Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

Sveikos busimos ir esamos mamytes smile.gif . Ar jums reikejo moketi i kasa 700 lt, jeigu buvo susitarta su gydytoju, ir tai nebuvo jo budejimo laikas? Siandien pasnekejus su mane priziurincia daktare, norejau susitarti del gimdymo, bet jinai pasake , kad jeigu tai nebus jos budejimo laikas i kasa reikes moket 700 lt...
Dabar nezinau ka ir daryt...ar ieskoti kitos daktares, ar vaziuoti ant "ura" doh.gif .
Atsakyti
Labutis visoms,
pagaliau sulaukem dukrytes. Kiek veliau 5 d., nei buvo numatyta, bet mes jau namie smile.gif Tad nauji ispudziai is AK:
1. Nesitarem is anksto. Nuvaziavom nakti, nes maniau, kad vandenys pradejo teketi. Gydytojas budintis apziurejo ir pasilikto stebejimui. tad gulejau nepilna para ligoninej. Visi labai rupinosi, uzeidavo, vis klausdavo, kaip as, ar viskas gerai, ar nera saremiu ir t.t. Prieziura superine. Palata nauja, suremontuota, tik baldeliai seni (lova, spinteles...). Gulejau trivietej palatoj, bet viena. Visi labai malonus ir paslaugus.
2. Prasidejo saremiai, isejau i gimdykla. Ten viskas irgi nauja, suremontuota, dusas ir WC vietoj. Akusere pasiule pries viska i dusa nueiti, jei noriu. Prieziura super. Galejau ir vaiksiot, ir ant kamuolio sedeti ir kitais patogumais (jei siuo momentu juos taip galima vadinti smile.gif) naudotis.
3. Gimdymas truko apie 2,5 val. Labai stengesi akusere ir gydytoja, kad nereiketu kirpti, bet deja teko... Tai kas buvo nemalonu, tai siuvimas - skausmingas. Visa kita likau patenkinta.
4. Po gimdymo: paprasiau vienvietes palatos, kad galeciau buti su vyru. Gavau. Aisku jos mokamos (visos vienvietos mokamos), bet malonu, kai vyras gali buti visada salia. Palata nauja, baldai visi nauji, WC, dusas vietoj (beja, i palata vanduo nesiverzia...). Visi labai malonus ir paslaugus, daznai uzsuka, kalusia ar nereikia pagalbosar viskas gerai. Personalas malonus.
5. Vaiku gydytojos: lanko kasdien, nesvarbu ar paprasta diena ar savaitgalis. As pagimdziau penktadienio vakara, tad visa savaitgali kasdien ateidavo pas vaikeli, apziuredavo, i visus man rupimus klausimus atsakydavo.
6. Ginekologes: mane irgi kasdien lanke, malonios.

ISVADA: viskas labai gerai, neturiu niekam jokio priekaisto ar nusiskundimo. Tiktai didelis visiems ACIU.
Atsakyti
J[quote=dragele,2010 08 31, 16:48]Labutis visoms,
pagaliau sulaukem dukrytes. Kiek veliau 5 d., nei buvo numatyta, bet mes jau namie smile.gif Tad nauji ispudziai is AK:
1. Nesitarem is anksto. Nuvaziavom nakti, nes maniau, kad vandenys pradejo teketi. Gydytojas budintis apziurejo ir pasilikto stebejimui. tad gulejau nepilna para ligoninej. Visi labai rupinosi, uzeidavo, vis klausdavo, kaip as, ar viskas gerai, ar nera saremiu ir t.t. Prieziura superine. Palata nauja, suremontuota, tik baldeliai seni (lova, spinteles...). Gulejau trivietej palatoj, bet viena. Visi labai malonus ir paslaugus.
2. Prasidejo saremiai, isejau i gimdykla. Ten viskas irgi nauja, suremontuota, dusas ir WC vietoj. Akusere pasiule pries viska i dusa nueiti, jei noriu. Prieziura super. Galejau ir vaiksiot, ir ant kamuolio sedeti ir kitais patogumais (jei siuo momentu juos taip galima vadinti smile.gif) naudotis.
3. Gimdymas truko apie 2,5 val. Labai stengesi akusytoja, kad nereiketu kirpti, bet deja teko... Tai kas buvo nemalonu, tai siuvimas - skausmingas. Visa kita likau patenkinta.
4. Po gimdymo: paprasiau vienvietes palatos, kad galeciau buti su vyru. Gavau. Aisku jos mokamos (visos vienvietos mokamos), bet malonu, kai vyras gali buti visada salia. Palata nauja, baldai visi nauji, WC, dusas vietoj (beja, i palata vanduo nesiverzia...). Visi labai malonus ir paslaugus, daznai uzsuka, kalusia ar nereikia pagalbosar viskas gerai. Personalas malonus.
5. Vaiku gydytojos: lanko kasdien, nesvarbu ar paprasta diena ar savaitgalis. As pagimdziau penktadienio vakara, tad visa savaitgali kasdien ateidavo pas vaikeli, apziuredavo, i visus man rupimus klausimus atsakydavo. 

