Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XXVI tema

QUOTE(Axxa @ 2010 05 31, 23:11)
Kažkaip nesinori vaiko palikt visai be pieniškų produktų, be MP, ir be mišinuko... g.gif Gal kam panašiai buvo ir kažką atradot?

pasidalinsiu, nors ne visai tokia pat situacija... ax.gif
mano dukra nebuvo alergiška pieno baltymui, bet po to, kai atsisakė MP (8 mėn.) gal tik kokį mėnesiuką šiek tiek mišinio gėrė, o tada visiškai atsisakė. nei pieno, nei varškės, nei jogurto negalėjau įsiūlyt. žodžiu, liko tik mišinukas arba pienas pieniškose košėse. ir nieko blogo neatsitiko smile.gif profilaktiškai pas stomatologę buvom, sakė, puikūs dantukai ir be reikalo mamos taip sureikšmina pieną, svarbiau apskritai tinkamas maitinimas. dažnai pienas daugiau žalos padaro, kai vis geriamas, ir dantukai nuolat jame "mirksta".
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2010 05 31, 14:17)
Paprastam darželyje manau vargiai, kad atskirai gamintu, bet paprašyti galima.  Mes lankėme alergiškiems darželį, tai ten kiekvienam atskirai meniu sudaro. Užpildai kokie produktai netinka ir jų neduoda.



pritaiko, pritaiko, na, bent jau ne vieną atvejį girdėjau, ir mums pritaiko. ir tikrai bent jau musu aukletojos labai priziuri, tfu 3 k, per visa darzelio laikotarpi jau virs pusmecio tik karta buvom isialergine, ir tai itariu, kavines maistu, ne darzelio.
aišku, jiems lengviausia tiesiog neduoti kažkurių produktų, bet mums ir atskirai kai ką pagamina, kad būtų be alergizuojančių produktų. teisa, bemiele duona mes patys nesames. kai daugiau alergiju, kitiems tenka nestis ir daugiau savo produktu (kuriu neturi darzelio virtuve).

QUOTE(Lince1 @ 2010 05 31, 16:27)
Žiurint dar ko negali valgyt, vienos draugės negali žuvies, tai veda į paprastą, nes žuvį retai duoda, tai paprašo, bet jei pienui ir kiaušiniui, tai kiekvieną maitinimą kas ten žiūrės.
Mano kaiušiniui ir pienui 4 klasė, tai net negalvoju vest į paprastą, nebent į alerginį.


jo, jei pienui stipri alergija, tai paprastam gaunas beveik visa maista reik keist, tai per sudetinga manau. o maniskis pvz virinta piena gali, tai pieniskos koses jam tinka, o vietoj pieno po pietu miego jam, duoda arbatos. nors aukletoja save turejo viena vaikuti ir toki, kur kiausiniui ir pienui alergiskas buvo vaikas, tai jam ir be kiausinio mesa ruosdavo, ir be pieno koses virdavo atskirai.

QUOTE(Axxa @ 2010 05 31, 23:11)
Aš tai norėjau paklausti apie mišinukus... Mano mažiukui 1 m. 2 mėn. ir nors labai stengiausi atpratint nuo MP, kad pereitume tik prie mišinuko ir taip lengviau viską atsirankiotume, MP mums vis dar nepavyko atsisakyt schmoll.gif Vaikiukas gali 1,5 val. praklykt, jokio buteliuko neįkiši, o vos gavęs papuką, iškart nusiramina. Mums negalioja ta taisyklė, kad 3-4 dienas paklykia ir nustoja  schmoll.gif Nusprendžiau, kad vaikui dar per sunku atsisakyt, nepaprastai sunku žiūrėt, kaip jis pasikūkčiodamas kankinasi  verysad.gif  Taigi likom prie 2 maitinimų: prieš miegą ir 1 k. naktį. Bandau prieš naktį įsiūlyt mišinuko Aptamil Allergy Care, bet jis visiškai jo negeria, jis pajaučia kvapą - ir sukasi, neįsižioja. Banžiau ir banano įdėt (kaip pienišką bananų kokteilį) - negeria, ir jau kiek laiko į košes dedu po 30 ml - iš pradžių raukėsi, dabar valgo, bet tik vieno mišinuko pabandau paduot - neįsiūlysi. Mes esam alergiški karvės pieno baltymui, tai kokį mišinuką galėčiau dar bandyt? Žiūrėjau Aptamil Lactose free ir Aptamil Soja, bet jie tik iki 6 mėn., gal galvoju bandyt HA3? Kažkaip nesinori vaiko palikt visai be pieniškų produktų, be MP, ir be mišinuko... g.gif Gal kam panašiai buvo ir kažką atradot?


