Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

QUOTE(prieblanda @ 2010 06 13, 16:51)
Tai nakčiai vaiko nepaliko visgi?  g.gif  Šiaip jei mamai ir vaikui viskas gerai, atskyrimas nakčiai nėra normali pogimdyvinė priežiūra  schmoll.gif

O mano nuomone normalu jei mama išvargus. Iš manęs buvo paėmę, nes buvo cezaris, patikėkit, nepreštaravau, nors jaučiausi neblogai. Kartais po natūralaus gimdymo mama gali visai neturėti jėgų naktį pasirūpinti vaikeliu
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 06 13, 15:57)
...Pogimdyvinė priežiūra tikrai normali, kas rytą prisistato budinti akušerė su gydytojų. domisi kaip jauciates, kokiu klausymu, jei reikia žvakuciu no skausmo duoda kiek reikia, net ir naktį, be jokių problemų. Maistas tikrai skanus 5 kartus per dieną. Gavau mokama palata, tai tikrai pailsejau ir išsimiegojau, verta ja imti jei yra laisvų. Šiaip ne visos palatos atremontuotos. Del naujagimių skyriau nezinau, sesutes man pasorode malonios, kai atejau savo vaikucio pasiimti. Atejau pati, nes jauciausi pakankamai normaliai. Pagimdziau vakare, tai sake per nakti vaikiukas bus naujagimiu skyiruje, kad pailseciau. Nakti jis gavo mišinuką valgyti, bet aš nematau tame nieko blogo. Pasiemiau ji prie 6 ryte, nes 6 val ten kudikiai maitinami. Su maitinimu jokiu problemu neturejau, pieniuko daug turiu, sunelis ismoko ištraukti piena wub.gif

Sveikinam! wub.gif
O kiek tos mokamos palatos kainuoja?
CP buvo ar naturalus? blush2.gif
Atsakyti
Jo man irgi atsakimai i siuos klausimus idomus. Bet dar, ar taretes su daktaru?
Atsakyti
Natalija, nesuprantu kam ji paeme nakciai ? Tu pati sutikai ar taves niekas neklause ? Cia buvo pirma naktis kaip suprantu po gimdymo? Vaika maitino misinuku ? Tarybiniai laikai......Ponia skyriaus vedėja - medicinos mokslų daktarė Violeta Drejeriene, ar jums tai normalu ?
Atsakyti
QUOTE(Milda_Milda @ 2010 06 14, 08:44)
Natalija, nesuprantu kam ji paeme nakciai ? Tu pati sutikai ar taves niekas neklause ? Cia buvo pirma naktis kaip suprantu po gimdymo? Vaika maitino misinuku ? Tarybiniai laikai......Ponia skyriaus vedėja - medicinos mokslų daktarė Violeta Drejeriene, ar jums tai normalu ?

Matyt, teigiamai vertina tos, kurios naktį nori pailsėti rolleyes.gif O kad po poros dienų dėl naktinio maitinimo praleidimo (.)(.) plyš, sienomis lips ir mastitai sapnuosis, niekas juk negalvoja. Ligoninėj irgi niekas apie tai nei galvoja, nei kalba. Paglostys galvą, paslaugiai įteiks mišinuką buteliuką ir tiek žinių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 14, 09:04)
Matyt, teigiamai vertina tos, kurios naktį nori pailsėti  rolleyes.gif  O kad po poros dienų dėl naktinio maitinimo praleidimo (.)(.) plyš, sienomis lips ir mastitai sapnuosis, niekas juk negalvoja. Ligoninėj irgi niekas apie tai nei galvoja, nei kalba. Paglostys galvą, paslaugiai įteiks mišinuką buteliuką ir tiek žinių  doh.gif

Aš tai nesuprantu kodėl mišinuką iškart duoda jei net nepatikrina ar mamytė turi priešpienio g.gif
Nu vaikiuko alkano laikyt nereikia, bet gi galima atnešt mamai pamaitint ir tada išnešt kad mama pailsėtų g.gif Gal kažkuriai mamytei kuri neturėjo jėgų pati rūpintis vaikiuku buvo tai pasiūlyta?
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 14, 08:04)
Matyt, teigiamai vertina tos, kurios naktį nori pailsėti  rolleyes.gif  O kad po poros dienų dėl naktinio maitinimo praleidimo (.)(.) plyš, sienomis lips ir mastitai sapnuosis, niekas juk negalvoja. Ligoninėj irgi niekas apie tai nei galvoja, nei kalba. Paglostys galvą, paslaugiai įteiks mišinuką buteliuką ir tiek žinių  doh.gif

na neplys jau jie taip greitai smile.gif
priespienio ndaug buna...
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 14, 09:25)
Aš tai nesuprantu kodėl mišinuką iškart duoda jei net nepatikrina ar mamytė turi priešpienio  g.gif
Nu vaikiuko alkano laikyt nereikia, bet gi galima atnešt mamai pamaitint ir tada išnešt kad mama pailsėtų  g.gif  Gal kažkuriai mamytei kuri neturėjo jėgų pati rūpintis vaikiuku buvo tai pasiūlyta?

