Dolitle, ir aš atnešu saują, ne, visą glėbį sveikinimų ir linkėjimų .
Prapuoliau, žinau, prapuoliau - kalta. Tiesiog pastaruoju metu jei skaičiau, tai tai, kas nelabai skyreliui įdomu (Čia su mano padėtim, susiję, jei ką ) tai ir nekišu nosies su komentarais
Jaučiuosi pamaloninta, kad nepamirštat, ir netgi pasirūpinat - čia tau, Klopedija, žemai besilenkiantis smailas Vydūno raštai jau pakeliui pas mane
Dolitle, su gimtadieniu! Gerų knyginių ir ne tik metų
taip pat sveikinimai saulėgrąžai aukit gražiai
Minčiukui
ir Forget - gražaus ir ilgo buvimo kartu
o apie knygas - perskaičiau E. Vila-Matas "Paryžius niekada nesibaigia" jau gal prieš mėnesį kokį ir neatsimenu, rašiau ką ar ne Jei trumpai, tai man patiko, ypač ironija, sarkazmas. Šiek tiek liūdnoka buvo skaitant apie pagr. herojaus ieškojimus ir t.t. - kažkaip empatiškai sureagavau
taip pat sveikinimai saulėgrąžai aukit gražiai
Minčiukui
ir Forget - gražaus ir ilgo buvimo kartu
o apie knygas - perskaičiau E. Vila-Matas "Paryžius niekada nesibaigia" jau gal prieš mėnesį kokį ir neatsimenu, rašiau ką ar ne Jei trumpai, tai man patiko, ypač ironija, sarkazmas. Šiek tiek liūdnoka buvo skaitant apie pagr. herojaus ieškojimus ir t.t. - kažkaip empatiškai sureagavau
Dolitle, su gimtadieniu!
Pabaigiau "Vilku svelnuma". Patiko, itrauke, skaitesi lengvai. Labai itaigiai sukurta kanadietiskos ziemos atmosfera ir nuotaika (idomu buvo paskui suzinoti, kad autore, kencianti nuo agorafobijos, Kanadoje niekada nebuvusi, visos jos zinios pasisemtos bibliotekoje), idomus personazai (dauguma tokie "per viduri", nei gerieciai, nei blogieciai, ir del to man asmeniskai simpatiski), patrauklus stilius. Tiesa, jauciasi, kad tai rasytojos debiutas, ir ko gero pritruko reiklesnio redagavimo - knygoje gerokai per daug siuzeto liniju, kai kurios ju visai nereikalingos, kitos, nors ir i tema, bet veliau tiesiog nutruksta arba baigiasi nei siaip nei taip (kita vertus, realiam gyvenime juk irgi daznai taip buna...), dialogai vietomis skamba per daug siuolaikiskai, ir pavadinimas man pasirode ne i tema. Bet tai smulkmenos, bendrai knyga tikrai nebloga.
Dabar inikau i Pamuko "My Name is Red". Gana letai per ja iriuosi, kazkaip neiseina greitai skaityti. Tai ir neskubu. Beje, aciu visoms, patarusioms pradeti pazinti su Pamuku nuo "Stambulo", nes sioje antrojoje knygoje vis randu "Stambulo" atgarsiu, temu, motyvu, kuriu siaip gal net nepastebeciau ir neivertinciau...
Pabaigiau "Vilku svelnuma". Patiko, itrauke, skaitesi lengvai. Labai itaigiai sukurta kanadietiskos ziemos atmosfera ir nuotaika (idomu buvo paskui suzinoti, kad autore, kencianti nuo agorafobijos, Kanadoje niekada nebuvusi, visos jos zinios pasisemtos bibliotekoje), idomus personazai (dauguma tokie "per viduri", nei gerieciai, nei blogieciai, ir del to man asmeniskai simpatiski), patrauklus stilius. Tiesa, jauciasi, kad tai rasytojos debiutas, ir ko gero pritruko reiklesnio redagavimo - knygoje gerokai per daug siuzeto liniju, kai kurios ju visai nereikalingos, kitos, nors ir i tema, bet veliau tiesiog nutruksta arba baigiasi nei siaip nei taip (kita vertus, realiam gyvenime juk irgi daznai taip buna...), dialogai vietomis skamba per daug siuolaikiskai, ir pavadinimas man pasirode ne i tema. Bet tai smulkmenos, bendrai knyga tikrai nebloga.
Dabar inikau i Pamuko "My Name is Red". Gana letai per ja iriuosi, kazkaip neiseina greitai skaityti. Tai ir neskubu. Beje, aciu visoms, patarusioms pradeti pazinti su Pamuku nuo "Stambulo", nes sioje antrojoje knygoje vis randu "Stambulo" atgarsiu, temu, motyvu, kuriu siaip gal net nepastebeciau ir neivertinciau...
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 06 01, 19:30)
Siūlau birželio 10 dieną, 18 valandą senamiestyje... Ar tinka? Siūlykite vietą
galima ir man uzsirasyti i norinciuju sarasa, bet su klaustuku. kol kas dar taip toli nezinau ar bus kam su vaiku sedet, o i susitikima tikrai norisi nueiti
Dolitle, su praėjusiu gimtadieniu
Ir ačiū tau už atsidavimą knygoms ir mums-jų skaitytojoms..
