Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

QUOTE(Fiesta10 @ 2010 10 10, 17:51)
Mes jau valgom tik mamytes piena  4u.gif , misinuko jau nebereikia  smile.gif

Šaunuolės! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2010 09 29, 19:01)
Sveikos,

praeitą savaitėlę gimdžiau AK, parašysiu mano atsiliepimus:

Priėmimas: Atvykom į priėmimą su siuntimu dėl sprendimo skatinti gimdymą. Priimamajam atlikę echoskopinį tyrimą, patvirtino, jog vaisiaus vandenų mažai ir gimdymą reiks skatinti. Dar priėmimo kambary užrašė leliuko toniukus ir apžiūrėjo ant kėdės gimdos kaklelį.

Tiesa, yra vykdoma žiauri mišinukų nakčiai propaganda ir teigiama, jog vaikeliui priešpienio yra mažai, jis nepavalgo. Patariu nepasiduot tokiam sesučių spaudimui. Maitinom tik MP, antrą naktį gal kiek mažiau miegojom, bet nuo to nieko blogo nenutiko. Apie 10val. užsuka gyd. neonatologė (naujagimių), apžiūri vaikiuką.

Konsultavimai žindymo klausimais: Pirmąjį vakara po gimdymo atėjusi budinti akušerė "pravedė instruktažą": vaiką maitinti ne ilgiau nei 5-7 minutes, nes kitaip nugrauš spenelius, jau kai jam bus kokios 5 dienos, galima ilgiau - 10 minučių. Neduoti žįsti ilgiau, nes čia tas pats, kas duoti čiulptuką - KAIP IŠAUKLĖSIT, TAIP IR TURĖSIT. Priešpienio vaikui neužtenka, todėl ypač naktį reikia turėti bent 20ml mišinuko ir buteliuką, aš nemarinčiau vaiko badu. Jei vaikas verks, neikit pas mane ir neprašykit mišinuko, pasirūpinkit juo iš anksto. Mišinuko gali ir dabar nuvažiuoti tėvelis į Rimi nupirkti, yra jau paruošti, specialūs, tinkantys nuo pat gimimo.  Apie naktinio žindymo ypatumus, tokį instruktažą gaudavom iš kiekvienos akušerės, kiekvieną rytą ir vakarą. Vakarais ateidavo pasitikslinti ar nusipirkom, ar turim ir ar nebus problemų. O mum pasakius, kad mes nepirksim ir neturėsim, smerkiančiu balsu, būdavo paaiškinta, kad vargsit, vaiką reiks supti, nemiegosit ir pan. Patarimas: jei norit sėkmingai žindyti, ko jau ko, bet akušerių patariu neklausyti, nes gausit labai klaidingą info.

[/color]

Tai tiek, linkiu pasirinkti AK 4u.gif Pirmąjį lelių gimdžiau Trakų ligoninėj, bet AK patiko labiau drinks_cheers.gif

na mano ispudziai panasus... bet del misinuko tai papriestarausiu... tas patarimas man labai padejo.. ir pirmas dienas maitindavau misinuku, karts nuo karto duodama pazaist su krutim kad pieniukas gamintusi... o ir vaikas buvo ramesnis ir jokiu asaru ar klykimu...
nes tai buvo pirmas mano vaikas, ir su speneliais problemu turejau... ir tai atradau buda kaip maitint paciai jau grizus namo panaudojus antspenius... tada mazius pradejo traukti mano piena thumbup.gif
db laukiuos antrojo... ir zadu vel gimdyti AK, bet su savimi butinai pasiimsiu ir antspenius, pientrauki ir misinuko... mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal galetumete pasakyti, kokius marskinelius pirkotes gimdymui? Girdejau kad daug kas perkasi nestukem skirtus marskinelius,trumpus ir ilgus,per prieki atsegamus.Kur tokius galima rasti? smile.gif
Atsakyti
Į gimdyklą turėkite naktinius marškinius(plačius xxx dydžio),o ilgis bent kad sedyne uždengtu smile.gif bei tapkes gumines(patogu išplauti),kelnaites tinklelis,įklotą (platų spec.vaistinese parduodama),gumytę plaukams susirišti, vaikeliui -kepurytės ir vilnoniu kojinaičių.
Atsakyti
aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelina*** @ 2010 10 13, 16:15)
Į gimdyklą turėkite naktinius marškinius(plačius xxx dydžio),o ilgis bent kad sedyne uždengtu  smile.gif  bei tapkes gumines(patogu išplauti),kelnaites tinklelis,įklotą (platų spec.vaistinese parduodama),gumytę plaukams susirišti, vaikeliui -kepurytės ir vilnoniu kojinaičių.

