Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVI tema

QUOTE(Singė @ 2010 06 20, 07:22)
kaip švenčiat vaikų gimtadienius. Ar švenčiat? Kuo vaišinat, ką geriat-ar tik silpnus alkoholinius gėrimus, ar ir čierkutę leidžiat vyrams padaryt?

Na mes atsventem tik 1 gimtadieni, nors ne uz kalnu ir 2sis smile.gif
Tai darem giminem paprasta pasisedejima prie stalo. Tai tokia ir svente - suauge prie stalo, o maniske su savo metais vyresniu pusbroliu isbande visas dovanas biggrin.gif
Dar kita diena buvom vaikus pakviete, tai irgi tortuka valgem ir tiek, vaikai duko.

Siemet tai jauciu nesigaus dideles sventes, nes kaip tik grisim is keliones, tai neturesim jegu stalu ruost. Siaip man nepatinka ta tradicija, kad visi susirenka prie stalu ir tupi. Buvom 6 metu mergytes gimtadieni, tai ten patiko, buvo tik uzkandziai vaikams, o svente Raganiukes teatre, buvo personazai, zaidimai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 06 20, 11:58)
Na mes atsventem tik 1 gimtadieni, nors ne uz kalnu ir 2sis smile.gif
Tai darem giminem paprasta pasisedejima prie stalo. Tai tokia ir  svente - suauge prie stalo, o maniske su savo metais vyresniu pusbroliu isbande visas dovanas  biggrin.gif
Dar kita diena buvom vaikus pakviete, tai irgi tortuka valgem ir tiek, vaikai duko.

Siemet tai jauciu nesigaus dideles sventes, nes kaip tik grisim is keliones, tai neturesim jegu stalu ruost. Siaip man nepatinka ta tradicija, kad visi susirenka prie stalu ir tupi. Buvom 6 metu mergytes gimtadieni, tai ten patiko, buvo tik uzkandziai vaikams, o svente Raganiukes teatre, buvo personazai, zaidimai  thumbup.gif

Va va, mane irgi erzina užstalių baliai. Bet, matai, kai mūsų dar tokie mažiukai, nenuvesi nei į Raganiukę, nei šeip kažkur. Todėl ir gaunasi užstalių baliai su ėdimais ir gėrimais.
Atsakyti
na pas mus dukrytės 1 metukų balius buvo su draugais (tokiais pačiais leliais) švenčiamas lauke šiek tiek užkandžių tortukas ir simboliškai mamom šampanas pastatem palapine vaikam, priputem balionų žodžiu smaginosi jie ten...
o paskui buvo balius su močiutėm ir diedukais tai čia jau buvo užsatlės sėdėjimas, bet čia patys diedukai organizavo tai pasėdėjom...

šiemet kadang jau 2 metukai bus tai galvodim vėl kokią atrakciją su vaikais
Atsakyti
Vaiku gimtadienis, mano nuomone, turi buti be alkoholio. Tai svente vaikui, kazkas daroma spec jam. Siemet 2-meciui visi dare bendra dovana - nama is dideles kartonines dezes. Puose spalvotu popieriumi (rankos, pedos, geles ir tt), ant kurio buvo parasyti linkejimai ar/ir linketojo vardas. Is visu dovanu namelis abiems broliukams didziausia ispudi padare ir daugiausia zaista su juo. O ir sveciai jautesi naudingiau laika praleide. Po namo statymo sveciai apdovanojami (foto su asmenine padeka kam uz pasivaiksciojimus lauke, kam uz linksmiausius zaidimus su vaikuciais).
Idomus buvo ir bendras balionu putimas, kam pavyksta, kam ne... Po to zaidimai su tais balionais. smile.gif
Atsakyti
Maniskio siandien pirmas gimtadienis smile.gif Tai greiciausiai ateis seneliai...ir ka cia su tokiu mazium prigalvosi. Jam svente, kad mama visada butu pasonei lotuliukas.gif Na dar uz plauku kam nors gerai patampyt lotuliukas.gif Pasedesim visi ir viskas. Bus tortas, uzkandziu...ir alkoholio bus... Nori ar ne bet visas demesys vistiek dar jam, gimtadienis tai ar ne ax.gif

O siaip...kazkaip neturiu polekio, noro, laiko organizuot svenciu. Geriau jau tada nuvest ten kur organizuoja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 06 21, 12:31)
Maniskio  siandien pirmas gimtadienis  smile.gif 

