Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventines

QUOTE(Molė @ 2010 05 17, 14:24)
Žinot, man keista, kai sugyventinės aiškina, va kokie mes laimingi, o jei būtume susituokę, tai būtumėm išsiskyrę doh.gif  Nemanau, kad tuokiantis galvojama, kad jei netiks skirsimės, bent jau dauguma galvoja nugyventi ilgai ir laimingai kartu.

Mole, tiesiog atkreipk dėmesį į metus...

Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 05 17, 14:28)
Mole, tiesiog atkreipk dėmesį į metus...

Forget, ne jai konkrečiai, bet aplamai g.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 05 17, 13:56)
jau buvau įmetus-bet dar kartą inmetu-labai plačiai aprašyti įstatymai-
http://www.gay.lv/family/vanagiene.php
iš straipsnio-
1Civiliniame kodekse nereglamentuota ir kita sugyventinių teisė– teisė įvaikinti. Civiliniame kodekse nustatyta, kad teisę įvaikinti turi sutuoktiniai.

2)Akivaizdu, kad teisę gauti našlių pensiją turi tik mirusiojo sutuoktinis.

3)Sugyventinis, sergant kitam sugyventiniui, pagal Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą (Žin., 2000, Nr. 111-3574), negali pretenduoti gauti ligos pašalpos, kuri skiriama sergantiems šeimos nariams slaugyti. Ligos pašalpa mokama tik slaugant šiuos šeimos narius: sutuoktinį, vaiką (įvaikį), motiną (tėvą) bei įmotę (įtėvį).

4)Sugyventinų vienas kitam dovanotam turtui apmokestinimo lengvata taip pat netaikoma.

1) Na kiek girdejau ivaikina net ir vienisi zmones, aisku jiems daug sunkiau tai padaryti, bet mane tai neliecia, bo turiu savu vaiku.
2) Iki jos dar reikia dagyventi, bo amzius bus pailgintas, bet ir vel net nezinia kas mirs anksciau. Maniskis pvz jau dabar laukia, bo nori duso kabinos vietoj vonios, o as neleidziu, sakiau, kad tik per mano lavona, tai jis dabar masto, ka daryt lotuliukas.gif
3)Vel gi turetu buti vos ne mirties patale, kad ta pasalpa gauti. Ir vel gi vaikai turi teise tevus priziureti, ir galima paskelbti globejo, o jo tapti gali ir sugyventinis, tai tas globejas ir gaus ta pasalpa.
4)Turtas eis vaikams o jie giminaiciai iseina, tai lengvatos nepabegs, aisku jei jie dar bus (lengvatos)
Na sakau viskas kai jau ate ate
QUOTE(wit @ 2010 05 17, 14:16)
zodziu kaip bekalbetum ir beziuretum, turtas ir pinigai pirmoj vietoj tarp argumentu smile.gif

Na pinigai tai geris ir didelis, as jos myliu biggrin.gif
Bet esme tame, kad juokiu lengvatu ar palankiu istatymu dabar ramiam ir normaliam gyvenime (be ekstrimu) seimoms nera.
Papildyta:
QUOTE(Molė @ 2010 05 17, 14:35)
Forget, ne jai konkrečiai, bet aplamai g.gif

Na niekas nesake, kad santuoka blogis, tiesiog vieni be jos gyventi nenori, kitiems ji nereikalinga. Is vis nesuprantu, kodel tokios aistros anoj temoj buvo, sitoj ramiau biggrin.gif
O pasaulis jis nera juodas arba baltas - jis spalvotas biggrin.gif Visi nori gyventi laimingai, bet juk nebutinai visu laime vienoda buna irnesakyk.gif
Atsakyti
Kaip pas mus visi sugyventinia ir nesugyventinia pula vaikus vaikintis. Rimta problema. Nabutu rimtesniu rimciausia butu.
Atsakyti
Eris, abejoju, ar jūs perskaitysit ir ar suprasit, bet dar sykį pakartosiu, kad saugikliai reikalingi BLOGYBIŲ atvejų (skyrybos, liga, mirtis, nevaisingumas... ir pan.) Kai viskas laaaabai laaaabai gerai saugiklių iš viso nereikia.
Apie juos, saugiklius blogo varianto atveju, ir kalbame.

