gimdžiau savo pirmąjį Antakalnyje, antrąjį teks taip pat ten.
Visiškai sutinku su Pitija nuomone.
Kas pririša ten gimdyti - tai tik daktarų-profesionalų komanda+gera aparatūra.
O POgimdyvinių palatų, personalo, aplinkos, atmosferos - net nenoriu prisiminti.
Baisu baisiausia...
Tikrai po Cezario ilgai vaiko neatnešė. Naktį atsigavau, guliu, girdisi baisus riksmas iš naujagimių sk. palatos netoliese. Ima vaidentis, kad ten būtent mano vaikas paliktas taip verkia. Jausmai juk labai užaštrinti...
Kėliausi naktį, šliaužiau į tų palatų pusę, ant posūkio suklupau... Seselės prišokusios bartis: jums negalima ir t.t. Aš joms atgal: "tučtuojau atiduokite man mano vaiką!" visur ašaros. Žodžiu...
Ten supratimo, paguodos ar palaikymo - 0.
Nors antrą kartą ir pati taip nesielgčiau. Iš visko juk gyvenime mokomasi.
Iš principo ir nuo mamos priklauso - kaip ji elgsis tam tikroje, kritiškoje situacijoje.
Bet prisiminimai tikrai kraupūs.
Karo lauko ligoninė ne kitaip.
Po CP atnese po kokios valandos maitinti.Ir nese kas 3h. paskutinis maitinimas 24h ir tada tik 6h ryto atnesa
QUOTE(sinaudra @ 2010 05 26, 13:29)
Po CP atnese po kokios valandos maitinti.Ir nese kas 3h. paskutinis maitinimas 24h ir tada tik 6h ryto atnesa
Aha aha, o ką vaikas valgo nuo 24 iki 6 val.?
Kažkaip nesitikėjau, kad dėl vaiko maitinimo šioje ligoninėje tiek problemų
QUOTE(prieblanda @ 2010 05 26, 13:35)
visose ligoninėse taip
mano dukryte valge 23.00 po to 3.00 ir ryte 6.00.
QUOTE(Ollga @ 2010 05 26, 17:38)
mano dukryte valge 23.00 po to 3.00 ir ryte 6.00.
Čia po cezario?
Gimdziau AK pries 3 men. Tik geri prisiminimai. Visas personalas, su kuriuo teko susidurti, labai malonus. Ir gydytojai ir slaugytojos ateidavo ir paklausdavo ar viskas gerai. Ir i visus klausimus atsakinejo issamiai, nors niekam isanksto nemokejau ir jokiu prezentu nedaviau. Sunkumu maitinant pradzioje isvengti nepavyko, bet turbut retai pima karta gimdziusiai viskas klostosi sekmingai. Po keliu dienu viskas susitvarke. Tai labiausiai padejusiai slaugei vos ikisau saldainiu ir pinigeliu. Visaip atsisakinejo. Zoziu, jei reikes dar karta, vaziuosiu tik i Antakalni.
Visose ligoninėse tokia tvarka: jei vaikas ne su mama, jį maitinti neša 24 val. ir tik 6 val. ryte. Pvz. maniškis pavalgydavo 22 val. ir keldavosi tik 6 val. valgyti
QUOTE(Upokšnis @ 2010 05 27, 08:00)
Visose ligoninėse tokia tvarka: jei vaikas ne su mama, jį maitinti neša 24 val. ir tik 6 val. ryte. Pvz. maniškis pavalgydavo 22 val. ir keldavosi tik 6 val. valgyti
O kuo maitina tame tarpe?
Ir gal gali kas nors paaiškinti, kodėl po cezario reikia vaiką atskirai nuo mamos laikyt?
QUOTE(prieblanda @ 2010 05 27, 07:46)
Ir gal gali kas nors paaiškinti, kodėl po cezario reikia vaiką atskirai nuo mamos laikyt?
Nors man nedarė CZ, tiksliai nežinau, bet spėju, dėl to, kad mamai sunku iškart po operacijos tinkamai pasirūpinti naujagimiu, juk negalima net iš lovos keltis vaikščiot kažkurį laiką, pataisykit, jei klystu..
QUOTE(Šponka @ 2010 05 27, 10:36)
Nors man nedarė CZ, tiksliai nežinau, bet spėju, dėl to, kad mamai sunku iškart po operacijos tinkamai pasirūpinti naujagimiu, juk negalima net iš lovos keltis vaikščiot kažkurį laiką, pataisykit, jei klystu..
tu visiskai teisi, vaikuciu po CP neduoda, nes tu negali net is lovos pakilti. O kas jam keis pampersa, kas pasiims is lovytes, kas panesios jei reikia? Bet manau, jei gauni vienviete palata, kur pastoviai gali buti ir nakvoti antras zmogus (vyras, mama ar anyta, bet kas) tuomet gali prasyti vaika palikti is karto, niekas nepriestaraus tam
QUOTE(prieblanda @ 2010 05 27, 08:46)
Gydytoja žiūri pagal gimdyvės sveikatą Dažnai po CP mama negali atsikelti dėl pjūvio, dėl lašelinių. Jei mama gerai jaučiasi - tai po geros paros vaikutis gali likti su mama