Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

QUOTE(light @ 2010 10 20, 12:53)
Na va, galiu ir as papasakoti smile.gif Gimdziau susitarus, todel visos priemimo proceduros vyko greitai (nereikejo laukti, kol kas apziures, paguldys ir pan). Gimdymo metu personalas buvo labai paslaugus, tik, kas man nelabai patiko, niekas nieko man neaiskino, ka man daro ir kas su manimi vyksta. Po gimdymo gavom su vyru atskira palata, kaip tik buvo uzsibaige remontai. Siaip seseles stebejosi, kodel mums taip leido, bet mes paprasem ir normaliai sumokejom i kasa 200 lt. juk jei nebutu vietos, tai net gydytojas, su kuriuo buvom susitare, neisvarys kitos gimdyves, kad mano vyras liktu.
del daiktu i ligonine-gimdymo palatoj visko buvo, ir paluciu dave, kiek reikejo, jokiu vaistu nereikejo patiems pirkti, tualete buvo ir popieriaus, muilo, ranksluosteliu. o vat palatoj pagimdzius viska savo reikejo turet ir butinai isimeskit stalo irankius ir puodeli.
del personalo po gimdymo-kas liete mane, tai akuseres uzeidavo po kelis kartus, klause, ar viskas ok, ar gerai jauciuos. o vat del vaikucio, tai pagalbos jokios, ryte buna vizitacija, kuri trunka pora minuciu ir viskas. kai turejau problemu, tai turejau tystis iki naujagimiu skyriaus pati.

Sveikinu susilaukus angeliuko!!!! wub.gif

Norejau pasiteirauti, kokia dabar tvarka gimdant susitarus?
T.y. ar jums pakliuvo taip, kad jusu gydytojas tuo metu budejo? Ar reikejo sumoketi i kasa uz tai, kad kvieciates savo gydytoja?
Man idomu, ar jei as gimdysiu pas konkretu gydytoja, o jis tuo metu nebus ligonineje, tai ar reikes dar papildomai moketi i kasa, ar uzteks tik su juo asmeniskai atsiskaityti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(light @ 2010 10 20, 16:16)
as gavau leliuka jau suvystyta su ligonines rubeliais, bet cia gal todel, kad nespejau iduoti savu, kad aprengtu (ne tas galvoj buvo, nes gimdymas buvo sunkokas). gimdziau pas Daunoraviciu.

o sekancias dieneles jusu rubeliais renge ar lgonines? Manau ten visom ne tas galvoj buna;)
Atsakyti
QUOTE(lialia99 @ 2010 10 20, 20:30)
o sekancias dieneles jusu rubeliais renge ar lgonines? Manau ten visom ne tas galvoj buna;)

Musu mazyle irgi aprenge ligonines rubeliais. Nors gimdykloj turejau savu, niekas nepaklause, o as pati irgi nedaviau.... Kai tik vyras atnese kudiki i palata, is karto perrengem i savo rubelius smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(varniukas @ 2010 10 20, 14:36)
Sveikinu susilaukus angeliuko!!!!  wub.gif

Norejau pasiteirauti, kokia dabar tvarka gimdant susitarus?
T.y. ar jums pakliuvo taip, kad jusu gydytojas tuo metu budejo? Ar reikejo sumoketi i kasa uz tai, kad kvieciates savo gydytoja?
Man idomu, ar jei as gimdysiu pas konkretu gydytoja, o jis tuo metu nebus ligonineje, tai ar reikes dar papildomai moketi i kasa, ar uzteks tik su juo asmeniskai atsiskaityti?  g.gif

Man paciai buvo kiles toks klausimas, bet taip isejo, kad buvo mano gydytojo pamaina. Gimdziau visa diena nuo ryto iki 16 val.
Atsakyti
QUOTE(Urtelle @ 2010 10 13, 11:47)
na mano ispudziai panasus... bet del misinuko tai papriestarausiu... tas patarimas man labai padejo.. ir pirmas dienas maitindavau misinuku, karts nuo karto duodama pazaist su krutim kad pieniukas gamintusi... o ir vaikas buvo ramesnis ir jokiu asaru ar klykimu...
nes tai buvo pirmas mano vaikas, ir su speneliais problemu turejau... ir tai atradau buda kaip maitint paciai jau grizus namo panaudojus antspenius... tada mazius pradejo traukti mano piena  thumbup.gif
db laukiuos antrojo... ir zadu vel gimdyti AK, bet su savimi butinai pasiimsiu ir antspenius, pientrauki ir misinuko...  mirksiukas.gif

