Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 08 11, 15:57)
vadinasi jau kondicionieriai veikia, prieš du mėn neveikė.

Rugpjucio 2 diena dar neveike:)

Papildyta:
QUOTE(uopliuke @ 2010 08 15, 13:55)
sveikos, busimos mamytes bigsmile.gif

pries keleta dienu grizau is AK, tad galiu pasidalint sviezia info (pries vaziuojant gimdyti pati laukdavau tokiu pasisakymu kas, kaip ten;), tad jei kas idomu klauskit.                o siaip  gimdyklose tikrai veikia kondicionierius - vyrui net vesoka buvo, bet, aisku, ne man biggrin.gif
gimdymo naktinius, jei gimdysite naturaliai - ne CP, patartina tureti savo, bet, blogiausiu atveju duos.
mokamu palatu siuo metu nera (bent jau man taip sake), nes vyksta remontai, tad galite pakliuti ir i dviviete, ir i triviete, keturviete palata. dusas/toletas - palatoje, tad toli begioti nereikes smile.gif
gimdymu, prieziura ir, ypac gydytoju, esu laaaaaaaaaaaaaaabai patenkinta (su niekuo nesitariau), taciau pogimdyviniam skyriuj situacija kitokia.
gimdau ne pirma vaikiuka, tad galiu palyginti.. prieziuros man, mamai, tikrai ir nereikejo, taciau, kad taip visiskai nesidometu kudikiu... zodziu, buna vizitacija ryte ir viskas! dienos eigoje niekas net neuzeina pasidometi kaip mazylis, ar viskas gerai, gal kokiu klausimu ar pan. bet gal tai normalu??? nemanau!!! aisku, jei klausite, pati lysite - be atsakymo neliksite smile.gif 
tad, mergaites, lengvo gimdymo ir sveiku mazyliu!!!

Taip pritariu, as irgi rugpj 2 gimdziau, tad visiskai pritariu . Jokio demesio po gimdymo leliukiui, anei mamai

Papildyta:
QUOTE(agnecija @ 2010 08 15, 22:32)
Manau kituose gimdymo namuose gal ir uzeina dazniau, taciau jei jau pasirenki gimdyti antakalnyje as manau jau reikia suprasti kaip bus, jeigu atejo vizitacvija ryte ir mato kad leliukui viskas gerai kam jiems lakstyti pas sveikus leliukus, jeigu antakalnyje yra leliuku ligoniuku, neisnesiotuku ir t.t. Beto kadangi antakalnis yra tokio lygio ligonine kuri priimdineja ir neisnesiotukus as manau ten dirba tikrai kvalifikuoti neontologai kurie gerai supranta savo darba, o jei kas nutiktu manau mama pati kreiptusi i vaikuciu gydytojus. Mano mazyliui labai uzkietejo viduriukai antra diena, pasakiau akuserei, nes maziaus nenorejau palikti vieno palatoje, akusere paskambino i vaikuciu skyriu ir pas mane atejo vaiku gydytoja, paaiskino kaip mazyliui reikia padeti, dar pati pamasazavo ir laukem kol pakakos, nes jei butu nepasitustines sake kad dujoms iseiti butu skyria vamzdeli. Taip kad as negaliu skustis ir kaip rasiau kai vaziuoji gimdyti reikia suprasti kur gimdai, girdejau VGN mamai ir leliukui daugiau demesio, bet ten visi sveiki, isnesioti leliukai, o AK kai pilna leliuku inkubatoriuose as visiskai nepriestarauju kad jiems butu skiriama daugiau mediku demesio nes jiems jo daugiau ir reikia.

