Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai-13

QUOTE(Ice @ 2010 05 25, 00:22)

Man atrodo tokiais tempais jums po keliu metu is viso gali negalia nuimti. mirksiukas.gif
Atsakyti
http://www.channel4....uck off/3657692
labai sviezias straipsnis ir video apie tai, kaip viena sprofesorius, kitas geriausiaisias gastronologas ir dar vienas daktaras is JK, buvo teisiami uz tai, kad irode augancio autizmo rysi su MMR vakcinomis.Aisku, jie buvo nuteisti kaip suterse daktaro varda ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(ritatitas @ 2010 05 25, 09:49)
labai sviezias straipsnis ir video apie tai, kaip viena sprofesorius, kitas geriausiaisias gastronologas ir dar vienas daktaras is JK, buvo teisiami uz tai, kad irode augancio autizmo rysi su MMR vakcinomis.Aisku, jie buvo nuteisti kaip suterse daktaro varda ir t.t.

Paziuresiu.

Savaitgali as lankiau savo drauge Londone, kuri turi du berniukus: 4 metuku autistuka ir 2,5 metuku sveika. Ji 100 proc. isitikinusi, kad jos vaikui pakenke MMR. Zinoma, ji sako, kad be vakcinos jis gal butu turejes tik Aspergeri, o stai del vakcinos jis prarado kalba, nes 1,5 metuku jau daug ka kalbejo ir buvo visai kitoks vaikas. Antra berniuka ji skiepijo iki metuku vakcinomis, o MMR jau norejo neskiepyti. Taciau kaip tik tuo metu UK buvo tymu epidemija ir per TV buvo "pompuojama" informacija apie baisiuosius tymus. Ir ji pasiryzo skiepyti vienvalentine tymu vakcina (uz ja nemazai teko pakloti pinigu privacioje klinikoje). Taciau kai grizo su tuo jaunesniu vaiku namo - jis pradejo elgtis keistai ir lovyteje gulejo "staciom" akim. Vyras labai priekaistavo "kam tu padarei ir antra vaika durnu", sake, taip ir issireiske. Taciau laimei, paskui papamzu kazkaip jis atsigavo ir nebeturi autizmo bruozu tokiu kaip brolis, jau daug ka kalba, tik bando megdzioti broli, bet tikrai labai skiriasi nuo autistuko.
Be to, ji dar pasakojo, kad jos vyro bendradarbio seimoje atsitiko nelaime. 7 metu sveika mergaite, einanti i normalia mokykla, buvo revakcinuota MMR. Dabar ji neigali totaliai, praradusi kaba ir sedi invalido vezimelyje...Gydytojai nepripazista, kad cia del vakcinos. Neisivaizduoju, kaip taip gali butiu.

Blyn blyn kai pasiklausai unsure.gif O kaip buti garantuotam kad ir kokia AKDS vakcina nepakenks? Ar nuo TBC?

Tiesa, man drauge rode skiepu pasa. Tai vakcinos kaip ir atitinka LT, tik plius meningokokine dar duoda pagal plana.
Atsakyti
QUOTE(ritatitas @ 2010 05 25, 09:49)

Siap tai, jei gerai supratau, daktaras buvo teisiamas ne uz tai, kad jis irode rysi autizmo su MMR. Nes daktaras sako: "I never made the claim at the time, nor do I still make the claim that MMR is a cause of autism," he said.
Teismas vyko del to, kad apskritai buvo atliekamas klinikinis tyrimas (neturint etikos komiteto patvirtinimo, kad galima atlikti tyrima) vaiku grupes, kuriems pasireiske autizmas ir zarnyno problemos po MMR vakcinos. Bet ar jie ka nustate, tai taip ir neparasyta.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2010 05 25, 13:54)

Tiesa, man drauge rode skiepu pasa. Tai vakcinos kaip ir atitinka LT, tik plius meningokokine dar duoda pagal plana.

