[quote=prieblanda,2010 05 31, 08:48]
Na aš su Jakiūnu susidūriau, kai darė man vieną ginekologinę operaciją, prieš tai ir konsultavo, tai nieko blogo negaliu pasakyt - gydytojas kaip gydytojas
Kažkaip iš gydytojo ne malonumų tikiuosi, o kad savo darbą išmanytų, tai tuosyk man jis tiko
[/quote]
Daug kas is daktaru nera labai malonus pacientams, kad ir mano atveju, dare CP(nezinau kokia daktare), net nesake, kad pas jus gime mergyte, net nesikalbejo su manim, isnese vaika ir viskas, bet taip profesionliai padare operacija, kad esu labai dekinga, kad taip greitai uzgijo ir isvis pamirsau apie pjuvi.
[e=IwonaBogd,2010 05 31, 12:12]
Sveikos O sakykit, kai jau vaziuoji gimdyt, tai eit pro tas duris kur registratura? Jos ir nakti buna atidarytos? Ar yra kur kitas iejimas?
O jei vyras dalyvauja, jam kaip ir kitur uztenka turet svarius rubus, ar kazka specialaus?
[/quote]
Nakti durys buna uzdarytos, bet reikia paskambinti. Tada iseina uzsnudusios piktos seseles ir jeigu pasiseks tave neapreke ir priima .
Reikia turet svarius rubus ir avalyne.
Na skaičiau skaičiau ir norėjau parašyti Jums apie pogimdyminę priežiūrą AK. Gal kam nors padės, gal ką nuraminsiu? Na tikrai visi maloniai elgėsi išskyrus vieną laborantę kuri atkirto man, kad gydytoja turėjo paaiškinti kokiems tikslams imamas vaiko kraujas (aš jos paklausiau kam ji tai daro, tai jai buvo sunku vieną sakinį suregzti). Viena naujagimių sesutė buvo super maloni ir mandagi, gydytoja irgi. Kai pradėjo gamintis pienas ir krūtinė pasidarė kieta ir skausminga, pakilo temp., variau konsultuotis, tai mane nuramino, paguodė, kad taip jau būna, pasiūlė žvakučių. Na aš buvau lankiusi kursus, skaičiusi knygų, todėl daug ką žinojau, bet tikrai visi buvo draugiški.
Vienas patarimas - elkitės su žmonėmis mandagiai, draugiškai, nusišypsokite ir tikrai į gera retai kas atsako blogu. Jei Jūs turite kokios gyvenimo patirties su klientų aptarnavimu ir tikitės, kad su Jumis bus elgiamasi kaip su klientėmis privačiose įstaigose, tai to gali ir nebūti. Bet geranoriškumas, teigiamas nusiteikimas tikrai daro stebuklus. Nevažiuokite nusiteikusios, kad kažkas bus blogai ir teks kentėti, nedrąskykite akių, jei galima gražiuoju - nesigadinkite nuotaikos sau ir mažyliui, o pabandykite padaryti tai gražiuoju.
Jei tikitės šokinėjimo, tupinėjimo, tai mūsų valstybinės įstaigos gal to dar nepasiekusios, gal dar likęs sovietinis mentalitetas, gal krūviai per dideli. Nežinau. Gerai pagalvojus, aš turbūt gavau daugiau nei tikėjausi Sekmės ir Jums
Vienas patarimas - elkitės su žmonėmis mandagiai, draugiškai, nusišypsokite ir tikrai į gera retai kas atsako blogu. Jei Jūs turite kokios gyvenimo patirties su klientų aptarnavimu ir tikitės, kad su Jumis bus elgiamasi kaip su klientėmis privačiose įstaigose, tai to gali ir nebūti. Bet geranoriškumas, teigiamas nusiteikimas tikrai daro stebuklus. Nevažiuokite nusiteikusios, kad kažkas bus blogai ir teks kentėti, nedrąskykite akių, jei galima gražiuoju - nesigadinkite nuotaikos sau ir mažyliui, o pabandykite padaryti tai gražiuoju.
