Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVI tema

QUOTE(MAMarija @ 2010 06 06, 16:21)
Mielos panelės,
Trumpai brūkštelėsiu savo dviejų vaikų, sirgusių atopiniu dermatitu, patirtį. Deja, bet jau senai pastebėta, kad vaikus būtent ir beria HIPP maistelis, o YPAČ SULTYS, skirtos ALERGIŠKIEMS VAIKAMS. Taigi, nustokite duoti šį visą š...
Bet kuriuo atveju kitiems AD sukelia kiti produktai, pvz. pieno produktai ir pan., kurių ne visada išeina išvengti. Taigi, telieka susigyventi su AD ir tiek. Taip gyvenam ir mes, beje jau pradedam išaugti tą bėdą. Ribojam alergenus, o odą tepam taukmedžiu arba aliejumi. Nedaviau ir neduosiu uždirbti farmacininkams.
Ką norėjau pasakyti. Jei jau žinote savo alergeną, tai viskas ką jūs turite daryti tai yra jo vengti. KITŲ PROBLEMOS ŠALINIMO BŪDŲ NĖRA. O dermatito paveiktą sausą odą, egzemas telieka drėkinti ir minkštinti. Nbūkit tokios naivios ir netepkite vaikų odos vaistais, antibiotiniai tepalais doh.gif ir dar bala žino kuo. Tam tinka paprastas vazelinas, nerafinuotas taukmedis, dar kokosų aliejus, migdolų sviestas ar jų aliejus. Arba šiaip geros kokybės nerafinuotas aliejus. Svarbiausia, kad odos neteptumėte visu brudu, parduodamu vaistinėse. Juk esmė aiški kaip du kart du. Pašalini alergeną - bėdos nėra. Neišeina jo pašalinti - jo ieškai, jį riboji, o kartu sausą odą drėkini. Juk visi vaistiniai preparatai taip žaloja odą ir tik laikinai atrodo padeda išspręsti problemą. O iš tiesų ji nėra išsprendžiama, nes ją gali padėti išspręsti ne vaistai, o alergeno vengimas.
O kiek girdėjau mamų šnekant, žinau, kad tas ir tas beria mano vaiką, bet tepu tuo ir tuo, truputį pagerėja ir vėl ir taip gyvenam doh.gif. Tuomet kyla klausimas kodėl tos žalos nesumažinti vaikų odelę tepant bent jau natūraliomis priemonėmis...

Šiaip tai priemonių galima rasti tikrai daug pigiau nei čia nurodyta ir man atrodo neprastesnių. smile.gif Kainytės čia jau kandžiojasi. smile.gif O apie natūralias priemones čia jau prirašyta......................... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 06 birželio 2010 - 20:34
QUOTE(Lince1 @ 2010 06 06, 21:28)
O apie natūralias priemones čia jau prirašyta

Nekaitau aš temų atgaline tvarka, bet jei jau prirašyta, tai tuomet puiku. Vis nesusilaikau matydama kaip mamos rūpinasi savo mažyliais, bet matyt reikėtų nuo to atsiriboti ir tik pačiai daryti taip kaip reikia ax.gif.
Atsakyti
QUOTE(MAMarija @ 2010 06 07, 07:52)
Nekaitau aš temų atgaline tvarka, bet jei jau prirašyta, tai tuomet puiku. Vis nesusilaikau matydama kaip mamos rūpinasi savo mažyliais, bet matyt reikėtų nuo to atsiriboti ir tik pačiai daryti taip kaip reikia ax.gif.

