Gimdziau Antakalny. Apie seseles daug galima gero pasakyt. Man pasiseke, geros pamainos buvo, aisku buvo ir tokiu kaipgyvaciu. O apie daktarus tikrai nieko gero nepasakysiu. Visi lauke is manes kisiop!! Bet nedaviau!!!
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 07 29, 23:13)
Nesijaudink, nepamatysi, kad jau laikai leliuką rankose
Aš net nespėjau sureaguot, kaip pagimdžiau, antras greičiau gimsta. Mano antras gimdymas truko tris valandas.
Aš net nespėjau sureaguot, kaip pagimdžiau, antras greičiau gimsta. Mano antras gimdymas truko tris valandas.
Labux, jetau kaip as to noreciau... kad tavo zodis dievui i ausi:)
na bet bus matyt, visom, skirtingai:(////// hm na va jau pirmad terminas, dar pas gyd tikiuosi pirmadieni nueit....ir lauksiu,...
perskaiciau kad va kai kurios klizmas namie pasistate, ale as nzn kaip cia taip, nemoku... nusipirkau kzk microlax klizma,
bet nzn ar tiks ji?? galvojau veztis i liogonine, o ten gal kas pastatys???>>
QUOTE(Martusik @ 2010 07 31, 14:16)
Gimdziau Antakalny. Apie seseles daug galima gero pasakyt. Man pasiseke, geros pamainos buvo, aisku buvo ir tokiu kaipgyvaciu. O apie daktarus tikrai nieko gero nepasakysiu. Visi lauke is manes kisiop!! Bet nedaviau!!!
Tokie pasitaike. Mes norejom daktarei duot po visko, tai ji paprasciausiai atsisake. Taigi yra ir geru
QUOTE(wwawwa @ 2010 07 31, 18:47)
perskaiciau kad va kai kurios klizmas namie pasistate, ale as nzn kaip cia taip, nemoku... nusipirkau kzk microlax klizma,
As be pusryciu nuvaziavau, jokiu klizmu nedare (ir nesidariau), ir nieko neatsitiko. Turejau irgi microlax, tai taip ir guli. Galvojau po gimdymo panaudosiu, kai pirma karta eisiu didelio reikalo, bet neprireike.
Sekmes. Viskas bus gerai.
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 08 01, 09:29)
Tokie pasitaike. Mes norejom daktarei duot po visko, tai ji paprasciausiai atsisake. Taigi yra ir geru
As be pusryciu nuvaziavau, jokiu klizmu nedare (ir nesidariau), ir nieko neatsitiko. Turejau irgi microlax, tai taip ir guli. Galvojau po gimdymo panaudosiu, kai pirma karta eisiu didelio reikalo, bet neprireike.
aciukas!
na bus matyt tada....
Vyras gali pasiimti kambarines šlepetes - tada nereiks ir maišelių ant kojų; maišelius duoda gimdykloje, tačiau kai taip buvo karšta, mano vyras iš vis su kojinėm po gimdyklą vaikštinėjo , nes šlepečių nepagalvojo kad bus galima ir nepasiėmė
[/quote]
Maniskis ir sake kad neimanoma tuose maisuose koju laikyti kaista beprotiskai
[/quote]
Maniskis ir sake kad neimanoma tuose maisuose koju laikyti kaista beprotiskai
QUOTE(-Neužmirštuolė- @ 2010 07 30, 22:01)
Swelnute,
dėl klizmos, tai kai nuvažiavau gimdyti, tai niekas man nieko nesiųlė ta tema, bet aš buvau namuose susitvarkiusi.
Po gimdymo man įdėjo tarp kojų didelį paketą, paskui nuėjau į dušą, esantį gimdymo palatoje, tada jau nusipraususi įsidėjau savo paketą. Nebijok, neliksi be nieko kraujuoti, padeda ir paklotą, pažiūri ar nepermirkęs, jei ką, pakeičia sausu. Turėjau savo paklotėlių, bet nepanaudojau, nes davė ligoninės.
Vyrui nereikėjo jokios spec. aprangos, tik maišiukų ant batų.
dėl klizmos, tai kai nuvažiavau gimdyti, tai niekas man nieko nesiųlė ta tema, bet aš buvau namuose susitvarkiusi.
