Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventines

QUOTE(mititėja @ 2010 05 18, 13:17)
Tikiuosi spėjot paskaityti smile.gif

O kodėl sakot, kad "nesąmonės"? Juk temoje pilna teigiančių, kad santuoka - popierius, neturintis prasmės.  g.gif

nespejau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 05 18, 11:48)

jus turbut tarp degradu gyvenat? kur visi sugyventiniai gyvena tik del to kad didesne pasalpa gaut? niekad negirdejot kad zmones (kaip kurie) sugeba dirb ir uzsidirbt?

ar aš rašiau kad visi taip gyvena?neigsit jūs tai ar ne,bet taip būna.

aš tai nedirbu ir neužsidirbu.o dar taip būna?aš tai laukiu našlės pensijos smile.gif

Atsakyti
http://www.delfi.lt/...e.d?id=32440921
tus - daugelis poru per du bendro gyvenimo metus ir susituokia.
isomi statistika. taigi - 80 procentu poru pirma kartu gyvena. Kita veras tai niekuomet nespirgciau isteketi pirma nepagyvenus su tuo zmogumi.
Atsakyti
as labai atsiprasau jog isiterpsiu, bet man klausimas kiek isteka nekaltu, na pirmas kartas tik po vestuviu, iki tol 3 metai nini? g.gif

Tai ar jos nesugyventines? manau jog dauguma buvo sugyventines pries istekant, tik dalis norejo pasilkti kaip yra kita dalis sutiko isteketi.
Atsakyti
Va butent tokios statistikos parodo, kad vistik nors ir letais zingsniukais, bet einam demokratijos link. Maziau reikia kapstytis po kaimynu darzus tongue.gif

O kas tas "rozinis laikotarpis" g.gif lotuliukas.gif As maniau, kad tai budinga -niolikinems tongue.gif Na bet kai man 30 su nemazu +, kai po keliu dienu tas + dar padides... As puikiai zinau savo silpnasias vietas, zinau ir sugyventinio "perliukus", bet as myliu toki koks jis yra.

Neistikimybe neturi tautybes 4u.gif Nors tautiniai bruozai egzistuoja.... Skandinavijoje statistika teigia, kad moterys labiau linkusios i nukrypimus. MB prie sjono nelaikau pririsus: anksciau kol nebuvo dukros ir i naktinius klubus nuvezdavau, kad pasilinksmintu su draugais, pagrindines jo keliones - zvejyba. Leidziu kiek jam sirdis geidzia (praeitais metais net 3sav zvejojo Prancuzijoj). Tiesiog, jei nores klysti i sona, ras galimybe padaryti tai kad ir benzino kolonelej lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 05 18, 11:48)
taip, tai mano pagrindinis argumentas nes esu gyvenime pasiekus tiek kad dabar noriu myleti , buti mylima ir laiminga. o socialines garantijas, finansine padeti susikuriu PATI -tokia kokios man reikia.
kadangi isivaikinti  nesiruosiu , sitas punktas man neaktualus. apie tai kas bus kai numirsiu pasirupinau testamentu  o be nasles pensijos kaip nors isgyvensiu jei neduok die maniskis pirmas iskeliaus anapilin  dar kokiu nors klausimu bus?

na gerai, skaiciau seniai, noriu paklausti 4u.gif vat tarkim jus, rasot, kad pasirupinot testamentu bigsmile.gif o ar daug sugyventiniu( tiek vyru, tiek moteru) juo pasirupino? g.gif
na tarkim, visos beveik cia akcentuja- NT forminimas ant abieju, tarkim lygiom pusem. sutinku smile.gif bet jeigu po triju metu vienam is sugyventiniu nukris plyta ir jo neliks, o testamento nebus blink.gif paskaiciuokim:
zmonai - 1/2 ir taip priklauso + 1/4( puse vyro) +1/4( jei nera vaiku) arba ta 1/4 dalinama lygiom dalim tarp jos ir vaikeliu( visu esamu to vyro)
sugyventinei - 1/2 ir taip priklauso + 0 (jeigu nera bendru vaiku) arba vyro 1/2 dalinama visiems to vyro paveldetojams lygiom dalim
kurios tokioje situacijoje saugesnes? g.gif situaciju, kas gali buti daroma kitu paveldetoju su jusu su mirusiuoju bendru turtu, turbut modeliuoti nereikia mirksiukas.gif ju gali buti oij kokiu... doh.gif

ir dar jus nepaminejote vieno, jums turbut neaktualaus reikalo 4u.gif ne visos sugyventiniu poros( na ir cia diskutuojancios) turi vaikuciu . taigi, ne visada gali nutuokti kokios ju realios(fizines) galimybes susilaukti palikuoniu smile.gif Lietuvoje VISI pagalbiniai apvaisinimo budai taikomi tik sutuoktiniams.nemanau, kad gydytojai praso santuokos liudijimo, bet tokie istatymai 4u.gif
zinau viena cia rasancia mamyte, kuri ilga laika buvo sugyventine, bet tekejo del siu priezasciu
o gal tai jums irgi ne argumentas? g.gif