Sveikinam 4u.gif Daug daug sveikatytes, tegu auga stprus vyras - azuolas thumbup.gif
Atsakyti
kar, su gimtadieniu tavo vyruką wub.gif
na mes pirmąjį tortadienį šventėme vaikų pramogų kambarį Žiogas, nes namie betvarkės nenorėjau, nes daug vaikų, tai ten visi dūko nuvargę, po to buvo vaišės, tortas, smagiai praleidom laiką. antrąjį gimtadienį teks jau greičiausiai organizuot namie, nes vaikas jau didelis, supranta viską rolleyes.gif
mergičkos, ar jūsų nenervuoja, kai kas gatvėj ar iš pažystamų kiša vaikui neatsiklausę kokius nors skanėstus g.gif mane veda iš kantrybės, nes mažius labai šokoladui alergiškas ir riešutams, tai tenka plėšt iš rankyčių saldainius ir aiškint kad jis alergiškas ir pan. bet kaip žmonės nesupranta, kad prieš duodant vaikui reikia tėvelių atsiklaust ar galima doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linadagelis @ 2010 06 17, 19:34)
Sveikos, pasimeciau visai tarp gydytoju diagnoziu, patarimu ir rekomendaciju ;( suneliui 5 men, jau 2 mnesiai kaip ant ranku nuo alkuniu iki peciu, ant krutines ir ant kojyciu yra didziules raudonos demes. Pries 2 menesius rodemes alergologei - ji liepe gert Tavegili+Zyrtca, man laikytis dietos, nes vaikas valgo tik MP ir drekinti oda. Vaistus daviau 3 dienas, jokio poveikio ir nusprendem chemijos nebeduot. Pagal kitos daktares rekomendacija maudemes krakmolo, linu semenu, avizu pieno voniose - jokio rezultato. Jau turbut menesis, kad mano dietoje avizos, rugiai, mesa, agurkas ir dar keli produktai, kurie tarsi turetu nealergizuoti. Berimai ant kojyciu tarsi sviesesni, bet nedingo nei vienas. Tepant emuljantu ir avokadu sviestu vios tos raudonos demes nebesausos, braukiant pirstu nesijaucia odos pakitimu. Siandien buvom pas Grusauska - isdejo i suns dienas mano dieta ir sake, kad AD maistas jokios itakos neturi, nors tikslios diagnozes jis ir negaletu ivardyti (beje, vaiko net neapziurejo smile.gif Bet as lyg pastebejau, kad nuo burokeliu, kvieciu buvo blogiau - pasak jo tai tik sutapimas... Nebezinau kaip toliau elgtis - drekinti oda suprantu, bet kaip su maistu? Ar toliau laikytis dietos, o gal del jos kaip tik truksta medziagu ir man, ir vaikui? nebezinau sad.gif(

Labukas,
Mano mazute nuo trecios savaites pradejo berti. Suejus menesiui seimos gydytoja paskyre man dieta, visa savaite valgyti vien avizine kose virta vandenyje. Nuo tokios dietos mazaja dar labiau isbere, veidukas net sasiukais pasidenge. Nusprendziau nevalgyti visu grudiniu patiekalu. Pradejau valgyti tik bulve, kiauliena ir obuoli. Rezultatas - berimai baigesi ir odele pradejo gyti. Odele tepiau Uriage CU- ZN kremuku ir bepathen tepaliuku (pakaitom).Kai po keturiu dienu nuvaziavome pas alergologe ji mums net jokiu vaistuku neskyre. Mums pasiseke, pasalinom alergena. Visoms mamytems stiprybes ir ieskokite alergenu. Zinau, kad tai labai sunku, bet del musu maziuku verta stengtis
Atsakyti
QUOTE(spensera1 @ 2010 06 21, 15:46)
kar, su gimtadieniu tavo vyruką wub.gif
na mes pirmąjį tortadienį šventėme vaikų pramogų kambarį Žiogas, nes namie betvarkės nenorėjau, nes daug vaikų, tai ten visi dūko nuvargę, po to buvo vaišės, tortas, smagiai praleidom laiką. antrąjį gimtadienį teks jau greičiausiai organizuot namie, nes vaikas jau didelis, supranta viską  rolleyes.gif
mergičkos, ar jūsų nenervuoja, kai kas gatvėj ar iš pažystamų kiša vaikui neatsiklausę kokius nors skanėstus g.gif mane veda iš kantrybės, nes mažius labai šokoladui alergiškas ir riešutams, tai tenka plėšt iš rankyčių saldainius ir aiškint kad jis alergiškas ir pan. bet kaip žmonės nesupranta, kad prieš duodant vaikui reikia tėvelių atsiklaust ar galima doh.gif

Aciu mergaites ax.gif

Mane nervuoja doh.gif Nervuotu net tokiu atveju jei vaikas ir nealergiskas butu. Nepatinka maistas is svetimu zmoniu.

Maniskiui dantys dygsta urmu, tai baigia mane is proto isvest. Jau ir bariausi... blush2.gif Kosmaras kazkoks doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kar: 21 birželio 2010 - 16:35
Ar niekas nesusidure su beda - Lietuvoj nebera vit D3 aliejiniu pagrindu sad.gif baisu duot vandeniniu pagrindu... pediatras sake - tikras blogis, o dar tie anyziai kai vaikas jau ir taip isbertas! kaip sprendziat?
Atsakyti
aš tai nebeduodu vitamino D3, nes jis man kėlė įtarimą, tai kadangi jau pusantrų metukų mano mažiui, tai nemanau, kad blogai tai, nes dar ir vasara už lango, daugiau saulytės gauna.
o tai kaži gali ir nuo avižų berti?aš jas duodu, nes manau, kad jos labai nekaltos kruopos g.gif
Atsakyti
QUOTE(linadagelis @ 2010 06 21, 19:26)
Ar niekas nesusidure su beda - Lietuvoj nebera vit D3 aliejiniu pagrindu sad.gif  baisu duot vandeniniu pagrindu... pediatras sake - tikras blogis, o dar tie anyziai kai vaikas jau ir taip isbertas! kaip sprendziat?

Tai gal jau ir nebebutina vitaminus gert. Vasara, saulute...dazniau i lauka eikit ir manau pakankamai gaus d vitamino ax.gif

Kodel vandeniniu pagrindu blogis? Del anyziu?
Atsakyti