Kas įdomiausia, tai vaikas maždaug 3 paras gali gyventi su visišku mamos pieno minimumu. Tas žindymas ne vaikui, o mamai reikalingas, kad pienas imtų gamintis, o kai pradės gamintis, kad gamintųsi reikiamas kiekis.

QUOTE(Destiny73 @ 2010 06 14, 09:26)
na neplys jau jie taip greitai smile.gif
priespienio ndaug buna...

Bet ant trečios paros ima gamintis daugiau pieno, dar prasideda tinimas, tai rinkinukas ne iš maloniųjų... Nuo pat gimimo reguliariai (ne rečiau kaip kas 3 val.) žindytas vaikas padeda šituos nemalonumus sumažinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 13, 16:51)
Tai nakčiai vaiko nepaliko visgi?  g.gif  Šiaip jei mamai ir vaikui viskas gerai, atskyrimas nakčiai nėra normali pogimdyvinė priežiūra  schmoll.gif

Į palatą atvežė apie 23 val, vaikiuko nepaliko. Paryčiais jau apsitvarkiau ir buvau pasiruošusi rupintis vaikučiu, bet matyt ligoninėje yra tokia praktika, kad naktį vaikučių neatneša g.gif
Kai gimdžiau pirmą, tai į palatą atvežė 5 ryto, o 7 ryte jau prisistatė sesutė su mano dukryte. Aš tas porą valandų pramiegojau ir tiesą sakant dar buvau nelabai pasiruošusi paimti vakutį, nes norejosi save aptvarkyti.. juk pačios suprantate blush2.gif
Kiekviena nuomonė yra individuali, bet man tai visai priimtina, kad po gimdymo mamytei leidžia šiek tiek pailseti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 06 14, 11:00)
Kiekviena nuomonė yra individuali, bet man tai visai priimtina, kad po gimdymo mamytei leidžia šiek tiek pailseti  bigsmile.gif

O aš manau nebūčiau pailsėjus jei vaikiuko šalia nebūtų, todėl jei viskas bus gerai leliukui prašysiu, kad iškarto su manimi paliktų ax.gif
Nors po pirmo gimdymo prastai jaučiausi pirmą dieną, bet vaikiuku pasirūpinau ir visą laiką buvom kartu, sutikčiau kad vaikiuką paimtų tik tada jei būčiua po CP ir be vyro ax.gif
Labai gaila, kad ligoninėje kitokia tvarka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 06 14, 09:04)

Pieniuko turiu pakankamai, atrodo, kad pieno gamyba jau susitvarkė, krutis pasidarė skausmingos kietos, kai jau namo grižome. Bet sunelis, tai mano šaunuolis išmoko net kietą krutį žįsti. Neturiu jokiu problemų su žindymu. Beje po gimdymo vaikuti pamaitinau priešpieniu.

Nors vienos sesutės pasisakymas man nepatiko, bet aš nekreipiau dėmesio, nes buvau pasiruošusi maitinti pati, nors ir nebuvo dar to pienuko, bet dejau kuo dažniau vaikutį prie krūties. JI pasakė " jūsų vaikas gimė didesnio svorio, todėl jam reikes daugiau pieniuko, ateikite, nakčiai duosime mišinuką"
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 06 14, 11:11)
Nors vienos sesutės pasisakymas man nepatiko, bet aš nekreipiau dėmesio, nes buvau pasiruošusi maitinti pati, nors ir nebuvo dar to pienuko, bet dejau kuo dažniau vaikutį prie krūties. JI pasakė " jūsų vaikas gimė didesnio svorio, todėl jam reikes daugiau pieniuko, ateikite, nakčiai duosime mišinuką"

Balionai tau už atsispyrimą "protingiems" patarimams 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Tai vat po visų šitų faktelių išlindimo ir aiškėja, kodėl AK neturi naujagimiui palankios ligoninės statuso rolleyes.gif
Atsakyti