Didziausi sveikinimai sulaukus dziaugsmelio. O sakykit iskarto po gimdymo ar uzdejo vaikeli jums ant pilvo ir ar leido ramiai jums pasidziaugti vienas kitu ir per pirmaji pusvalandu po gimimo pamaitinti paciai? Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nkreiki: 31 rugpjūčio 2010 - 16:37
QUOTE(dragele @ 2010 08 31, 16:48)
Labutis visoms,

ISVADA: viskas labai gerai, neturiu niekam jokio priekaisto ar nusiskundimo. Tiktai didelis visiems ACIU.

Didziausi sveikinimai 4u.gif . Aciu uz pozityvu pasakojima smile.gif . Dabar pati rimtai svarstau apie gimdyma nesitarus smile.gif . Kaip mano daktare pasake, dabar jau daug kas vaziuoja nesitarus rolleyes.gif .
Atsakyti
Didziausi sveikinimai sulaukus dziaugsmelio. O sakykit iskarto po gimdymo ar uzdejo vaikeli jums ant pilvo ir ar leido ramiai jums pasidziaugti vienas kitu ir per pirmaji pusvalandu po gimimo pamaitinti paciai? Aciu
[/quote]

Na va, pamirsau pamineti pati svarbiausia dalyka... smile.gif Dukryte is karto uzdejo ant manes, tada vyras nukirpo virkstele ir taip prabuvom beveik 2 valandas. Ir siuvo mane su vaikeliu ant pilvo. smile.gif Tas pora valandu niekas netrukde, tik kartais akusere uzeidavo paziureti ar viskas gerai su mumis, ar nereikia pagalbos. Pirmuosius laselius "pienuko" daviau po keliu minuciu, kai tik uzdejo...