na nezinau, pas man tokia pati situacija buvo, nekekojo leliukas 2 dienas. Tad atejo gyd ir pasake , jei snd nepakakos kisim ale vamzdeli kzk. Tai isivaizduokit ar kas atejo pasiteirauti ar jis pakakojo ar ne, nors zadejo ateiti... pati nuejau pas sesele paaiskinau kas kaip, ji paskambino i vaiku skyriu, tai vakare atejo ir gliukozes atnese....ir vsio. ir paklause ar pati su virskinimu problemu netyriu...sad.gif
Bet as tragedijos nematau, reikia mamai viskuo dometis, ir tik nebijot eit ir klaust...
Atsakyti
QUOTE(agnecija @ 2010 08 15, 22:32)
Manau kituose gimdymo namuose gal ir uzeina dazniau, taciau jei jau pasirenki gimdyti antakalnyje as manau jau reikia suprasti kaip bus, jeigu atejo vizitacvija ryte ir mato kad leliukui viskas gerai kam jiems lakstyti pas sveikus leliukus, jeigu antakalnyje yra leliuku ligoniuku, neisnesiotuku ir t.t. Beto kadangi antakalnis yra tokio lygio ligonine kuri priimdineja ir neisnesiotukus as manau ten dirba tikrai kvalifikuoti neontologai kurie gerai supranta savo darba, o jei kas nutiktu manau mama pati kreiptusi i vaikuciu gydytojus. Mano mazyliui labai uzkietejo viduriukai antra diena, pasakiau akuserei, nes maziaus nenorejau palikti vieno palatoje, akusere paskambino i vaikuciu skyriu ir pas mane atejo vaiku gydytoja, paaiskino kaip mazyliui reikia padeti, dar pati pamasazavo ir laukem kol pakakos, nes jei butu nepasitustines sake kad dujoms iseiti butu skyria vamzdeli. Taip kad as negaliu skustis ir kaip rasiau kai vaziuoji gimdyti reikia suprasti kur gimdai, girdejau VGN mamai ir leliukui daugiau demesio, bet ten visi sveiki, isnesioti leliukai, o AK kai pilna leliuku inkubatoriuose as visiskai nepriestarauju kad jiems butu skiriama daugiau mediku demesio nes jiems jo daugiau ir reikia.

na, as nekalbu apie tai, kad prie mano mazylio turejo budet gydytoju brigada, taciau, kai per dvi paras neuzeina i palata net seseles... tik supazindinu mamytes, ko galima tiketis... tad nebijokit klausti ir dometis! mirksiukas.gif
Atsakyti
Maždaug prieš mėnesį gimdžiau AK. Kadangi buvo problemų su vaiko sveikata, teko ten praleisti visą savaitę. Taigi mano įspūdžiai būtų tokie:
1. Gimdykloje tikrai buvo gana vėsu (gerąja prasme). Manau, kad veikė kondicionieriai.
Gimdymui marškinius reikėjo turėti savo. Bent jau man ligoninės nepasiūlė. Liepė persirengt savais.
Gimdymą priėmusi gydytoja buvo gana maloni. Tiesa galėjo daugiau suteikt informacijos apie gimdymo eigą ir pan. O akušerė, tikriausiai nebylė pasitaikė biggrin.gif (atsiprašau, nieko nenoriu įžeisti) Nepamenu ar bent žodį išvis buvo pratarusi. Gimdžiau pirmą kartą, todėl tikėjausi daugiau informacijos apie tai kaip kvėpuoti, kaip ir kada stumti ir pan., bet, deja, niekas net nepasivargino paaiškinti, teko pasikliauti savo intuicija ir žiniomis (gerai, kad buvau apie tai šiek tiek pasiskaičius). (kam aktualu - nebuvau iš anksto susitarus ir po gimdymo irgi nemokėjau)
Kadangi gimdžiau naktį, po poros valandų praleistų gimdykloje trise, mane išvežė į palatą, mažylę - į naujagimių skyrių.
Gimdykloje iš savo atsivežtų daiktų prireikė tik marškinių ir šlepečių. Didelį paketą ir paklotėlį davė, kūdikiui rūbelių neprireikė, buvo suvyniotas į ligoninės palą ir adijalą.

2. Kadangi ligoninėje vyksta remontas, iš pradžių paguldė į dar nesuremontuotą palatą, bet vėliau perkėlė į naująjį korpusą. Iš ryto pranešė, kad susirinkt daiktus ir būsim iškeltos, bet iškeldino tik po pietų. iki tol susipakavę laukėm ir niekas negalėjo pasakyti kur mus iškels, kur mums eiti. o aplinkinėse palatose iškraustinėjo visus daiktus, baldus. Girdėjosi jau gręžimai ir griovimai, tačiau mes vis dar laukėm... Susidarė vaizdas, kad baldus pervežti svarbiau nei žmones biggrin.gif
Pagaliau gavom naują palatą smile.gif. Palata mažyte, lyg ir dvivietė pagal plana, bet dėl remonto ir didelio gimdyvių skaičiaus padaryta trivietė. Vietos mažai, karšta be proto... Remontuotose palatose visose yra dušas ir WC. Aišku dušas labai gudriai padarytas biggrin.gif. Nėra normalaus nuolydžio grindyse, todėl normaliai prausiantis vanduo bėga ne į kanalizaciją, o praktiškai į palatą. Iš pradžių manėm, kad čia tik mūsų palatos problema, bet veliau paaiškėjo, kad visose palatose tas pats.

