QUOTE(ritatitas @ 2010 05 26, 23:37)
Uzsienio literaturoje, autizmas yra skirstomas i iprasta(vaikystes autizmas) ir regresssive, aisku ten dar daug visokiu kalsifikaciju, kaip aspargeriai, hiperaktyvumas ir t.t.
Tai vat vaiskystes autizmas, dazniasiai ir buna igimats, kai vaikas jau iki metu buna kitoks, dazniasiai veluoja jau raida, neguguoja, nefiksuoja zvilgsnio ir t.t.
O regressive austizmas visai kita daina, vaikui viskas buna gerai, o 1,5 metu tarpsnyje prasideda regresas, dingsta kalba, ismokti igudziai.
Tai jeigu jusu vaikui jau nuo mazumes matesi, tai jus ir neieskokite priezasciu
Vat pas mane situacija kitokia;viskas vyko laiku, netgi kiek anksciau, parodydavo daiktus, i varda budamas 9men. atsiliepdavo KA, nes mano vyras visada taip atsiliepai, sakydavo mama, tete, au au-cia i suni taip kreipdavosi, tukum- tukum -Titukas, jau sesiu menesiu kai paprasydavom, kad parodytu koks stiprus, jis parodydavo ir juokdavosi iki nukritimo. Po siai dienai atsimenu pirmaji gimtadieni, ir torta kabino ir zaveke puste, ir dziaugsmo buvo labai labai daug, na ir ka jus manote , daugiaus mes tokiu gimtadieniu nebeturejome...
Tai vat vaiskystes autizmas, dazniasiai ir buna igimats, kai vaikas jau iki metu buna kitoks, dazniasiai veluoja jau raida, neguguoja, nefiksuoja zvilgsnio ir t.t.
O regressive austizmas visai kita daina, vaikui viskas buna gerai, o 1,5 metu tarpsnyje prasideda regresas, dingsta kalba, ismokti igudziai.
Tai jeigu jusu vaikui jau nuo mazumes matesi, tai jus ir neieskokite priezasciu
Vat pas mane situacija kitokia;viskas vyko laiku, netgi kiek anksciau, parodydavo daiktus, i varda budamas 9men. atsiliepdavo KA, nes mano vyras visada taip atsiliepai, sakydavo mama, tete, au au-cia i suni taip kreipdavosi, tukum- tukum -Titukas, jau sesiu menesiu kai paprasydavom, kad parodytu koks stiprus, jis parodydavo ir juokdavosi iki nukritimo. Po siai dienai atsimenu pirmaji gimtadieni, ir torta kabino ir zaveke puste, ir dziaugsmo buvo labai labai daug, na ir ka jus manote , daugiaus mes tokiu gimtadieniu nebeturejome...
Na pas mus panašiai. Aš atsimenu, kad dar metukų neturėdamas šaukė "mama", nes draugė turi panašaus amžiaus vaiką, ir aš su ja diskutuodavau, o paskui dingo. Ir nuotraukas žiūriu kur leliukas, tai vaikas su šypsena, juokiasi.
Papildyta:
QUOTE(Ice @ 2010 05 26, 23:33)
O man siandien sove mintis i galva Ieskoti vaikui apskritai kito darzelio! Kadangi mano mazius, kuo puikiausiai atsimena aplinka ir kartais mums tai labai trukdo. As jau numatau i prieki, jei mes ateisime i darzelio kiema, jis begs i savo grupe pirmame aukste ir jo nenukreipsi niekaip Bus tik rekimai, klykimai, kai reiks eiti nebe i pirma auksta, o i antra. Be to, man nelabai patinka darzelio aplinka saugumo atzvilgiu: visokios senos supynes, neuzdaryti vartai, pastovi masinu grustis, nes veza dar tevai ir i salia esancia pradine mokykla.
Ogi man toptelejo mintis - kad reik minti kelia i "Šnekuti". Aisku, reiks pervaziuoti miesta skersai, bet ko gi del vaiko nepadarysi. Darzelis logopedinis, mazesnes grupes, specialsitai ir ten nera ypatingai dideles negalias turinciu vaiku. Ka manote? Kaunietes, koks butu komentaras mano "suviui" i galva?
Ogi man toptelejo mintis - kad reik minti kelia i "Šnekuti". Aisku, reiks pervaziuoti miesta skersai, bet ko gi del vaiko nepadarysi. Darzelis logopedinis, mazesnes grupes, specialsitai ir ten nera ypatingai dideles negalias turinciu vaiku. Ka manote? Kaunietes, koks butu komentaras mano "suviui" i galva?
Na aš nors ir ne kaunietė, bet su "Šnekučio" specais kontaktuoju galiu pasakyti, kad aplinka ten tikrai gražesnė nei "Nežiniukyje". Yra keletas ir sunkių vaikų, bet jiems skiriamas ypatingas dėmesys. Nors šiaip tai ten sveikų vaikų darželis.