Įkraunama...
Įkraunama...

Sugyventines

QUOTE(mititėja @ 2010 05 17, 09:02)
Ir kiek žinau įvaikinti sugyventiniams yra sudėtingiau, negu sutuoktiniams.

Šitas irgi, nesakau, kad žadu artimiausiu laiku, bet gal.
QUOTE(eris @ 2010 05 17, 10:04)
Tai gal apsvieskit: kokie istatymai taikomi tik oficialioms seimoms? (na apie kurios valstybe zino, kad tai seima)   ax.gif

Nu nepradėkim vėl iš naujo, jau išsiaiškinom. Tarkim paprasta situacija, jūsų sugyventinis mirė, prašoma paaukoti organus, kas spręs? Jūs ar sugyventinio mama? Būtent mama. Koma-įleidžiami tik šeimos nariai. ir dar daug daug kitų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Forget: 17 gegužės 2010 - 09:34
QUOTE(ives @ 2010 05 16, 22:28)
Tosk,  Jūsų situacija thumbup.gif

Klausimėlis: kas yra toji "Norgej"?  ax.gif

Norge, tai sutrumpintai Norvegija 4u.gif

QUOTE(tasha @ 2010 05 16, 23:03)
O sakykit, jusu sugyventinis niekada nenorejo santuokos? Ar tiesiog kadangi jums jos nereikia, tai ir jis su tuo susitaike. Ar jis irgi is esmes netiki santuoka? rolleyes.gif

Sugyventinio nuomone sutampa su manaja - santykiu sekme lemia ne statusas, bet abieju pusiu pastangos (mes turejom tikrai labai siunkiu momentu (rimtos ligos, mano viza...)).

Pas mus sutuoktiniai turi mokestiniu lengvatu... Na tarkime, jei zmona nedirba ir sutuoktinis yra seimos vienintelis maitintojas , moka labai nedidelius mokescius. Bet... yra lubos ir mums tai neduotu jokios naudos.

Ysivaikinti vaikus taip - sunkiau. Bet... Moka zmones kaip apeiti barjerus... susiranda surogatines mamules... MB sesuo yra isivaikinta.... Tai laaaabai sudetinga situacija, abejoju ar kada ryzciausi tokiam dalykui kaip isivaikinimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 05 17, 10:34)
Nu nepradėkim vėl iš naujo, jau išsiaiškinom. Tarkim paprasta situacija, jūsų sugyventinis mirė, prašoma paaukoti organus, kas spręs? Jūs ar sugyventinio mama? Būtent mama. Koma-įleidžiami tik šeimos nariai. ir dar daug daug kitų.

Ir viskas? blink.gif
Papildyta:
O jei tevu nebera? Ir jis vienturtis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eris: 17 gegužės 2010 - 10:34
QUOTE(eris @ 2010 05 17, 11:35)
Ir viskas?  blink.gif
Papildyta:
O jei tevu nebera? Ir jis vienturtis

Nesvarbu, jūs jam ne giminė, tokius dalykus sprendžia artimiausia giminė.
Papildyta:
dar vieną vietą atsiminiau: kalėjimas. Sugyventinės ar šiaip draugės net normalių pasimatymų negauna.
Taip taip, sakysit: "jau man tai taip tikrai neatsitiks, nei koma, nei tuo labiau kalėjimas". Deja, kartais gyvenimas mėgsta pasijuokti.
Atsakyti
Sveikutes, padiskutuosiu ir sia tema smile.gif as su savo MB esam kartu jau beveik kartu 5 metai, per ta laika pazinom vienas kita,zinom ko galim tiketis vienas is kito.Esam laimingai kartu, nors ir nesusituoke, kas is to jei butume susituoke po metu ar 2 draugystes,o paskui issiskyre,jie kazkas nesutaptu.Mano nuomone yra tokia kad pirma reik pagyvent kartu,gerai pazint vienas kita,o tik tada jau tuoktis.Antspaudas nieko nepakeis, tik jau busit vyras ir zmona biggrin.gif mes jau planuojam vasara leliuka nestuke.gif thumbup.gif ,tai ir vestuves planuosim neuzilgo,o gal ir veliau 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 05 17, 12:38)
Nesvarbu, jūs jam ne giminė, tokius dalykus sprendžia artimiausia giminė.
Papildyta:
dar vieną vietą atsiminiau: kalėjimas. Sugyventinės ar šiaip draugės net normalių pasimatymų negauna.
Taip taip, sakysit: "jau man tai taip tikrai neatsitiks, nei koma, nei tuo labiau kalėjimas". Deja, kartais gyvenimas mėgsta pasijuokti.

