Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

QUOTE(varniukas @ 2010 09 30, 14:38)
Papasakokite kas nors, kokia tvarka Antakalnyje po pacio gimdymo?

Tik užgimus vaikeliui jį padeda mamytei ant pilvo (nesupratau kodėl ne ant krūtinės blink.gif ), tada nukerpa tėvelis virkštėlę, dar kartelį leliuką parodo mamytei. Tada vaikelį sveria, vysto, o tuo tarpu mamytė gimdo placentą. Tada mamytę siųna, o leliukas guli sau po lempele. Žinoma, labai gerai, jei siųnant mamytę, vaikelis guli jai ant krūtinės! Įrodyta, jog tokiu atveju mamytė jaučia mažesnį skausmą, bet kaip supratau deja, AK to nepraktikuoja verysad.gif Baigus siųti, turėjom dar 2 val. pabūti gimdykloje kartu su lelium. Aš žindžiau. Akušerė atėjusi įkišo į šlapimo pūslę kateterį ir nuleido man šlapimą. Pati net nejaučiau jokio noro šlapintis. Trakuose kai gimdžiau, tai leido pačiai pasišlapinti, atnešė tokią įmantrią kėdutę su ale klozetu lotuliukas.gif Sutvarkė palas visas po manim, padėjo užsidėti vienkartines kelnaites ir įklotą. Neperrenginėjo. Tada atvyko slaugytojų padėjėjos, padėjo perlipti į lovą su ratukais ir išvežė į palatą. Palatoje liepė 4 val. nesikelti iš lovos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiara two in one: 30 rugsėjo 2010 - 15:19
QUOTE(varniukas @ 2010 09 30, 15:38)
Papasakokite kas nors, kokia tvarka Antakalnyje po pacio gimdymo?

Na matai, mūsų situacijos labai skirtingos, nes man visiškai niekur neplyšo ir niekur nekirpo, tai aš kaip rašiau - galėjau važiuoti namo, nejaučiau, kad bučiau ką tik pagimdžiusi.
Na iš karto po gimdymo pamaitinau dukrytę ir gulėjome su ja , kol praėjo dvi valandos. Per tą laiką buvome vyras aš ir dukrytė. Akušerė karts nuo karto užeidavo, žodžiu nelindo, leido mums pabūti vieniems.Praėjus dviems valandoms sesutė pasakė, kad reikia, kad dukrytę patikrintų naujagimių gydytoja ir prašė leidimo išnešti ją į naujagimių skyrių iš kurio mums ją atneš, arba galėsime patys pasiimti. Kai dukrytę išnešė, sesutė man pasiūlė nusiprausti po dušu, kuris yra gimdymo palatoje. O jei nenoriu, sakė galiu nusiprausti ir pogimdyviniame skyriuje. Sutikau nusiprausti gimdymo palatoje. Sesutė atvijo vyrą man iš paskos, kad saugotų, kad nenugriūčiau biggrin.gif Vyras man padėjo tarp atsineštų daiktų suieškoti rankšluostuką, kelnaites, paketą. Atnešė chalatą. Nusipraususiai sesutė pasiūlė prisėsti ir palaukti, kol ji susitars į kokią palatą mane vesti. Klausė, ar kviesti vežimaitį, ar nueisiu pati. Kelis kartus perklausė ar nenugriūsiu. Bet ten ėjimo labai nedaug iki lifto, kuris kėlė iš pirmo aukšto į antrą biggrin.gif (galėjau užlipti pati) ir nuo lifto keli žingsniai iki palatos. Man parodė kuri mano palata, kuri mano lova, kur yra dušas ir WC, o vyras išėjo ieškoti dukrytės rolleyes.gif Nesulaukusi vyro, išėjau ieškoti jų abiejų aš biggrin.gif Radau laukiantį koridoriuje prie naujagimių skyriaus. Dar kelias minutes palaukėme abu ir išėjo sesutė nešina mūsų kudikėliu. Į rankas dukrytės mums neatidavė - nulydėjo iki palatos ir ten viską išdėstė kas kaip kodėl ir dėl ko, kur mesti šiukšles, kur ką laikyti ir pan. Palatos kaimynės klausė, kuo aš čia tokia išskirtinė, kad man taip viską detaliai išaiškino ir pakartojo dešimt ligoninės įsakymų biggrin.gif Tai supratau, kad joms nieko panašaus nesakė.
Na ir likom mes su dukryte. Vyras iškeliavo, nes jau buvo vėlu. Tai tokia istorija apie laikotarpį iškrt po gimdymo. Tai čia po antro. Po pirmo kitokia istorija buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2010 09 29, 19:01)
*Didžiulis nepasitenkinimas kilo tada, kai vaiko palatoje mum teko laukti 3 val. verysad.gif Patariu tėveliams drąsiau reikšti norą, kuo greičiau pamatyti vaikeli. Kas per nesąmonė jį tiek laiko ten laikyti? Net neabejoju, kad jiems ėmus vergti, kažkas yra duodama - ar maistelis, ar čiulptukas. Turint omeny kokia žala padaroma pirmosiom gyvenimo valandom davus dirbtinius čiulpiklius, laukti vaiko, jausmas ne koks.