O kaip jos rupinasi? Manau kiekviena geriausiai savo vaikui smile.gif

Papildyta:
QUOTE(MAMarija @ 2010 06 06, 16:21)
Mielos panelės,
Trumpai brūkštelėsiu savo dviejų vaikų, sirgusių atopiniu dermatitu, patirtį. Deja, bet jau senai pastebėta, kad vaikus būtent ir beria HIPP maistelis, o YPAČ SULTYS, skirtos ALERGIŠKIEMS VAIKAMS. Taigi, nustokite duoti šį visą š...
Bet kuriuo atveju kitiems AD sukelia kiti produktai, pvz. pieno produktai ir pan., kurių ne visada išeina išvengti. Taigi, telieka susigyventi su AD ir tiek. Taip gyvenam ir mes, beje jau pradedam išaugti tą bėdą. Ribojam alergenus, o odą tepam taukmedžiu arba aliejumi. Nedaviau ir neduosiu uždirbti farmacininkams.
Ką norėjau pasakyti. Jei jau žinote savo alergeną, tai viskas ką jūs turite daryti tai yra jo vengti. KITŲ PROBLEMOS ŠALINIMO BŪDŲ NĖRA. O dermatito paveiktą sausą odą, egzemas telieka drėkinti ir minkštinti. Nbūkit tokios naivios ir netepkite vaikų odos vaistais, antibiotiniai tepalais doh.gif ir dar bala žino kuo. Tam tinka paprastas vazelinas, nerafinuotas taukmedis, dar kokosų aliejus, migdolų sviestas ar jų aliejus. Arba šiaip geros kokybės nerafinuotas aliejus. Svarbiausia, kad odos neteptumėte visu brudu, parduodamu vaistinėse. Juk esmė aiški kaip du kart du. Pašalini alergeną - bėdos nėra. Neišeina jo pašalinti - jo ieškai, jį riboji, o kartu sausą odą drėkini. Juk visi vaistiniai preparatai taip žaloja odą ir tik laikinai atrodo padeda išspręsti problemą. O iš tiesų ji nėra išsprendžiama, nes ją gali padėti išspręsti ne vaistai, o alergeno vengimas.
O kiek girdėjau mamų šnekant, žinau, kad tas ir tas beria mano vaiką, bet tepu tuo ir tuo, truputį pagerėja ir vėl ir taip gyvenam doh.gif. Tuomet kyla klausimas kodėl tos žalos nesumažinti vaikų odelę tepant bent jau natūraliomis priemonėmis...

Man idomu kas pastebejo? Atliko kokius nors tyrimus?
Atsakyti
Del alergenu ieskojimo, tai cia aisku jei 1, 2 ar 3 produktai kuriu reikia vengti tai nieko sudetingo dazniausiai, bet musu atveju alergenai yra visas maistas, tai negi vengsim maisto? g.gif

Naturalios priemones aisku gerai, bet jei jos neveiksmingos, tai negi nelieka nieko kito tik laukti kol isaugs, tegu uzsikaso tas vaikas.

Pritariu Kar, mamos atsizvelgdamos i situacija ir savo vaiko bukle bando jam padeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LiloSun @ 2010 06 07, 09:49)
Del alergenu ieskojimo, tai cia aisku jei 1, 2 ar 3 produktai kuriu reikia vengti tai nieko sudetingo dazniausiai, bet musu atveju alergenai yra visas maistas, tai negi vengsim maisto?  g.gif

Naturalios priemones aisku gerai, bet jei jos neveiksmingos, tai negi nelieka nieko kito tik laukti kol isaugs, tegu uzsikaso tas vaikas.

Pritariu Kar, mamos atsizvelgdamos i situacija ir savo vaiko bukle bando jam padeti  4u.gif

Ir aš pritariu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 06 07, 09:43)

Papildyta:
Man idomu kas pastebejo? Atliko kokius nors tyrimus?