O kad jums asmeniškai nieko nereikia, tai labai gerai. Tiesiog puiku.
Tik būkit maloni, nesidyvikit, kodėl kitiems reikia. Kad ir "popieriaus dėl popieriaus". Juk jūsų į CMS niekas varu nevaro. doh.gif

Čia ne visai į temą... turėjo mano vaikai tokią viešnią, kuri varė maždaug taip "sugalvokit ką veikt". Mano vaikai siūlo, ji atšauna "ką nors kitą...", maniškiai vėl siūlo, ji vėl "ne šitą, ką nors kitą..." ir taip be pabaigos.
Tai man jūsų klausimas apie įstatymus labai primena tos mergaitės žaidimus.

Ir galutinis argumentas... "kiek girdėjau įvaikina net ir vieniši žmonės..." Čia kaip su tuo sutuoktinių ir jų naujų partnerių turtu, kuris anot jūsų sudedamas ir dalinamas į 4 dalis - rašote bele ką. doh.gif Pasidomėkite, kiek užtrunka įvaikinimas apskritai, ir kokie reikalavimai keliami įtėviams.
Žinoma, viską galima apeiti, bet ar ne jūs neseniai aiškinote, kad labai tingite... Tai iki CMS tingite, o krūvas pažymų-dokumentų rinkti ir įstatymus apeidinėti - ne? Gal ne visai tiesą sakote...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 17 gegužės 2010 - 17:29
QUOTE(mititėja @ 2010 05 17, 18:25)
Eris, abejoju, ar jūs perskaitysit ir ar suprasit, bet dar sykį pakartosiu, kad saugikliai reikalingi BLOGYBIŲ atvejų (skyrybos, liga, mirtis, nevaisingumas... ir pan.) Kai viskas laaaabai laaaabai gerai saugiklių iš viso nereikia.

O kad jums asmeniškai nieko nereikia, tai labai gerai. Tiesiog puiku.
Tik būkit maloni, nesidyvikit, kodėl kitiems reikia. Kad ir "popieriaus dėl popieriaus". Juk jūsų į CMS niekas varu nevaro.  doh.gif

Čia ne visai į temą... turėjo mano vaikai tokią viešnią, kuri varė maždaug taip "sugalvokit ką veikt". Mano vaikai siūlo, ji atšauna "ką nors kitą...", maniškiai vėl siūlo, ji vėl "ne šitą, ką nors kitą..." ir taip be pabaigos.
Tai man jūsų klausimas apie įstatymus labai primena tos mergaitės žaidimus.

Ir galutinis argumentas... "kiek girdėjau įvaikina net ir vieniši žmonės..." Čia kaip su tuo sutuoktinių ir jų naujų partnerių turtu, kuris anot jūsų sudedamas ir dalinamas į 4 dalis - rašote bele ką.  doh.gif Pasidomėkite, kiek užtrunka įvaikinimas apskritai, ir kokie reikalavimai keliami įtėviams.
Žinoma, viską galima apeiti, bet ar ne jūs neseniai aiškinote, kad labai tingite... Tai iki CMS tingite, o krūvas pažymų-dokumentų rinkti ir įstatymus apeidinėti - ne? Gal ne visai tiesą sakote...

tai štai kuo tu taip užsiėmus bigsmile.gif vedi paklydusias aveles į doros kelią lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wit @ 2010 05 17, 14:16)
zodziu kaip bekalbetum ir beziuretum, turtas ir pinigai pirmoj vietoj tarp argumentu smile.gif

o kodėl geriau būti sugyventine,kokie argumentai jūsų(ne konkrečiai jūs,bet aplamai) biggrin.gif įvaikinimas,ligos,mirties ir tt atveju susituokusios turi garantijas socialines,o ką turi sugyventinės?
kiek supratau,vienintelis sugyventinių argumentas-man taip gerai ir aš laiminga biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2010 05 17, 19:00)
o kodėl geriau būti sugyventine,kokie argumentai jūsų(ne konkrečiai jūs,bet aplamai) biggrin.gif įvaikinimas,ligos,mirties ir tt atveju susituokusios turi garantijas socialines,o ką turi sugyventinės?
kiek supratau,vienintelis sugyventinių argumentas-man taip gerai ir aš laiminga biggrin.gif