** Konsultavimai žindymo klausimais:

* Tikrai nepergyvenkit, per tas 3 val tikrai nieko jiems neduoda schmoll.gif Pirmagimiui buvo stipri gelta, 3 paras gulėjo naujagimių skyriuje gulėjo po lempom, o aš eidavau jo maitinti, tai mačiau kas ten už tų uždarų durų darosi biggrin.gif Ten toks kovejeris, veža vaikiukus vieną po kito, o dirba tik kokios dvi seselės. Graudu būdavo žiūrėti, kai pamaitinus saviški, išeidama palikadau šalia klykiantį mažiuką, po pusvaladžio atėjus tebeklykiantį ir rasdavau doh.gif Tokiems lėliukams, kuriuos tik (tas TIK ir iki kelių valandų užsitęsti, kaip minėjau, dėl personalo užimtumo) nuprausia ir iškarto atiduoda mamai, neduoda mišinukų. O va kai naktį eidavau savo mažiaus maitinti (susitarus išanksto, kad neduos mišinio!) rasdavau jau pamaitintą doh.gif

** prieš 3,5 metų mišinukus duodavo "valdiškus", bet jų dar taip nepropaguodavo. Bet žindyti ne ilgiau 10 min ir ne dažniau kaip kas 3 val mokino doh.gif
Atsakyti
taip, mamos bukit atsargios AK maziukus ten nusinese misinukais maitina doh.gif doh.gif doh.gif ir siaip labai juos propaguoja, atseit mama pieno neturi ir panasiai. nepasimaukit ant to kabliuko. mano patirtis karti - visa menesi vargau kol vaikelis ismoko zisti... nes man atnesus ji jis atpyle misiniu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(daliukasva @ 2010 10 01, 15:52)
taip, mamos bukit atsargios AK maziukus ten nusinese misinukais maitina doh.gif  doh.gif  doh.gif  ir siaip labai juos propaguoja, atseit mama pieno neturi ir panasiai. nepasimaukit ant to kabliuko. mano patirtis karti - visa menesi vargau kol vaikelis ismoko zisti... nes man atnesus ji jis atpyle misiniu blink.gif

tas tiesa, ir jei paprasai, kad prikeltu tave nakti, kad ir keturis kartus, tai ne visos ateina pakviesti, kitos nesivargina, pamaitina misinuku ir viskas, o kai jau diena ateini maitinti, tai bando dar aiskinti, kad gal pieno mazai turi, kad vaikas daznai rekia doh.gif as likau nusivylusi tom naujagimiu priziuretojom, dvi tik pasitaike normalios, kitos sedi pasiputusios kai povai, subines negali pakelti ir vadovauja g.gif maniskis gulejo pas jas ir gydesi nuo geltos, pusantros paros, tai jau as su jom privargau verysad.gif nervus isgadino ir tiek doh.gif
ir dar atrodo, kazkas bande sakyti, kad gal reikejo nupirkti ka nors joms, tai jos juk keitesi kas 12h, tai kiek ten joms pripirksi doh.gif
zodziu, vien del ju negimdyciau Antakalnyje, nors....dabar jau zinociau ka joms pasakyti, o kai pirma karta, tai dar pati jautiesi netvirta ir galvoji, kad jos teisios, beje ir ju pagalbos dar reikia pradzioje, kol nezinai nieko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jupato @ 2010 10 03, 15:44)
nors....dabar jau zinociau ka joms pasakyti, o kai pirma karta, tai dar pati jautiesi netvirta ir galvoji, kad jos teisios, beje ir ju pagalbos dar reikia pradzioje, kol nezinai nieko cool.gif

