Sveikutes mielos mamytes
As gimdziau anksciau, negu pries du metus. Ir, kaip daugelis is jusu cia pasisakiusiu, taip pat galvojau, kad jei pati pagimdysiu, tikrai vaika pasiliksiu per nakti! Bet!
Pagimdziau diena, po 12 val., atrodo lieka visa diena tam, kad atsigauti po gimdymo, taciau kiekvienos mamytes organizmas reaguoja i toki ivyki skirtingai, gali prireikti daugiau laiko atsigavimui. As pragulejau lovoj iki 18 val (kol jau visai neprispyre i tualeta
), o kai atsikeliau - apalpau
Po gimdymo su dukryte pragulejau gimdykloje iki 14val., o jau 15val. man ja atnese i palata. Ten man ja padejo priziureti vyras ir mama.
Labai silpnai jauciausi visa para po gimdymo, tad negalejau sau leisti palikti dukrytes ir nakciai( o jei vel apalpciau su vaiku ant ranku, kas nakti is paskos manes lakstytu
), kad ir kaip norejau!
Ir tikrai nereikia smerkti tas mamytes, kurios palieka nakciai savo mazylius naujagymiu skyriuje! Jei jos taip daro - vadinasi, tam yra tam tikra priezastis. Nemanykite, kad mamos galvoja vien apie savo poilsi, man atrodo, kad jos kaip tik stengiasi, kad vaikuciui butu saugiau.
Gruodi gimdysiu vel, tai dabar tikrai niekam neaiskinu, kad vaikas tikrai pirma nakti liks su manimi. Labai noreciau, bet svarbiausia - vaikutis
Visoms lengvu ir greitu gimdymu, ir sveiku vaikuciu!!!