvau pradejusi manyti, kad gal bus ne taip, bet galu gale vis tiek pasitvirtino pirmoji intuityvi mintis...
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 05 12, 22:34)
Sveikutes 4u.gif
Netiketai uzpuole ligos ir darbu lavina...

Pirma labai itrauke ir suvalgiau ja dviem prisedimais. Antroji irgi gera, bet pirmai daliai neprilygsta. Bet skaityti vis iek labai idomu 4u.gif
Nuejau i biblioteka (ne Jeruzales), antros dalies per uzgriuvusius darbus dar nebaigiau, o pirma knyga galiu tau atiduoti 4u.gif Ar lauksi, kol abi iskart duosiu?

Nesirk 4u.gif Laikykis 4u.gif
Lauksiu, kol antrą pabaigsi. Aš kaip tik šį savaitgalį desertui pasilikau Mirusio 4 dalį, tai po to galėsiu ir tau abi knygas atiduoti.

QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 05 12, 22:48)

Šaunuolė biggrin.gif Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(martux @ 2010 05 12, 19:59)

QUOTE(Gemma @ 2010 05 12, 20:50)
sveikinu  drinks_cheers.gif

QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 05 13, 05:22)
Šaunuolė  biggrin.gif Sveikinu  4u.gif

Dekui dekui jums visoms, bus nelengva, bet imanoma kai pasistengi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giluze @ 2010 05 12, 21:11)
Taigi ir aš griebiau kitą Stepanovos knygą "Black end red", nes savo Oliviją buvau palikus darbe. Tai va, mistika nuo pirmųjų puslapių. bet Tikra mistika  doh.gif . Tai ir galvoju dabar, kaip man į tai žiūrėti. Nes šiaip jau aš mistikos ne mėgėja (man mistika turi būti paremta tikrais faktais), o čia pats tikriausias vilkolakis ar bala žino kas atsirandajau pirmuosiuose puslapiuose. Bet kadangi pirmas mano skaitytas detektyvas buvo gerai sukaltas, vertinčiau panašiai kaip ir tu, langana, tik gal statyčiau arčiau Marininos. Nu nežinau, aš dar pagalvosiu, ką čia galvoti.  g.gif
   Pamiršau apie "Flerdoranž..." rašydama paminėti, kad ten mistika greičiau buvo folkloras.

Matai, tu pradejai nuo velesniu knygu ''Flerdoranz...'' 2004 or ''Black and red'' tik pernai isleista. O as paemiau pirma serijos knyga, isleista 1996. Megstu pradet serija is pradziu, jei tik yra galimybe. Gal todel ir stilius siek tiek skirtingas, ir kokybe? Ziuresim.
Fatimaallaa, sveikinu. Gera grizti studijuoti, atjaunina kazkaip. Nors, zinoma ir rupesciu prisideda doh.gif Po kokiu 2-3 savaiciu ir as tureciau suzinot apie savo mokslus. Tik ne tokio auksto lygio tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo langana: 13 gegužės 2010 - 16:02
Nepykit, kad atbegu tik savo raportu surasyti, daznesniam prisedimui vis laiko nelieka doh.gif
Nesenai perskaiciau Aravind Adiga "The White Tiger" ("Baltasis Tigras"), patiko, nors ir "ne mano stiliaus" knyga. Pagrindinio herojaus transformacija galejo gal geriau buti perteikta, kazko tarsi truko. Vis galvojau, ar visi aprasyti vargsu siaubai egzistuoja tikroveje. Kazkodel tikiu, kad visi.
Knygoje duodamas pavyzdys, kaip Indijos vyriausybe paskelbia "skiriame ... bilijonu, kad visur butu pastatytos ligonines" ir t.t. Po keliu dienu skaitau laikrastyje, kaip vienoje kaimo mokykloje Indijoje mokytojauja 12 metu mergaite -naslaite ir "Indijos vyriausybe skiria ... bilijonu, kad visur butu mokyklos" ar pan, zodziu, pagrindine formule zodis zodin kaip is "Baltojo Tigro". Tokia zinute po perskaitytos knygos tik liudna sypsni sukele...
Papildyta:
QUOTE(Jurzole @ 2010 05 10, 22:29)