Neskleiskit tokios žalingos informacijos jaunoms mamytėms!!! Nereikalingi nei mišinukai, nei antspeniai ar buteliukai!!! Norint sėkmingai žindyti, reikia motyvacijos, žinių, antrybės ir esant reikalui - tinkamos pagalbos. O jums patarčiau pasiskaityti apie mišinuko, žinduko ir antspenių žalą pirmosiomis dienomis po gimimo ypač, taip pat apie pirmojo priešpienio nepakeičiamą naudą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2010 10 21, 17:45)
Neskleiskit tokios žalingos informacijos jaunoms mamytėms!!! Nereikalingi nei mišinukai, nei antspeniai ar buteliukai!!! Norint sėkmingai žindyti, reikia motyvacijos, žinių, antrybės ir esant reikalui - tinkamos pagalbos. O jums patarčiau pasiskaityti apie mišinuko, žinduko ir antspenių žalą pirmosiomis dienomis po gimimo ypač, taip pat apie pirmojo priešpienio nepakeičiamą naudą mirksiukas.gif

tai yra jusu nuomone! Kiekviena turi teise rinktis kas jai geriau ir kas maziukui...
Apie kokia jus kantrybe kalbant kai to pieno pirmom dienom keli lasai... As nenorejau vaiko rykdyti...
As tiesiog papasakojau savo istorija ir pasidalinau savo patirtim tam SM forumas ir skirtas... Jums rekomenduociau, nebut tokiai kategoriskai...pienui kenkia mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Urtelle @ 2010 10 21, 18:00)
tai yra jusu nuomone! Kiekviena turi teise rinktis kas jai geriau ir kas maziukui...
Apie kokia jus kantrybe kalbant kai to pieno pirmom dienom keli lasai... As nenorejau vaiko rykdyti...
As tiesiog papasakojau savo istorija ir pasidalinau savo patirtim tam SM forumas ir skirtas... Jums rekomenduociau, nebut tokiai kategoriskai...pienui kenkia  mirksiukas.gif  4u.gif

priespienio ir tebuna keli lasai wink.gif ju maziukui pilnai uztenka 4u.gif nes ten laaaabai maistingas reikalas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2010 10 21, 18:45)

Nesutinku schmoll.gif
Vaziuodama gimdyti, misinuko nepirkau, taciau buteliuka isidejau. Ir tikrai nepasigailejau.
Mergina gime gan didele ir mano priespienio jai akivaizdziai neuztekdavo. Labai daznai pasiulydavau kruti, bet dukryte tik pirmom akimirkom aprimdavo, o kai negaudavo nieko - labai verke doh.gif Antra nakti neiskenciau ir nuejau paprasyti misinuko. Pamaitinau viena karta misinuku ir ji tuoj pat nurimo ir miegojo beveik visa nakti smile.gif
As pati buvau net gi LABAI NUSITEIKUS maitinti pati, ir jau diena, grizus namo, man atsirado pienas ir as sekmingai maitinau dukryte iki 2 metuku ir 1 men. ax.gif Ir dar maitinciau, bet prasidejo antrojo nestumo toksikoze, ir teko maitinima nutraukti doh.gif
Taigi, nereikia taip kategoriskai teigti, jog tie misinukai - tikras siaubas!
Mano situacijoj as pagailejau savo vaikiuka smile.gif Tai buvo pirmas ir paskutinis kartelis, kai dukryte ragavo misinuka, ir nemanau, kad nuo to vienintelio kartelio nutiko kazkas blogo smile.gif
Dabar, vaziuodama gimdyti, vel zadu pasiimti buteliuka, tik dabar galvoju ir misinuka savo isidet ax.gif
Manau, svarbus kitas dalykas - jei mamyte nusiteikusi maitint pati - ji tikrai maitins, ir jokios laktacijos krizes tikrai tam nesutrukdys 4u.gif
Sveiku jums visoms vaikuciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 10 21, 18:06)
priespienio ir tebuna keli lasai wink.gif ju maziukui pilnai uztenka 4u.gif nes ten laaaabai maistingas reikalas biggrin.gif

