QUOTE(A'yša @ 2010 09 21, 14:38)
Manau, jei žmonės gyvena kartu labai ilgai nesusituokę, tai net parodo artimesnį ryšį tarp jų (kartais), nes nesusituokus juk lengviau išeiti. O jie vis yra kartu...
1. Kai bijai visuomenės akyse viešai įsipareigot savo žmogui, toks ir artimesnis ryšys... Ar jūs dar tikit mitu, kad santuokos skirtos tam, kad santykius sugadint? Kiek abu įdeda į santykių puoselėjimą, tiek ir turi.
2. Gali rodyt ir tiesiog apsipratimą...taip gerai, kažko naujo ieškot tingiu. Kai matai n metų nedrįstančius viešai įsipareigot žmones kažkaip "iš šalies" artimesnio ryšio nesimato, greičiau atvirkščiai - kad kitoje pusėje neranda kažko, kad apsispręstų kartu eiti per visą gyvenimą. Gali rodyt ir kitą dalyką, kad vis dar kažko tikimasi rimtesnių įsipareigojimų prasme ir laukiama laukiama...
Ne apie štampukus ir ne apie žiedelius kalba. Kalba apie viešą pasiryžimą (kas ir išreiškiama santuokos metu) su žmogum per gyvenimą eit kartu. Jei yra poreikis, kad santykiai būtų žinomi "tik mums", kad ir kaip vartyt, reiškia nėra dar brandos tuose santykiuose. Santuoka ne meilės "žudymui" skirta...Kodėl jos reiktų vengti (ir dar pateikinėti kaip kažkokį privalumą), jei manaisi su žmogum sieti ne savaitę, ne metus savo metus, o gyvenimą? Kodėl bijot prieš visus stot kaip sutuoktiniams?
O žiedeliai, popierėliai tik tą pasiryžimą eit per gyvenimą kartu žymi, nereikia apversti ir jų pateikinėt, kaip visų santuokų esmės.
Meilė man kur kas labiau susijus su sugebėjimu aiškiai įsipareigot, o ne n metų trypčiojimu "jausmus įrodinėjant".
Aš ne už skubotas santuokas. Greičiau apskritai prieš šeimos žaidimus ir imitacijas. O n metų tempimas vaizdelį "iš šalies" (man) tik graudesniu daro. Tempia tempia, tempia tempia ir niekaip negali pasiryžt. Kam imituot šeimą, jei tos šeimos nesinori...na kam? Kažkam (ypač visokiem gyvenimo susimetus skeptikam) norisi įrodyt, kad jausmai tikri ir tempsit ir ilgiau? O kas trukdo savo santykius puoselėt susituokus? Popierėlis? Ar žiedukas?