Jei tikitės šokinėjimo, tupinėjimo, tai mūsų valstybinės įstaigos gal to dar nepasiekusios, gal dar likęs sovietinis mentalitetas, gal krūviai per dideli. Nežinau. Gerai pagalvojus, aš turbūt gavau daugiau nei tikėjausi Sekmės ir Jums
Manau, nėra čia tokių, kurios kažkam už kažką AK drąskė akis ar nesišypsojo, maloniai nebendravo. Moterys todėl ir guodžiasi, kad mandagiai elgdamosis susiduria su neadekvačia tam tikros personalo dalies reakcija.
Argi ne graudu skaityti - atvažiavus naktį, kaip kokia pirmokėlė, GALI gauti velnių. Rašyta buvo, kaip stovinti už durų mamytė tiesiog buvo ignoruojama, "nematoma". Ilgiau paskambinusi ar pabeldusi - aprėkta.
Ankstesnėse temose buvo rašyta ir apie tai, KODĖL tas personalas taip elgiasi, manau, kartotis neverta.
Pastabesnės matys, kad vyksta daugiau ar mažiau pastebima konfrontacija tarp minėto personalo ir gydytojų - bet čia jau atskira tema. Kartais tik "gavus velnių" iš gydytojo, su kuriuo tarėsi pacientė, atsiranda ir švari patalynė, ir atidesnė priežiūra. Taigi, jei kas akis ir drąsko, tai ne pacientai, o patys gydytojai kovoja už geresnę pacientų priežiūrą.
Beje, gal neseniai gimdžiusios pasidalins info, koks šiuo metu yra gimdymų skyrių "apkrovimas"? Ar labai daug gimdyvių?
Argi ne graudu skaityti - atvažiavus naktį, kaip kokia pirmokėlė, GALI gauti velnių. Rašyta buvo, kaip stovinti už durų mamytė tiesiog buvo ignoruojama, "nematoma". Ilgiau paskambinusi ar pabeldusi - aprėkta.
Ankstesnėse temose buvo rašyta ir apie tai, KODĖL tas personalas taip elgiasi, manau, kartotis neverta.
Pastabesnės matys, kad vyksta daugiau ar mažiau pastebima konfrontacija tarp minėto personalo ir gydytojų - bet čia jau atskira tema. Kartais tik "gavus velnių" iš gydytojo, su kuriuo tarėsi pacientė, atsiranda ir švari patalynė, ir atidesnė priežiūra. Taigi, jei kas akis ir drąsko, tai ne pacientai, o patys gydytojai kovoja už geresnę pacientų priežiūrą.
Beje, gal neseniai gimdžiusios pasidalins info, koks šiuo metu yra gimdymų skyrių "apkrovimas"? Ar labai daug gimdyvių?
QUOTE(Pitija @ 2010 06 01, 15:59)
Manau, nėra čia tokių, kurios kažkam už kažką AK drąskė akis ar nesišypsojo, maloniai nebendravo. Moterys todėl ir guodžiasi, kad mandagiai elgdamosis susiduria su neadekvačia tam tikros personalo dalies reakcija.
Tikrai nevisada į šypseną ir mandagų elgesį atsakoma tuo pačiu, deja...
Gimdziau AK pries jau 8 metus , bet kadangi gulejau pries gimdyviniam skyriuje (patologiniam gal?) pirmam aukste, man po rytines vizitacijos nusprende, kad galiu gimdyti ir idejo tabletele skatinti gimdyma... Tai tam paciam skyriuje vakare pagimdziau. Akusere buvo superine, po gimdymo kelias valandas buvau stebima gimdykloje, ji viska pasakojo, kaip ir ka daryti, kur ir kada nuves i palata ir pan. Gydytoja ne bjauri, bet kazko nedare, tik priziurejo, bet nebloga (berods, Lauzikiene).