Tfu tfu tfu nenoriu schmoll.gif
Bet tai visi istatymai kas liecia seima?
Atsakyti
QUOTE(Modestute21 @ 2010 05 17, 12:58)
Sveikutes, padiskutuosiu ir sia tema  smile.gif as su savo MB esam kartu jau beveik kartu 5 metai, per ta laika pazinom vienas kita,zinom ko galim tiketis vienas is kito.Esam laimingai kartu, nors ir nesusituoke, kas is to jei butume susituoke po metu ar 2 draugystes,o paskui issiskyre,jie kazkas nesutaptu.Mano nuomone yra tokia kad pirma reik pagyvent kartu,gerai pazint vienas kita,o tik tada jau tuoktis.Antspaudas nieko nepakeis, tik jau busit vyras ir zmona  biggrin.gif  mes jau planuojam vasara leliuka nestuke.gif  thumbup.gif ,tai ir vestuves planuosim neuzilgo,o gal ir veliau  4u.gif  ax.gif

Nu su tokiu požiūriu, tai tikrai nereikėtų tuoktis...
Atsakyti
Tokijuje jungtuvėms vadovavo robotas biggrin.gif

Tai niekas ir neatsakys ar tai visi istatymai kurie liecia oficiali seima? (mineti anksciau koma, mirtis, kalejimas, skyrybos, kai jau tos seimos kaip ir nebera ) g.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 05 17, 07:16)
Žinoma, pripratimas prie esamos situacijos, susitaikymas su ja, nenorėjimas nieko keisti - tas taip. Bet vyras tai vienas ir tas pats. Vykęs ar nevykęs. Kažkodėl santuokos priešininkės mano, kad santuoka pakeistų santykius į blogąją pusę. Kodėl? Juk vyras ir moteris tie patys, gyvens taip pat. Bet matyt kažką keičia, ar ne, kad taip baidomąsi smile.gif Bet kodėl būtinai į blogąją pusę?

Kažkur nutylima, bet tai jau ne forumo narių reikalas.

O as nesu santuokos priesininke tongue.gif Man tik dzin tame reikale lotuliukas.gif tiesiog tikiu zmonemis, o ne statusais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eris @ 2010 05 17, 13:07)
Tfu tfu tfu nenoriu  schmoll.gif
Bet tai visi istatymai kas liecia seima?

jau buvau įmetus-bet dar kartą inmetu-labai plačiai aprašyti įstatymai-
http://www.gay.lv/family/vanagiene.php
iš straipsnio-
Civiliniame kodekse nereglamentuota ir kita sugyventinių teisė– teisė įvaikinti. Civiliniame kodekse nustatyta, kad teisę įvaikinti turi sutuoktiniai.

Akivaizdu, kad teisę gauti našlių pensiją turi tik mirusiojo sutuoktinis.

Sugyventinis, sergant kitam sugyventiniui, pagal Lietuvos Respublikos ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymą (Žin., 2000, Nr. 111-3574), negali pretenduoti gauti ligos pašalpos, kuri skiriama sergantiems šeimos nariams slaugyti. Ligos pašalpa mokama tik slaugant šiuos šeimos narius: sutuoktinį, vaiką (įvaikį), motiną (tėvą) bei įmotę (įtėvį).

Sugyventinų vienas kitam dovanotam turtui apmokestinimo lengvata taip pat netaikoma.
Atsakyti
zodziu kaip bekalbetum ir beziuretum, turtas ir pinigai pirmoj vietoj tarp argumentu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Modestute21 @ 2010 05 17, 12:58)
Sveikutes, padiskutuosiu ir sia tema  smile.gif as su savo MB esam kartu jau beveik kartu 5 metai, per ta laika pazinom vienas kita,zinom ko galim tiketis vienas is kito.Esam laimingai kartu, nors ir nesusituoke, kas is to jei butume susituoke po metu ar 2 draugystes,o paskui issiskyre,jie kazkas nesutaptu.Mano nuomone yra tokia kad pirma reik pagyvent kartu,gerai pazint vienas kita,o tik tada jau tuoktis.Antspaudas nieko nepakeis, tik jau busit vyras ir zmona  biggrin.gif  mes jau planuojam vasara leliuka nestuke.gif  thumbup.gif ,tai ir vestuves planuosim neuzilgo,o gal ir veliau  4u.gif  ax.gif

Žinot, man keista, kai sugyventinės aiškina, va kokie mes laimingi, o jei būtume susituokę, tai būtumėm išsiskyrę doh.gif Nemanau, kad tuokiantis galvojama, kad jei netiks skirsimės, bent jau dauguma galvoja nugyventi ilgai ir laimingai kartu.
Žmonės keičiasi ir jeigu vienas iš partnerių galvoja apie vestuves ir tik nori išbandyti ir pažinti žmogų, tai manau, kad ir bandysit toliau. Pirmiausia dėl sekso, paskui dėl buities, nu, norėsit pažiūrėt ar klozeto dangčio nepalieka pakelto, kojines išsiskalbia, paskui planuosit ir gimdysit vaikučius, čia irgi norėsit įsitikinti kokie tėvai esat, paskui po 10 metų pastebėsit beišlendant kažkokį keistą parnerio bruožą, vėl reikės bandyt ir laukt.
Atsakyti