3. Apie priežiūrą po gimdymo. Na praščiausą įspūdį paliko sesutės intensyvios terapijos skyriui. Dienom viskas normaliai, bet vakare, tai atrodo tik ir ieško prie ko prikibti, kai ateini aplankyt mažylio. O suradusios visos supuola kaip šakalai... matyt kai nėra gydytojo labai jau valdžią pajunta biggrin.gif Žinoma dar matyt veikia po gimdymo kylančios harmonų audros ir visokios emocijos, bet kol mažylė ten gulėjo apsižliumdavau praktiškai kiekvieną vakarą ir, žinoma, ne be jų pagalbos.
Naujagimių skyriaus gydytojos ir sesutės paliko tikrai gerą įspūdį. jokių priekaištų joms neturiu. vizitacija vyksta vieną kart dienoj, daugiau niekas nelenda į akis. Jei reikia pagalbos gali nueiti ir paprašyti, tikrai niekada nebuvo atsakyta ar apibambėta.
Kas dėl gimdyvių priežiūros tai irgi jokių nusiskundimų neturiu smile.gif. Gydytojai vizituoja vieną kartą per diena. per visą savaitę tik vienas gydytojas vieną kartą pilvą pamaigė biggrin.gif. Daugiau jokia apžiūra nevyksta. Aišku, jei turi kokių nusiskundimų, apžiūri (per mano buvimo savaitę pasitaikė ir toks atvejis). Sesutės (ar akušerės, nežinau kaip jos ten vadinasi tam skyriui blush2.gif ) tikrai malonios. Irgi neatsisakė padėt nei karto. Aišku niekas į akis nelenda, bet paprašius visada padeda. Ir tikrai jei buvo kokių problemų pvz. dėl maitinimo tai veliau užsukę pasiteiraudavo kaip sekasi.

Susumavus visus teigiamus ir neigiamus nutikimus, galiu pasakyti, kad nei kiek nesigailiu ten gimdžiusi smile.gif. Ypač po kilusių problemų dėl mažylės sveiktos. Tikrai buvo suteikta kvalifikuota pagalba.
Na prirašiau tai prirašiau biggrin.gif. Labai smulkiai viską supasakojau, gal kam pravers wink.gif.
Atsakyti
Sveikos, merginos,
šiandien buvau AK, galvojau pasiteirausiu šiokios tokios info, nes jau terminas artėja... Tai ko paklausiau, tą gavau, t.y. visą info suteikia. Tik vat, kai paprašiau šio mėnesio gydytojų budėjimo grafiko, na, kas kokiom dienom/naktim budi, dirba, tai pasakė, kad čia konfidenciali informacija. Truputį keista, bet yra, kaip yra. Sakė geriausiu atveju kas dirba, galėsiu sužinoti, kai jau atvažiuosiu gimdyti. Tada jie galės pasakyti koks gydytojas dirba, o šiaip - slapta informacija smile.gif.
Atsakyti
Labukas smile.gif

Na pasidalinsiu ir as savo ispudziais. AK 11d. pagimdziau savo princese thumbup.gif Namo pargryzom 13d. Tai ispudziai labai dar sviezi. As siaip planavau gimdyti savo mieste Utenoje. Taciau kai nuvaziavau pasikonsultuoti paskutini karta pas gydytoja (pas ja lankiausi viso nestumo metu privaciai VK) manes ji nebeisleido, nes kaklelis jau buvo 6-7cm. prasiveres. Is karto i gimdykla. Tai cia gavosi, nei kad susitarus, nei kad nesitarus doh.gif Bet vistiek sava gydytoja smile.gif
Na viska nuo pradziu:
1. Gimdykla. Tikrai veike kondicionierius. Buvo pakankamai vesu (nes ta diena kai gimdziau lauke buvo 30silumos).O po gimdymo man net salta buvo, prasiau kad apklotu doh.gif

2. Kas liecia klizmute, tai manes gydytoja paklause ar noresiu, ir ar turiu. As turejau mikrolax, tai man akusere pastate,kai vandenis nuleido. O ji 10min. ir suveike. Tai spejau iki saremiu dar ir issimaudyti. Siaip jei norit klizmutes savo turekit ir tikrai pastatys smile.gif

3. Del naktiniu, tai liepe eiti persivilkti savais. Kadangi savo turejau, tai ir neprasiau, ir neklausiau ar ligonine duoda. Po gimdymo irgi savais persivilkau. Leliukui irgi nunesiau rubelius savus i naujagimiu skyriu ir ja apvilko. Gal jei neturi tai duoda ir leliukui,nes palatoje yra deze nesvariems leliuko drabuzeliams. Bet savais visada maloniau lotuliukas.gif