nesipergyvenk, kad turi butinai kazka pienisko valgyt. jei nenori, tai pasitikek vaiku ir nebeduok. maniske irgi ne pro kur neima misinio, nebesiulau, nutrauksim kaip nors MP, o paskui jau pati atsirinks manau. jei reikes to misinelio, tai ir gers.

laktoze free yra be laktozes, tai nemanau kad alergiskiems baltymui jis butu tinkamas? g.gif mes pienui nealergiski, tik laktozes netoleruoja, tai kai balinau koses, tiko. nors jai kazkodel ir iprastos vaikiskos pieniskos koseles tinka, o vat bandziau balint karves pienu, tai veme ir viduriavo, ryskiai atidedam situs ekperimentus zymiai veliasniam laikui.

beje, galiu pasakyti, kad mano panai irgi negalioja ta taisykle, kad praalks ir valgys (ji apskritai jokio papildomo maisto nenori, tik saslyku doh.gif ), tai jai labiau suveike kai bandziau vis gudrumu papildyt skrandi jos kietu maistu, kad pajaustu nuo jo sotuma ir jai pradetu jo trukti. buvom visai jau isibegeje, gal po 60 gr tris kart per diena net valge, alia susirgo tridiene ir po jos vel nieko nebevalgo doh.gif
Atsakyti
Axxa,paziurek Humana SL misini,jis berods tinkamas tiems kurie alergiski pieno baltymui g.gif tik va del amziaus nezinau,nera jis skirstomas pagal amziu,nors ir rast jo labai sunku,bent jau kai mes ji naudojom,tai tik internetu pirkau.
Be laktozes misiniai netinkami alergiskiems pieno baltymui,taip ant misiniu raso,tai sitas variantas atkrenta.
Atsakyti
Aciu mamyte labai smile.gif nudziuginot mane, nes jau galvojau kaip cia reikes suktis is situacijos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(šešėlis @ 2010 05 30, 21:59)
tai jei morką jau irgi valgot ir viskas ok, tai gali bandyt. ypač jei irgi ekologiškos. nes man rodos, hippe eko? jau kalbėjom, kad gali ir ne pati daržovė alergizuot, o likučiai to, kuo tręšta ir purkšta...
ir sualergizuot gali ne per pora dienų, o per tris ar keturias... tai irgi tiesa. bent jau mūsų tai pastebėjau palaipsniui labai išlenda, o ne staiga dėmėm išmėto




Morka valgom, bet niekaip negaliu atsirink kaltininko ir butent todel, kad ir mus tik labai palaipsniui paberia. Paskutiniu metu kaltinau jautiena, bet paziurejau, kad musu valgytam hippe nera ir bulves doh.gif g.gif is darzoviu tik morka ir kalafijoras doh.gif Pirmadieni daviau morkos su bulve...kazkiek pabere, bet kad ir ryte atsikele jau pabertas doh.gif Vat ir suprask zmogus... Siandien bandysiu morka su kalafijoru, nes bet kokiu atveju bulviu nebeturiu... tingiu vaziuot pirkt. Nors tie kalafijorai tai man baisiai nepatinka...po pora menesiu isstovi nepakeite spalvos doh.gif

Ir... mums vis del to tikrai netinka TS schmoll.gif Patepiau pilvuka - isbere verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 06 02, 09:15)
Ir... mums vis del to tikrai netinka TS  schmoll.gif  Patepiau pilvuka - isbere  verysad.gif


Labas
Del maistelio negaliu nieko pasakyti, nes mano pana jau 1,8 men. nevalgome mesiniu ar darzoviniu tyreliu, tik vaisines HIPP.
O del taukmedzio sviesto, tai mums dermatologe sake tepti ji ant drekiklio, ne tiesiai ant odos. Net pageidautina riebala tepti ant drekiklio, sake elementarus vazelinas tinka. Mes tai siuo metu tepames a-derma exomega arba bioderma aderma pp ir vakarais ant virsaus TS. Tiesa ir galva, tai atsigula taukuota, plaukai sulipe (gerai kad nedaug turime plauku), ryte vel styro pasisiaususios antenos kaip niekur nieko blink.gif .
Siuo metu tyliai tyliai noriu pasisakyti, kad viskas mums thumbup.gif wub.gif
Mamytes, laikykimes ir stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 06 02, 09:15)
Morka valgom, bet niekaip negaliu atsirink kaltininko ir butent todel, kad ir mus tik labai palaipsniui paberia. Paskutiniu metu kaltinau jautiena, bet paziurejau, kad musu valgytam hippe nera ir bulves  doh.gif  g.gif is darzoviu tik morka ir kalafijoras  doh.gif Pirmadieni daviau morkos su bulve...kazkiek pabere, bet kad ir ryte atsikele jau pabertas  doh.gif  Vat ir suprask zmogus... Siandien bandysiu morka su kalafijoru, nes bet kokiu atveju bulviu nebeturiu... tingiu vaziuot pirkt. Nors tie kalafijorai tai man baisiai nepatinka...po pora menesiu isstovi nepakeite spalvos  doh.gif

