Kazkada jau rasiau apie savo patirti AK. Mano vaikui jau greit metukai, viskas praejo ir pasimirso, turetu buti nebesvarbu nei AK nei dar kas, taciau gal kitoms pades apsispresti ir susidaryti vaizda. Isivaizduokim, kad as ta, kuriai nepasiseke nei normaliai pagimdyti (buvo CP) nei su normalia palata nei su naujagimiu prieziura. AK yra nenormalu, todel, kad vaika atnese tik po 6 val. mano vyras. Praseme seseles, kuri nesioja naujagimius maitinti, taciau ji laksto ir nieko nespeja ir mazdaug, kam tau tas vaikas, jei tu negali nei is lovos pasikelti nei jo laikyti. Tada nakti niekas nenese tuo labiau, maitino ta pacia gliukoze is buteliuko, o gal ir misinuku nezinau esme ta, kad is buteliuko. Vaikas pirma karta gauna buteliuka, mazeja tikimybe, kad ims kruti. Tada atnese jau sesele ryte, taciau vaikas kruties neima, klykia, isnese. Atnese po pietu ta pati sesele, greit padave i rankas ir isejo, sakau padekite man. Normalu butu, kad pakviestu akusere pamokinti kaip prideti, taciau niekas nieko. Tos pacios dienos vakare pasiliko su manim mama, vyrui nera, kur miegot trivietej (mama miegojo ant taburetes). Norejom pasilikt vaika sau. Sakom reikia lovytes, pataliuku. Isivaizduokit vaizda. Atsidaro palatos durys ir pro duris "atskrenda" lovyte, mama isejo ieskot pataliuku. Palatos kaimynes pasibaisejo
. Nakti nei kas ateis padeti, ka negirdi, kad vaikas klykia per visa koridoriu (alkanas, neeme kruties). Pati persilenkus del pjuvio einu ieskot pagalbos, toli paeit negaliu, skauda, nuslauziu iki akuseriu posto tamsu, liftininke i mane tik ziuri. Ryta persikelem i dviviete palata, atejo vizitacija gal 6 akuseres, seleles ar kaip jas pavadint, mama klausia ju, kur jus visos buvot nakti, sako reikia mus kviesti, mes budim kaip zvakes.
Dabar kartais pagalvoju, nejaugi musu valstybine medicina tik tiek teverta, nejaugi reikia moketi BAK 6 tukst., kad gautum zmoniska paslauga ? Is daktaro puses nieko neturiu, esu begalo dekinga, randas is kart gijo puikiai. Tik del dakt. Jurseno (kitu nezinau) verta rinktis AK, toliau kapstykis pati ir buk pasiruosus viskam arba tau pasiseks arba ne.
Stebuklu nenorejau, taciau reikejo tik vieno, kad vaika duotu maitinti is kart po operacijos ir bei butu sudarytos salygos vyrui pasilikti, kad padetu su vaiku. Ir nebutu viso to jovalo. Ko labiausiai ir reikia gimdyvems po CP.