tada dar... nereikia ir komos, bet kad ligonineje dabar bet kam irgi neteikiama informacija. kaip gydytojam zinoti, kad sioji sugyventine, tai toji ''tikroji'' bigsmile.gif mb nekarta pasakojo, kaip ateina zmona, kita diena vel zmona, bet jau kita, bet kai atejo trecioji ''zmona'' lotuliukas.gif o pas zmogeli paklausti negali, po operacijos.
apie donoryste, mirti gydymo istaigoje jau rase 4u.gif

na man dar tokia situacija kyla pries akis- avarija, vairuotojas isvezamas i ligonine, o toliau kazkas tvarko kazkokius reikalus su tuo susijusius bigsmile.gif nueinate i policija ir sakote grazinkit man masina, ji musu bendra bigsmile.gif

na zodziu galima vardinti ir vardinti, bet kazkodel man kyla tik tokios mintys, kad tas santuokos liudijimas, kaip dokumentas, kaip statuso irodymas( ne svetimas zmogus) reikalingas tik nelaimiu visokiu atveju g.gif
tai tokius skirtumus as izvelgiu tarp susituokusiuju ir ne 4u.gif apie jausmus, sutarima, sauguma nesiplesiu, cia viskas ir taip aisku. man neaiskios tik mano minimos ir pan. situacijos 4u.gif
Atsakyti
as tai vestuviu noriu tik del baltos sukneles ir tos isskirtines dienos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smilyte @ 2010 05 18, 18:39)
as tai vestuviu noriu tik del baltos sukneles ir tos isskirtines dienos ax.gif
O tai ko netekat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(milaaa @ 2010 05 18, 18:04)
1)vienam is sugyventiniu nukris plyta ir jo neliks, o testamento nebus blink.gif paskaiciuokim:

2)tada dar... nereikia ir komos, bet kad ligonineje dabar bet kam irgi neteikiama informacija
3)na man dar tokia situacija kyla pries akis- avarija, vairuotojas isvezamas i ligonine, o toliau kazkas tvarko kazkokius reikalus su tuo susijusius bigsmile.gif nueinate i policija ir sakote grazinkit man masina, ji musu bendra bigsmile.gif

1) Vaikams
2)Pati gulejau ir viena ir su vienu is vaiku, sesele klausia, ar teikti kam nors info, jei taip tai Varda Pavarde. Gimine ar vyras ar dar kas nors buvo visai ne svarbu ir santuokos liudijimo neprase.
3)Vaiku gimimo liudijima del viso pikto ir savo ir vyro dokumentus ir pirmin. Savo vyro tvarkiau dokumentus, reikejo pazymos, su vaiku gimimo liudijimais ir savo dokumentais nuvaziavau i jo firma (jis uzsienyje buvo) ir viska gavau. Kazkaip niekur nemaciau problemu.
O del turto, viena mano pazistama net pakeite buta, nes anas buvo jos vyrui dovanotas (seneles), tai ji net piktinasi, kad neduok dieve, jis mirs o butas liks mergaitei (ju dveju dukra). Tai ikalbejo vyra ta buta parduoti ir nupirkti beveik toki pat, tik kitam rajone lotuliukas.gif Bet uztat ji dabar turi teise i ta buta, kaip oficiali zmona. doh.gif Na juokinga visa tai buvo stebeti. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 18, 20:07)
1) Vaikams
2)Pati gulejau ir viena ir su vienu is vaiku, sesele klausia, ar teikti kam nors info, jei taip tai Varda Pavarde. Gimine ar vyras ar dar kas nors buvo visai ne svarbu ir santuokos liudijimo neprase.
3)Vaiku gimimo liudijima del viso pikto ir savo ir vyro dokumentus ir pirmin. Savo vyro tvarkiau dokumentus, reikejo pazymos, su vaiku gimimo liudijimais ir savo dokumentais nuvaziavau i jo firma (jis uzsienyje buvo) ir viska gavau. Kazkaip niekur nemaciau problemu.
O del turto, viena mano pazistama net pakeite buta, nes anas buvo jos vyrui dovanotas (seneles), tai ji net piktinasi, kad neduok dieve, jis mirs o butas liks mergaitei (ju dveju dukra). Tai ikalbejo vyra ta buta parduoti ir nupirkti beveik toki pat, tik kitam rajone  lotuliukas.gif Bet uztat ji dabar turi teise i ta buta, kaip oficiali zmona.  doh.gif  Na juokinga visa tai buvo stebeti.  hihihi.gif

