Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventines

QUOTE(eris @ 2010 05 18, 08:01)

Na juk sakiau - is pradziu reikia ismokti SKAITYTI o paskui diskutuoti  mirksiukas.gif
Papildyta:

Na vargsa as vargsa ir nesusiruokusi ir vaikai nuo vieno vyro  cray.gif  Ir lengvatomis negaliu pasinauduoti, bo pajamos neleidzia  doh.gif

mes kalbam apie vienišus ar sugyventinius?kokia tema?koks man skirtumas ar vieniši gali įsivaikintia ar ne?jūs suprantat apie ką pati diskutuojat?

ar mes kalbam konkrečiai apie jus? g.gif man rods kalba apie tai kad sugyventinės gali gauti paramą,ir taip yra ar gi ne?
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 05 18, 07:05)
mes kalbam apie vienišus ar sugyventinius?kokia tema?koks man skirtumas ar vieniši gali įsivaikintia ar ne?jūs suprantat apie ką pati diskutuojat?
Nuo tada, kai papasakojo istoriją apie išsiskyrusią moterį, grįžusią su dviem vaikais gyventi pas tėvus, nes butas buvo paskolinis, labai labai stipriai įtariu, kad nesupranta. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 05 18, 08:05)

ar mes kalbam konkrečiai apie jus? g.gif man rods kalba apie tai kad sugyventinės gali gauti paramą,ir taip yra ar gi ne?

Man metomi kaltinimai.
As sakiau, kad statusas ne svarbus ar susituokus ar sugiventiniai ar vienisas - visi gali ivaikinti vaikus jei tik to nori. Vieniems atiduoda lengviau, kitiems sunkiau, bet galimybe turi visi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 18, 08:19)
Man metomi kaltinimai.
As sakiau, kad statusas ne svarbus ar susituokus ar sugiventiniai ar vienisas - visi gali ivaikinti vaikus jei tik to nori. Vieniems atiduoda lengviau, kitiems sunkiau, bet galimybe turi visi  doh.gif

dar kartą pasikartosiu-įmeskit įstatymą kur būtų parašyta kad sugyventiniai gali įsivaikinti tą patį vaiką.
Atsakyti
Kodėl nepagalvojama, kad kai kuriems morališkai nepriimtinas gyvenimas susimetus? Santuoka - tai vilties įsikūnijimas, tai ryžtas siekti pastovumo, tai meilės, pasitikėjimo ir atsidavimo aktas, tai virpuliai, bėgantys per kūną, skambant Mendelsono maršui, tai parodymas partneriui, kad tai nėra trumpalaikiai santykiai, tai sunkus darbas, tobulinant save, tobulėjant partneriui, tai papročių saugojimas ir perdavimas esamiems ir būsimiems vaikams bei vaikaičiams, tai..... ir t.t
Dažnai klausiama apie naudą. Nesituokiau ir negimdžiau vaikų dėl kažkokios gaunamos materialinės naudos. Nesuprantu, kodėl man kažkas kažką turėtų duoti.
Kurios šaukiat, kad antspaudas pase nieko nekeičia - įsidėkit, pamatysit.
Mano giminaitė puikiai vairuoja, nu galima sakyti asas, o teisių neprisiruošia išsilaikyti. Atspėkit, policijai sustabdžius, įrodo ji, kad moka vairuoti . Ne bigsmile.gif - baudas moka.
Taip ir su sugyventiniais, nu kada žinoti, kad jūs jau šeima? Ne bobutei iš gretimo namo, o taip vadinamom "valdiškom įstaigom"
Sutinku, kad tikrai geriau graži susimetusių šeima, negu kokia asociali susituokusių šeimyna. Bet juk čia apie tokius nekalbam.
Atsakyti
Ir vel... Trukt uz vadziu ir vel is pradziu... Zmonos, jums niekas nesako ir neirodineja kokios jus nelaimingos (nors dalis tokiu ir yra), tai kokio bieso lendat cia 4u.gif
QUOTE(ulyja @ 2010 05 18, 05:57)

gal jūs paskaitykit atidžiau-aš jau net ck įmečiau-vis tiek nedaeina-kartoju nesupratusiems-Nesusituokę asmenys to paties vaiko įvaikinti negali.dabar aiškiau?
Papildyta:

nu man ir keistas argumentas-tipo laiko gaila-o lakstyt po notarus,registruot turtą kaip bendrasavininkų-negaila.
beje,kai išsiimi vaiko gimimo liudijimą,sugyventiniui ir reikia kartu eiti-kad tipo leidžia užrašyti kaip tėvą-ar galima pačiai bile kokią pavardę vaikui inpaišyti?
Papildyta:

analogoškai parodykit nors vieną postą kur sutuoktinės sakė kad finansai-šeimos pagrindas,ir tuokiasi dėl jų?bet kai pakiši įstatymus po nosim tada prasideda varymas,kad tuokiasi dėl jų.

o kad sugyventine apsimoka būt,bo daugiau pinigų gauna,dar plius jei vaikas ne nuo to vyro-juk gauna ir alimentus,ko nebūtų jei jie susituoktų ir vyras tą vaiką įsaivaikintų-tai faktas.