O, kai norejau gimdyti ir antraja atazala pries 6m, tai tuo metu AK uzdarinejo dideliam valymui. Ir siunte mane i priimamaji, ten gydytoja apziurejo, kad dar neteks gimdyti, bet labai maloni pasirode. Todel teko i VGN vaziuoti, beje, irgi teko paguleti patologiniam , nes atvaziavau su saremiais, kurie praejo, tai rytine pamaina pasirode labai , bet kai teko paciai gimdyti po pusantros paros, tai neduok, Dieve, personalas...
Ta pati gydytoja paskui ryte buvo atejusi i musu palata pas mano kaimyne, kad atsiskaitytu uz "epidura". Fui, kokia nemaloni moteris...
Po to karto sakiau, kad noriu vel i AK. Stai, laukiuos treciojo ir galvoju, kad Antakalni vel gimdysiu, apie aplinka zinau, jau nebus soko, personalas irgi aiskus. Svarbiausia, kad butume sveiki ir patys apsiziuresim save.
O, kai norejau gimdyti ir antraja atazala pries 6m, tai tuo metu AK uzdarinejo dideliam valymui. Ir siunte mane i priimamaji, ten gydytoja apziurejo, kad dar neteks gimdyti, bet labai maloni pasirode. Todel teko i VGN vaziuoti, beje, irgi teko paguleti patologiniam , nes atvaziavau su saremiais, kurie praejo, tai rytine pamaina pasirode labai , bet kai teko paciai gimdyti po pusantros paros, tai neduok, Dieve, personalas...
Ta pati gydytoja paskui ryte buvo atejusi i musu palata pas mano kaimyne, kad atsiskaitytu uz "epidura". Fui, kokia nemaloni moteris...
Po to karto sakiau, kad noriu vel i AK. Stai, laukiuos treciojo ir galvoju, kad Antakalni vel gimdysiu, apie aplinka zinau, jau nebus soko, personalas irgi aiskus. Svarbiausia, kad butume sveiki ir patys apsiziuresim save.
QUOTE(Natalija* @ 2010 05 30, 17:00)
Tuomet rezidentai, kaip ir neturėtų teisės dalyvauti jūsų gimdyme
as nepasirasiau ties tuo punktu, bet man toks itarimas kad vistik dvi mergaites buvo gimdykloje (rezidentes), tiesiog jos stovejo nuosalyje kai viskas vyko, tokios jaunutes ir sypsojosi uztai ir manau kad cia jos, na bet prie manes nesiliete , nieko man nedare, tai sakiau tiek jau to, nieko neklausinejau apie jas
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 05 31, 12:12)
O jei vyras dalyvauja, jam kaip ir kitur uztenka turet svarius rubus, ar kazka specialaus?
maniskis kaip atvaziavo su tais paciais rubais, niekas jo neprase persirengt, tik ant batu maiselius uzdejo
QUOTE(kregzde @ 2010 06 01, 13:29)
Vienas patarimas - elkitės su žmonėmis mandagiai, draugiškai, nusišypsokite ir tikrai į gera retai kas atsako blogu.
vat ir as taip manau stengiausi su visais maloniai bendraut, uztai man visos "bufetavos" sypsojosi, tik kaip jau ir minejau viena sesele labai susiraukus buvo, mamyte kuri seniau gulejo pasakojo, kad paprasius zvakutes toji sesele pasiule nusipirkti paciai , na as jau manau cia tiesiog nesveikas zmogus, arba pavydi laimingoms mamoms, bet man su ja vienintele AK teko susidurt, o kita diena pasikeitus pamainai, tokia faina sesele atejo pati zvakuciu pasiule ai nu ir priemimo skyriui ten tokios nelabai patenkintos sedejo, bet tai ten greit tik dokus uzpildem ir viskas
tiesiog mamos bukite atidzios... mano mazyli po gimdymo atnese primaitinta misinuku, o juk pirmasis maitinimas turejo buti krutimi... dar dabar negaliu pamirsti sitos nuoskaudos, o net nieko personalui nepasakiau.... todel pirmaji menesi turejau nusitraukineti piena ir maitinti is buteliuko, nes maziukas nemokejo valgyt is krutines...
o tai jie vaika isnesa? Nes kai gimdziau RK, tai visa laika vaikas buvo vienoj patalpoj, nuo gimimo. Maciau, kaip maude, viska.
