Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus miesto universitetinė ligninė (AK)

QUOTE(Neraitė @ 2010 06 08, 11:26)
Labai įdomu kaip galėjo tvarstį palikti? Po visko ant tos vietos gi nieko nededa, tai kaip galėjo nematyti gydytoja  g.gif  doh.gif

Deda ir ne vieną. Čia ne tai, kad apibintuoja, o naudoja tuos bintinius sugertukus. Tenka siūti ne tik kirptą vietą, dažnai būna įplyšimų ir viduje, juos taip pat "sukabina", kraujuojama gausiai, na, ir kad geriau matytųsi kur pažeistos vietos sugeriamas kraujas tais tamponėliais. Nu ir nepatikrino, ar visus ištraukė, permirkęs krauju, tikiu,kad nesimatė, bet toks neapsižiūrėjimas baigiasi ne kaip.
Atsakyti
QUOTE(amelija28 @ 2010 06 08, 13:09)
Nu ir nepatikrino, ar visus ištraukė, permirkęs krauju, tikiu,kad nesimatė, bet toks neapsižiūrėjimas baigiasi ne kaip.

Aišku 4u.gif
Na tikiuosi bent jau vidinų plyšimų nebus ir neteks su tuo susidurti, kažkaip atrodo kad gydytojai tikrai turi tokį dalyką pamatyt, bet pasirodo ne doh.gif
Atsakyti
Likau ir aš išsižiojus, kai išgirdau tokius dalykus, tokia pat reakcija buvo gydytojų, kurie apžiūrėjo merginas. Man baisumas tame dar, jog vat jau antras kartas: pirma draugė, dabar giminietė. Šiaip tai prieš antrą gimdymą daug skaitinėjausi laisvu laiku smile.gif , bet gi neteko daugiau perskaityti niekur, tokių nutikimų ar ką panašaus.
Atsakyti
Kazkada jau rasiau apie savo patirti AK. Mano vaikui jau greit metukai, viskas praejo ir pasimirso, turetu buti nebesvarbu nei AK nei dar kas, taciau gal kitoms pades apsispresti ir susidaryti vaizda. Isivaizduokim, kad as ta, kuriai nepasiseke nei normaliai pagimdyti (buvo CP) nei su normalia palata nei su naujagimiu prieziura. AK yra nenormalu, todel, kad vaika atnese tik po 6 val. mano vyras. Praseme seseles, kuri nesioja naujagimius maitinti, taciau ji laksto ir nieko nespeja ir mazdaug, kam tau tas vaikas, jei tu negali nei is lovos pasikelti nei jo laikyti. Tada nakti niekas nenese tuo labiau, maitino ta pacia gliukoze is buteliuko, o gal ir misinuku nezinau esme ta, kad is buteliuko. Vaikas pirma karta gauna buteliuka, mazeja tikimybe, kad ims kruti. Tada atnese jau sesele ryte, taciau vaikas kruties neima, klykia, isnese. Atnese po pietu ta pati sesele, greit padave i rankas ir isejo, sakau padekite man. Normalu butu, kad pakviestu akusere pamokinti kaip prideti, taciau niekas nieko. Tos pacios dienos vakare pasiliko su manim mama, vyrui nera, kur miegot trivietej (mama miegojo ant taburetes). Norejom pasilikt vaika sau. Sakom reikia lovytes, pataliuku. Isivaizduokit vaizda. Atsidaro palatos durys ir pro duris "atskrenda" lovyte, mama isejo ieskot pataliuku. Palatos kaimynes pasibaisejo biggrin.gif. Nakti nei kas ateis padeti, ka negirdi, kad vaikas klykia per visa koridoriu (alkanas, neeme kruties). Pati persilenkus del pjuvio einu ieskot pagalbos, toli paeit negaliu, skauda, nuslauziu iki akuseriu posto tamsu, liftininke i mane tik ziuri. Ryta persikelem i dviviete palata, atejo vizitacija gal 6 akuseres, seleles ar kaip jas pavadint, mama klausia ju, kur jus visos buvot nakti, sako reikia mus kviesti, mes budim kaip zvakes.
Dabar kartais pagalvoju, nejaugi musu valstybine medicina tik tiek teverta, nejaugi reikia moketi BAK 6 tukst., kad gautum zmoniska paslauga ? Is daktaro puses nieko neturiu, esu begalo dekinga, randas is kart gijo puikiai. Tik del dakt. Jurseno (kitu nezinau) verta rinktis AK, toliau kapstykis pati ir buk pasiruosus viskam arba tau pasiseks arba ne.
Stebuklu nenorejau, taciau reikejo tik vieno, kad vaika duotu maitinti is kart po operacijos ir bei butu sudarytos salygos vyrui pasilikti, kad padetu su vaiku. Ir nebutu viso to jovalo. Ko labiausiai ir reikia gimdyvems po CP.
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2010 06 07, 19:20)
Va šito aš tai neįkertu, kaip panos nori tų n lankytojų? Aš tai uždraudžiau, tik vyras ateidavo ir mama kartą buvo (ir tai atėjo nors draudžiau). O kaimynę irgi lankė daug (ir dar su mažamečiu vaiku), tai džiaugiausi, kad guliu dvivietėje, o ne kokioje keturvietėje, nes jei taip pas visas eitų, tai tikrai nusišauti galima  doh.gif  Juk norisi ir pailsėti, o ir žindyti smagiau, kai nėra pašalinių.