4. Siaip pas gimdymas praejo sklandziai ir greitai. Esu labai dekinga gydytojai ir akuserei. Jos tikros profesionales, man labai padejo abi. Todel jau is trecio stanginimosi pavyko isstumti mazyte. Cia gimdziau savo antra vaikeli (tai galiu palyginti provincija ir AK), tai tikrai cia sulaukiau daugiau ir profesionalios pagalbos thumbup.gif Gydytojai ir akuserei tik padeka ir patys geriausi zodziai thumbup.gif

5.Pogimdyvineje palatoje gulejau dvivieteje. Kurioje yra wc ir dusas. Dusas normalus,ir i palata vanduo tikrai nebega (kaip cia skaiciau pasisakyma) g.gif Minusas tik tas buvo, kad po langais remontas (kaip tik is tos puses), bet kazkaip pripratau ir man netrukde ax.gif O vienvieciu teiravausi, tai nera,ir viskas del vis dar vykstancio remonto.

6. Leliuka ateidavo apziureti gydytoja viena karta per diena. Bet as daugiau ir nesitikejau. Viena gydytoja juk dirba per du aukstus, o kudikiu gal 50, kaip speti visus apeiti ir dar po kelis kartus g.gif nelabai ir as issivaizduociau. Yra gi leliuku sunkesnes bukles, o kai tavo sveikutis, nemanau kad reikia ji lankyti kelis kartus per diena (na cia mano nuomone). O be to jei kas negerai, tai gali paklausti akuseres ar sesutes ir tikrai pagelbeja, arba pakviecia vaikucio gydytoja. Mano kambariokes dukrytei reikejo nakti nosyte atsiurbti, tai akusere palydejo pas gydytoja, atsiurbe ir dar sake pamokino. Tai nemanau,kad cia nesirupina g.gif

7. Kas liecia paciu mamyciu prieziura. Tai pas mane buvo atejusi gydytoja prie kurios gimdziau (gimdziau ryte, atejo vakare) ir apziurejo pilva,pamaige,kaip gimda. Bet viskas buvo gerai. O ji kitas dienas nebedirbo, tai ir nebesusitikom. Ateidavo akusere vis klausdavo, kaip jauciames, ar neskauda, kaip kraujavimas ir t.t. Tikrai neturiu kuo skustis schmoll.gif Gal dar ziurint kokia pamaina, nes viena akusere atejo prisistate, paklausinejo, pasake jeigu kas negerai, kur ja rasti ir viskas. O va kita tai net kelis kartus per diena uzeidavo ir klausdavo kaip kas. Man viena diena galva labai skaudejo. Tai dave vaistu ir tada dar kelis kartus buvo uzejusi paklausti, ar skausmas praejo, kaip jauciuosi ir butinai liepe sakyti jei vel uzeis ax.gif

Tai va tiek tu ispudziu. Na man tai tos prieziuros ir rupescio tikrai uzteko smile.gif As nesu labai inoringa ir norinti didelio demesio. Kaip tik norejosi pailseti ir kad niekas netrukdytu ax.gif Kol kas didziausias minusas vis dar vykstantis remontas, o visa kita tai tikrai thumbup.gif Ir vel gimdyciau AK. O kurios nori labai superinio demesio galima gimdyti privaciai, tai jau tikrai visi sokines (Aisku neisizeiskit visos kitos, cia tik mano nuomone) lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas rytas, gal kuri mamyte pasakys, ar reikia antakalnyje veztis savo puodeli ir irankius? Skamba juokingai, bet pries du metus, kai atnesdavo maista, vis aiskino, kad reikia savo sakutes, peili, sauksta tureti, ligonine neduoda.... schmoll.gif O puodeliai isvis deficitas buvo........Na tai pamaniau paklausiu kaip dabar ten reikalai....Negi vis dar puodeliu neuzsipirko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kacyce @ 2010 08 20, 08:17)
.Negi vis dar puodeliu neuzsipirko  doh.gif

Taip, reikia savo turėti 4u.gif
nors kai gulėjau patologiniam neturėjau puodelio, tai akušerės savo paskolino, kol vyras man atvežė smile.gif
turiu ir aš klausmą,vyras dalyvaus gimdyme ar reikia jam kokios spec. aprangos? prieš 5 metus nieko nereikėjo tik ant kojų tuos maišus užsidėti, o kaip dabar?
Atsakyti
QUOTE(Kacyce @ 2010 08 20, 09:17)
Labas rytas, gal kuri mamyte pasakys, ar reikia antakalnyje veztis savo puodeli ir irankius? Skamba juokingai, bet pries du metus, kai atnesdavo maista, vis aiskino, kad reikia savo sakutes, peili, sauksta tureti, ligonine neduoda....  schmoll.gif O puodeliai isvis deficitas buvo........Na tai pamaniau paklausiu kaip dabar ten reikalai....Negi vis dar puodeliu neuzsipirko  doh.gif

As tai neturejau, tai man dave ir stikline, ir irankius. Bet gali savo tureti nepakenks ax.gif
Papildyta:
QUOTE(*Lina* @ 2010 08 20, 10:27)
turiu ir aš klausmą,vyras dalyvaus gimdyme ar reikia jam kokios spec. aprangos? prieš 5 metus nieko nereikėjo tik ant kojų tuos maišus užsidėti, o kaip dabar?

