QUOTE(ulyja @ 2010 05 17, 13:56)
jau buvau įmetus-bet dar kartą inmetu-labai plačiai aprašyti įstatymai-
http://www.gay.lv/family/vanagiene.php
iš straipsnio-
1Civiliniame kodekse nereglamentuota ir kita sugyventinių teisė teisė įvaikinti. Civiliniame kodekse nustatyta, kad teisę įvaikinti turi sutuoktiniai.
2)Akivaizdu, kad teisę gauti našlių pensiją turi tik mirusiojo sutuoktinis.
3)Sugyventinis, sergant kitam sugyventiniui, pagal Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą (Žin., 2000, Nr. 111-3574), negali pretenduoti gauti ligos pašalpos, kuri skiriama sergantiems šeimos nariams slaugyti. Ligos pašalpa mokama tik slaugant šiuos šeimos narius: sutuoktinį, vaiką (įvaikį), motiną (tėvą) bei įmotę (įtėvį).
4)Sugyventinų vienas kitam dovanotam turtui apmokestinimo lengvata taip pat netaikoma.
1) Na kiek girdejau ivaikina net ir vienisi zmones, aisku jiems daug sunkiau tai padaryti, bet mane tai neliecia, bo turiu savu vaiku.
2) Iki jos dar reikia dagyventi, bo amzius bus pailgintas, bet ir vel net nezinia kas mirs anksciau. Maniskis pvz jau dabar laukia, bo nori duso kabinos vietoj vonios, o as neleidziu, sakiau, kad tik per mano lavona, tai jis dabar masto, ka daryt
3)Vel gi turetu buti vos ne mirties patale, kad ta pasalpa gauti. Ir vel gi vaikai turi teise tevus priziureti, ir galima paskelbti globejo, o jo tapti gali ir sugyventinis, tai tas globejas ir gaus ta pasalpa.
4)Turtas eis vaikams o jie giminaiciai iseina, tai lengvatos nepabegs, aisku jei jie dar bus (lengvatos)
Na sakau viskas kai jau ate ate
QUOTE(wit @ 2010 05 17, 14:16)
zodziu kaip bekalbetum ir beziuretum, turtas ir pinigai pirmoj vietoj tarp argumentu
Na pinigai tai geris ir didelis, as jos myliu
Bet esme tame, kad juokiu lengvatu ar palankiu istatymu dabar ramiam ir normaliam gyvenime (be ekstrimu) seimoms nera.
Papildyta:
QUOTE(Molė @ 2010 05 17, 14:35)
Forget, ne jai konkrečiai, bet aplamai
Na niekas nesake, kad santuoka blogis, tiesiog vieni be jos gyventi nenori, kitiems ji nereikalinga. Is vis nesuprantu, kodel tokios aistros anoj temoj buvo, sitoj ramiau
O pasaulis jis nera juodas arba baltas - jis spalvotas
Visi nori gyventi laimingai, bet juk nebutinai visu laime vienoda buna
Что на обед? - Ничего. - Вчера тоже было ничего. - Приготовила на два дня.