Gavau i mokykla vaiko skiepu isklotine. Atrodo baisiai. Surasysiu ne pagal datas, o pagal amziu:

1. BCG41----2 d.
2. HB1-------2 d.
3. HB2-------1 men. 2d.
4. DTaP1----4 men 7 d.
5. IPV1------4 men 7 d.
6. Hib1-------4 men 7 d.
7. DTaP2----5men.25d.
8. IPV2------5men.25d.
9. Hib2------5men.25d.
10. HB3------7men19d.
11. DTaP3---7men19d.
12. MMR1----1m3men
13. Hib3------1m10men
14. DTfP4----1m10men
15. IPV4------1m10men

8 skiepai 15 vakcinu. blink.gif blink.gif blink.gif blink.gif Ir cia zmoguciams iki 1,5 metu suvaro. mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif (mums del sirgimo kiek uzsitese). Nu vien zodziu...pati durna buvau. Nuo 6 metu vaikas neskiepytas. Pakanka nuodu... doh.gif
Beje, mums jau nuo sudetines vakcinos Nr. 4-6 zala pasireiske. O 2 metu vaikui buvo prarades samone. Bet jam del to (is karto po to) nustate steples komlikacijas po vejarupiu ir sukraus per maza kieki. Santorose patikrino visa vaika (tik galvos netikrino). Bet dabar as manau, kad cia jau tuo metu visi sveikatos "malonumai" po VISU skiepu visu savo groziu "suzybejo". doh.gif O motorika velavo maziukui jau iki 7-8 menesiu.
Atsakyti
Oas niekaip nesuprantu prie ko tie skiepai.Mano mazas jau nuo gimimo buvo neramus, neatsirado gugavimas ir t.t, nors MMR dar ir nebuvo skiepintas. Man nesuprantama kodel tada aplinkui visi vaikai skiepinti ir tik mano mazas vienas autistas, o kiti sveiki.Tai tada isvis ten kur yra neissivysciusios salys neturetu buti autistu, nes ten ir vaikai beveik neskiepijami.Bet juk ir ten autistuku taip pat yra, tai as kazkaip ir nesuprantu prie ko tie skiepai. Aisku as nesakau kad jie apsoliutus geris, bet nemanau kad autistu tampama nuo skiepu. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kija: 26 gegužės 2010 - 13:57
QUOTE(kija @ 2010 05 26, 13:54)
Aisku as nesakau kad jie apsoliutus geris, bet nemanau kad autistu tampama nuo skiepu. schmoll.gif

Mano nuomone, skiepai - vienas is rizikos veiksniu. Skiepyji - rizikuoji, bet tikrai ne 100 proc. Lygiai tas pats su kitais vaistais. Pvz. paimkime nuskausminamuosius. Kad ir vaikuciams - anestetikai dantuko gydymui. Cia jau kalbu is savo varpines tongue.gif
Niekas niekada niekaip negali pasakyti - kad suleidus anestetika, neisivystys anafilaksinis sokas. Niekas niekada! Jokie alerginiai meginiai! Zinoma, isklausineja gydytojas bendra vaiko alergini fona, bet...Rizika milziniska.
Visur yra rizika.
Tas pats ir su skiepais. Skiepyji - rizikuoji, neskiepiji - taip pat rizikuoji.
Papildyta:
QUOTE(Sviesioji @ 2010 05 26, 12:26)
Gavau i mokykla vaiko skiepu isklotine. Atrodo baisiai. Surasysiu ne pagal datas, o pagal amziu:

Nemoku visu isisfruoti doh.gif

As asmeniskai manau, kad mano vaikui ne skiepai kalti. Yra daugybe kitu veiksniu ir be skiepu. Bet priezasciu jau neieskau, pakaks. Dabar jau reikia dirbti, dirbti ir dar karta dirbti (mokytis, mokytis ir dar karta mokytis cool.gif) ir kiek imanoma, gyventi sveiko gyvenimo budo dvasioje visai seimai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 26 gegužės 2010 - 15:32
QUOTE(Ice @ 2010 05 26, 17:29)

As asmeniskai manau, kad mano vaikui ne skiepai kalti. Yra daugybe kitu veiksniu ir be skiepu. Bet priezasciu jau neieskau, pakaks. Dabar jau reikia dirbti, dirbti ir dar karta dirbti (mokytis, mokytis ir dar karta mokytis cool.gif)  ir kiek imanoma, gyventi sveiko gyvenimo budo dvasioje visai seimai.

