QUOTE(Tiara two in one @ 2010 10 24, 10:25)
Brangiosios, priešpienio VISOMS būna keli lašai, ir jų pilnai vaikeliui užtenka, tik reikia laaabai dažnai vaikelį glausti prie krūties. Pirmom parom vaikelio ir skranduko dydis vos siekia arbatinio šaukštelio tūrio dydį, tad ir norėdama jam daugiau neprimaitinsi. Priešpienio yra būtent tiek kiek vaikui jo reikia. Pirmąją parą naujagimiai daug miega, nes būna pavargę po sunkios kelionės į šį pasaulį, o antrąją parą atkunta ir būna labai išalkę. Tas alkis (pasireiškiantis neramumu) reikalingas būsimam tinkamasm pieno kiekiui užtikrinti, o tuo momemntu priešpienio gaminasi tiek kiek vaikeliui duodi jo traukt, jo tiesiog NEGALI būti per mažai, nes jis gaminasi žindymo metu. Tiesiog mūsų pasamonėj mišinukų ir buteliukų kompanijos velnio sėklą pasėjusios ir užtad mamos taip nepasitiki savo natūraliu pajėgumu gaminti PATĮ GERIAUSIĄ maistą savo mažyliui, kurio joks ir pats brangiausias mišinukas nepakeis. Ir tai yra ne mano NUOMONĖ, o pagrįsti moksliškai faktai.
Linkėjimai pienelio upelių mylėtojoms
Su didžiausia pagarba
Žinot, brangiosios, man tai klaiku, kai peršama nuomonė, kad priešpienio tikrai užtena. Jei man kuri nors seselė ar akušerė būtų pasiūliusi mišinuko, būčiau labai dėkinga po to, kai pasigimdžiau savo pirmagimį. Priešpienio buvo, vaikiukas nuolat prie krūties buvo (nors spenelius nugraužė iki kraujo) ir maitinti aš be galo be krašto norėjau pati, bet jam buvo MAŽAI. Ne šiaip sau sakau, nes žinau. Visą naktį po sunkaus gimdymo pratąsiau ant rankų klykiantį savo džiaugsmelį. Į namus mus išleido greitai, su tokiu pačiu neramiu ir net nenustojus kristi svoriui. Be to, šlapimas vaikiuko buvo kaip apelsino žievelės tyrelė (normaliai gali pasitaikyti šiek tiek oranžinės spalvos šlapimo, bet tai jau buvo tyrelės konsistencija). Ačiū dievui, mano klasiokės mama neišnešiotukų gydytoja, jai pasiskambinus ir išdėsčius situaciją, ji kuo skubiau liepė duoti papildomai gerti mišinuko ar bent virinto vandenėlio su gliukoze. Pienas pas mane upėmis tekėti pradėjo tik 7 parą po gimdymo... Kai gimdžiau antrą, jau žinojau kas ir kaip, todėl buteliuką turėjau ir pati mišinuko paprašiau. Pienukas atsirado vėlgi tik 7 parą. Netrukus teks ir trečią gimdyti, todėl šį kartą vėl ruošiuosi tokiam pačiam scenarijui.
Mielos mamos, neskleiskite erezijų, kad priešpienio užtenka ir nevarykit depresijos pirmą kartą susilauksiančioms mažylių. Buteliuko anksčiau ar vėliau prireiks, todėl nieko baisaus nenutiks, jei dėl viso pikto važiuodamos gimdyti įsimesite ir jį. Linkiu visoms, kad jo neprireiktų, bet rėkdyti savo aukselį ir dėl to pačiai kankintis, tikrai neverta, o ir mišinuku niekas jų neužkiša, jei ir duoda, tai būna vos 10 - 15ml (ir nebūtinai reikia jį visą sugirdyti). Sėkmės visoms