Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventines

QUOTE(Mari-83 @ 2010 05 19, 08:36)
*Ti aisku kad pabuna, ti kazi kodel vienom noras but locnesnem, bo vesele apturieja.
Manyc 60 proc. veda, 20 proc. lieka sugyventines, a kita issilaksta, bo nesutampa charakteriai.

**A i sugyvenima tikslas i yr toks, PATIKRINTI. Ti ko cia dabar purtytis, i brudytis.

* Tik kartais skaitant zmonu nuomones atrodo, kad joms sugyventine kazkas tokio baisaus (nors pacios irgi yra buve toje padetyje)
** Sutinku su jumis drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Mari-83 @ 2010 05 19, 08:29)

Papildyta:
Ti tamystai masnele/terbike rek skatikas prikrauti, todiel tam i su diedu susizenijai, a kiam ti ner svarbu. Baisia sunku suprast, i paciai straipsniuka parskaicius, matyt tamystai adaptacines sistemos gliucina. Tie grasia ner rodiklis, kap jumi, i ti znoci, ner aktualni kap jum.

a jum sunku suprasti,kad kalbama apie įstatymus ,o ne apie pinigus?ir musėt nedaeina.ir kokią aš gi naudą apturėjau,kad apsiženijau?kad našlės pensiją gausiu? smile.gif negi taip sunku pripažinti-taip,įstatymai labiau gina sutuoktines,o ne išvedžiot apie pinigus?nu jau šimtąjį kartą prašau-įrodykit kad yra atvirkščiai?ale negalit,lieka tik svetimus pinigus skaičiuot.
QUOTE(Mari-83 @ 2010 05 19, 08:36)

A i sugyvenima tikslas i yr toks, PATIKRINTI. Ti ko cia dabar purtytis, i brudytis.

kiek tas patikrinimas gali tęstis-10,20,30 metų?tai čia jau ne patikrinimas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 05 19, 08:45)
a jum sunku suprasti,kad kalbama apie įstatymus ,o ne apie pinigus?ir musėt nedaeina.ir kokią aš gi naudą apturėjau,kad apsiženijau?kad našlės pensiją gausiu? smile.gif negi taip sunku pripažinti-taip,įstatymai labiau gina sutuoktines,o ne išvedžiot apie pinigus?nu jau šimtąjį kartą prašau-įrodykit kad yra atvirkščiai?ale negalit,lieka tik svetimus pinigus skaičiuot.

kiek tas patikrinimas gali tęstis-10,20,30 metų?tai čia jau ne patikrinimas gaunasi.

1. A ti istatyma gina g.gif Tumet aisku, kodel tep yra. Kokia ginyba, toks i gyvenims lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

2. A ti sunku suprast, kas norieja tas pasirinka, tep, kap nuorieja. Je aniem gera, kumi jum skauda? Kudi rek visus supuncioti, i suskaiciuti? Aniem nerek jusu saugumo, ginybiniu istatymu, grasiu, skatiku, pensiju. Ti yr zmuoniu pasirinkimas.
Pirmu asai galvojau, kad jumi kvailu mergu gaila, kad anos metus tesliavoja. Ti dabar matau, kad jumi dunti skauda, kad sugyventine grazia gyvena 10, 20, 30 metu.
Atsakyti
QUOTE(Mari-83 @ 2010 05 19, 08:55)
1. A ti istatyma gina  g.gif  Tumet aisku, kodel tep yra. Kokia ginyba, toks i gyvenims  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

2. A ti sunku suprast, kas norieja tas pasirinka, tep, kap nuorieja. Je aniem gera, kumi jum skauda? Kudi rek visus supuncioti, i suskaiciuti? Aniem nerek jusu saugumo, ginybiniu istatymu, grasiu, skatiku, pensiju. Ti yr zmuoniu pasirinkimas.
Pirmu asai galvojau, kad jumi kvailu mergu gaila, kad anos metus tesliavoja. Ti dabar matau, kad jumi dunti skauda, kad sugyventine grazia gyvena 10, 20, 30 metu.

