Sveikos
Aš su šviežiais įspūdžiais - prieš kelias dienas AK pagimdžiau dukrytę. Buvo darytas planinis CP, bet kadangi gavom atskirą dvivietę palatą su vyru, vyras pirmą naktį liko su manim ir mažiukė jau po 5 valandų po gimdymo buvo atnešta man ir palikta. Aš, aišku, gulėjau visą parą dar kaip daržovė su šlapimo kateteriais ir lašelinėm, bet kadangi vyras buvo šalia, per naktį ir pampersiukus keitė, ir man maitinti duodavo.
Apie sąlygas galiu pasakyti viena: kaip diena ir naktis skiriasi nuo tų, kurios buvo prieš penkerius ir trejus su puse metų, kuomet ten pat gimdžiau savo dukrą ir sūnų. Kalbu ir apie naujai remontuotą visą skyrių, palatas tiek apie personalo darbą. NESULYGINAMAS. Jaučiausi, kad gimdau kokioje privačioje ligoninėje (aišku, nežiūrint to, kad "kakpopierį", įrankius ir puodukus savo turi turėti - bet čia "baika" gi) Tiesa, dalis skyriaus dar sovietmečio lygio, bet ir ten jau planuojamos renovacijos ir pasiseks toms, kurios gimdys visiškai suremontuotoje ligoninėje.
Nežinau, ar čia man pasisekė, ar tiesiog gal krizė taip veikia žmones ir jų požiūrį į darbą, o gal buvo padaryta kokių esminių žingsnių ta linkme, motyvuotas ir parinktas atitinkamas personalas, todėl taip. Prižiūrinčios sesutės jaunos, nuotaikingos, dėmesingos. Tikrai buvo malonu bendrauti su visom. Kaip gimdžiusiai trečią kartą to dėmesio man gal net per daug buvo, bet negi dėl to skųsies
Kažkuri klausė dėl klizmučių - taip, reikia turėti nusipirkus dvi Mikrolax klizmutes (vieną darai vakare, kitą ryte). Kaip natūraliai gimdančiom nežinau, anksčiau pats prižiūrintis gydytojas nurodydavo, ar klizmuotis. Bet cezarinukėms be tų dviejų klizmų dar reikės pirkti adatą spinalinės nejautros (14 lt), parduodama Antakalnio p-kos vaistinėje.
Kaip jau minėjau - turėti wc popieriaus, rankšluosčius savo, muilą, nes niekur sanmazguose to nėra (net ir privat palatose). Taip pat puodelio, įrankių nepamirškit. Cukrui turėkit indelį, jei norėsit, kad duotų ligoninėje, arba savo vežkitės.
Naktinius operacijai ar gimdymui duoda, nebent norit gimdyti su savo prašmatniais
QUOTE(Pitija @ 2010 06 16, 10:46)
Sveikos
Aš su šviežiais įspūdžiais - prieš kelias dienas AK pagimdžiau dukrytę. Buvo darytas planinis CP, bet kadangi gavom atskirą dvivietę palatą su vyru, vyras pirmą naktį liko su manim ir mažiukė jau po 5 valandų po gimdymo buvo atnešta man ir palikta. Aš, aišku, gulėjau visą parą dar kaip daržovė su šlapimo kateteriais ir lašelinėm, bet kadangi vyras buvo šalia, per naktį ir pampersiukus keitė, ir man maitinti duodavo.
Apie sąlygas galiu pasakyti viena: kaip diena ir naktis skiriasi nuo tų, kurios buvo prieš penkerius ir trejus su puse metų, kuomet ten pat gimdžiau savo dukrą ir sūnų. Kalbu ir apie naujai remontuotą visą skyrių, palatas tiek apie personalo darbą. NESULYGINAMAS. Jaučiausi, kad gimdau kokioje privačioje ligoninėje (aišku, nežiūrint to, kad "kakpopierį", įrankius ir puodukus savo turi turėti - bet čia "baika" gi) Tiesa, dalis skyriaus dar sovietmečio lygio, bet ir ten jau planuojamos renovacijos ir pasiseks toms, kurios gimdys visiškai suremontuotoje ligoninėje.