o ka reiktu sakyt? bigsmile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jupato @ 2010 10 03, 14:44)
zodziu, vien del ju negimdyciau Antakalnyje, nors....dabar jau zinociau ka joms pasakyti, o kai pirma karta, tai dar pati jautiesi netvirta ir galvoji, kad jos teisios, beje ir ju pagalbos dar reikia pradzioje, kol nezinai nieko cool.gif

asdabar skaitau ir galvoju, tai taip iseina, kad tomis akuseremis negali pasitiketi del naujagimi maitinimo g.gif Nes juk is tikruju buna situaciju, kai tikrai reikia leiukui duoti siek tiek misinuko. Bent jau mums taip buvo su pirmaja....
Gimdziau VGN'e.... Mazyle gime 3930 g, maitinau pati, nors nekaip gavosi. Priespienis vos sunkiasi, pienukas neatsiranda. Kiekviena diena mazyle numetinedavo svori, ketvirta diena buvo numetusi jau apie 500 g, o tai daugiau nei 10% savo svorio, kas jau yra negerai. Ligonineje patare namo nevaziuti, kol neatsistatys jos svoris, t.y. kol neprades augti..... Viena akusere ketvirtaja nakti patare jau duoti misinuko. Tai mes jai sugirdem 2 kartu. Apie 22 val ir paskui dar nakti. Girdeme ne is buteliuko, o is taureles, kad nepriprastu. Ir is tikruju pas mazyle atsirado jegos, uzteko duoti misinuko tik ta viena nakti ir paskui mes graziai valgeme is papulio. smile.gif Taip ja pramaitinau iki 1 metu ir 1 menesio, o nutraukiau, nes jau buvo didele.... smile.gif
Isvados tokios, kad tikrai reikejo duoti misinuko. Bet va kaip zinoti, kad atejo ta riba, jei tomis akuseremis negali pasitiketi, jei jos visa laika kisa ta misinuka???? blink.gif
VGN'e mane net vaiku gydytojas sugedino, kad as buvau antspenius uzsidejusi, nes taip nuciulpe spenelius, kad jau nebegalejau kenteti. Pasake, kad nieko cia tokio, reikia pakenteti ir pan. smile.gif Na zodziu ten jie tik uz naturalu maitinima, pries misinukus, buteliukus ir soskes.... smile.gif Soske bandydavau mazylei duoti, kai eidavau i WC, kad tik neverktu. Ir tai bijojau, kad niekas nepamatytu, nes zinojau, kad bus moralu.... lotuliukas.gif Tai taip ji man soskes ir nepripazino. Geriausias draugas buvo papulis, ir nusiraminimui ir pavalgymui smile.gif
Atsakyti
Gimdziau AK pries kelias dienas. Esu beveik viskuo patenkinta smile.gif
Gimdymas buvo sklandus, daktaras buvo superinis, akusere taip pat, anesteziologe irgi. Labai rupinosi 4u.gif . Gimdymo metu buvo minusas tas, kad man saremiaujant atejo delegacija studentu su docente doh.gif , ir pradejo klausyneti visokias nesamones, a po to pasiliko darant man epidura. Na tuo metu man jau buvo tas pats. Ir reikia gi mokintis busimiems daktarams rolleyes.gif
Palatu mokamu jie neturi kaip sake. Remontai vis dar vyksta. Kaimynes pateko geros, tai irgi nesiskundziu. Delegaciju giminiu nebuvo, nei pas mane, nei pas mano kaimynes smile.gif
Prieziuros po gimdymo kaip ir nebuvo.Esu tik tai labai dekinga mano akuserei, kuri dar dvi dienas vis uzeidavo pas mane pasiteirauti kaip mums sekasi, zvakutes atsinesdavno nuo skausmo. Antra nakti vaikutis mano vis verke ir verke, kita akusere pasiule misinuko duoti, nes mano priespeinio jau neuztekdavo verysad.gif . Akusere pati nuejo i naujagimiu skyriu ir atnese mums, po jo miegojom visa nakti smile.gif . Dar ir dabar tenka primaitinti truputi misinuku, maniske labai jau valgi.... unsure.gif .
Naujagimiu daktarai ateidavo kiekviena ryta, tai jeigu yra klausimu, jie atsakydavo smile.gif .