alergologai, bent jau viena alergologė Vilniuj pastebėjo biggrin.gif jos teigimu leistina yra dėti tam tikrą laaabai mažą kiekį konservantų ir nežymėti etiketėje (kaip ri su GMO situacija), tai tų konservatų hipas į sultis ir prideda daug rūšių, todėl ir didelė tikimybė kad bent vienas iš jų bus vaikui alergenas. nors tikrai nežinau, ar ši info teisinga, netikrinau.
mums irgi taip sakė, o paskui ir greit pati pamačiau, kad tikrai nuo Hipo sulčių bėrė, nes labai staigi reakcija būdavo. nor snuo kito hipo maisto tai nieko.
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 06 08, 16:12)
alergologai, bent jau viena alergologė Vilniuj pastebėjo  biggrin.gif jos teigimu leistina yra dėti tam tikrą laaabai mažą kiekį konservantų ir nežymėti etiketėje (kaip ri su GMO situacija), tai tų konservatų hipas į sultis ir prideda daug rūšių, todėl ir didelė tikimybė kad bent vienas iš jų bus vaikui alergenas. nors tikrai nežinau, ar ši info teisinga, netikrinau.
mums irgi taip sakė, o paskui ir greit pati pamačiau, kad tikrai nuo Hipo sulčių bėrė, nes labai staigi reakcija būdavo. nor snuo kito hipo maisto tai nieko.

Na hippo sulciu mes negeriam, o tokiu kaip alergiskiems vaikams net neteko pastebet ax.gif Jei tai tiesa, tada praranda prasme skaityt etiketes betkokiu produktu doh.gif

Maniskis nebenori mano virtu darzovieniu doh.gif Tiksliau pastebejau, kad kalafijoras jam nelabai patinka. Ryt gal bandysiu duot tik versiena su morka ax.gif Tikiuosi noriau valgys smile.gif

Atsakyti
Dėl Hippo tai mano pastebėjimai atvirkštiniai. Nuo jų morkų tyrelės buvo gerokai mažesnė alerginė reakcija, nei nuo mano pačios virtos ekologiškos morkos. Gal čia dėl to, kad ten dedamos mažiau alergizuojančios ankstyvosios morkos. O kiek išbandžius kitokių tyrelių, tai nepasitaikė, kad išbertų, jei jau neberdavo nuo namuose pagamintų. Sulčių negėrėm, tai apie jas pakomentuot negaliu.
Papildyta:
QUOTE(Fedes @ 2010 06 08, 15:12)
paskui ir greit pati pamačiau, kad tikrai nuo Hipo sulčių bėrė, nes labai staigi reakcija būdavo. nor snuo kito hipo maisto tai nieko.

O nuo tokios pačios rūšies šviežiai spaustų sulčių reakcijos nebūdavo?
Atsakyti
[quote=carramele,2010 06 09, 14:07]
Dėl Hippo tai mano pastebėjimai atvirkštiniai. Nuo jų morkų tyrelės buvo gerokai mažesnė alerginė reakcija, nei nuo mano pačios virtos ekologiškos morkos. Gal čia dėl to, kad ten dedamos mažiau alergizuojančios ankstyvosios morkos.

Pabandykit isimti serdi, ir tada virti morka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2010 06 09, 14:07)
Dėl Hippo tai mano pastebėjimai atvirkštiniai. Nuo jų morkų tyrelės buvo gerokai mažesnė alerginė reakcija, nei nuo mano pačios virtos ekologiškos morkos. Gal čia dėl to, kad ten dedamos mažiau alergizuojančios ankstyvosios morkos. O kiek išbandžius kitokių tyrelių, tai nepasitaikė, kad išbertų, jei jau neberdavo nuo namuose pagamintų. Sulčių negėrėm, tai apie jas pakomentuot negaliu.
Papildyta:

O nuo tokios pačios rūšies šviežiai spaustų sulčių reakcijos nebūdavo?