1.ne,čia kaip su siena.mes nekalbam kad įstatymai garantuoja gerą gyvenimą,mes kalbam apie tai,kad kai kurios aiškina,kad sutuoktinių ir sugyventinių teisės pagal įstatymą lygios,bet taip nėra,bo kažkaip įrodymų nerasta,tik liežuviu pamalt.
2.man dzin kas kaip gyvena,bet kai elementaraus fakto nenorima pripažinti,tadu reikia gerai pagalvoti kas čia yra kvaila.beje,atsakymas buvo apie patikrinimą,kaip galima tikrinti 30 metų ar čia tas žmogus?ir vėl nepradėkit bile ko vartyti apie bile ką-prašom konkrečiai kam žmogų tikrinti 10,20,30?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 05 19, 09:07)
1.ne,čia kaip su siena.mes nekalbam kad įstatymai garantuoja gerą gyvenimą,mes kalbam apie tai,kad kai kurios aiškina,kad sutuoktinių ir sugyventinių teisės pagal įstatymą lygios,bet taip nėra,bo kažkaip įrodymų nerasta,tik liežuviu pamalt.
2.man dzin kas kaip gyvena,bet kai elementaraus fakto nenorima pripažinti,tadu reikia gerai pagalvoti kas čia yra kvaila.beje,atsakymas buvo apie patikrinimą,kaip galima tikrinti 30 metų ar čia tas žmogus?ir vėl nepradėkit bile ko vartyti apie bile ką-prašom konkrečiai kam žmogų tikrinti 10,20,30?

1. Anoms yr lygios, jom tep gera manyt, i kas? Kai asai tekejau, nasigilinau i istatymus, kokias ti garantijas man tai duos. Pagal mane, tas istatyma garntijas yra tik balamutijimas. Mano sistra, kai skiresi baisiai nudege, nas galvojo kad istatymai ja gins, suda.

2. Kas tun yr elemtentarus faktas. Kad aniem i tep gera?
Ti buva viena is prielaidu, kad pradziuo sugyvenimas yr patikra, a veliau, tin transformuojasi, kiekvienam pagal jo nora, i santuoka, ar virsta ne patikra, a pastovus sugyvenimas, nes aniem i taip gera, jokiu veseliu nereik, a kiti issiskiria, i skirias skirtinga, vieni grazia, kiti snukius dauza, koliojasi. Kumi ci naaisku? Kiek zmoniu tiek pavyzdziu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mari-83: 19 gegužės 2010 - 08:25
QUOTE(eris @ 2010 05 18, 22:54)
3)Ne tiesiog iseina tokia melage melagele, nors tiesa sakant man dzin, kitoj temoj jau rasiau, kad matyt jus esate labai nelaiminga, na kaip tikra lietuve, jei kitam gerai, tai jums laaaaabai blogai ir reikia ji a-la "nuleisti ant zemes"  lotuliukas.gif
Na, kas čia VISĄ LAIKĄ MELUOJA, tai TAMSTA. Taip kad filtruokit, ką rašot. Žadėjau wit ir parašiau. O kad jūs nespėjot paskaityt, tai dar sykį kartoju, jeigu nedaeina - tamstelei nieko nežadėjau ir nesijaučiu įsipareigojusi atsiskaitinėti. Aišku? Ar dar sykį pakartot?

cool.gif Nevarykit ant lietuvių, ok? Nes Lietuvoj gyvenat ir Lietuvos duoną ėdat. Kas dar neaišku? Jeigu lietuviai tokie prasti - niekas prirakinęs nelaiko, važiuokit į tėvynę.
O kalbant apie laimingumą ar nelaimingumą.... Kai žmogus nuolatos aiškina "aš laimingas, laimingas, laimingas...." aš tuo netikiu. Be to, laimingam žmogui nereikia mokytis pozityvaus mąstymo lotuliukas.gif . Taip kad žiūrėkit savo tariamos laimės. Manimi nesirūpinkit, aš jau kaip nors pati su tuo savo nelaimingumu susitvarkysiu. Kaip sakant - ačiū už pastangas. biggrin.gif

Grįžtant prie klausimų ir atsakymų vakarėlio.
Kadangi labai gražiai švaistėtės apibrėžimais, kas yra šeima, tai vis dėlto atsakykit: va jūsų sugyventinis buvo išvykęs į užsienį ir ilgą laiką su jumis negyveno. Tai jau buvote nebe šeima?
Turbūt neatsakysite. Nes jūs bele ką rašinėjate, o kai paklausiama argumentuotai - neriate į krūmus.

