Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

QUOTE(prieblanda @ 2010 09 19, 20:19)
O kas anesteziologė buvo?

O va šito nežinau, tokia maloni moteris apie 45 m., kaštoniniais plaukais. Nei vardo nei pavardės neįsidėmėjau.
Atsakyti
Man labai rūpimas klausimėlis mamoms,kurios jau gimdė AK. Kai pagimdai vaikiuką palieka pas mamytę, kad krūtinė pažyst,kad susidraugaut-na tas dvasinis psichologinis konfortas...ar išneša ir tik veliau į palatą atneša?????????? http://www.sveikata....entras-nas-aist
Atsakyti
QUOTE(ruta. @ 2010 09 20, 11:53)
Man labai rūpimas klausimėlis mamoms,kurios jau gimdė AK. Kai pagimdai vaikiuką palieka pas mamytę, kad krūtinė pažyst,kad susidraugaut-na tas dvasinis psichologinis konfortas...ar išneša ir tik veliau į palatą atneša?????????? http://www.sveikata....entras-nas-aist

Visose ligoninėse iškart duoda vaiką mamai, nebent vieną iš jų reikia gaivinti ar teikti skubią pagalbą. Dažniausiai prieš paduodant mamai vaikutį dar sveria, matuoja, bet šitas procedūras galima atlikti ir kiek vėliau, nes vaikui atsidurti kuo greičiau pas mamą yra kur kas svarbiau nei gramai ir centimetrai smile.gif
Atsakyti

Atiduoda labai greitai po gimdymo.
Atsakyti
O as tasi i siuos gimdymo namus nei kojos nebekelciau...Pirma gimdziau butent cia,tai kuo slogiausi prisiminimai.Kitus du tai Vilniaus gimdyo namuose-viskas buvo super...O vaikiukus dabar Lietuvoj visur atiduoda mamytems iskart,nebent su leliuku kokios sveikatos problemos ar iskila gresme gyvybei.
Atsakyti

QUOTE(prieblanda @ 2010 09 20, 12:00)
Visose ligoninėse iškart duoda vaiką mamai, nebent vieną iš jų reikia gaivinti ar teikti skubią pagalbą. Dažniausiai prieš paduodant mamai vaikutį dar sveria, matuoja, bet šitas procedūras galima atlikti ir kiek vėliau, nes vaikui atsidurti kuo greičiau pas mamą yra kur kas svarbiau nei gramai ir centimetrai smile.gif

QUOTE(Varinija @ 2010 09 20, 22:45)
O vaikiukus dabar Lietuvoj visur atiduoda mamytems iskart,nebent su leliuku kokios sveikatos problemos ar iskila gresme gyvybei.

teoriskai taip ir skelbiasi visi turbut taip kad duoda, bet realybe yra kiek kitokia.

gimdziau maziau nei pries menesi AK tai vaikuti vos gimusi (dar nei placenta nebuvo uzgimus) iskart uzdejo ant krutines (nu tik gleives atsiurbe is pradziu). taip vaikutis pabuvo gal 10-15 minuciu. tada paeme pamatuoti, pasverti ir t.t. kol mane apziurinejo ir siuvo. po to suvystyta vaikuti dave pamaitinimui. gimdykloje po gimdymo is viso prabuvom gal 1,5 valandos. tada vaikuti issinese i naujagimiu skyriu ir grazino tik ryte (ir tai jau siunciau vyra kad atiduotu vaika nes atsibodo laukt).
bet noriu pabrezti, kad gimdziau nakti ir man aiskino kad cia taip daro su visom mamytem kurios gimdo nakti (diena tipo neissinesa), nes jie nekviecia naujagimiu gydytojo i gimdyma (nebent mato kad kazkas bus negerai) ir vaika del to isnesa i naujagimiu skyriu kur ji apziuri daktaras ir t.t.
manes tai tikrai nesuzavejo ir apie tai is anksto nezinojau. labai nenorejau atiduoti vaikelio bet visi itikinejo, kad ir man reikia pailseti ir vistiek greit grazins. tai as ta nakti taip ir neuzmigau, nes visa laika galvojau apie vaika ir kentejau baisinius gimdos susitraukimu skausmus doh.gif
bet siaip kai isnesinejo tai sake kad jeigu LABAI NORIM tai galim nueiti ir pasiimti vaika is naujagimiu skyriaus, bet akusere tipo privalo ji ten nunest. doh.gif