prieš beveik 4 metus gimdžiau AK, turėjau tokią palatos kaimynę, pas kurią lankytojai šniūrais ėjo.... vieną kartą pasakiau, kad noriu pailsėt ir prašau svečius priiminėti koridoriuj.... suprantu kai ateina vyras tėvai, bet kas per daug tas nsveika....

o dėl tvarstymų ir apžiūrų, tai bent tada labai griežtai mus ten visas plyšusias plovė valė ir pan...

būna visokių cirkų ir visur... viena draugė prieš mėnesį gimdė VGN, tai tiek nukraujavo nusilpo, kad net dantenos baltos buvo, jai psiūlė kreiptis pas šeimos gydytoją, nes toj ligninėj tik gimdymus priima.... po to jos vyras greit suorganizavo pervežimą į AK

linkiu visom gerų susitikimų su savo stebukliukais smile.gif
Atsakyti
joooo, kuo toliau tuo man baisiau gimdyt AK. Bet del vaiko sveikatos rekomendavo gimdyt butent cia. Tikiuosi viskas bus gerai. unsure.gif
Atsakyti
Daug čia visokių gerų blogų atsiliepimų, na bet pasakykite, ar kitur geriau? Juk reikia kaip min du kartus gimdyti skirtingose vietose, kad galėtum palyginti.... Jei sakom AK blogai, tai ar reiškia, kad VGN vienareikšmiškai geriau? (nelyginam privačių įstaigų čia..) Manau visur dirba tik žmonės, ir visur visko yra; aišku, AK yra aukštesnio lygio pagal klasifikaciją ligoninė, kuri visgi orientuota į probleminius nėštumus ir gimdymus, tad gal į lengvus atvejus ir mažiau dėmesio... Be to, čia ir srautai didesni gimdyvių, iš visos LT.

Suprantama, kad kiekvienai mamai jos gimdymas yra svarbiausias, nepakartojimas, taip ir turi būti, tačiau gydytojams, ir personalui tai tik vienas iš n, ypač jei jis normalus (turiu omenyje nekomplikuotas).
Atsakyti
QUOTE(IwonaBogd @ 2010 06 08, 18:01)
joooo, kuo toliau tuo man baisiau gimdyt AK. Bet del vaiko sveikatos rekomendavo gimdyt butent cia. Tikiuosi viskas bus gerai. unsure.gif

drinks_cheers.gif VISKAS BUS GERAI!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skibru @ 2010 06 08, 18:49)

Suprantama, kad kiekvienai mamai jos gimdymas yra svarbiausias, nepakartojimas, taip ir turi būti, tačiau gydytojams, ir personalui tai tik vienas iš n, ypač jei jis normalus (turiu omenyje nekomplikuotas).

Todėl ir vadinam AK konvejeriu, nes kokios antrarūšės personalo atstovės Stasės ar Kazės gerovė ten yra aukščiau gimdyvės gerovės. Gimdyvė tai ką - pakentės dantis sukandus, pagulės kruvinoj patalynėj, vaiko 6 ar 8 valandas nepamatys - nenumirs gi. Nes ji viena iš tūkstančių, o Stasė ir Kazė: nespėja, nesureikšmina, pamiršta, negali, neįstengia, o kartais gal ir nenori.