Da praleidai, esu mylima, saugi. Ar to nepakanka zmogui?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 05 17, 18:25)

Ir galutinis argumentas... "kiek girdėjau įvaikina net ir vieniši žmonės..." Čia kaip su tuo sutuoktinių ir jų naujų partnerių turtu, kuris anot jūsų sudedamas ir dalinamas į 4 dalis - rašote bele ką.  doh.gif Pasidomėkite, kiek užtrunka įvaikinimas apskritai, ir kokie reikalavimai keliami įtėviams.

Mes kalbejom nuo kada seima skaitosi seima ir kokie istatymai palengvina tos seimos gyvenima. Butent ta paprasta ramu gyvenima be ekstrimu ir issiskirymu. Tai ir issiaiskinom, kad tokiu istatymu nera, t.y. juokiu privilegiju, lengvatu ir t.t. normaliai ramiai gyvenanciai seimai nera.
Mergaite primenate Jus, bo tikrai nezinote apie ka kalbate - prasom vienas is pavyzdziu Lietuvoje prostitutės pagimdyta pamestinukė užkariavo Irake sūnaus netekusios amerikietės širdį
49 metų išsiskyrusi moteris iš Nešvilio (Tenesio valstija) jau buvo netekusi dviejų atžalų. Vienas gimė negyvas, o vyriausiasis sūnus žuvo Irake. Kitas sūnus jau sulaukė 20 metų ir ketina palikti motinos namus.
Tik nereikia bla bla bla nes ji amerikieti ir t.t, sakau, kad sunkiau, bet ir musiskiams jau leidzia, jei netingesit galite rasti pati internete info. tongue.gif
Apie kokius pazymas ir diokumentus, kad apeiti istatymus as kalbejau? blink.gif

Papildyta:

80lt mirties atveju blink.gif na thumbup.gif garantija doh.gif lotuliukas.gif
Del ivaikinimo jau issiaiskinom.
Liga - yra vaikai, kurie gali priziureti mama ar teti - kokios problemos, turtas - vel gi vaikai paveldes, kokios cia problemos?
Papildyta:

Man taip gerai, as laiminga,mano seima thumbup.gif : vaikai turi teva, as vyra, esu saugi, mylima ir myliu pati wub.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 17 gegužės 2010 - 20:58
QUOTE(eris @ 2010 05 17, 21:55)

Man taip gerai, as laiminga,mano seima  thumbup.gif : vaikai turi teva, as vyra, esu saugi, mylima ir myliu pati  wub.gif  mirksiukas.gif

Tu mislyji, kad anom ti bus rodiklis. Anos nevierys, je nuosavom akim tun pamatys, is principo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 17, 20:55)
Man taip gerai, as laiminga,mano seima  thumbup.gif : vaikai turi teva, as vyra, esu saugi, mylima ir myliu pati  wub.gif  mirksiukas.gif
Dar tris wubsiukus padėkit, bus vierniau.

Siūlau nenuklysti į eris siūlomas lankas apie amerikiečių įvaikinimo ypatumus, grįžti prie sugyventinių "ne savo noru", pvz. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2010 05 17, 22:23)
Dar tris wubsiukus padėkit, bus vierniau.

Siūlau nenuklysti į eris siūlomas lankas apie amerikiečių įvaikinimo ypatumus, grįžti prie sugyventinių "ne savo noru", pvz.  biggrin.gif

A tap... Tumet griskime prie paliktu ant ledo sutuoktiniu... Ci irgi ciesniai bus. Kum anom geriau mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mari-83: 17 gegužės 2010 - 21:35