Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVI tema

QUOTE(Singė @ 2010 07 08, 17:15)
O kur jūs priduodat? Čia kažkur privačiai per 3 dienas padaro?
Mūsų infektologė atsotogauja, todėl ir nepaėmė pasėlio.

Panevezy infekcinej ligoninej priima, tik reikia gydytojo siuntimo ax.gif Manau turetu ir kituose miestuose panasiai buti. ax.gif Paklausk savo pediatro, jis turetu zinot kur, kas ir per kiek laiko padaro. Kol mazas vaikiukas tai su tokiu kaip ausu krapstuku paima ir viskas, net nestis nieko nereikia ax.gif

Del tu 3 dienu dabar galvoju g.gif Kazkaip buvau isitikinusi kad per tris g.gif Bet jau senai bebuvau bijau ir sumeluot.

Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 07 08, 18:30)
Panevezy infekcinej ligoninej priima, tik reikia gydytojo siuntimo  ax.gif  Manau turetu ir kituose miestuose panasiai buti.  ax.gif  Paklausk savo pediatro, jis turetu zinot kur, kas ir per kiek laiko padaro. Kol mazas vaikiukas tai su tokiu kaip ausu krapstuku paima ir viskas, net nestis nieko nereikia  ax.gif

Del tu 3 dienu dabar galvoju  g.gif  Kazkaip buvau isitikinusi kad per tris  g.gif  Bet jau senai bebuvau bijau ir sumeluot.

Pas mus ligoninėse reikia 5 dienas laukti-jei tai tiesa. Reikės eit kažkur privačiai pasidaryt, jei neis geryn.
Kolkas gerokai mažiau viduriavo, bet pagal skaičių vis tiek labai daug. Forume pagooglinus radau, kad nuo šito sirupo vienam vaikeliui antroj paroj pagėrėjo, o kitam aplamai nepadėjo. Vaistų, kaip ir kremukų, poveikis labai individualus, matyt.
Kažkaip rytoj diena man orientyras bus. Bus antra para, kai naudos sirupą-jei poveikio nebus, viskas aišku.....
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 07 08, 18:20)
Pas mus ligoninėse reikia 5 dienas laukti-jei tai tiesa. Reikės eit kažkur privačiai pasidaryt, jei neis geryn.
Kolkas gerokai mažiau viduriavo, bet pagal skaičių vis tiek labai daug. Forume pagooglinus radau, kad nuo šito sirupo vienam vaikeliui antroj paroj pagėrėjo, o kitam aplamai nepadėjo. Vaistų, kaip ir kremukų, poveikis labai individualus, matyt.
Kažkaip rytoj diena man orientyras bus. Bus antra para, kai naudos sirupą-jei poveikio nebus, viskas aišku.....

Gali buti, kad ir 5 dienas reikia laukti. Tikrai nesiginciju, gal atmintis mane apgauna doh.gif

O del vaistuku, tai as ir nesitikeciau, kad pirma diena ims ir iskart suveiks. Teisingai sakai, kad ryt bus matyt mirksiukas.gif

Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 07 08, 14:48)
Mums patiems šeštą dieną temperatūra daugiau be jokių simptomų. Prasidėjo nuo 39,3-39,5, buvo nukritus iki 37, o vakar vakare, šiandien vėl 38. Gali būti koks virusas ar virusinė infekcija. Nors mums čia kaip tyčia viskas supuolė, kad per mėnesį išdygo 3 dantukai, 2 iš jų krūminiai. Pirmą kartą vaikas buvo paliktas mylimiems seneliams nakčiai be tėvelių. (Man pačiai krito ašara, tai jis gal irgi pergyveno). Ir dar nuo papuko kaip tik atsipratinėjam jau beveik kaip savaitė.