Siaubas, prisiskaiciau cia, tai net noras praejo gimdyti AK.
As kategoriskai pries, kad mano vaika pirma maitintu misinuku, o ne mano pienu. Is vis, misinuku, jei viskas bus gerai nemaitinsiu.
O po gimdymo duoda mamytei pamaitinti, ar is karto isnesa? Pas mus miestelyje gera gimdykla, po gimdymo, jei viskas gerai praejo, vaikas visada su tavim ir cia didelis pliusas manyciau. Deja, del tam tikru priezasciu turesiu gimdyti Antakalny.
O jei AK vaika isnesa, primaitina misinuku, dar kazkoki laika neatnesa tau, tai kas cia per vaiku gadinimas?
As kategoriskai pries, kad mano vaika pirma maitintu misinuku, o ne mano pienu. Is vis, misinuku, jei viskas bus gerai nemaitinsiu.
O po gimdymo duoda mamytei pamaitinti, ar is karto isnesa? Pas mus miestelyje gera gimdykla, po gimdymo, jei viskas gerai praejo, vaikas visada su tavim ir cia didelis pliusas manyciau. Deja, del tam tikru priezasciu turesiu gimdyti Antakalny.
O jei AK vaika isnesa, primaitina misinuku, dar kazkoki laika neatnesa tau, tai kas cia per vaiku gadinimas?
QUOTE(Pretty mama @ 2010 06 04, 12:34)
O jei AK vaika isnesa
Matyt daug legviau jei kartu yra vyras ar kitas artimas žmogus, tada jis gali nueiti ir atnešti vaikiuką.
Manau vaikiuko neneša todėl kad neturi laiko, negi tyčia sesutės mišinuku maitins ir mamai neneš jei ji jaučiasi gerai
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 04, 13:08)
Matyt daug legviau jei kartu yra vyras ar kitas artimas žmogus, tada jis gali nueiti ir atnešti vaikiuką.
Manau vaikiuko neneša todėl kad neturi laiko, negi tyčia sesutės mišinuku maitins ir mamai neneš jei ji jaučiasi gerai
Manau kartais jos gali pamaitinti automatiskai, nepagalvojus, neivertinus kaip reikia mamos busena, o po to problemu atsiranda.
As gulejau Akuserijos patologiniam Antakalny, man nepatiko. Pacientu daug, demesio jokio, patys pamirsta nuo ko gydo.
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 06 04, 08:29)
o tai jie vaika isnesa? Nes kai gimdziau RK, tai visa laika vaikas buvo vienoj patalpoj, nuo gimimo. Maciau, kaip maude, viska.
Mano neišnešinėjo. Gal ten mama po Cezario buvo, gal blogai jautėsi ji ar kūdikis, gal tokia pamaina buvo, nežinau. Po gimdymo padėjo vaiką ant krūtinės. Klausiau ar teisingai pridedu vaiką prie krūtinės, pažiūrėjo, paaiškino, niekas mišinukų nesiūlė. Pati vieną naktį paprašiau, kad duotų, nes pienas tik gaminosi, o jis alkanas, kabo ant krūtinės, net iki skausmo. Norėjau nors kiek pailsėti ir daviau jam mišinuko, nieko nenutiko nuo to karto, o aš pamiegojau ir krūtinė pailsėjo ir pieno vėliau sočiai buvo.
Pretty Mama, viskas bus gerai, na pakliuvo keli blogesni atsiliepimai, yra gi ir gerų, galvok teigiamai, ypač jei tau ten ar taip, ar taip teks gimdyti
Neraite, o koks mažiukas skirtumas tarp tavo vaikiukų bus Pagarba tau