1.Atejau pasidalinti galutiniais ispudziais apie Andriaus Uzkalnio "Anglija: apie tuos zmones ir ju sali". Lengvai skaitoma, patraukliai parasyta knyga, per pora vakaru ir "suvalgiau" ja. Suzinojau pora idomiu faktu (is kur kilo rusiskas zodis "vokzal" ir kuo vertingas vieno salyklo viskis), be to, paaiskejo vieno mane daznai erzinancio MB budo bruozo saknys - suvokiau, kad tai tiesiog tautinio charakterio dalis, ir nieko cia nepadarysi...  doh.gif  tongue.gif Kartais norejosi gincytis su autorium. Pvz. kai raso, kad parkavimo aikstelese JAV vietos yra didesnes negu Anglijoje, bet pamirsta prideti, kad ir masinos JAV, kaip taisykle, zymiai didesnes. Arba kai sako, kad amerikietis gali visur nuvaziuoti masina, o anglui tenka vaziuoti traukiniu ar metro - man atrodo, kaip tik amerikietis daznai neturi is ko rinktis, tiksliau, rinktis gali tarp lektuvo ir automobilio. Visai nepatiko, kai kazkuriam puslapy parase, kad apie anglus daznai sakoma, kad ju namai anksti ir negrazus, zmonos apsileide, dantys kreivi, ir dar ten kazkas... lyg ir ne savo poziuri issake, bet vis tiek neskaniai nuskambejo, o ir nesutikciau su tokiu apibendrinimu. Idomiausias skyrius man buvo apie anglu poziuri i darba. Lietuviai turbut niekad nesupras anglu "tinginystes", o anglai - lietuviu noro net per vakarelius kalbetis apie darba (lyg kitu temu nebutu pokalbiui). Bet kad anglai nerimtai ziuri i darba - nesutikciau. Jie tiesiog nepainioja darbo su asmeniniu gyvenimu. Bendrai knyga patiko, bet kad ilgam isliks, abejoju. Toks vienadienis, nors ir itraukiantis, skaitalas.

2. Dar savaitgali suskaiciau Magdalen Nabb "Death of a Dutchman" (Olando mirtis). Detektyvas, veiksmas vyksta Florencijoje, daug vietinio kolorito ir simpatiskas pagrindinis veikejas (dar vienas is anti-heroju serijos). Labai smagus skaitinys tingiam sekmadieniui, aciu Numenor uz rekomendacija!  4u.gif

1. Tai reiskia, man negalima skaityti, sunervintu negyvai smile.gif Beje, anglai ir per vakarelius apie darba kalba, ir nemazai, bent jau mano sutiktieji.

2. Prasom 4u.gif Net graudu pasidare, kad jau niekada nepaskaitysiu naujos Nabb knygos, visos jau "surytos" verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(luiziana @ 2010 05 11, 01:57)
Marakes,dekui uz jaukia tema  4u.gif

Registruojuos joje kaip nekeista net su trim knygom  doh.gif Nebudinga tai man,kad vienu metu tiek knygu skaityciau,bet gavosi taip-pirma (jau senai) pasiemiau Mary Stewart "Suoliai virs zemes",bet kodel tai neuzkabino ta knyga,nuobodoka,tai nutariau ja nestis i darba,o namie imtis kitos,tai issitraukiau Carlos Ruiz Zafon "Vejo seselis",bet sioji irgi kazko neuzkabino  unsure.gif ,padejau i sali,sakiau kada pamazu darbe ja damusiu...nu tarpe situ nesekmiu sumaniau imtis to,kas tikrai zinau,kad patiks ir issitraukiau Gerritsen knyga,ja sekmingai per pora dienu perskaiciau ir dabar meginu skaityti Iris Murdoch "Juodasisi princas",bet ziuriu irgi netin traukia,dar tik 50psl. iveikiau,ir jau kiba mintis mesti ja,nu kas man pasidare....  doh.gif  rolleyes.gif
Papildyta:

Man regis dar tik anonsuojamas,gal neuzilgo pasirodys  smile.gif

"Vejo seseli" tai gali mesti, klisiu rinkinys ax.gif O va "Juodaji princa" tai verta perskaityti, netapo megiama knyga, nervino skaitant, bet ne todel, kad blogai parasyta, bet, mano galva, kad taip turi buti, rasytoja to sieke. Zodziu, keisti pojuciai beskaitant.
Atsakyti