pirmaja gimdziau VGN tai pas mus gimdyme dalyvavo naujagimiu daktaras (tiesa sakant nezinau ar del to kad tokia tvarka ar del to, kad gimdymas nebuvo itin sklandus) tai vaikeli visa laika turejom kartu su savim. bet ir gimdziau diena, o ne nakti.
Atsakyti
aš pagimdžiau po 20 val tai ir nešė į naujagimių skyrių ir poto nepamenu klausė ar pati sakiau kad tik ryte man mažiuką mat noriu pailsėt, bet ir taip man pirmai nakčiai nepalikę butu, nes sunkus gimdymas, pasiliko mažių stebėt ir aš pailsėjau.
Atsakyti

Prieš keletą dieną gimdžiau AK, tai leliuką iškart man padėjo ant krūtinės, paskui suvyniojo ir vėl man padavė ir mus paliko vienus gimdykloj, paskui vaikiuką paėmė, kai mane jau į palatą ruošėsi vežti,gimdžiau vakare, kai į palatą atėjo akušerė paklausti kaip jaučiuosi, paparšiau jog vaikutį atneštų, tai tuoj pat atnešė smile.gif
Atsakyti
As gimdziau liepos menesi. Tai prisiminimai ne kokie. Pacios gimdyklos gal ir neblogos, bet jau po gimdymo palatos tai vaje... Pagimdziau pati be komplikaciju, pagulejau gimdykloj kokia valanda ir nuveze i palata...Sunu isnese i naujagimiu skyriu apziurai. kai nuveze , akys ant kaktos issoko, labiau nei gimdant smile.gif palata apipelyjusi, guli 2 dar besilaukiancios ir viena po cezario. Visos kol kas be vaiku. Tai po cezario vaiko nenese, o man atnese. Gulejau su tais paciais marskiniais , kuriais gimdziau, aisku kraujuotais. Kol pati atsistojau , tol ir gulejau, kai atsistojau , persivilkau, bandziau nusiplaut rankas, ogi kriaukle kiaura ir ciaupas neveikia... Paklausiau, kaip man reiks uzpakali vaikui nuplaut, pasake, kad su servetelemis nuvalysi, o ranku paciai plautis , kaip supratau nebutina arba sagalink per visa koridoriu i tualeta...Aisku reikia suneli maitint, paciai rengtis, bet sedi pas kiekviena dar gulincia palatoj po 2 kokius lankytojus, akis ispute ziuri... karstis kokiu +40 palatoj, nera net kuo kvepuot. Tai finale priprasem kitos palatos, kur bent jau vanduo buvo ir tik trise su vaikais gulejom... Zodziu prisiminimai klaikus, aciu dievui, kad po 2 paru namo isvaziavom, kad sveiki abu ir viskas pasimirs...
Atsakyti
aš neįsivaizduoju,tai ko jūs ten visos važiuojat per remontus???Ar nežinot ,kad jie ten vyksta ir dar vyks mažiausiai pusę metų ,o gal ir ilgiau...o po to būnat baisiai nepatenkintos...yra ir kitų gimdymo namų , o ne tik AK.Sėkmės pasirenkant
Atsakyti
Ogi vaziuojam per remontus todel, kad pries gimdyma asmeniskai as buvau nuejus pasiziuret, tai ispudis buvo visai kitoks... O beje , kad personalas nesugeba pervilkt gimdyvei nei marskiniu, tai ne remontas manau kaltas...
Atsakyti
Man jokie remontai netrukdė, gulėjau suremontuotoj dvivietėj palatoj, wc ir dušas vietoj, personalas labai malonus buvo, neturiu jokių nusiskundimų schmoll.gif
Atsakyti