Gal neverta jum buvo turint tempos atsisakinet MP g.gif ? Nu cia mano nuomone ax.gif

SINGE, sie vaistukai yra skiriami ir vaikam ir suaugusiem esant neaiskiam viduriavimui (mum pastoviai ji skiria). Tyrimus turetu atlikt betkuri vaiku ligonine (nepamenu is kur jus ax.gif ), tik reiks moket (pvz. Santariskese kaina priklauso nuo ieskomo dalyko, pvz. mes uz salmoneliozes auginima mokejom apie 70 lt), reikia pediatro siuntimo, tyrimu trukme irgi priklauso nuo to ko iesko nes skirtingos bakterijos auga skirtingai.
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2010 07 08, 20:27)
Gal neverta jum buvo turint tempos atsisakinet MP g.gif ? Nu cia mano nuomone ax.gif

Kad pirma pradėjom atsipratinėt ir tik po poros dienų pakilo temperatūra. Čia jau buvo 3ias bandymas per 3 mėn. ir pagaliau vaiko gerai sutiktas. Pirmą kartą kaip tik prisikabino noro virusas ir atsisakiau nutraukinėjimo minties, antrą kartą kankinomės visą mėn. ir vėl atsisakiau bandymų. O šį kartą viskas palyginus sėkmingai.
Man taip keista, kad parduotuvėj vėl galiu rinktis jogurtą, varškę ar varškės sūrelį, valgyti ledus ir pan., kažkaip net nedrąsu po 8 mėn. pertraukos ax.gif
O dėl vaikučio tai bijau dar prisišnekėti, bet labai gražėja žandukai...čia kaip dermatologė sakė, kad rekomenduotų maitint iki metukų (iki pavasario), kad dar vaiko imuninė sistema stiprėtų, o baigus maitint sūnelis negaus moteriško hormono ir viskas 100 proc. veidelyje susitvarkys. Tada man tas 100 proc. labai mistiškai ir neįtikinamai skambėjo...na žiūrėsim, kaip čia toliau bus.
Atsakyti
Sveikos. Mano merginai atrdo irgi AT, buvom pas Grusauska, sake, kad odos uzdegimas. Paskyre tepaliuko su hormonais, bet man jis kazkaip ne prie sirdies.. APlamai man Grusausko aiskinimo metodika pasirode kazkokia nemediciniska. Vaikui prisnekejo bile ko. Na bandom sekti jo nurodymu, drekinti oda kremais, jo sakymu bile kokiais, nes visi vienodi, o maistas atseit nesukelia mums problemu, nors tyrimu jokiu nedaryta. Turejau itarima, kad tai baseinas mums tuos odos berimus duoda, bet baseino jau 2 men nelankom, o po to hormoninio tepaliuko panaudojimo, viskas buvo praeje, o dabar vel prasidejo. Gal ne tuo drekiname. Dar domina ar norint nueiti pas alergologa i konsultacija kad ir KMUK reikia siuntimo.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 07 08, 22:24)
Sveikos. Mano merginai atrdo irgi AT, buvom pas Grusauska, sake, kad odos uzdegimas. Paskyre tepaliuko su hormonais, bet man jis kazkaip ne prie sirdies.. APlamai man Grusausko aiskinimo metodika pasirode kazkokia nemediciniska. Vaikui prisnekejo bile ko. Na bandom sekti jo nurodymu, drekinti oda kremais, jo sakymu bile kokiais, nes visi vienodi, o maistas atseit nesukelia mums problemu, nors tyrimu jokiu nedaryta. Turejau itarima, kad tai baseinas mums tuos odos berimus duoda, bet baseino jau 2 men nelankom, o po to hormoninio tepaliuko panaudojimo, viskas buvo praeje, o dabar vel prasidejo. Gal ne tuo drekiname. Dar domina ar norint nueiti pas alergologa i konsultacija kad ir KMUK reikia siuntimo.

taip i KMUK reikia siuntimo iš pediatro/šeimos gyddytojo ir laukt eilės.. o dėl Grušausko tai čia skonio reikalas.. man jis iš esmės patiko tik kad aš hormonų nepripažįstu. Jis viską labai paprastai paaiškino o ne auštom frazėm vartė, kur tenka tik ausim karpyt ir mirksėt akim... o dėl kremo tai irgi teisingai... labai individualu, tad teks atsirinkti kas tinka ir patinka... KMUK prikiš jums brangiausių kremų ir paskui stebėsis kad nepadeda... deja tokia realybė...
Atsakyti
Labai aciu uz atsakyma. Bandysim vis del to darytis klinikose tyrimus, nes man ir hormonai nepatinka.

O Grusauskas ne del paprastumo nepatiko, kaip tik tai labai gerai. Bet jis net sakyciau vulgariai sneka, plius kad vaikui prikalbejo jog tam kad pasveiktu reikia valgyt picu, hamburgeri, o mano merginos to neprate, tai vaikui pradzioje buvo stresas, kaip dabar teks valgyt picas ir tuos hamburgerius. Tik va praejus laikui suprato , kad ju niekas nekis. O mano panele nera didele, nesupranta tokiu juokeliu. Na bt viskas jau pamirsta is jos puses, tik pas ji kazin ar dar eiciau konsultacijos. Labai jau su juo seimos centre prie Azolyno vaistines sunku. DIdziausios eiles, registracijos nera, o kai ateini pralauki iki darbo galo, tai konsultacijai gauni kelias minutes. Del apgamu konsultacija is jo puses labai patiko, tik va del dermatito tai nelabai.
Atsakyti
QUOTE(kicia @ 2010 07 08, 23:27)
SINGE, sie vaistukai yra skiriami ir vaikam ir suaugusiem esant neaiskiam viduriavimui (mum pastoviai ji skiria). Tyrimus turetu atlikt betkuri vaiku ligonine (nepamenu is kur jus ax.gif ), tik reiks moket (pvz. Santariskese kaina priklauso nuo ieskomo dalyko, pvz. mes uz salmoneliozes auginima mokejom apie 70 lt), reikia pediatro siuntimo, tyrimu trukme irgi priklauso nuo to ko iesko nes skirtingos bakterijos auga skirtingai.

Supratau. Stebėsiu šią dieną ir jeigu nebus žymaus pagėrėjimo rytoj skambinsiu pediatrei ir prašysiu siuntimo - lai išsamiai ištiria, nes čia jau nesąmonė.

kar, Axxa, kicia - ačiū už patarimus ir rūpetį 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos, maciau daug kas raso, kad nuo gliuteno gali buti paumejimas AD vaikuciams. Siulau paskaityti dar viena teorija (ja pasiule Ragnar Berg). Dermatitui plisti yra palanki terpe kai kunas yra per daug rugstinis, todel reiketu valgyti daugiau sarmine terpe kune lemiancio maisto. Pvz., citrina yra rugstus vaisius, bet jai patekus i musu organizma ir ja virskinant, susidaro sarmine terpe. O tuo tarpu pvz valgant mesa ir grudus - rugstine. Siaip racione turetu buti apie 70-80proc. sarminio maisto ir tik 20-30 rugstinio.
Cia idedu vina nuoroda apie dermatito gydyma naturaliu budu:
http://www.a1-natura...our-eczema.html
Sia teorija isbandinejam ir mes - vaikui sausa dermatito forma, man egzema.
Dar ka pastebejau - pati gaminu krema su vitaminu A ir mum jis stebuklingai padeda...
Atsakyti
QUOTE(ingridzi @ 2010 07 09, 15:48)

Dar ka pastebejau - pati gaminu krema su vitaminu A ir mum jis stebuklingai padeda...

Sveika mirksiukas.gif Gal parašytumėt plačiau apie šį kremuką ?
Atsakyti
QUOTE(Mamašiukas @ 2010 07 09, 16:43)
Sveika  mirksiukas.gif Gal parašytumėt plačiau apie šį kremuką ?

Net nezinau, ka cia parasyti apie ji - lankiau kursus, ismokau gaminti, gana sudetinga, daug sudedamuju daliu, naudingu butent dermatitinei odai, bet kaip supratau butent vitaminas A yra labai naudingas pazeistai odai...
Papildyta:
Beje jei kauniete, galiu duoti nedideli kieki pabandymui jei vaikiuko sausa oda. Jei slapia AD forma reikia skirtingo kremo...
Atsakyti