Mano vaikystė draugė , buvusi klasiokė gana ilga laika (apie metus ) buvo bedarbė. Kai mano dabovietėje atsirado vakansiją aš ja įdarbianau į galima pasakyti į šiltą vietelę . Šiaip tokiu darbo bendra tvarka ji negautu (nebuvo visai patirties ir išsilavinimas nevisai atitiko ). Bet aš ją savo darbdaviams rekomendavau kaip patikimą žmogu , pažadėjau įvesti į darbą. Aš labai norėjau jai padėti ir turėti darbe netik bendradarbę , bet ir draugė . Pradžia buvo gera , aš stengiausi kuo daugiau jai paaiškinti ir kad kiti nepastebetu jos nekompetencijos . Aišku bendradarbiai suprato kaip ji pateko į tą vieta .
Viskas apie metus laiko buvo gerai .Tiesa jį pagal pareigos aš buvau jai viršininkė. Bet aš niekada nedemostrodavau. Kartais jokais ji pavadindavo mane direktorę . O vėliaus taip susiklostė , kad aš turėjau daugiau leisti laiko kitame padalini , ir i tą kur buvo jį užsukdavau ne taip jau dažnai , bet susiskambindavau kasdien.
Pora kartu man pasirodė jos keistas balsas , bet ji pasakė kad labai pavargo ir t.t. Dar po keliu mėnesiu vienas iš darbuotoju išėjo iš ano padalinio ir atėjo pas mane pasikalbėti , pasakė kad su mano draugę dibti neimanoma , kad ji neretai buna darbe girta , kad tvarka buna tik prieš man atvykstant o visi tyli ,nes ji mano draugė. Žinuot aš nepatikėjau , aš pažinojau daug metu , ji buvo gal megėja padauginti kompanijoje , bet .... Aš su ją pakalbėjau ,ji viska neigė . Po pokalbiu man liko abėjoniu .Aš suradau buda tai patikrinti .Tai buvo tiesa . Pasinauduojant jos stovi buvo ir nuostoliai padaryti ir dar visokiu nesamoniu. Ilga istorija , bet baigesi tuo kad aš raminačiu 2 kursus išgeriau , ji tą darbą prarado . Dabar mes jau 2 metus išvis nebendraujame , nesisveikiname i Ar jums taip buvo ? Ar verta imti į darba draugus ir giminę ? Aš turbut niekada gyvenime taip nedarysiu
Nesigraužk,gal ir taip jūsų draugystė būtų nutrūkus per tuos du metus.
O kad širdį mažiau skaudėtų,tada geriau nesamdyk draugų ar giminių.
O kad širdį mažiau skaudėtų,tada geriau nesamdyk draugų ar giminių.
QUOTE(Sandrelle @ 2005 12 16, 22:47)
Na va, pati paklausei, pati ir atsakei
Bet kodel taip yra ?
as tai nesamdyciau draugu ir giminiu.sunku poto jiems pasakyti kanors negera,ar atleisti.ir isvis vienasyki viena mano pazystama moteris pasake,kad jei turi kompanija,neverta labai susibiciuliauti su pas tave dirbanciais zmonemis,nes paskui pradeda nebesiskaityti,.manau tai tiesa
QUOTE(tiramisu @ 2005 12 16, 23:45)
Ilga istorija , bet baigesi tuo kad aš raminačiu 2 kursus išgeriau , ji tą darbą prarado . Dabar mes jau 2 metus išvis nebendraujame , nesisveikiname i Ar jums taip buvo ? Ar verta imti į darba draugus ir giminę ? Aš turbut niekada gyvenime taip nedarysiu
Sakyciau istorija su gera pabaiga, darba dar turi
Yra sakoma:nori prarasti draugą-paskolint pinigų Tavo atvejis panašus,irgi nesiūlyčiau taip daugiau daryti
Klasikinė situacija. Vienas dalykas - kaip įmanoma reikia pasistengti išvengti darbinių/verslinių santykių su draugais/giminaičiais (išskyrus šeimos verslą, be abejo ). Antras dalykas - rekomenduoti gali tik darbinėje aplinkoje patikrintą žmogų, kai tikrai neabejoji jo dalykinėmis savybėmis.