Po gimdymo man įdėjo tarp kojų didelį paketą, paskui nuėjau į dušą, esantį gimdymo palatoje, tada jau nusipraususi įsidėjau savo paketą. Nebijok, neliksi be nieko kraujuoti, padeda ir paklotą, pažiūri ar nepermirkęs, jei ką, pakeičia sausu. Turėjau savo paklotėlių, bet nepanaudojau, nes davė ligoninės.
Vyrui nereikėjo jokios spec. aprangos, tik maišiukų ant batų.
Aciu Jums, mergaites, kad Jus esate.
Tikiuos, kad viskas praeis sklandziai. Suku galva ar viska turiu taseje...
Anksciau tiems maisiukams ant batu isigyti buvo ligonineje aparatas, o kaip dabar?
Papildyta:
QUOTE(skibru @ 2010 07 31, 10:50)
Klizma jei nori, gali pasidaryti namie, arba pasiimti savo į ligoninę, padarys (ar pasidarysi) vietoje; o dėl gimdymo be klizmos - aš nedariau jos, ir nieko... aišku, gimdžiau nuo ryto, tad be pusryčių buvau buvusi, ir nekas žarnyne matyt buvo...
Turėk paketų,skirtų po gimdymo - gimdykloj tave viskuo aprūpins, tik paskui jau savo naudosi; o pasitiesti lovoje gali turėti vienkartinių paklotėlių - jei kartais prabėgtų...
Vyras gali pasiimti kambarines šlepetes - tada nereiks ir maišelių ant kojų; maišelius duoda gimdykloje, tačiau kai taip buvo karšta, mano vyras iš vis su kojinėm po gimdyklą vaikštinėjo , nes šlepečių nepagalvojo kad bus galima ir nepasiėmė
Turėk paketų,skirtų po gimdymo - gimdykloj tave viskuo aprūpins, tik paskui jau savo naudosi; o pasitiesti lovoje gali turėti vienkartinių paklotėlių - jei kartais prabėgtų...
Oi, nemaciau, kad maiselius duoda....
Pas mane, kai su viduriais nekaip, visa nestuma kieti, tai bijau, kad klizmos reiks...
Aciu, dar karteli.
QUOTE(daliukasva @ 2010 07 12, 14:50)
vat man baisiausia, kad AK nieko neklause, maziukus misiniu priseria
o mums nedavė, su pirmuoju pieno nebuvo tris paras, ir tik gerai išklykinus vaiką duodavo, ir "komisija" iš kelių akušerių ateidavo, papulius maigė - ar tikrai jau to pieno nėra..
tai nereikia vienareikšmiškai teigti taip.
manau labai viskas priklauso nuo pamainos - nuo pačių žmonių kas dirba tuo metu.
yra gerų žmonių ir yra tiesiog atidirbančių savo pareigas. gaila pasirinkti negali
QUOTE(goodly @ 2010 07 26, 16:03)
Visai neseniai gimdžiau Antakalnio Klinikose.
Yra dalis naujų Pogimdyvinių palatų, dalis senų. Skiriasi kaip dangus ie žemė. Pakliuvau į naują, po remonto, dušas, tualetas, vystymo patalpėlė - viskas pritaikyta pagal naujausius standartus, tikrai nesiskiria nuo privačių ar užsienio klinikų. Personalas paslaugus, malonus, žodžiu buvau net labai nustebusi.
Senosiose palatose (gulėjau parą prieš gimdymą) - siaubas. Pelėsiai lubose, viskas išlūžę, išplyšę, vienas dušas koridoriaus gale, žodžiu, sąlygos nežmoniškos.
Karo laikų padėtis Išvada manau viena: kas moka - guli naujose palatose, net elgiasi ten kitaip, kas atvažiuoja "iš gatvės" guldomos į paprastas (švelniai tariant) palatas. Labai aišku gaila, kad taip yra. Tačiau, dėja, toks gyvenimas...
Yra dalis naujų Pogimdyvinių palatų, dalis senų. Skiriasi kaip dangus ie žemė. Pakliuvau į naują, po remonto, dušas, tualetas, vystymo patalpėlė - viskas pritaikyta pagal naujausius standartus, tikrai nesiskiria nuo privačių ar užsienio klinikų. Personalas paslaugus, malonus, žodžiu buvau net labai nustebusi.
