QUOTE(wit @ 2010 05 18, 11:48)
taip, tai mano pagrindinis argumentas nes esu gyvenime pasiekus tiek kad dabar noriu myleti , buti mylima ir laiminga. o socialines garantijas, finansine padeti susikuriu PATI -tokia kokios man reikia.
kadangi isivaikinti nesiruosiu , sitas punktas man neaktualus. apie tai kas bus kai numirsiu pasirupinau testamentu o be nasles pensijos kaip nors isgyvensiu jei neduok die maniskis pirmas iskeliaus anapilin dar kokiu nors klausimu bus?
na gerai, skaiciau seniai, noriu paklausti
vat tarkim jus, rasot, kad pasirupinot testamentu
o ar daug sugyventiniu( tiek vyru, tiek moteru) juo pasirupino?
na tarkim, visos beveik cia akcentuja- NT forminimas ant abieju, tarkim lygiom pusem. sutinku
bet jeigu po triju metu vienam is sugyventiniu nukris plyta ir jo neliks, o testamento nebus
paskaiciuokim:
zmonai - 1/2 ir taip priklauso + 1/4( puse vyro) +1/4( jei nera vaiku) arba ta 1/4 dalinama lygiom dalim tarp jos ir vaikeliu( visu esamu to vyro)
sugyventinei - 1/2 ir taip priklauso + 0 (jeigu nera bendru vaiku) arba vyro 1/2 dalinama visiems to vyro paveldetojams lygiom dalim
kurios tokioje situacijoje saugesnes?
situaciju, kas gali buti daroma kitu paveldetoju su jusu su mirusiuoju bendru turtu, turbut modeliuoti nereikia
ju gali buti oij kokiu...
ir dar jus nepaminejote vieno, jums turbut neaktualaus reikalo
ne visos sugyventiniu poros( na ir cia diskutuojancios) turi vaikuciu . taigi, ne visada gali nutuokti kokios ju realios(fizines) galimybes susilaukti palikuoniu
Lietuvoje VISI pagalbiniai apvaisinimo budai taikomi tik sutuoktiniams.nemanau, kad gydytojai praso santuokos liudijimo, bet tokie istatymai
zinau viena cia rasancia mamyte, kuri ilga laika buvo sugyventine, bet tekejo del siu priezasciu
o gal tai jums irgi ne argumentas?
tada dar... nereikia ir komos, bet kad ligonineje dabar bet kam irgi neteikiama informacija. kaip gydytojam zinoti, kad sioji sugyventine, tai toji ''tikroji''
mb nekarta pasakojo, kaip ateina zmona, kita diena vel zmona, bet jau kita, bet kai atejo trecioji ''zmona''
o pas zmogeli paklausti negali, po operacijos.
apie donoryste, mirti gydymo istaigoje jau rase
na man dar tokia situacija kyla pries akis- avarija, vairuotojas isvezamas i ligonine, o toliau kazkas tvarko kazkokius reikalus su tuo susijusius
nueinate i policija ir sakote grazinkit man masina, ji musu bendra
na zodziu galima vardinti ir vardinti, bet kazkodel man kyla tik tokios mintys, kad tas santuokos liudijimas, kaip dokumentas, kaip statuso irodymas( ne svetimas zmogus) reikalingas tik nelaimiu visokiu atveju
tai tokius skirtumus as izvelgiu tarp susituokusiuju ir ne
apie jausmus, sutarima, sauguma nesiplesiu, cia viskas ir taip aisku. man neaiskios tik mano minimos ir pan. situacijos