Nežinau, ar čia man pasisekė, ar tiesiog gal krizė taip veikia žmones ir jų požiūrį į darbą, o gal buvo padaryta kokių esminių žingsnių ta linkme, motyvuotas ir parinktas atitinkamas personalas, todėl taip. Prižiūrinčios sesutės jaunos, nuotaikingos, dėmesingos. Tikrai buvo malonu bendrauti su visom. Kaip gimdžiusiai trečią kartą to dėmesio man gal net per daug buvo, bet negi dėl to skųsies
na smagu girdeti tokius atsiliepimus
as irgi gimdziau pries trejus metus - ispudziai klaikus... bet gal cia prisidejo tai kad tai buvo pirmas gimdymas.. dabar tikiuosi busiu ir ramesne, ir daugiau zinanti ir jusu atsiliepimas teigiamai nuteikia, taigi ir antra karta rinksiuos antakalni.. mazu iki spalio ir visas palatas suremontuos..
sveikinimai su treciaja atzala
QUOTE(Pitija @ 2010 06 16, 11:46)
Sveikos
Gavot paprastai, ar tarėtės su gydytoju? Iš vis klausimas, kuriuo momentu, jeigu jau atvažiuoji tiesiai gimdyti, tartis dėl mokamos palatos???
Gimdziau balandzio gale antaklani nesitarus. Tai gydytoja buvo surugus griezta, bambejo, seseles atsake i visus klausimus, maloniai su sypsena daug ka parode, daug papasakojo. Gulejau nesuremontuotoj palatoj, lova patogi,plati, tualete yra su kuo apsiprausti, duso kabina. Zodziu viskas kas butina. Nesiskundziu, gavau ko norejau. Kita karta ir vel gimdysiu antakalnyje
QUOTE(Destiny73 @ 2010 06 16, 12:30)
sveikinimai su treciaja atzala
Ačiū
QUOTE(skibru @ 2010 06 16, 16:09)
Gavot paprastai, ar tarėtės su gydytoju? Iš vis klausimas, kuriuo momentu, jeigu jau atvažiuoji tiesiai gimdyti, tartis dėl mokamos palatos???
Antras variantas.
Manau, reikėtų atvažiavus informuoti tą asmenį, kuris guldys jus į skyrių dėl savo pageidavimo - jei bus laisva, tuomet skirs mokamą. Tačiau kiek teko girdėti, šiuo metu, kai gimdymų pakankamai daug, retai būna jos laisvos...
QUOTE(Agatka @ 2010 06 17, 09:32)
tai turbut savo vyniojosi, nes ten valdisko popieriaus gi nera...
Prieš trejetą metų dar būdavo, bet dingdavo jis pirmoje dienos pusėje momentaliai...
Kaip jau minėjau - turėti wc popieriaus, rankšluosčius savo, muilą, nes niekur sanmazguose to nėra (net ir privat palatose). Taip pat puodelio, įrankių nepamirškit. Cukrui turėkit indelį, jei norėsit, kad duotų ligoninėje, arba savo vežkitės.
Naktinius operacijai ar gimdymui duoda, nebent norit gimdyti su savo prašmatniais
O kaip su leliuku rubeliais? Kai palieka leliuka,galima perrengti savais ar buna aprengtas ligonines iki kol israso vaziuoti namo?
Kiek laiko jus laike ligonineje po cezario?
QUOTE(R&V @ 2010 06 17, 14:27)
O kaip su leliuku rubeliais? Kai palieka leliuka,galima perrengti savais ar buna aprengtas ligonines iki kol israso vaziuoti namo?
kai atnes jau savais galesit rengti
o jus dvieju laukiat ? sveikinu
QUOTE(R&V @ 2010 06 17, 14:27)
Taip, jei palieka su visam, galima rengti savais. Bet jei palieka tik dienai, o nakčiai pasiima, tada jei perrengi - paburba. Nes jos ten bendra tvarka juos vėl perrenginėja ir jūsų rūbelius gali automatu atiduoti į ligoninės skalbyklą.
Laikė 3 paras, bet jei ne vėlavęs dukrytės kraujo tyrimas, būtų paleidę ir po dviejų, nes jaučiausi gerai ir su vaikeliu viskas buvo ok ir jau norėjau namo
Šiaip tradiciškai po cezario laiko 5 paras, tai jei pati norėsit tiek būti - niekas neišvis.
QUOTE(Destiny73 @ 2010 06 17, 12:31)
Aciu Busiu naujai iskepta dvieju lelyciu mamyte Tikiuosi, susitvarkyti
QUOTE(Agatka @ 2010 06 17, 10:32)
tai turbut savo vyniojosi, nes ten valdisko popieriaus gi nera...
Gimdžiau prieš 2 metus. Vyniojosi .. sau, bet valdišką