QUOTE(eris @ 2010 05 18, 23:07)
O del tu moteru, kurie gyvena ir nori isteketi, bet vyrai, su kuriais tos moterys gyvena nenori jos vesti, manau pacios kaltos. Visi turim savo prioritetus, tai jei neveda, kam gyventi nelaimingai, iseik pati arba ismesk ta vyriski, gal viskas bus gerai ir jis ves (tada laime) o gal atvirksciai, bet tada jau galima bus pasakyti, kad padarei viska, kad pasiekti tiksla ir pradeti ieskoti vyra, kuris ves oficialiai. Tik nereikia verkslenti - ai jis man zadejo o pats...  Na nezinau, manau vistiek mes patys esam uz savo gyvenima atsakingi ir niekur cia nedingsi.
Nori ir verkšlena. Nenorit - neklausykit. Ir nemokykit, kaip kam gyventi.
Jūs va apie lietuvius vis varot. Tai ko verkšlenat? Susikurkit savo laimę be lietuvių. lotuliukas.gif Bet ne, pačiai - slabo. O kitus mokyt - pirmoji.

QUOTE(ulyja @ 2010 05 19, 06:43)
1.sutikau kad sugyventiniai negali įsivaikinti to pačio vaiko,o gal radot įstatymą kur būtų parašyta kad gali?labai prašom įmesti nuorodą-vis prašau prašau-o jos kaip nėr taip nėr.
2.matosi kad straipsnio neskaitėt,n-tąjį kartą sakau-paskaitykit-bendram išsilavinimui pravers.
Galit nesistengti. "Tugo soobražajet", kaip sako rusai. biggrin.gif

QUOTE(ulyja @ 2010 05 19, 08:07)
1.ne,čia kaip su siena.
drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 19 gegužės 2010 - 08:37
http://eli.mama.lt/n..._isskaiciavimas

Į temą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Molė @ 2010 05 19, 08:35)
Joooo. Tai ir vadinasi "jaučiuosi laiminga, jaučiuosi saugi". doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 19, 00:07)

O del tu moteru, kurie gyvena ir nori isteketi, bet vyrai, su kuriais tos moterys gyvena nenori jos vesti, manau pacios kaltos. Visi turim savo prioritetus, tai jei neveda, kam gyventi nelaimingai, iseik pati arba ismesk ta vyriski, gal viskas bus gerai ir jis ves (tada laime) o gal atvirksciai, bet tada jau galima bus pasakyti, kad padarei viska, kad pasiekti tiksla ir pradeti ieskoti vyra, kuris ves oficialiai. Tik nereikia verkslenti - ai jis man zadejo o pats...  Na nezinau, manau vistiek mes patys esam uz savo gyvenima atsakingi ir niekur cia nedingsi.

man asmeniskai labai idomiai nuskambejo jusu sitie zodziai. Suprantu kai kuriu moteru nora isteketi ir tikrai nesakau, kad tas noras blogas, bet kai jus sutapatinate laime su santuoka (tiksliau padedate lygybe). Jei neveda-gyvenimas nelaimingas, jei veda- is karto laime. Juk gyvenimas margas, ne tik juoda ir balta. gali buti zmones nesusituoke, ir vyras rupinsis sugyventine, vaikais, namais. gali graziai pasipirsti vesti, ir kas vakara gryzes isgeres dauzyti zmonele kaip obuoli.
pabreziu, kad cia nera teiginys, jog santuoka yra blogis, o sugyventiniu statusas geris. Tai tiesiog komentaras butent tai minciai.
Atsakyti
QUOTE(Mari-83 @ 2010 05 19, 09:23)
1. Anoms yr lygios, jom tep gera manyt, i kas?

2. Kas tun yr elemtentarus faktas. Kad aniem i tep gera?

1.nu jei nesugebama sulygint įstatymų,tegul būna lygios teisės smile.gif
2.elementarus faktas yra apie įstatymus.parodykit nors vieną postą mano kur aš rašiau,kad joms blogai smile.gif garantuoju nerasit smile.gif
QUOTE(mititėja @ 2010 05 19, 09:30)
1.Na, kas čia VISĄ LAIKĄ MELUOJA, tai TAMSTA. Taip kad filtruokit, ką rašot. Žadėjau wit ir parašiau. O kad jūs nespėjot paskaityt, tai dar sykį kartoju, jeigu nedaeina - tamstelei nieko nežadėjau ir nesijaučiu įsipareigojusi atsiskaitinėti. Aišku? Ar dar sykį pakartot?