O cia as su jum visiskai sutinku, kai ismoksti su tuos susigyventi, tai buna daug lengviau. Mes netgi ismokom psijuokti is jo kai kuriu autistisku bruozu priimdami tai kai jo charakterio bruozus, o ne trukumus.
Atsakyti
QUOTE(kija @ 2010 05 26, 14:54)
Oas niekaip nesuprantu prie ko tie skiepai.Mano mazas jau nuo gimimo buvo neramus, neatsirado gugavimas ir t.t, nors MMR dar ir nebuvo skiepintas. Man nesuprantama kodel tada aplinkui visi vaikai skiepinti ir tik mano mazas vienas autistas, o kiti sveiki.Tai tada isvis ten kur yra neissivysciusios salys neturetu buti autistu, nes ten ir vaikai beveik neskiepijami.Bet juk ir ten autistuku taip pat yra, tai as kazkaip ir nesuprantu prie ko tie skiepai. Aisku as nesakau kad jie apsoliutus geris, bet nemanau kad autistu tampama nuo skiepu. schmoll.gif

Tai va ir neatsirado, kad nuo gimimo skiepijot. Zalingi visi skiepai, ne vien tik tas MMR.
Idedu pasiskaitymui. Kai viska perskaitysit ir kils klausimu, galesim padiskutuoti. biggrin.gif

http://www.homosanit...urinys/skiepai/
http://www.delfi.lt/...php?id=23484980
http://www.homeoint....ions/miller.htm
( cia is tos pacios operos straipsniu rinkinys: http://www.homeoint....ok/sitemap.htm)
http://www.autismweb...etal_Toxins.htm
http://www.rb.ru/blo...owentry=1140157
http://translate.goo...t...s.asp&hl=lt
http://www.greatplai...ng/oxalates.asp

Uzsienietiskus saitus issiversit su googlo: idedat i google nuoroda, spaudziat: "Isversti si puslapi", pasirenat pirma paieskos rezultata (dazniausiai). Paskutini saltini jau su vertimu idejau.

Nu nebuna ligu ir negaliu be priezasciu, siaip sau vaikai nesuserga baisiom ligom ir negalem.
Mano vaiku atzvilgiu pacia didziausia zala padare skiepai. As pati nustaciau. Rasiau praeitose temose kaip.
Ir dabar man jau nesvarbu kas ka galvoja. Nes vieni tiki, kiti ne. Vieni issigasta ir puola perspeti savo gimines ir draugus. Kiti pasisaipo ir kreivai ziuri. Bet man tai jau nesvarbu. (Tiesiog kartais zmogaus intelekto lygis ir mentalitetas visu savo "grazumu" isryskeja... lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sviesioji: 26 gegužės 2010 - 21:17
QUOTE(Ice @ 2010 05 25, 14:22)
Siap tai, jei gerai supratau, daktaras buvo teisiamas ne uz tai, kad jis irode rysi autizmo su MMR. Nes daktaras sako: "I never made the claim at the time, nor do I still make the claim that MMR is a cause of autism," he said.
Teismas vyko del to, kad apskritai buvo atliekamas klinikinis tyrimas (neturint etikos komiteto patvirtinimo, kad galima atlikti tyrima) vaiku grupes, kuriems pasireiske autizmas ir zarnyno problemos po MMR vakcinos. Bet ar jie ka nustate, tai taip ir neparasyta.