Mano vyras tai turejo pasiemes slepetes, tai tu maisu nesidejo. Nors dave maisus, jei tapkiu neturetu. O dar apvelka tokiu vienkartiniu chalatu. Irgi duoda pati ligonine, nes tokie reikalavimai smile.gif
Atsakyti
Labukas 

Na pasidalinsiu ir as savo ispudziais.

Saunuole Wiva, as tokios pat nuomones, ir gimdydama AK visiskai nesigailejau. Pati esu baigusi medicina, tai daug klausimu neturejau, bet kuriuos turejau, man maloniai atsake tiek neonatologe, tiek akuseres (per 2 dienas dvi buvo)
Atsakyti
QUOTE(*Lina* @ 2010 08 20, 09:27)

Mums buvo lygiai taip pat ir dabar.
Papildyta:
QUOTE(Kacyce @ 2010 08 20, 08:17)
Labas rytas, gal kuri mamyte pasakys, ar reikia antakalnyje veztis savo puodeli ir irankius? Skamba juokingai, bet pries du metus, kai atnesdavo maista, vis aiskino, kad reikia savo sakutes, peili, sauksta tureti, ligonine neduoda....  schmoll.gif O puodeliai isvis deficitas buvo........Na tai pamaniau paklausiu kaip dabar ten reikalai....Negi vis dar puodeliu neuzsipirko  doh.gif

Reikia savo turėti, bet jei mamytė neturi, tai suieško ir duoda ligoninės reikmenis.
Atsakyti
Sveiki, gimdziau as Antakalni, ir taip sutapo, kad buvo pianktadienis, ir mes kuriuos pagimdiem pianktadieni, pas mus per iseigines nebuvo uzeja netgi gydytoja, mes ja pamatem tik pirmadieni, ir mums teko guleti iki antradenio, nes per iseigines nedaro jokiu vaikams reikalingu tyrimu. Kur visur kituose gimdymo namuose per iseigines kazkaip laboratorijos dirba. Maza tai, kaip tik buvo karantinas, ir mums teko guleti po gimdymo, net gi nematyti savo vyrus. O seseliu vakare, jau nesurasi, nes jos sedi nezin kur televizori ziuri. Ir pas mane buvo toks atvejis, cia mano buvo pirmas vaikas, ir as kai gimdziau vaikas prisigere vandens, ir jis kai man atnese vakare paspringo, ir nekvepojo, man buvo sokas, nes tai mano buvo labai ilgai laukiams vaikas, kitos merginos kuriuos gulejo su manim palatoje nubego jeskoti seseliu, tai ne vienos nebuvo, gerai, kad nors valytoja susitiko, tai zmogus surado ta sesele ir atvede. Bet nezinau iskur pas mane atsirado drasumo as kraciau vaika galva i apacia, ir mano vaikas pradejo kvepuoti. Ir sesele atejo ir man taip ir sako, ka jus cia triuksmaujat, cia yra normalu, cia pirma savaite, pas kudikius buna taip atrode, kad pas mane ne pirmas vaikas ir as turiu viska zinoti. Noriu pasakyti siaubas. O kai israse mane, tai isvis buvo jokinga, netgi gydytoja nebovo uzeja, sesele tik uzejo dokumentus atidave ir pasake, kad iki 14.00 valandos jusu jau nebebutu. Taip mus ir islidejo is gimdymo namu. Gerai, kad gera vyra turiu, tai pakele man nuotaika.
Atsakyti
Ar antakalnio klinikose gimdziusioms iskarto po gimdymo per pirma pusvalandi uzdeda kudikeli ant krutines ir leidzia jam netrikdomam zisti?nes pirmaja kai gimdziau tai net nepridejo visa laika kol isbuvau gimdykloje.neapsisprendziu ar verta ten vykti gimdyt ,nes po pirmosios nekokie prisiminimai..
ir dar klausimas ..Ar jau ten padarytas remontas ar visose palatose yra wc ar reikia eiti i bendra?Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nkreiki: 22 rugpjūčio 2010 - 15:23