Aciu uz sveikinimus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dragele: 01 rugsėjo 2010 - 14:46
Gimdziau nesitarus, nusikundimu neturiu.
Atsakyti
Na pagaliau pribrendau ir as pasidalinti ispudziai gimdymu Antakalnyje. biggrin.gif
Visada sakiau, kad gimdysiu tik siose klinikose, cia gime pirmasis vaikas ir nusiskundimu neturejau, antraja, deja, teko gimdyti VGN, ispudziai liko ne patys geriausi..., galiausiai treciaji gimdziau vel Antakalnyje. Atvaziavau anksti ryte i priimamaji, nes nakti prasidejo saremiai ir po truputi vandenys pradejo teketi, po apziuros nusiusnte i gimdykla stebejimui. Su niekuo nesitariau, nors galejau... mirksiukas.gif Patekau i antraji gimdymo skyriu, pas daktara thumbup.gif ir akusere labai gera, tokia paslaugi. Gimdykloje buvo tualetas, vonia. Daktaras is kart paklause gal kokiu spec. pageidavimu turiu, turejau tik viena, nors karta su epiduru pagimdyti. lotuliukas.gif Gydytojas viska paaiskino kas gali buti po epidurinio nuskausminimo, kaip vyks skatinimas, nes del epidurinio slopinami saremiai. Atejo uz kiek laiko anestiziologe ir istate kateteri i stubura. O vyras nuvaziavo i vaistine ir atpirko ligoninei epiduro rinkinuka.
Gimdymui, net neklausus gydytojas liepe akuserei duoti marskinius, nors buvau su savo naktiniais. Visos vienkartines palos buvo keiciamos pagal poreiki.
I gimdykla patekau apie 9val. ryte, tai viskas baigesi 11.49val., vienu zodziu net nespejau suprasti kas ivyko. smile.gif
Nukirpus virkstele vaikuti iskart pagulde ant krutines. Gimdykloje vietoje dvieju valandu teko pabuti apie tris, nes israsinejo mamytes namo ir nebuvo vietu. Paskui akusere atsiklause ar sutinku, kad vaikeli porai valandu paims i naujagimiu skyriu, kad gydytoja apziuretu.
Tai kai atveze mane i palata, maziuka gal uz valandos man ir atnese, perrengta ne prastesniais nei namie rubeliais. Palata buvo treciam aukste virs naujagimiu skyriaus dviviete, suremontuota su dusu, WC.
Daktarai lanke rytais, bet visi malonus, klause ar turim klausimu.
Buvo uzejes sekancia diena ir daktaras pas kuri gimdziau, bet as buvau duse ax.gif , tai daugiau ir nemaciau jo.
Is tiesu nusiskundimu neturiu. Praejo viskas sklandziai. Esu dekinga personalui buvusiems gimdymo metu ir dabar zinociau pas ka gimdyti... mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo swelnute: 05 rugsėjo 2010 - 10:44
QUOTE(swelnute @ 2010 09 05, 10:41)
Na pagaliau pribrendau ir as pasidalinti ispudziai gimdymu Antakalnyje.  biggrin.gif

Aciu uz ispudzius. Jie nuteike pozityviai mirksiukas.gif Is pradziu zadejau gimdyt VGN, bet kuo toliau, tuo labiau apsistoju ties AK, juolab, kad pati priklausau antakalniuo poliklinikai.

Sveikatytes, daug pienuko ir ramaus saldaus miegelio Vejukui 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mastau apie gimdyma AK. Laukiuosi pirmojo vaikelio, tai noriu, kad viskas butu labai tvarkingai ir noriu tartis su gydytoju is anksto. Gal galit parasyt i AZ kiek kas duodate: gydytojui, akuserei, anesteziologui (jei prireikia). Is anksto dekoju smile.gif
Atsakyti
Keista, kaip dar neuždarė AK g.gif
Ir seniau girdėjau, o ir praeitą savaitę viena gydytoja iš Santariškių man pasakė "tik jokiu būdų negimdyk AK, ten gi kažkoks grybelis sienose jau įaugęs, kurio daug metų niekas panaikinti negali..." Aišku, apsikrečia ne visi galbūt, bet labai didelė rizika mamytėms ir jų lėliukams susirgti verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 09 06, 18:01)
Ir seniau girdėjau, o ir praeitą savaitę viena gydytoja iš Santariškių man pasakė "tik jokiu būdų negimdyk AK, ten gi kažkoks grybelis sienose jau įaugęs, kurio daug metų niekas panaikinti negali..." Aišku, apsikrečia ne visi galbūt, bet labai didelė rizika mamytėms ir jų lėliukams susirgti verysad.gif doh.gif

O Dievuleliau brangus, visi ta pati tik ir kartoja jau simta metu is eiles apie tas bakterijas kazkokias AK, jeigu ten kazkas jau taip butu, tai manau nesiustu ten visu Lietuvos mamu su komplikuotais gimdymais gimdyti ir tt ir nestovetu ten geriausia Lietuvoje iranga doh.gif cia is serijos man viena bobute sake blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 09 06, 17:01)

Na kiek zinau nera nei vienos ligonines be kokiu nors bakteriju. Net yra terminas - hospitalines infekcijos, kurios tik ligoninese tuno...
Atsakyti