Jopis, tu teisi ne uz tai, kad irode, bet uz tai, kad "bando" irodineti, nepaisydamas etikos ir t.t. bla bal bla vienzo
Niekas jam ir neleis to irodyti doh.gif
Vakar kalbejau su vietine neorologe, pas ja patenka musu rajono sviezi autistukai, tai ji niekaip negali atsistebeti, kas cia per banga autizmo neregetais greiciais auganti, ir ne todel ji auga, kad diagnozuojama geriau , o del kitu priezasciu, gaila, kad jos dar vsishkai neisaiskintos, daugiausia tai tik prielaidos. Bet siaip pamastymui, juk zmoniu populiacija, tokiasi mastais nedideja kaip autizmo skaiciai?
Papildyta:
QUOTE(kija @ 2010 05 26, 17:03)
O cia as su jum visiskai sutinku, kai ismoksti su tuos susigyventi, tai buna daug lengviau. Mes netgi ismokom psijuokti is jo kai kuriu autistisku bruozu priimdami tai kai jo charakterio bruozus, o ne trukumus.

As jau seniai susitaikiau, kad mano vaikas ne toks ir dirbame daug, ir rezultatu turime neblogu. Man mano vaikas pats paciausias, mylimiausias ir jis tai zino. Juoktis is autizmo bruozu man neiseina schmoll.gif , bet siaip tai jis mus labai daznai pralinksmina ir pats moka juoktis kaip normalus vaikas, ir juokiasi net uz pilvo susiemes, jei buna jam kas juokinga lotuliukas.gif
Atsakyti
O man siandien sove mintis i galva doh.gif Ieskoti vaikui apskritai kito darzelio! Kadangi mano mazius, kuo puikiausiai atsimena aplinka ir kartais mums tai labai trukdo. As jau numatau i prieki, jei mes ateisime i darzelio kiema, jis begs i savo grupe pirmame aukste ir jo nenukreipsi niekaip schmoll.gif Bus tik rekimai, klykimai, kai reiks eiti nebe i pirma auksta, o i antra. Be to, man nelabai patinka darzelio aplinka saugumo atzvilgiu: visokios senos supynes, neuzdaryti vartai, pastovi masinu grustis, nes veza dar tevai ir i salia esancia pradine mokykla.
Ogi man toptelejo mintis - kad reik minti kelia i "Šnekuti". Aisku, reiks pervaziuoti miesta skersai, bet ko gi del vaiko nepadarysi. Darzelis logopedinis, mazesnes grupes, specialsitai ir ten nera ypatingai dideles negalias turinciu vaiku. Ka manote? Kaunietes, koks butu komentaras mano "suviui" i galva? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 26 gegužės 2010 - 22:34
QUOTE(kija @ 2010 05 26, 14:54)

Uzsienio literaturoje, autizmas yra skirstomas i iprasta(vaikystes autizmas) ir regresssive, aisku ten dar daug visokiu kalsifikaciju, kaip aspargeriai, hiperaktyvumas ir t.t.
Tai vat vaiskystes autizmas, dazniasiai ir buna igimats, kai vaikas jau iki metu buna kitoks, dazniasiai veluoja jau raida, neguguoja, nefiksuoja zvilgsnio ir t.t.
O regressive austizmas visai kita daina, vaikui viskas buna gerai, o 1,5 metu tarpsnyje prasideda regresas, dingsta kalba, ismokti igudziai.
Tai jeigu jusu vaikui jau nuo mazumes matesi, tai jus ir neieskokite priezasciu
Vat pas mane situacija kitokia;viskas vyko laiku, netgi kiek anksciau, parodydavo daiktus, i varda budamas 9men. atsiliepdavo KA, nes mano vyras visada taip atsiliepai, sakydavo mama, tete, au au-cia i suni taip kreipdavosi, tukum- tukum -Titukas, jau sesiu menesiu kai paprasydavom, kad parodytu koks stiprus, jis parodydavo ir juokdavosi iki nukritimo. Po siai dienai atsimenu pirmaji gimtadieni, ir torta kabino ir zaveke puste, ir dziaugsmo buvo labai labai daug, na ir ka jus manote , daugiaus mes tokiu gimtadieniu nebeturejome...
Atsakyti