Kai gime dukra, mums ligoninej sesele pakiso popieriuka, kuri sugyventinis uzpilde ir vaikas oficialiai tapo jo. Gryzus namo, pasto dezutej naujas popieriukas, kuri uzpildeme koki varda suteikiame vaikui, po keliu dienu atejo pastu patvirtinimas. Kai nusprendem, kad su LT paso gavimu (maze paveldejo mano pilietybe) bus tik vargas. Paskambinom atitinkamon istaigelei, gavom nauja popieriuka pastu, uzpildem ir po savaites gavom atsakyma, jog vaikui suteikta Norvegijos pilietybe. Taigi.... Jokio vargo tongue.gif Ir as tikiu, kad musu "seimo proto bokstai" ateityje tures pripazinti realaus gyvenimo faktus ir sugyventiniai ygys vis daugiau teisiu biggrin.gif

Mes, kaip sugyventiniai, negaunam jokios finansines naudos is to.... Valstybe nesugebejo net tevo atostogu tinkamai ismoketi biggrin.gif Bet atrodo cia zmonoms kartais sunku suvokti - na nevisi viska matuoja tik pinigais, t.y. tipo tik zmonos doros, bet vis vien pirmas is argumentu.... turtas lotuliukas.gif
Atsakyti
TOSK, bet jūs gyvenat Norvegijoj. Čia gal po 20 metų bus taip, kaip ten. Nes čia Lietuva, čia lietūs lyja lotuliukas.gif Viskas vadinama tikrais vardais
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2010 05 18, 08:35)

Kai gime dukra, mums ligoninej sesele pakiso popieriuka, kuri sugyventinis uzpilde ir vaikas oficialiai tapo jo.

Bet atrodo cia zmonoms kartais sunku suvokti - na nevisi viska matuoja tik pinigais, t.y. tipo tik zmonos doros, bet vis vien pirmas is argumentu.... turtas lotuliukas.gif

tai čia norvegijoj,o kaip apiforminti vaiką LT?turi sugyventinis eit kartu ar ne?

prie ko čia dorumas?kalba eina apie įstatymus,ir kad jie daugiau remia susituokusius,tai faktas,o jei yra ne taip-prašom konkrečiai įstatymų nuorodas o ne *** ble *** apie nieką iš serijos-viena bobutė sakė(čia ne jums konkrečiai taikau biggrin.gif )
Atsakyti
Ir dar visi sugyvenimo kartu nesusituokus pliusą sako, kaip kad nepatiko- paėmei lagaminus ir išsiskyrei. Nu tai taip, su tokiu požiūriu, kad vos kam nepatikus skiriamasi, tai jau tikrai geriau nesituokti. Teku ne tam, kad ruoščiausi skirtis schmoll.gif labai lengva pabėgti išsprendus problemas, jas išspręsti yra daug sunkiau.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 05 18, 09:20)
labai lengva pabėgti išsprendus problemas, jas išspręsti yra daug sunkiau.
O kam bėgti išsprendus problemas? g.gif

Pabėgti galima ir susituokus. Kas uždraus? Po kiek laiko susitvarkai skyrybų dokumentus.
Beje, manau, kad didžioji dalis tekančių/vedančių, daro tai ne tam, kad išsiskirtų. mirksiukas.gif Deja, skyrybų statistika rodo, kad tie ketinimai laikui bėgant keičiasi. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 18 gegužės 2010 - 09:31
QUOTE(Forget @ 2010 05 18, 10:20)
*Ir dar visi sugyvenimo kartu nesusituokus pliusą sako, kaip kad nepatiko- paėmei lagaminus ir išsiskyrei.
** Nu tai taip, su tokiu požiūriu, kad vos kam nepatikus skiriamasi, tai jau tikrai geriau nesituokti.
***Teku ne tam, kad ruoščiausi skirtis  schmoll.gif 

* Issiskirti galima ir susituokus.
** o geriau save kankinti ir gyventi kad ir kas benutiktu?net jei paaiskeja, kad su tuo zmogumi "gyvenimas nesilipdo"?
***Zmones kartu apsigyvendami irgi negalvoja skirtis. Juk dalis veliau susituokia.
Atsakyti
Tosk, viskas gerai, jei vyras padorus. O kas jam trukdo būti nepadoriam ir negarbingam moters atžvilgiu? Ypač jei jis dažnai komandiruotėse, važinėja, o gal net dirba kitoje šalyje ir nėra galimybės kartu gyventi. Kaip tuomet? Ar būtų tokia rami dūšia, gimdytų moteris vaikus, puoselėtų šeimos židinį? Koks šansas, kad jis nesusiras kitam mieste tokios pačios dūšelės arba net ves ją. Žinoma, pasakysit, nuo to niekas neapsaugos ir ištekėjusios. Bet ištekėjusi bent žino, kad ji viena, o daugpatystė tai nusikaltimas. Todėl jei sumanys vyras skirtis, bus abiem aišku, kad jie skiriasi ir dėl kokios priežasties. O kai žmogus laisvas paukštis, tai jis laisvas visomis prasmėmis, juridika neįpareigoja ir nieko nevaržo. Užsieniečiai - tai viena, o lietuviai garsėja savo neištikimybe ir "bledūnišku" gyvenimo būdu. Ištikimas lietuvis - tai išimtis, o ne taisyklė, deja.
Atsakyti