Atsakyti
gal galit parasyt ko tiksliai AK reikia i gimdykla?nes visur kur skaitau,tai kiekvienoj ligoninej skirtingai..
Atsakyti
Buvau pamokele tai sake kad i gimdykla reik naktiniu marskiniu sau, viena dideli paketa, maza buleliuka mineralinio ir vilnoniu kojiniciu vaikui ir viskas
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2010 09 29, 18:01)
Konsultavimai žindymo klausimais: Pirmąjį vakara po gimdymo atėjusi budinti akušerė "pravedė instruktažą": vaiką maitinti ne ilgiau nei 5-7 minutes, nes kitaip nugrauš spenelius, jau kai jam bus kokios 5 dienos, galima ilgiau - 10 minučių. Neduoti žįsti ilgiau, nes čia tas pats, kas duoti čiulptuką - KAIP IŠAUKLĖSIT, TAIP IR TURĖSIT. Priešpienio vaikui neužtenka, todėl ypač naktį reikia turėti bent 20ml mišinuko ir buteliuką, aš nemarinčiau vaiko badu. Jei vaikas verks, neikit pas mane ir neprašykit mišinuko, pasirūpinkit juo iš anksto. Mišinuko gali ir dabar nuvažiuoti tėvelis į Rimi nupirkti, yra jau paruošti, specialūs, tinkantys nuo pat gimimo.  Apie naktinio žindymo ypatumus, tokį instruktažą gaudavom iš kiekvienos akušerės, kiekvieną rytą ir vakarą. Vakarais ateidavo pasitikslinti ar nusipirkom, ar turim ir ar nebus problemų. O mum pasakius, kad mes nepirksim ir neturėsim, smerkiančiu balsu, būdavo paaiškinta, kad vargsit, vaiką reiks supti, nemiegosit ir pan. Patarimas: jei norit sėkmingai žindyti, ko jau ko, bet akušerių patariu neklausyti, nes gausit labai klaidingą info.

QUOTE(Fiesta10 @ 2010 10 05, 09:58)
Antra nakti vaikutis mano vis verke ir verke, kita akusere pasiule misinuko duoti, nes mano priespeinio jau neuztekdavo  verysad.gif . Akusere pati nuejo i naujagimiu skyriu ir atnese mums, po jo miegojom visa nakti  smile.gif . Dar ir dabar tenka primaitinti truputi misinuku, maniske labai jau valgi.... unsure.gif .

Na va... o ką aš sakiau.... va mamytė vargšė ir pasidavė sesučių spaudimui.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiara two in one @ 2010 10 10, 17:08)
Na va... o ką aš sakiau.... va mamytė vargšė ir pasidavė sesučių spaudimui.... verysad.gif

Mes jau valgom tik mamytes piena 4u.gif , misinuko jau nebereikia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rakste @ 2010 10 09, 09:25)
gal galit parasyt ko tiksliai AK reikia i gimdykla?nes visur kur skaitau,tai kiekvienoj ligoninej skirtingai..

Man prireike: marskineliu kuriuose gimdziau, kojiniu sau,slepeciu sau ir vyrui , vandens. Paketo neprireike. Kudikiui irgi nieko neprireike. Aprengiau savais drabuzeliais, kai vyras jau atnese kudiki i palata smile.gif.
Atsakyti