tokio bėrimo kaip nuo hipo sulčių mums beveik ir nebepasikartojo, jis atsirasdavo ten, kur sauskelnėse liesdavosi oda su šlapimu. tuo metu mes jokių kitų sulčių ir neparagavom, nes jau tuomet įtarė šienligę, tai dėl kryžminės reakcijos jų vengėm. tik vėliau pradėjom ragaut natūralių, tai joms nėra alergiškas. dabar tiesa skaant bet kokį vaikišką brudą iš tetrapakų ir plastikų gali gert doh.gif

o dėl to, ką parašiau dėl konservantų, tai noriu pabrėžti, kad nepagrįstas ir nepatikrintas tas mano gyd žodžių perpasakojimas, gydytojai irgi gali turėti savo įsitikinimų, nebūtinai pagrįstų. bet manau tiesiog galėjo pastebėti, kad būtent hipo sultys dažnai sualergizuoja, ir tiek. mums nuo kitų tyrelių ar hipo produktų nebuvo nieko. nors tiesą sakant dabar jau atradom su mažiau sudedamųjų dalių ir skanesnių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 09 birželio 2010 - 22:17
Mano suneli pradejo berti mazdaug nuo 3 savaiciu, musu pediatre is pradziu visus tuos berimus nurase hormonams... Na bet kai nuo 1,5 men. pradejo dideti limfmazgiai uz ausyciu ir kekliuke rimtai sunerimau verysad.gif kraujo tyrimas nieko nerode, viskas norma. Limfazgiau nemazejo, man pasirode, kad ji net padidejo, vel daremes tyrima, parode alergija, taigi limfmazgius susiejo su alerginiais berimais veiduko srityje. Vaiko skiepyti neleidau. Kreipiaus i Santariskes nustate atopini dermatita, alergija karves pieno baltymui, kiausiniui ir kiaulienai. Bet alergologe pasake, kad berimai ir limfmazgiai nelabai susije, reik ieskoti kitu priezasciu, tuo tarpu hemotologas ir pediatras santariskese limfmazgius siema su atopiniu. Gal kuri esat susidurus su tuo, nes nebezinau ka ir galvoti, mums jau 4 men., o limfmazgiai taip ir pupso, berimas nepraeina, nors jau 3 sav. nevartoju produktu, kuriems alergiskas sunelis.
Dar alergologas israse suprastin'a, sake duot savaite ir skiepyti, baisu man, kad kokios reakcijos i skiepa del tos alergijos nebutu.
Atsakyti
QUOTE(**Ingute** @ 2010 06 10, 08:56)
Mano suneli pradejo berti mazdaug nuo 3 savaiciu, musu pediatre is pradziu visus tuos berimus nurase hormonams... Na bet kai nuo 1,5 men. pradejo dideti limfmazgiai uz ausyciu ir kekliuke rimtai sunerimau  verysad.gif kraujo tyrimas nieko nerode, viskas norma. Limfazgiau nemazejo, man pasirode, kad ji net padidejo, vel daremes tyrima, parode alergija, taigi limfmazgius susiejo su alerginiais berimais veiduko srityje. Vaiko skiepyti neleidau. Kreipiaus i Santariskes nustate atopini dermatita, alergija karves pieno baltymui, kiausiniui ir kiaulienai. Bet alergologe pasake, kad berimai ir limfmazgiai nelabai susije, reik ieskoti kitu priezasciu, tuo tarpu hemotologas ir pediatras santariskese limfmazgius siema su atopiniu. Gal kuri esat susidurus su tuo, nes nebezinau ka ir galvoti, mums jau 4 men., o limfmazgiai taip ir pupso, berimas nepraeina, nors jau 3 sav. nevartoju produktu, kuriems alergiskas sunelis.
Dar alergologas israse suprastin'a, sake duot savaite ir skiepyti, baisu man, kad kokios reakcijos i skiepa del tos alergijos nebutu.

Mums paskutiniu metu padidejo limfmazgiai, uz ausyciu, kakliuke. Gydytojas sake, kad nieko blogo. Gali buti susije su tuo, kad mazius alergiskas uodams, pasikaso...kaip barjeras pries infekcijas.

Pasigirsiu tyliai, tyliai... maniskio odyte pasakiska. Net drekint nebereikia. Jokio spuogelio.
Atsakyti