2.Galit nesistengti. "Tugo soobražajet", kaip sako rusai.  biggrin.gif

1.aš tai nespėjau perskaityti biggrin.gif gal galima pakartoti biggrin.gif
2.nesuprantu,ar čia koks asmeninis įžeidimas ar kas,tas nenoras pasakyti kad įstatymai sutuoktinių pusėj.gal su laiku tai keisis.mane sulyginus su kokia pensininke,ji musėt ir turi mokestinių lengvatų daugiau(už kokį šildymą mažiau moka),bet ašai visai dėl to nenoriu būti pensininke ir tt.taip ir su sutuoktiniais,jie turi daugiau soc garantijų,bet galima nenorėt ja būti.ale musėt tikrai kažkoks užsiciklinimas-užsimerksiu ir nematysiu-gal to ir nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dita555 @ 2010 05 19, 08:40)
man asmeniskai labai idomiai nuskambejo jusu sitie zodziai. Suprantu kai kuriu moteru nora isteketi ir tikrai nesakau, kad tas noras blogas, bet kai jus sutapatinate laime su santuoka (tiksliau padedate lygybe). Jei neveda-gyvenimas nelaimingas, jei veda- is karto laime. Juk gyvenimas margas, ne tik juoda ir balta. gali buti zmones nesusituoke, ir vyras rupinsis sugyventine, vaikais, namais. gali graziai pasipirsti vesti, ir kas vakara gryzes isgeres dauzyti zmonele kaip obuoli.
pabreziu, kad cia nera teiginys, jog santuoka yra blogis, o sugyventiniu statusas geris. Tai tiesiog komentaras butent tai minciai.
O aš tą mintį supratau kitaip: kad jeigu nesijauti laiminga oficialiai neįteisinusi santykių (kad ir kokie realiai geri jie būtų), tai daryk sprendimą nelaukusi, kol sugyventinis, nenorintis tapti oficialiu sutuoktiniu, persigalvos. T.y. susidėliok prioritetus ir ieškok laimės.

QUOTE(ulyja @ 2010 05 19, 08:42)
1.aš tai nespėjau perskaityti biggrin.gif gal galima pakartoti biggrin.gif
2.nesuprantu,ar čia koks asmeninis įžeidimas ar kas,tas nenoras pasakyti kad įstatymai sutuoktinių pusėj.gal su laiku tai keisis.mane sulyginus su kokia pensininke,ji musėt ir turi mokestinių lengvatų daugiau(už kokį šildymą mažiau moka),bet ašai visai dėl to nenoriu būti pensininke ir tt.taip ir su sutuoktiniais,jie turi daugiau soc garantijų,bet galima nenorėt ja būti.ale musėt tikrai kažkoks užsiciklinimas-užsimerksiu ir nematysiu-gal to ir nėra smile.gif
1. Viešai neberašysiu, ne veltui ištryniau - forume rašau labai mažai privačios info.
Tuoj ateis eris ir pradės aiškinti, kad gėdinuosi. lotuliukas.gif

2. Juo labiau, kad sutuoktiniai turi kaip daugiau teisių, taip daugiau ir pareigų.
Kaip jau mano minėtas atvejis, jeigu vienas sutuoktinis pvz. prisiima momentinių kreditų, nesusimoka, tai antstoliai labai ramiai gali areštuoti kito sutuoktinio sąskaitą.
Jau nekalbant apie eris minėtą variantą, kad jeigu turi nekilnojamojo turto, susituoki, tada tą turtą parduodi ir perki kitą NT (pvz. didini gyvenamąjį plotą), tai niekam nebeįdomu, kad įteisinant santuoką "įnešei" daugiau, negu nieko neturėjęs sutuoktinis. Skyrybų atveju dalinama po lygiai. doh.gif
T.y. visai nenaudingi sutuoktiniams veriantai (blogo scenarijaus atveju). Ir vis dėlto žmonės tebesituokia. O daugelis moterų laaabai nori ištekėti. Bent vieną sykį gyvenime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 19 gegužės 2010 - 08:51
QUOTE(mititėja @ 2010 05 19, 09:40)
Joooo. Tai ir vadinasi "jaučiuosi laiminga, jaučiuosi saugi".  doh.gif

Nu tie argumenta suprine. Ti man rek indeti "laimingos" sutuoktines istorija, kap ja su vakas ont leda paleka.

Tikra, sobrazajet bobos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mari-83: 19 gegužės 2010 - 08:49