QUOTE(Vijone @ 2010 06 03, 01:19)
Tiesa, i ka jis sake atkreipti demesi, jei jau benras IgE rodo norma reiskiasi palete tikrai nieko nerodys, arba rodys iskrepta vaizda, o tiem kam nerodo yra "isaugomoji" alergija
Be viso sito, mane vos ne iskuliojo
kad dariau vaikui palete, nes tokio amziaus esa galima daryti "komerciniais" paskatais...
Sveikos mamytės
Atėjau pas jus patarimo... ir iš kart kaip ir atsakymą perskaičiau
Vijones poste
Mažoji vis dar nežada atsisakyti mp
, todėl laikomės dietos ir toliau abi, nuo gruodžio mėnesio valgio racionas praplėstas, bet ne iki tiek kiek norėčiau, karts nuo karto atsiranda paraudimas, kartais su pabėrimu vieno skruostuko, papleiskanoja apie vieną akytę. Didžiausią šoką turėjom dvi dienos po Vėlykų kaip metė dilgėlinė
ir svarbiausiai nežinau nuo ko
, nieko naujo, visko po truputį... Ryte iš po nakties sutino kojyčių šlaunytės ir rankytės virs alkūnių, bet kol pavalgė pusryčius atslūgo ir kaip niekur nieko, tai į polikliniką ir nevažiavom, bet pasikartojo tos pat dienos vakare, tada bijojau nakties, tai daviau pusę tavegil. Tfu, tfu, tfu daugiau nepasikartojo, bet nusprendžiau ištirti, norėjom padaryti pilną maisto ir pilną aplinkos alergenam, bet kadangi reikia daug kraujuko, tai apsistojom prie pilnos maisto. Mes iš Alytaus, pas mus yra tik vienintelė vieta kur kraujuko tyrimus daro Endemik. Labai malonios sesutės, matyt iš balso jautė, kad labai jaudinuosi
, tai tikrai sako nekankinam vaikučių, atvažiuokit pažiūrėsim, jei nepavyks paimti tai nepavyks, bet dažniausiai pavyksta. Vyrui liepė palaukti už durų, mažė sėdėjo man ant kelių, viena kalbino, drugelius rodė
, o kita greit..., įdurti pasisekė, bet truputį įbėgo kraujuko ir stop, nu niekaip daugiau, pradėjo ieškoti, o jau tada mažė pradėjo verkti, muistytis ir viskas. Kadangi paletei kraujo per mažai, tai pasiūlė pasidaryti benrą IgE, atsakymas 5,3. Sako jums nerodo alergijos (norma nuo 0,10 iki 60), tai gerai, kad ir nedarėt tos paletės, nu aišku jei labai norėsit atvažiuokit po kokių poros savaitėlių pabandysim dar kartą, bet mes nerekomenduojam. Nu va, o mažės pediatrė sako: važiuokit jūs į Vilnių, viską jums ten ištirs ir lengviau bus. Praėjo pusantro mėnesio, o aš vis svarstau
ar daryti, ar nedaryti tas paletes. Auga panelė labai nevalgi, kas tikrai tinka jau iš tolo nenori, o ko dar bijom valgyti atrodo valgytų... taip ir laukiam, laukiam..., bet matau, kad kuo toliau tai tik sunkiau, gal ir aš jau pavargau..., bet ką darysi, pasiguodžiau
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2010 05 30, 22:20)
Visą maistą vaikui ruošdavau tik tam kartui, nieko negamindavau iš anksto. Aišku tai nėra labai patogu, bet kai nedirbi ir esi su vaiku namuose, plius su AD sergančiu, tai nemačiau didelės problemos kaskart vaikui paruošti šviežią maistą. O šiaip tai kiekviena mamytė daro taip, kaip jai patogiau, nes kiekvienas atvejis individualus.
, aš taip pat ruošiu tik tam kartui. Dar ypatingiems atvejams turiu Avent termo tašytę, tai kai žinau, kad negalėsiu ar nenorėsiu
grįžti namo pagaminti pietų ar vakarienės, tada pagaminu kartu su prieš tai valgymu ir susidėjus pasiimu su savim, man tai išeitis, gal kam nors ir patiks
Papildyta:
QUOTE(gabrytė @ 2010 05 31, 00:51)
Dar klausimas, manajam lyg netinka ryziai, tai netiks ir tie visi duoniukai? Nes ten ieina ryziu miltai, nebeisivaizduoju ka duoti pagrauzt vaikui
Mano mažei taip pat netiko ryžiai iki 1,5 m. Kartais duodavau miežinių duoniukų, bet ten įeina ir šiek tiek kviečių. O kaip jums kukurūzai? Mes kurį laiką valgėm nesaldžius
, paskui lyg netiko tai nenaudojom, dabar perku ekologiškus kukurūzų paplotėlius "BioGreno" pakeitimui, bet dažniausiai tai mano kepti sausainiai ar bandelės
. Taip pat dar mums tinka speltos trapučiai.