Senosiose palatose (gulėjau parą prieš gimdymą) - siaubas. Pelėsiai lubose, viskas išlūžę, išplyšę, vienas dušas koridoriaus gale, žodžiu, sąlygos nežmoniškos.
Karo laikų padėtis Išvada manau viena: kas moka - guli naujose palatose, net elgiasi ten kitaip, kas atvažiuoja "iš gatvės" guldomos į paprastas (švelniai tariant) palatas. Labai aišku gaila, kad taip yra. Tačiau, dėja, toks gyvenimas...
as irgi gimdziau AK...ta diena kai pagimdziau skyrius buvo perpildytas, nei mokamu nei nemokamu vietu nebuvo tad gimdykloje 4 val. laukiau pirmos atsilaisvinusios lovos..papuoliau i senaji korpusa ir tikrai galiu pasakyti kad jokio pelesio ir isluzusiu baldu nebuvo..tai viskas 'tarybiska' bet tvarkinga ir svaru.... ir guldo pagal tai kur vietos manau yra o ne pagal rotacijas
Geguze gimdziau AK. Man prasidejo prieslaikinis gimdymas (36 sav.), nuleidus vandenis, leliukas pradejo dusti, nes buvo virkstele apsisukus aplink kakla, gydytojas R.Daunoravicius atliko ekstrini cezari. Esu dekinga jam uz isgelbeta leliaus gyvybe. Po operacijos prieziura likau labai patenkinta. Visos iki vienos slauges labai malonios, tik reikia klausti, jei kas neaisku. Visos labai geranoriskai nusiteikusios. Gulejau 9 dienas ir ne viena slauge nebuvo nemaloni. Dziaugiuosi,kad gimdziau AK - profesionalus personalas, visa reikalinga iranga neisnesiotiems naujagimiams.
QUOTE(wwawwa @ 2010 07 31, 18:47)
Labux, jetau kaip as to noreciau... kad tavo zodis dievui i ausi:)
na bet bus matyt, visom, skirtingai:(////// hm na va jau pirmad terminas, dar pas gyd tikiuosi pirmadieni nueit....ir lauksiu,...
Gali pasidaryt namie pries vaziuodama i ligonine (gali ir ligonineje), ten nieko sunkaus...as tai atsiguldavau ant sono, susvirksti tuteles turini ir paguli ramiai, kiek jau gali istvert (sako geriausia islaukti apie 15 min.), o jau tada leki i tualeta
Labukas
ruosiuosi uz savaiteles gimdyti AK ir norejau paklausti, ar gimdykloj butina turet savo naktinius ar uztenka ilgos placios maikes ar duoda ligonine ka nors? ir dar mane domina klausimas, kiek reikia tu paketu po gimdymo...nusipirkau 3 didelius ir 5 mazesnius, gal uzteks veliau manau uzteks ir paprastu naktiniu.
ruosiuosi uz savaiteles gimdyti AK ir norejau paklausti, ar gimdykloj butina turet savo naktinius ar uztenka ilgos placios maikes ar duoda ligonine ka nors? ir dar mane domina klausimas, kiek reikia tu paketu po gimdymo...nusipirkau 3 didelius ir 5 mazesnius, gal uzteks veliau manau uzteks ir paprastu naktiniu.
Jujuk, gali užtekti, gali ne, nžn tavo fiziologijos . Parodyk vyrui kaip jie atrodo ir pavadinimą užrašyk, jei ką - nusiųsi nupirkti papildomai. O pirk geriau kitus ne įprastinius, o nakčiai, jie didesni ir ilgesni Ir geriau tokius, kurie labiau "medvilniniai", nes gi dabar su kokiais Always tai turbūt labai šus viskas
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gal žinote, po 40 savaitės ar reikia siuntimo iš savo gydytojos norint pasitikrinti AK ambulatoriškai? Ar priima ir be jo? Dėkui
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gal žinote, po 40 savaitės ar reikia siuntimo iš savo gydytojos norint pasitikrinti AK ambulatoriškai? Ar priima ir be jo? Dėkui