deje neuzteko, jei butu uzteke tikrai nebuciau pasinaudojus akuseres patarimu antra nakti duoti misinuko verysad.gif o grizus namie sekmingai maitinau pati, pradziai su antspeniais, po to ir be ju..
nesuprantu ko jus mane puolat... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 10 21, 17:06)

drinks_cheers.gif aš irgi nelabai suprantu, kaip gali neužtekti..jeigu vaikas neramus, dar nereiškia, kad neprivalgęs, kiek ten jam tereikia pirmom parom po gimimo.. g.gif bet kiekvienos patirtis kitokia..
nežinau, dukart gimdžiau AK ir nėkart niekas ten nesiūlė jokių mišinukų, jokių buteliukų.. schmoll.gif
Atsakyti
Brangiosios, priešpienio VISOMS būna keli lašai, ir jų pilnai vaikeliui užtenka, tik reikia laaabai dažnai vaikelį glausti prie krūties. Pirmom parom vaikelio ir skranduko dydis vos siekia arbatinio šaukštelio tūrio dydį, tad ir norėdama jam daugiau neprimaitinsi. Priešpienio yra būtent tiek kiek vaikui jo reikia. Pirmąją parą naujagimiai daug miega, nes būna pavargę po sunkios kelionės į šį pasaulį, o antrąją parą atkunta ir būna labai išalkę. Tas alkis (pasireiškiantis neramumu) reikalingas būsimam tinkamasm pieno kiekiui užtikrinti, o tuo momemntu priešpienio gaminasi tiek kiek vaikeliui duodi jo traukt, jo tiesiog NEGALI būti per mažai, nes jis gaminasi žindymo metu. Tiesiog mūsų pasamonėj mišinukų ir buteliukų kompanijos velnio sėklą pasėjusios ir užtad mamos taip nepasitiki savo natūraliu pajėgumu gaminti PATĮ GERIAUSIĄ maistą savo mažyliui, kurio joks ir pats brangiausias mišinukas nepakeis. Ir tai yra ne mano NUOMONĖ, o pagrįsti moksliškai faktai.

Linkėjimai pienelio upelių mylėtojoms 4u.gif wub.gif

Su didžiausia pagarba mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės,

Pati gimdžiau prieš mėnesį AK trečią vaikelį ir man tikrai labai nepatiko, kai akušerė (o kiekviena vakarą jos keičiasi) vakare užėjusi pradeda klausinėti, ar turite buteliuką su mišinėliu...? blink.gif Kai atsakai, kad ne... schmoll.gif , tai pradeda aiškinti, kad kaip taip galima... juk vaikas verks, o tada jau neikit pas mane prašyti mišinėlio blink.gif , čia jūsų problema. Patikėkit, jei tai būtų mano pirmas gimdymas, tai gal ir pasiduočiau tokiam spaudimui unsure.gif , bet dabar tik atsakai, kad man tikrai to neprireiks, tai išeina galvą kraipydama... lotuliukas.gif
Tikrai pritariu toms mamytėms, kurios nekiša vaikučiui mišinėlio. Vaikučiui tikrai užtenka priešpienio, o maniškiai tikrai neklykdavo naktimis, tereikia priglausti prie krūties tiek kartų kiek vaikutis nori. mirksiukas.gif Žinoma krūtims tai didelis krūvis, bet maniškės ištvėrė be problemų ax.gif
Norėčiau palinkėti visoms mamytėms kantrybės ir stiprybės atsispirti tokiems pasiūlymams.
Lengvų gimdymų ir sėkmingų maitinimų krūtimi. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti