Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVI tema

Labutis, mamytės

QUOTE(kar @ 2010 07 02, 22:38)
Kaip manot, ar verta bandyt kazka is pienisku produktu, pvz. jogurta, jeigu netiko kefyras?

Pabandyk DOBILO jogurtą duoti.

O pas mus vėl didelės bėdos-vaikas viduriuoja nuo penktadienio verysad.gif .
Pirmą naktį temp.turėjo, bet šeštadienį jau nebuvo. Viduriavo po 6-8 k.per dieną. Nuvažiavom į Santariškes pirmadienį.
Kadangi maniškis geria daug skysčių, nevemia ir nėra vangus, į ligoninę neguldė. Pasakė, kad tai AD pasekmė-t.y.organizme gali nuo kažko (maisto, karščio ir t.t.) įvykt tokia reakcija unsure.gif . Išrašė gerųjų bakterijų ir viskas. Pasakė, kad turi susitvarkyt.
Deja, vaikas iš karto viduriuoja po kiekvieno pavalgymo ir dar į tarpus tarp valgymų. Jau gaunasi 9-10 kartų per dieną.

Vakare einam pas savo gydytoją. Kažkaip baisiai neramu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 07 liepos 2010 - 08:57
QUOTE(Singė @ 2010 07 07, 09:54)
Labutis, mamytės
Pabandyk DOBILO jogurtą duoti.

Pirmą naktį temp.turėjo, bet šeštadienį jau nebuvo. Viduriavo po 6-8 k.per dieną. Nuvažiavom į Santariškes pirmadienį.
Kadangi maniškis geria daug skysčių, nevemia ir nėra vangus, į ligoninę neguldė. Pasakė, kad tai AD pasekmė-t.y.organizme gali nuo kažko (maisto, karščio ir t.t.) įvykt tokia reakcija unsure.gif . Išrašė gerųjų bakterijų ir viskas. Pasakė, kad turi susitvarkyt.
Deja, vaikas iš karto viduriuoja po kiekvieno pavalgymo ir dar į tarpus tarp valgymų. Jau gaunasi 9-10 kartų per dieną.

Vakare einam pas savo gydytoją. Kažkaip baisiai neramu.

Aciu, Singe, reiks pabandyti.

Jus sveikit 4u.gif Galgi nieko rimto ax.gif Nepaeme paselio?
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 07 07, 12:57)
Aciu, Singe, reiks pabandyti.

Jus sveikit  4u.gif  Galgi nieko rimto  ax.gif  Nepaeme paselio?

Nea, nepaėmė schmoll.gif verysad.gif .
Atsakyti
Mamytės kurios siunčiasi TS iš akomos, norėčiau truputį pagalbos 4u.gif kadangi niekada nesusidūriau su siuntimusi ir pirkimu internetu, parašyčiau į až jeigu kuri galėtų padėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 07 07, 07:54)
Pirmą naktį temp.turėjo, bet šeštadienį jau nebuvo. Viduriavo po 6-8 k.per dieną.  Išrašė gerųjų bakterijų ir viskas. Pasakė, kad turi susitvarkyt.

Man tai labai panašu į Noro virusą...arba gal bus ir kito tipo virusas. Tikrai nemanau, kad tai susiję su alergija schmoll.gif Stebėkit ar šeimos nariams nėra jokių pykinimo, vėmimo (kartais atrodo, kad skauda skrandį), viduriavimo požymių. Žodžiu jei būtų Noro ar Roto virusai, tai bet kuriuo atveju apsikrečia šeimos nariai, tik kiekvienam skirtingai pasireiškia ir trunka skirtingai, gali ir vos 2 d., arba mes kaip tik susidūrėm, pediatrė sakė, kad dabar sklando labai daug įvairių mažų virusiukų. Mano zuikiui staiga užkilo temp. iki 39,5 ir daugiau jokių požymių, nei pykinimo, nei viduriavimo, vaikas buvo žvalus ir apetitu nesiskundė, jokio kosuliuko, slogos. Tai temp. šiandien, t.y. penktą dieną dar 37-37,5. O gydymą taip ir skiria, kad liepia gert daug skysčių, vartot gerąsias bakterijas ir stebėt, ar neblogėja.

Papildyta:
QUOTE(kicia @ 2010 06 29, 20:11)
Sveikos mamos 4u.gif Norejau jusu paklaust is kitos puses apie alergijas blush2.gif Siemet pastebejau toki dalyka:pabuvus sauleje(plikos rankos) vakare isberia ir baisia niezti. Itariu alergija saulei, bet kas ja galejo issaukt g.gif Turiu tik viena "itariamaji" : kontraceptikus unsure.gif Ar taip gali but? Alergija atsirado sia vasara, o ir dabartinius kontraceptikus tik siemet nuo gruodzio vartoju cool.gif Kazkaip nerealiai atrodo, bet gal kas girdejo ar zino tokia situacija,tokia galimybe?...

Man, kai tik pastojau, šeimos gydytoja sakė, kad paparastai pirmo ar antro nėštumo metu išryškėja/pasireiškia kokios ligos, kurių anksčiau galėjai net neįtarti. Mano vaikutį pradėjo berti nuo 3,5 mėn., 5 mėn. diagnozavo AD. Nei mano, nei vyro giminėj alergiškų nėra. Bet va po gimdymo pernai pavasarį ir man išbėrė rankas, iš pradžių įtariau saulę ir vaikišką Ringuvos muilą, nes skalbiau kelis kartus rankom, bet atsirinkau, kad tai nuo saulės. Šiemet kaip tik dabar vėl pabėrė nuo saulės. (Anksčiau niekad neturėdavau problemų, kad nudegčiau ir pan., dažniausiai kaip tik degdavau rudai.) O vaikui nieko (nuo saulės).
Mano draugės mergytei gal mėnesio nustatė alergiją karv.pien.baltymams, nors pas ją irgi niekas nealergiškas. Po gimdymo jai pasireiškė/sustiprėjo alergija metalams (sagtelėms, laikrodžiui ir pan.).
Tai gal čia kažkoks polinkis išlenda... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 07 07, 20:08)
Papildyta:
Man, kai tik pastojau, šeimos gydytoja sakė, kad paparastai pirmo ar antro nėštumo metu išryškėja/pasireiškia kokios ligos, kurių anksčiau galėjai net neįtarti. Mano vaikutį pradėjo berti nuo 3,5 mėn., 5 mėn. diagnozavo AD. Nei mano, nei vyro giminėj alergiškų nėra. Bet va po gimdymo pernai pavasarį ir man išbėrė rankas, iš pradžių įtariau saulę ir vaikišką Ringuvos muilą, nes skalbiau kelis kartus rankom, bet atsirinkau, kad tai nuo saulės. Šiemet kaip tik dabar vėl pabėrė nuo saulės. (Anksčiau niekad neturėdavau problemų, kad nudegčiau ir pan., dažniausiai kaip tik degdavau rudai.) O vaikui nieko (nuo saulės).
Mano draugės mergytei gal mėnesio nustatė alergiją karv.pien.baltymams, nors pas ją irgi niekas nealergiškas. Po gimdymo jai pasireiškė/sustiprėjo alergija metalams (sagtelėms, laikrodžiui ir pan.).
Tai gal čia kažkoks polinkis išlenda...  g.gif

Blyn g.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 07 07, 20:08)
Man tai labai panašu į Noro virusą...arba gal bus ir kito tipo virusas. Tikrai nemanau, kad tai susiję su alergija  schmoll.gif  Stebėkit ar šeimos nariams nėra jokių pykinimo, vėmimo (kartais atrodo, kad skauda skrandį), viduriavimo požymių. Žodžiu jei būtų Noro ar Roto virusai, tai bet kuriuo atveju apsikrečia šeimos nariai, tik kiekvienam skirtingai pasireiškia ir trunka skirtingai, gali ir vos 2 d., arba mes kaip tik susidūrėm, pediatrė sakė, kad dabar sklando labai daug įvairių mažų virusiukų. Mano zuikiui staiga užkilo temp. iki 39,5 ir daugiau jokių požymių, nei pykinimo, nei viduriavimo, vaikas buvo žvalus ir apetitu nesiskundė, jokio kosuliuko, slogos. Tai temp. šiandien, t.y. penktą dieną dar 37-37,5. O gydymą taip ir skiria, kad liepia gert daug skysčių, vartot gerąsias bakterijas ir stebėt, ar neblogėja.

Siaip rotas su vemimais buna ypac tokiems maziems ir per 5 dienas turetu praeiti. Nezinau, ilgokai jau viduriuoja. Gaila, kad pirmom dienom nepadare jokio tyrimo. Idomu, kaip sekesi pas pediatra unsure.gif

Maniskiui kaip ir laringitas doh.gif Ar esat kas nors susidure. Kiek buvau girdejusi, tai su laringitu koso lojanciai g.gif ar ne? Maniskis koso slapiai, tik ties kokiu treciu uzsikosejimu kaip ir oro pritruksta verysad.gif Kelis kartus itraukia ora kaip noredamas dar koseti, bet nebesukoso unsure.gif
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 07 07, 21:08)
Man tai labai panašu į Noro virusą...arba gal bus ir kito tipo virusas. Tikrai nemanau, kad tai susiję su alergija  schmoll.gif  Stebėkit ar šeimos nariams nėra jokių pykinimo, vėmimo (kartais atrodo, kad skauda skrandį), viduriavimo požymių. Žodžiu jei būtų Noro ar Roto virusai, tai bet kuriuo atveju apsikrečia šeimos nariai, tik kiekvienam skirtingai pasireiškia ir trunka skirtingai, gali ir vos 2 d., arba mes kaip tik susidūrėm, pediatrė sakė, kad dabar sklando labai daug įvairių mažų virusiukų. Mano zuikiui staiga užkilo temp. iki 39,5 ir daugiau jokių požymių, nei pykinimo, nei viduriavimo, vaikas buvo žvalus ir apetitu nesiskundė, jokio kosuliuko, slogos. Tai temp. šiandien, t.y. penktą dieną dar 37-37,5. O gydymą taip ir skiria, kad liepia gert daug skysčių, vartot gerąsias bakterijas ir stebėt, ar neblogėja.

QUOTE(kar @ 2010 07 07, 23:12)
Siaip rotas su vemimais buna ypac tokiems maziems ir per 5 dienas turetu praeiti. Nezinau, ilgokai jau viduriuoja. Gaila, kad pirmom dienom nepadare jokio tyrimo. Idomu, kaip sekesi pas pediatra  unsure.gif

Maniskiui kaip ir laringitas  doh.gif  Ar esat kas nors susidure. Kiek buvau girdejusi, tai su laringitu koso lojanciai  g.gif ar ne? Maniskis koso slapiai, tik ties kokiu  treciu uzsikosejimu kaip ir oro pritruksta  verysad.gif Kelis kartus itraukia ora kaip noredamas dar koseti, bet nebesukoso  unsure.gif
doh.gif

PEdiatrė paskyrė BISEPTOL sirupo. Jos versija-kad tai kažkokia bakterija įsibujojo. Gerai tas, kad nėra temp., vėmimo, nevalgymų ir t.t. Bet blogai, kad jis viską išviduriuoja ir tai jau darosi nenormaliai dažnai.
Nežinau, ar padės, nes šiandien jau viduriavimas viršijo 10 kartų.
Jeigu nepadės, skambinsiu pediatrei ir tada, tikriausiai, jau reikės nuodugniai tirti su ligoninės pagalba sad.gif. doh.gif

kar
, laikykitės 4u.gif . Nežinau nieko apie kosulį, gal kuri atsilieps su patirtimi ir tikslia informacija.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 07 07, 20:25)
PEdiatrė paskyrė BISEPTOL sirupo. Jos versija-kad tai kažkokia bakterija įsibujojo. Gerai tas, kad nėra temp., vėmimo, nevalgymų ir t.t. Bet blogai, kad jis viską išviduriuoja ir tai jau darosi nenormaliai dažnai.
Nežinau, ar padės, nes šiandien jau viduriavimas viršijo 10 kartų.

Pažiūrėjau, šis sirupas veikia prieš bakterijas, bet man keista, kad jums nieko nuo viduriavimo neskyrė, pvz. Enterol (milteliais ar kapsulytėm, kurias galima atidarius ištirpint vandeny) - nuo ūminio viduriavimo. Jei skambinsitės gydytojai, būtinai paklauskit, ar nepatartų vartot vaistukų nuo viduriavimo, žinoma, jeigu galima kartu su patartu sirupu. Mūsų gydytoja, kadangi žino apie mūsų alergiją, tai išvis sirupų nepataria vartot alergiškiems vaikučiams, jei yra kuo juos pakeist.

Mums patiems šeštą dieną temperatūra daugiau be jokių simptomų. Prasidėjo nuo 39,3-39,5, buvo nukritus iki 37, o vakar vakare, šiandien vėl 38. Gali būti koks virusas ar virusinė infekcija. Nors mums čia kaip tyčia viskas supuolė, kad per mėnesį išdygo 3 dantukai, 2 iš jų krūminiai. Pirmą kartą vaikas buvo paliktas mylimiems seneliams nakčiai be tėvelių. (Man pačiai krito ašara, tai jis gal irgi pergyveno). Ir dar nuo papuko kaip tik atsipratinėjam jau beveik kaip savaitė.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 07 08, 15:48)
Pažiūrėjau, šis sirupas veikia prieš bakterijas, bet man keista, kad jums nieko nuo viduriavimo neskyrė, pvz. Enterol (milteliais ar kapsulytėm, kurias galima atidarius ištirpint vandeny) - nuo ūminio viduriavimo. Jei skambinsitės gydytojai, būtinai paklauskit, ar nepatartų vartot vaistukų nuo viduriavimo, žinoma, jeigu galima kartu su patartu sirupu. Mūsų gydytoja, kadangi žino apie mūsų alergiją, tai išvis sirupų nepataria vartot alergiškiems vaikučiams, jei yra kuo juos pakeist. 

Iš pradžių gydytoja buvo išrašiusi Enterol, bet kai pakalbėjom, kad jau nuo penktadienio viskas tęsiasi, išrašė BISEPTOL.
Turiu receptą ir tiems vaistukams. Stebėsiu situaciją, jei nebus geriau, reikės kažkokius sprendimus priimti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 08 liepos 2010 - 14:13
QUOTE(Singė @ 2010 07 08, 15:00)
Iš pradžių gydytoja buvo išrašiusi Enterol, bet kai pakalbėjom, kad jau nuo penktadienio viskas tęsiasi, išrašė BISEPTOL.
Turiu receptą ir tiems vaistukams. Stebėsiu situaciją, jei nebus geriau, reikės kažkokius sprendimus priimti.

As tavo vietoje kakuti iskart priduociau istirt. Pati su dickiu pasimokiau...Tris kartus gulejom ligoninej su viduriavimu. Paskui vos tik pradeda iskart priduodu kaka ir baigta. Trys dienos ir zinai situacija ax.gif

Sveikit, tikiuosi vaistukai pades ir viskas kuo greiciau praeis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 07 08, 18:01)
As tavo vietoje kakuti iskart priduociau istirt. Pati su dickiu pasimokiau...Tris kartus gulejom ligoninej su viduriavimu. Paskui vos tik pradeda iskart priduodu kaka ir baigta. Trys dienos ir zinai situacija  ax.gif

Sveikit, tikiuosi vaistukai pades ir viskas kuo greiciau praeis  mirksiukas.gif

O kur jūs priduodat? Čia kažkur privačiai per 3 dienas padaro?
Mūsų infektologė atsotogauja, todėl ir nepaėmė pasėlio.
Atsakyti