Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVI tema

QUOTE(kicia @ 2010 08 30, 13:11)
Na ir mes griztam, nes gal jau kokia sav. kaip ant ranku pradejo rastis paserpetoje ploteliai... Bet manau kad ne nuo maisto, nes valgem viska is eiles blush2.gif tik nuo slyvu ir kt vaisiu laaaabai laisvi viduriai buvo doh.gif

verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
Mums irgi pablogėjimas, bet aš tai kol kas sieju su skiepumo nuo tymų, nes sakė, kad po 7-10 d. gali pakilti temperatūra ir paberti visą kūnelį. Panašiai viskas ir buvo. Tik va suvalgėm mes savaitgalį net 5 Gaidelio sausainius - ir viskas, kojytės paraudo, žandukai paraudo. Visiškai negaliu nieko duot, kur bet kokia pienelio išraiška yra...
Užtai gal kam pagelbės, kas taip pat alergiški karvės pieno baltymams. Mes Gintarinėj vaistinėj gavom kalcio gliukonato (10 tabl. nepilnai 1 Lt). Dar bandom mišinukus (dėl kalcio ir kitų vit.) Aptamil Allergy Care vaikui visai nepatiko, vien nuo kvapo nusisukdavo, tai pabandėm Isomil Soy Formula (nors teoriškai visų alergiškų karvės pieno baltymui 50 proc. alergiški ir sojai) - tiko, ir nebėrė, ir vaikas gerdavo. O dabar atradom dar šiek tiek pigesnį Humana SL alergišk.karv.pien., tai irgi skaniai geriam. Taip pat kartais greitam paruošimui labai praverčia nepieniškos Bebi košytės (tokios rusiškos, kur tik vandeniu užpilamos), per jas taip pat gaunam kalcio ir kt. vitaminų.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 08 30, 16:16)
Mums irgi pablogėjimas, bet aš tai kol kas sieju su skiepumo nuo tymų, nes sakė, kad po 7-10 d. gali pakilti temperatūra ir paberti visą kūnelį. Panašiai viskas ir buvo. Tik va suvalgėm mes savaitgalį net 5 Gaidelio sausainius - ir viskas, kojytės paraudo, žandukai paraudo. Visiškai negaliu nieko duot, kur bet kokia pienelio išraiška yra...
Užtai gal kam pagelbės, kas taip pat alergiški karvės pieno baltymams. Mes Gintarinėj vaistinėj gavom kalcio gliukonato (10 tabl. nepilnai 1 Lt). Dar bandom mišinukus (dėl kalcio ir kitų vit.) Aptamil Allergy Care vaikui visai nepatiko, vien nuo kvapo nusisukdavo, tai pabandėm Isomil Soy Formula (nors teoriškai visų alergiškų karvės pieno baltymui 50 proc. alergiški ir sojai) - tiko, ir nebėrė, ir vaikas gerdavo. O dabar atradom dar šiek tiek pigesnį Humana SL alergišk.karv.pien., tai irgi skaniai geriam. Taip pat kartais greitam paruošimui labai praverčia nepieniškos Bebi košytės (tokios rusiškos, kur tik vandeniu užpilamos), per jas taip pat gaunam kalcio ir kt. vitaminų.

Jums gydytoja rekomendavo kalci gert? Na eisim po menesiuko skiepytis reiks ir man uzklaust. Maniskis irgi pieno baltymams alergiskas verysad.gif verysad.gif tik gal ne taip stipriai, nes beria tik nuo paciu pieno produktu: kefyto, jogurto.
Dziaugiuosi, tik tuo, kad AD mums jau geras pusmetis nebeatsinaujina. Odyte sausoka, bet as irgi apsileidau blush2.gif retai bepateplioju. O dar visi maudymaisi upeje, ezere...Reiks sugrizt i gera kelia ir saziningiau pradet priziuret oda rolleyes.gif

Gaila, kad tiek daug sugrizusiu...