Patikėk, tavo reitingai krito - tu rekomendavai žmogų, kuris nepatikimas.
Patikėk, tavo reitingai krito - tu rekomendavai žmogų, kuris nepatikimas.
Tokia ir draugė buvo , o aš taip nemanau , kad negalima kartu dirbti-tikrai galima.Ir susirinkti komandą, nes pasitikėjimas yra svarbu.Ir pavesti žmogų , kuris tavim pasitiki, tai jau iš vis nepagarba , vadinasi gerai nepažinojai, perauklėti suaugusį žmogų neįmanoma ir nemanau ,kad tai mūsų reikalas,tai ką turim apsistatyti stebėjimo kamerom- ir tai žinodami atsakingai dirbs - fui .
O ką svetimi tik iš baimės gerai dirba, ar ką .Jeigu kiaulintų- tokie draugai nereikalingi.Kaip ten posakis - su juo žvalgybon eičiau .Giminių pasirinkti negalim, sutinku , bet jau draugus tai tikrai.
O ką svetimi tik iš baimės gerai dirba, ar ką .Jeigu kiaulintų- tokie draugai nereikalingi.Kaip ten posakis - su juo žvalgybon eičiau .Giminių pasirinkti negalim, sutinku , bet jau draugus tai tikrai.
QUOTE(tiramisu @ 2005 12 16, 22:45)
... Dar po keliu mėnesiu vienas iš darbuotoju išėjo iš ano padalinio ir atėjo pas mane pasikalbėti , pasakė kad su mano draugę dibti neimanoma , kad ji neretai buna darbe girta , kad tvarka buna tik prieš man atvykstant o visi tyli ,nes ji mano draugė....
Mane tavo bendradarbių elgesys nustebino labiau. Tai ko tylėjo? Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas tyli, kai darbe - balaganas. Man atrodo, kad į darbą einame dirbti. Jeigu negali atlikti savo pareigų tik todėl, kad kažkas girtuokliauja - ko tylėti? Ir ką reiškia "tyli, nes ji mano draugė". Jei gero tau linkėtų, pirmą dieną pas tave atmintų, pasakytų, kad prastas tavo rekomenduotas žmogus.
Vienžo...
QUOTE(safarikids @ 2005 12 17, 10:05)
Mane tavo bendradarbių elgesys nustebino labiau. Tai ko tylėjo? Pirmą kartą girdžiu, kad kažkas tyli, kai darbe - balaganas. Man atrodo, kad į darbą einame dirbti. Jeigu negali atlikti savo pareigų tik todėl, kad kažkas girtuokliauja - ko tylėti? Ir ką reiškia "tyli, nes ji mano draugė". Jei gero tau linkėtų, pirmą dieną pas tave atmintų, pasakytų, kad prastas tavo rekomenduotas žmogus.
Vienžo...
Vienžo...
Kada mano ex draugė baliavodavo, jos pavaldiniai sau pasidarydavo pinigėliu ir man atrodo , tai ir buvo pagrindinė tylėjimo priežastis . Bet man atrodo kad ji negalėjo šito nepastėbėti ,bet nieko nesakė nes bijojo kad tada papasakuos apie juos pjankės. Užburtas ratas . O tas bendradarbis man viska išklojo , nes buvo pervestas į kitą padalinį ir išmestas iš to "Biznio" .Tas padalinis vėliaus buvo išformuotas ir atleistas , nes jau žmonės nelabai išsivaizdavo kitaip . Dėl to aš ant juos labiausiai pikstu , nes ten tikrai buvo labai gero jaunimo , daugeliui iš jų tai buvo pirma darbovietę gyvenime , o su tokia pradžia jie pajautė , kad nesažiningai , galima pasakyti vagiant galima užsidibti žymiai daugiau .