Aš negalėčiau tvirtinti, kad pirmas dienas maitina mišinuku. Bet tikrai žinau, kūdikiai gauna vandenuko su skiesta gliukoze iš buteliukų su čiulptukais. Kalba eina TIK apie tuos mažiukus, kurie po gimimo kažkiek laiko - parą ar dvi guli bendrose naujagimių palatose. Jų mamos arba po CP, arba neatsigavusios po komplikuotų gimdymų.
Gauna dažniausiai naktį, kad nerėktų, ramiai miegotų, nežadintų kitų, ramiai miegančių.
Įkiškit nosį į tą skyrių ir pamatysit aibę buteliukų, paruoštų naudoti. Man pačiai, kadangi pieno po CP atsiranda tik trečią parą, "geradarės" sesutės atnešė to vanenuko į palatą - neva va, kol nėra pieno, štai, maitinkit, vaikas ramesnis bus, neverks
Viskas būtų kaip ir norma, jei AK nesiskelbtų "žindymui palankia" ligonine - toks primaitinimas yra pažeidimas natūralaus žindymo taisyklių.
Džiaugiuosi tik, kad abu mano vaikai po CP maitinti tuo vandenėliu po to vis viena noriai ir gerai ėmė krūtį ir neturėjau su natūraliu žindymu jokių problemų.
Nėra nieko uždengta, kas nebus atidengta, ir nieko paslėpta, kas nepasidarys žinoma. (Mt 10, 2433)