O taip neturėtų būti. Ir jei ką ir kaltinti - tai tikrai ne gimdyves ar neva jų per didelius reikalavimus. Sistema kalta smile.gif

Šiaip jau aš AK į viską žiūriu per juodojo humoro prizmę. Apie tokias įstaigas koks Kusturica susuktų neblogą filmą smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2010 06 09, 09:30)
Todėl ir vadinam AK konvejeriu, nes kokios antrarūšės personalo atstovės Stasės ar Kazės gerovė ten yra aukščiau gimdyvės gerovės. Gimdyvė tai ką - pakentės dantis sukandus, pagulės kruvinoj patalynėj, vaiko 6 ar 8 valandas nepamatys - nenumirs gi. Nes ji viena iš tūkstančių, o Stasė ir Kazė: nespėja, nesureikšmina, pamiršta, negali, neįstengia, o kartais gal ir nenori.
O taip neturėtų būti. Ir jei ką ir kaltinti - tai tikrai ne gimdyves ar neva jų per didelius reikalavimus. Sistema kalta smile.gif
Šiaip jau aš AK į viską žiūriu per juodojo humoro prizmę. Apie tokias įstaigas koks Kusturica susuktų neblogą filmą  smile.gif

Bet ar VGN ar kitur kitaip?
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2010 06 09, 09:30)
Ir jei ką ir kaltinti - tai tikrai ne gimdyves ar neva jų per didelius reikalavimus. Sistema kalta smile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(skibru @ 2010 06 09, 10:09)
Bet ar VGN ar kitur kitaip?

Pirmą gimdžiau RK, tikrai priežiūra po gimdymo mamai ir vaikui buvo thumbup.gif
Ir klausti neiko nereikėjo, nes sesutės ir gydytojos pačios pasakojo kai pasakiau, kad vaikiukas pirmas ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal nesupyks autore zinutes, bet manau ji tinka ir cia.

QUOTE(Meibl @ 2010 06 06, 14:36)
Buvau siandiena is pat ryto Antkalnio gimdymo skyriuje pasiaiskinti kokia ten ju vidine tvarka. Tai mane akusere uztikrino, kad tikrai nereikia jokiu epiduru, siulu pirkti ir veztis i ligonine. Jie viska turi ir po gimdymo reikes tik atpirkti/susimoketi.
Papasakojo, kad ligonine dabar nieko savo neturi. Taigi gimdant reikia veztis viska savo. Ir naktinius, ir patiesaliukus ir tualetini popieriu ir t.t. Tik vaikui uzdeda ligonines rubelius. Po gimdymo perkelus i naujagimiu skyriu tik galima savais rubais perrengti. Taigi liepe i gimdykla atsivezti savo daiktus, bet kad nebutu didele tase g.gif
Kas del akuserinio gelio, sake ju praktikoje buvo tik vienas atvejis ir tas nepasiteisino. Gelis kainavo 400LT, o moteriske vistiek plyso. Tai supratau, kad gal ir nelabai efektinga...
Kas del isperkamu palatu, tai ir sunku pasakyti. Dabar ligonineje vyksta didelis remontas. Ir dar priklauso kuriame gimdymo (I ar II) skyriuje gimdyti teks. Taigi nebutinai turi vosoms uztekti mokamu palatu.
Po gimdyminiame skyriuje irgi niekas nieko neduos:) Reikia atsivezti savo indus, ranksluoscius (ir popierinius ir medziaginius), sau ir vaikui higienos reikmenu. Net vandens ir to niekas neduos. Reikia nusipirkti savo.
O siaip gimdyklose leidziama judeti, praustis. Del klizmos ir skutimo - kaip nuspres gimdyve. Gimdyklu patalpos graziai sutvarkytos. priemimo kambarys is viso naujai tik sutvarkytas. Tik po to - naujagimiu skyriuje vaizdelis liudnesnis. Ir dar tos statybos, remontai aplinkui doh.gif

Skaiciau, kad nieko nereikia atpirkinet, o cia gaunasi, kad reikia. g.gif Idomu kiek epidura kainuoja? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 09, 10:16)
drinks_cheers.gif
Pirmą gimdžiau RK, tikrai priežiūra po gimdymo mamai ir vaikui buvo  thumbup.gif
Ir klausti neiko nereikėjo, nes sesutės ir gydytojos pačios pasakojo kai pasakiau, kad vaikiukas pirmas  ax.gif

as irgi pirma RK ir labai patiko. Gulejau ir su gresianciu, tai tikrai ten viskas gerai.
Atsakyti