Aciu,Evelina***.Kiek supratau nera reikalavimu kokie marskiniai turetu buti,vadinas netureciau tiketi tuo zmogum kuris sake - dabar dauguma perkasi nesciosioms skirtus.
Atsakyti
QUOTE(Fiesta10 @ 2010 10 05, 10:58)
Gimdziau AK pries kelias dienas. Esu beveik viskuo patenkinta  smile.gif
Gimdymas buvo sklandus, daktaras buvo superinis, akusere taip pat, anesteziologe irgi. Labai rupinosi  4u.gif . Gimdymo metu buvo minusas tas, kad man saremiaujant atejo delegacija studentu su docente  doh.gif , ir pradejo klausyneti visokias nesamones, a po to pasiliko darant man epidura. Na tuo metu man jau buvo tas pats. Ir reikia gi mokintis busimiems daktarams  rolleyes.gif
Palatu mokamu jie neturi kaip sake. Remontai vis dar vyksta. Kaimynes pateko geros, tai irgi nesiskundziu. Delegaciju giminiu nebuvo, nei pas mane, nei pas mano kaimynes  smile.gif
Prieziuros po gimdymo kaip ir nebuvo.Esu tik tai labai dekinga mano akuserei, kuri dar dvi dienas vis uzeidavo pas mane pasiteirauti kaip mums sekasi, zvakutes atsinesdavno nuo skausmo. Antra nakti vaikutis mano vis verke ir verke, kita akusere pasiule misinuko duoti, nes mano priespeinio jau neuztekdavo  verysad.gif . Akusere pati nuejo i naujagimiu skyriu ir atnese mums, po jo miegojom visa nakti  smile.gif . Dar ir dabar tenka primaitinti truputi misinuku, maniske labai jau valgi.... unsure.gif .
Naujagimiu daktarai ateidavo kiekviena ryta, tai jeigu yra klausimu, jie atsakydavo  smile.gif .

Keista del tos mokamos palatos. Gal tiesiog nebuvo laisvu? Nes drauge gimde rugsejo viduje ir gavo mokama, nepaisant to, kad vyko remontai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelina*** @ 2010 10 13, 15:15)
Į gimdyklą turėkite naktinius marškinius(plačius xxx dydžio),o ilgis bent kad sedyne uždengtu  smile.gif  bei tapkes gumines(patogu išplauti),kelnaites tinklelis,įklotą (platų spec.vaistinese parduodama),gumytę plaukams susirišti, vaikeliui -kepurytės ir vilnoniu kojinaičių.