Atsakyti
Na aš pati paklausiau, jei nevartojam jokių pieno produktų, gal reikėtų kalcio. Tai patarė paieškot kalcio gliukonato, na žodžiu kad be jokių priedų būtų. O šiaip pati matau, kad kojyčių nageliai tokie sutrūkinėję/suskilinėję, nors rankyčių nagučiai tai kaip ir idealūs, ir plaukučiai smarkiai auga ir gražiai žvilga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 08 30, 15:16)
Mums irgi pablogėjimas, bet aš tai kol kas sieju su skiepumo nuo tymų,

Nebijojot skiepyti? g.gif . Mes nesiskiepijam ax.gif . O vyresnėlio pati pediatrė neleido skiepyti iki metų, kol AD neėmė trauktis. Ir tai labai atsargiai skiepijo.
Atsakyti
Ligos, nuo kurių skiepijama, baisesnės nei keli pabėrimai. Mes skiepijam visais privalomais skiepais.
Atsakyti
laba dienelė

pakliuvo netyčia man į rankas toks darbelis... teko ruošti bukletą Lt rinkai... produktai alergiškiems, ir sergantiems įvairiomis ligomis (kur kažko negali valgyti). tai pareklamuosiu, nors sakė brangu, bet gal kartais užsinorės ir vaikus palepinti tuo ko negalima, tiksliau atitikmeniu... Orgran

kažkur yra tame puslapyje kur galima filtruoti pagal tai kam alergiškas ir išrenka kokie produktai tinkami... beje jie turi kažkokį kiaušinio pakaitalą, kuris maiste kaip kiaušinis, bet ne kiaušinis.. na nežinau kaip paaiškint... pasidomėkit jei kam įdomu bus.
Atsakyti
QUOTE(rieduliukas @ 2010 08 31, 10:25)
laba dienelė

pakliuvo netyčia man į rankas toks darbelis... teko ruošti bukletą Lt rinkai... produktai alergiškiems, ir sergantiems įvairiomis ligomis (kur kažko negali valgyti). tai pareklamuosiu, nors sakė brangu, bet gal kartais užsinorės ir vaikus palepinti tuo ko negalima, tiksliau atitikmeniu... Orgran

kažkur yra tame puslapyje kur galima filtruoti pagal tai kam alergiškas ir išrenka kokie produktai tinkami... beje jie turi kažkokį kiaušinio pakaitalą, kuris maiste kaip kiaušinis, bet ne kiaušinis.. na nežinau kaip paaiškint... pasidomėkit jei kam įdomu bus.

labai dėkui už info, naudingas puslapis 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mielos mamytes,

Po akimirksniu pralekusios vasaros i foruma griztu ir as.
Kaip matau, dauguma is jusu vel guodziates del pablogejusios vaikuciu sveikatos, deja... tas pats likimas istiko ir mus. Dovanokit, fiziskai nepajegiu perskaityti visos jusu informacijos surinktos per vasara, taciau kaip suprantu pablogejima lemia prasidejes ruduo?

Vasara ir mano mergyte atrode labai graziai thumbup.gif (lyginant su tuo ka teko isgyvent). Dziaugiausi ir itikejau, kad pagijom. Vasara atlikom kruva tyrimu, ir rekomendavus gydytojai nutraukeme vitamino D vartojima /taciau vaikuti privalom stebeti, karts nuo karto atlikti tyrimus tam kad nustatytu ar netruksta vitamino D). Po 2 dienu atlikti tyrimai parode gerokai sumazejusi alergenu skaiciu kraujyje, o po menesio atlikti - ju neberode jau visai, t.y. nukrito net iki 2, kuomet riba yra 5. Pagerejima odelej pastebejau bene tik 8 ar 9 diena, nutraukus ji.

Manaiu atradome savo bedos priezasti, ja pasalinome ir rudeni drasiai galesiu pasidziaugt visom. Deja.. Pediatre patare, taip greitai nesidziaugti, mat atejes ruduo parodys tikraja padeti. Kad ir kaip bebutu liudna, ji teisi.
Bet visgi noriu tiketi, kad tas pablogejimas nebus toks, koki turejome pries metus laiko smile.gif Ir kad prie musu bedu visgi bus prisidejes ir vitamino d naudojimas.
Beja, gydytoja, kuri atliko tyrimus, minejo, jog jokio skirtumo nera kokiame pavidali yra girdomas vitaminas, t.y. ar aliejaus pagrindu ar spirito. Jos praktikoje esa yra buve vaikiukas, kuriam butent jis kenkdavo.

Taigi, mamytes, stiprybes mums visoms!
Grazios ir siltos dvasiskai paskutines vasaros dieneles!
Atsakyti
atleiskit, bet man yra visiškai nesuprantama, kodėl visiems vaikučiams pablogėjo, kodėl būtent vasarą yra geriau, o rudenį blogiau g.gif doh.gif verysad.gif mes prastėjam tiesiog kasdien verysad.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti