Kad jau uzejau, tai dar ir apie knygas papasakosiu. Nebeskaitau nieko tik klausausi
Bridzit Aubert ''Mirtis is misko''. Neblogas detektyvas, pries tai skaiciau ir daktaro Marco sunus. Man abu patiko, net nepasakysiu, kuri labiau. Cia gal buvo geriau del daznai prasiverziancios pagrindines neveikejos (o kaip kitaip ja pavadinti?) ironijos.
Bernhardas Schlinkas ''Skaitovas'', ''Kitas vyras'' ir ''Moteris is deglines''. 3 neilgi apsakymai, gana gyvenimiski. Turbut drasiausias pirmas, bet uzstrigo ir kiti. Pagrindine ideja pirmame paaugliio ir subrendusios moters santykiai, islike visa gyvenima, antrame vyras kapstosi po mirusios zmonos praeiti o treciame, man rodos, bandoma pasvarstyti, ar sekti savo svajonemis. Tokie visi nevienkartiniai ir nekasdieniski.
Dabar klausausi K.Ishiguro ''Neleisk man iseiti''. Is jusu aptarimu jau zinojau kas pasakotojas, bet buciau norejusi nezinoti. Knyga man patinka, neiskau joje sasaju su tikrove, tiesiog priimu kaip istorija.
QUOTE(martux @ 2010 06 03, 18:39)
Dar: keturiolikmečio mokinio mama iškoneveikė mokyklą ir mokytojus (mane), kad NIEKO NEDAROME.
Ar turėčiau laisvu nuo darbo metu iššniukštinėti pakampes ir išvaikyti jaunuosius rūkalius...?
Na, jei mokyklos teritorijoje negerumai vyksta, tai mokykla irgi atsakinga, ar ne? Anglijos mokyklose teritorija vaiksto ir tikrina, kartais tai net yra pvz direktoriaus/es pavaduotojo/os kasdieninis darbas. Nesenai net teko zurnale interviu su tokia pavaduotoja skaityti (ji mokyklos teritorija tikrina), tai ir prisiminiau
Papildyta:
DORIFORE, SU GIMTADIENIU!!!
QUOTE(Numenor @ 2010 06 04, 17:29)
Na, jei mokyklos teritorijoje negerumai vyksta, tai mokykla irgi atsakinga, ar ne? Anglijos mokyklose teritorija vaiksto ir tikrina, kartais tai net yra pvz direktoriaus/es pavaduotojo/os kasdieninis darbas. Nesenai net teko zurnale interviu su tokia pavaduotoja skaityti (ji mokyklos teritorija tikrina), tai ir prisiminiau
Na, mokykloje nerūko, dažniausiai bent per gatvę pereina. Šiaip yra direktoriaus įsakymas, kad mokiniai pamokų metu negali palikti mokyklos teritorijos. Deja, drausmina tai nebent mažesniuosius.
Gal galėtum man į a.ž. nors porą pastebėjimų/esmę iš to straipsnio?
Gal ta mokykla mokama? Tada prevencija labai aiški. Priešingu atveju - nebelabai.
QUOTE(langana @ 2010 06 04, 16:20)
[b]Bernhardas Schlinkas ''Skaitovas'', . Turbut drasiausias pirmas, bet uzstrigo ir kiti. Pagrindine ideja pirmame paaugliio ir subrendusios moters santykiai, islike visa gyvenima,
Aš šitą knygą skaičiau labai seniai (prieš kokius 7 metus), bet įspūdis iki šiol likęs. Daviau draugei paskaityt, tai žinoma nebeatgavau Prieš kokius metus radau knygyne už 3-4lt, tai iškart prigriebiau, sakiau noriu turėti ją savo bilbiotekoj.
Beje, aš irgi klausausi a-knygos, pirmą kartą Ivanauskaitės "Miegančių drugelių tvirtovė". Šiaip nesu jos "gerbėja", bet sakiau pabandysiu, plius skaitytojos balsas patiko Perklausiau jau pusę (7val) dar tiek pat liko
Ačiū visoms už sveikinimus, smagu, kad nepamiršot
Sveikutes
Vakar netiketai uztikau knygu isparduotuve siaures miestelyje, tai ta proga nugriebiau pora knygu. Ale kainos ten tikrai gerules, daugiausia 50 proc. pigiau nei knygynuose
Vakar netiketai uztikau knygu isparduotuve siaures miestelyje, tai ta proga nugriebiau pora knygu. Ale kainos ten tikrai gerules, daugiausia 50 proc. pigiau nei knygynuose
o kur ta išparduotuvė?
o kaip fainai
bo ta išparduotuvė Norfos bazėj man visiškaaaaaaai nepakeliui
bo ta išparduotuvė Norfos bazėj man visiškaaaaaaai nepakeliui
QUOTE(marakeš @ 2010 06 05, 17:53)
PC Parkas, manau
Visiskai teisingai
Baigiau skaityti "Gilybes". Smagi knygute, tokia kokios ir reikejo atsiputimui po O. Vaildo
Saintlina, o tavo vaikas jau perskaite "laisvaji kritima"? Jei taip gal man galetu paskolint paskaityti...
Dolitle, jeigu gerai pamenu, tu dirbi bibliotekoj. Vakar vienoj knygoj radau antspaudą "Signalinis egzempliorius|, gal žinąi, ką reiškia? Nors 17psl nėra bibliotekos antspaudo. Kaip manai, gali būt čia bibliotekos knyga. Ar leidyklose irgi žymi dar knygas?
"Signalinis egzempliorius pirmasis bandomasis (ar keli pirmieji) leidinio egzempliorius, kurį spaustuvė siunčia autoriui ir leidėjui kaip tiražo pavyzdį (jį patvirtinus, spausdinamas visas leidinio tiražas). "
marakeš, ačiū net nežinojau, kad dar tokie būna jau maniau pavogta iš bibliotekos Spėju skaitė leidėjas, nes Woolf kažin ar suprato lt kalbą