Neturi reikšmės kokie marškiniai gimdykloje. Juos ten vis tiek sukelia vos ne iki pažastų, kad nesimaišytų, o dar ta aparatūra ant pilvo..... Sutinku tik kad būtų patogu, jei jie susegami per priekį, kad užgimusį vaikelį ant nuogo kūno greičiau uždėtų. Aš turėjau savo eilinius naktinukus, kuriuos dar ir dabar dėviu biggrin.gif
Atsakyti
Cia tie patys gimdymo namai kaip ir antakalnio klinkos, ar ne? Antakalnio 57? Nes vienur vienoks pavadinimas, kitur kitoks;)
Dar tebevyksta remontas kiek supratau, bet ar guldo jau i po remontines palatas? gal zinot kiek vienvieciu palatu yra? Ir gal kam nesenai teko gimdyti pas daktare Jotuziene? planuoju is anksto su ja tartis, tai butu idomi siokia tokia patirti kazkieno isgirsti;)
Papildyta:
Ir dar turejau svarbu klausimeli, ar cia rengia leliukus po gimimo kol guli ligonineje ar galima paciai rengti? Nes yra teke girdeti, kad neleidzia, atseit ju rubeliais sterialesni ar kazkas pan, tai klausiu del to, kad neprisideti nereikalingu daikciuku, galbut cia irgi leidzia rengti tik jau issivezant namo;)
Atsakyti
Na va, galiu ir as papasakoti smile.gif Gimdziau susitarus, todel visos priemimo proceduros vyko greitai (nereikejo laukti, kol kas apziures, paguldys ir pan). Gimdymo metu personalas buvo labai paslaugus, tik, kas man nelabai patiko, niekas nieko man neaiskino, ka man daro ir kas su manimi vyksta. Po gimdymo gavom su vyru atskira palata, kaip tik buvo uzsibaige remontai. Siaip seseles stebejosi, kodel mums taip leido, bet mes paprasem ir normaliai sumokejom i kasa 200 lt. juk jei nebutu vietos, tai net gydytojas, su kuriuo buvom susitare, neisvarys kitos gimdyves, kad mano vyras liktu.
del daiktu i ligonine-gimdymo palatoj visko buvo, ir paluciu dave, kiek reikejo, jokiu vaistu nereikejo patiems pirkti, tualete buvo ir popieriaus, muilo, ranksluosteliu. o vat palatoj pagimdzius viska savo reikejo turet ir butinai isimeskit stalo irankius ir puodeli.
del personalo po gimdymo-kas liete mane, tai akuseres uzeidavo po kelis kartus, klause, ar viskas ok, ar gerai jauciuos. o vat del vaikucio, tai pagalbos jokios, ryte buna vizitacija, kuri trunka pora minuciu ir viskas. kai turejau problemu, tai turejau tystis iki naujagimiu skyriaus pati.
Atsakyti
QUOTE(light @ 2010 10 20, 14:53)
Na va, galiu ir as papasakoti smile.gif Gimdziau susitarus, todel visos priemimo proceduros vyko greitai (nereikejo laukti, kol kas apziures, paguldys ir pan). Gimdymo metu personalas buvo labai paslaugus, tik, kas man nelabai patiko, niekas nieko man neaiskino, ka man daro ir kas su manimi vyksta. Po gimdymo gavom su vyru atskira palata, kaip tik buvo uzsibaige remontai. Siaip seseles stebejosi, kodel mums taip leido, bet mes paprasem ir normaliai sumokejom i kasa 200 lt. juk jei nebutu vietos, tai net gydytojas, su kuriuo buvom susitare, neisvarys kitos gimdyves, kad mano vyras liktu.
del daiktu i ligonine-gimdymo palatoj visko buvo, ir paluciu dave, kiek reikejo, jokiu vaistu nereikejo patiems pirkti, tualete buvo ir popieriaus, muilo, ranksluosteliu. o vat palatoj pagimdzius viska savo reikejo turet ir butinai isimeskit stalo irankius ir puodeli.
del personalo po gimdymo-kas liete mane, tai akuseres uzeidavo po kelis kartus, klause, ar viskas ok, ar gerai jauciuos. o vat del vaikucio, tai pagalbos jokios, ryte buna vizitacija, kuri trunka pora minuciu ir viskas. kai turejau problemu, tai turejau tystis iki naujagimiu skyriaus pati.

O kaip del vaikucio rengimo? ar jie patys ten juos rengia ar leidzia tevaliam savo rubeliais rengti? pas kokia gyd gimdete?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lialia99 @ 2010 10 20, 13:05)
O kaip del vaikucio rengimo? ar jie patys ten juos rengia ar leidzia tevaliam savo rubeliais rengti? pas kokia gyd gimdete?smile.gif

as gavau leliuka jau suvystyta su ligonines rubeliais, bet cia gal todel, kad nespejau iduoti savu, kad aprengtu (ne tas galvoj buvo, nes gimdymas buvo sunkokas). gimdziau pas Daunoraviciu.
Atsakyti