1. vaikams vieniems vistiek neliks 4u.gif as kalbejau ir apie tai jei vaiku nebutu 4u.gif
2. jums pasiseke, kad galejot kalbeti, o kiek buna situaciju, kai atveza be samones ir paklausti nera galimybiu g.gif
3. nereiksminga pazyma matyt buvo g.gif kita vertus vyras uzsienyje, o jo asmens dokai pas jus bigsmile.gif

o tai moteriai turbut nebuvo taip juokinga kaip jums, antraip sitaip nesielgtu tongue.gif va tau ir saugumas bigsmile.gif
kaip minejau, as kalbu apie situacijas, kuriu ir priesui nelinketum, o ne kai gerai, tai gerai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 18, 19:07)
1) Vaikams
Aha, o jeigu jūs su savo sugyventiniu (kuriam plyta ant galvos nukrito) vaikų neturite, o su BUVUSIA oficialia žmona vaikų turi?
Tada jūs gaunate savo 1/2, o likusią 1/2 gauna jūsų brangiojo palikuonys. Ir kaip jau minėjo milaa, negalit žinoti, kaip jie ir kokie jie... biggrin.gif
Jeigu esate žmona ir bendrų vaikų neturite, gaunate 1/2 savo ir 1/4, t.y. pusę vyro pusės.

Žinau atvejį, tiesa iš kitos pusės. Duktė, tėvas ir pamotė. Gyveno dideliame gražiame bute. Mirė tėvas. Kaip suprantat, nei pamotė, nei duktė labai nedegė noru kartu gyventi. Štai ir pasidalino: pamotei 1/2 + 1/4, dukrai 1/4. verysad.gif Dukrai šiuo atveju labai nepasisekė, nes gyvas būdamas tėtis ją labai mylėjo, saugojo ir lepino. O po jo mirties gyvenimo sąlygos ženkliai pasikeitė.

O dėl to, kad butą pakeitė, tai tikrai matyt patirties nekokios turi. Nesmerkiu ir nesijuokiu iš tokių atveju. Va galvojimas, kad "man taip niekada niekada nenutiks" - daugiau negu juokingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 18 gegužės 2010 - 19:40
QUOTE(ulyja @ 2010 05 18, 08:54)
1)tai čia norvegijoj,o kaip apiforminti vaiką LT?turi sugyventinis eit kartu ar ne?

2)prie ko čia dorumas?kalba eina apie įstatymus,ir kad jie daugiau remia susituokusius,tai faktas,o jei yra ne taip-prašom konkrečiai įstatymų nuorodas o ne *** ble *** apie nieką iš serijos-viena bobutė sakė(čia ne jums konkrečiai taikau biggrin.gif )

1) O jus su savo vyru kartu niekur neinat? Prasymus rasom kartu, pas notara uzrtukom 10 min (kainavo 20lt, cia antras vaikas, kaip forminom pirma net neprisimenu), o paimti vaziavo vyras vienas.
2)Ne velnio musu istatymai seimos neremia, kada galu gale jus tai prisipazinsit. Tik nelaimiu atveju, kazkas trupuciuka gaus, bet tai asaros. Visiskai nera juokio stimulo musu valstybej tuoktis.

QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 18, 10:41)
Bet ištekėjusi bent žino, kad ji viena, o daugpatystė tai nusikaltimas.

Na viena pagoda, kad neapsizenins su kita, aisku meiluzes pavojaus nenesa mirksiukas.gif

QUOTE(asise @ 2010 05 18, 10:59)
O santuoka man asmeniskai tai yra oficialumas ir vaikysteje skaitytu pasaku issipildymas ty balta suknele, demesys, princas...

Bandziau prisiminti ar nors vienoj pasakoj yra pratiesimas, kaip ji po tos sventes gyveno g.gif Na neprisimenu blush2.gif

QUOTE(mititėja @ 2010 05 18, 12:00)
Tekstus apie pašalpas skyriau eris, nes ji vis mina, kad oficialios žmonos vien pinigų godžios. Jau nekalbant, kad vis klausinėjo apie lengvatas....

Taip man idomu ar apsimoka isteketi, bet pasirodo, kad ne tongue.gif
QUOTE(mititėja @ 2010 05 18, 12:23)
Jeigu ne paslaptis, kiek metų buvote oficialioje santuokoje. Jeigu parašysit, parašysiu savo "stažus".  biggrin.gif
Mano rašymas - irgi ne teorija. Tik nemanau, kad mano asmeninė istorija kam nors būtų įdomi, ar juo labiau, kad ką nors įrodytų.  biggrin.gif

QUOTE(wit @ 2010 05 18, 12:34)
santuokoj buvau ...

Na va Wit atsako o Mititėja eiline karta nuo atsakymo nusiplove. lotuliukas.gif
Ir vel metines nepagristus kaltinimus ir aiskins, kad ji geriau zino hihihi.gif
Atsakyti