Prisidedu prie sveikinimų Dolitlei. Gerų knygų, gerų koncertų, geros kompanijos ir kitų gerų dalykų!
Šio savaitgalio skaitinys - Tahir Shah "Kalifo rūmai". Perskaičiau gerų jūsų atsiliepimų, taigi prisidedu prie jau suformuluotų knygos apibūdinimo: lengva, šamikšti, greitai susiskaitanti, maloni istorija laisvalaikiui. O ką vertėtų pridurti nuo savęs? Ogi tai, kad knyga privertė susimąstyti: kažin, ar ne dar geresnę "Tūkstančio ir vienos nakties pasaką" būtų galima sukurti apie tai, kaip daromi remontai mūsuose? Tiesa, mes - jau pripratę prie savų meistrų ir meistrelių keistenybių, jos mums atrodo norma. Bet vis dėlto jei "iš mėnulio nukritęs" užsienietis turėtų įsitvirtinti kokiame eiliniame provincijos miestelyje, susiremontuoti didėlesnį butą ir dar besistengdamas taupyti - kažin, kokį romaną sukurptų. Nesvarbu, kad džinų mūsuose nebijo. Bet meistrai su savo išsisukinėjimais, nusukinėjimais ir apsukinėjimais, kaimynai su keistais įpročiais (pvz. samanę pardavinėjanti bobutę, forsas su rotveileriu ar dieną naktį besitūsinantys studentai), juodosios rinkos platybės ir dar istorijos su visokiom pažymom valdiškose įstaigose tikrai pasirodytų verti talentingos plunksnos
QUOTE(zis @ 2010 06 01, 23:58)
As siulyciau Cili kaima Gedo prospekte, ten yra didelis apvalus stala prie kurio labai jauku sedeti
O kur jis yra? O to stalo nereikia uzsakyti?
QUOTE(Fatimaallaa @ 2010 06 02, 01:39)
galima ir man uzsirasyti i norinciuju sarasa, bet su klaustuku. kol kas dar taip toli nezinau ar bus kam su vaiku sedet, o i susitikima tikrai norisi nueiti
Aisku, kad galima, va, tik del vietos susitarsim
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 06 02, 13:41)
O kur jis yra? O to stalo nereikia uzsakyti?
prie "Lietuvos ryto" redakcijos, jei žinai, kur ji yra na, netoli "Vaikų pasaulio"
QUOTE(marakeš @ 2010 06 02, 15:02)
prie "Lietuvos ryto" redakcijos, jei žinai, kur ji yra na, netoli "Vaikų pasaulio"
O, žinau žinau, prisiminiau, kad ten buvau
VILNIETĖS, BIRŽELIO 10 DIENĄ 18 VALANDĄ RENKAMĖS ČILI KAIME, GEDIMINO PROSPEKTE
Skaičiuojamės:
Sofija5,
Fatimaallaa (?)
Zis
Marakeš
Pajauta (?)
...
Kas dar?
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2010 06 01, 23:00)
Dolitle, ir aš atnešu saują, ne, visą glėbį sveikinimų ir linkėjimų
QUOTE(madrugada @ 2010 06 01, 23:13)
QUOTE(Jurzole @ 2010 06 02, 00:36)
Dolitle, su gimtadieniu!
QUOTE(svetima @ 2010 06 02, 11:10)
Dolitle, su praėjusiu gimtadieniu
QUOTE(Savūnė @ 2010 06 02, 11:48)
Prisidedu prie sveikinimų Dolitlei. Gerų knygų, gerų koncertų, geros kompanijos ir kitų gerų dalykų!
Ir vėl gausybė sveikinimų- linkėjimų. Ačiū jums visoms.
Papildyta:
QUOTE(Forget @ 2010 06 01, 22:28)
Aš jau tau pavydžiu
A ko pavydi? Kada jas turėsiu, paskolinsiu.
QUOTE(Jurzole @ 2010 05 29, 22:36)
Prasom nesijuokti, bet dabar papasakosiu apie labai reiksminga ivyki musu su MB gyvenimuose - siandien uzsirasem i miesto biblioteka
Faina! As tai jau pries 3 savaites i biblioteka uzsirasiau, labiau del maziaus, ejom su juo knygeliu rinktis, o paskui ir as pradejau po lentynas dairytis. Sunus tuo metu sedejo prie bendro didelio stalo ir ramiai varte savo knygutes kartu su suaugusiais skaitytojais Salia musu esanti biblioteka nedidute ir paprastute, bet priklauso rajoniniam biblioteku tinklui, tai knygas galima uzsisakyti is didziulio katalogo ir grazinti bet kurioje rajono bibliotekoje. Manau, kad ilgai knygu nebepirksiu Gal taip ir Larsson trecia knyga perskaitysiu, nes tokiam vienkartiniam trileriui pinigu pradejo gaila darytis.
Beje, yra ir ketvirta Larsson knyga (is planuotu 10 ar panasiai), bet tik neuzbaigto rankrascio pavidale. Del jos vyksta arsios derybos, mat rankrasti turi Larsson partnere (ir neatiduoda ), bet teisiskai jis priklauso Larsson tevui ir broliui.
Papildyta:
DOLITLE, SU TORTO DIENA!!!