Ir... mums vis del to tikrai netinka TS  schmoll.gif  Patepiau pilvuka - isbere  verysad.gif


mano darzo kalafijorai irgi ilgai saldytuve stovi nepakite. manau taip ir turi buti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 06 02, 11:11)
mano darzo kalafijorai irgi ilgai saldytuve stovi nepakite. manau taip ir turi buti  4u.gif


Aciu dievui, o tai jau galvojau, kad taip apdirbti, kad net nepuna ax.gif

Pziurejau, kad maziaus ir kojytes, ir veidukas isberti ir atsiminiau, kad as durne jam ne tik pilva TS istepiau. Patepiau ir kojytes, ir rankytes, ir dar per veiduka perbraukiau. Gi itariau, kad mums netinka, bet kad kazkur vienoj vietoj patept, tai ne, visa ismozojau doh.gif doh.gif Ir tepiau sekmadieni ar pirmadieni, berimai pradejo list vakar, o siandien jau visame grazume doh.gif Tai kur cia dabar su tuo maistu atsirinksi...
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 06 02, 13:06)
Aciu dievui, o tai jau galvojau, kad taip apdirbti, kad net nepuna  ax.gif

Pziurejau, kad maziaus ir kojytes, ir veidukas isberti ir atsiminiau, kad as durne jam ne tik pilva TS istepiau. Patepiau ir kojytes, ir rankytes, ir dar per veiduka perbraukiau. Gi itariau, kad mums netinka, bet kad kazkur vienoj vietoj patept, tai ne, visa ismozojau  doh.gif  doh.gif  Ir tepiau sekmadieni ar pirmadieni,  berimai pradejo list vakar, o siandien jau visame grazume  doh.gif Tai kur cia dabar su tuo maistu atsirinksi...

Su tuo TS tai neaišku, mes kai pirmą kartą pasitepėm taip pat užraudo, galvojau , kad netiko, bet po kokios savaitės vėl pabandžiau, nes daugumai tiko.Tai paskui negalėjau atsidžaiugt, mes jau kelis kilogramus jo sutepėm, dar labai gerai drėkina avokado sviestas.
Dar darau kiaulės taukus su beržo degutu maišau ir truputį šaltalankių aliejaus dadedu. Iš pradžių tai labai gerai veikė, paskui kaip ir prie visų propranta odelė.
O tas bėrimas tai neaišku, maniškį užvakar irgi labai smulkiais išbėrė, gal kokios žolės žydi ar laikas koks. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lince1: 02 birželio 2010 - 12:33
QUOTE(Lince1 @ 2010 06 02, 13:32)
Su tuo TS tai neaišku, mes kai pirmą kartą pasitepėm taip pat užraudo, galvojau , kad netiko, bet po kokios savaitės vėl pabandžiau, nes daugumai tiko.Tai paskui negalėjau atsidžaiugt, mes jau kelis kilogramus jo sutepėm, dar labai gerai drėkina avokado sviestas.
Dar darau kiaulės taukus su beržo degutu maišau ir truputį šaltalankių aliejaus dadedu. Iš pradžių tai labai gerai veikė, paskui kaip ir prie visų propranta odelė.
O tas bėrimas tai neaišku, maniškį užvakar irgi labai smulkiais išbėrė, gal kokios žolės žydi ar laikas koks. smile.gif


Tai, kad mums nebe pirma karta. Pirma karta patepiau kai sirgom ir visokiausius vaistukus gerem, na beda ir sumeciau ant vaistu. Antra karta patepiau nugaryte, kuria irgi isbere. Sakiau jau nebetepsiu...ir va vel durna galva doh.gif Istepiau beveik visa... Daugiau neisivaizduoju kas gali buti. Tiek jau tos bet kokiu atveju uzteks man to "gerio". Bandysiu ka nors kita... ax.gif
Atsakyti
kar, gal tavo mazius pvz. alergiskas riesutams, tai todel ir gali netikti TS g.gif Ten gi parasyta, kad jis netinka tiems kas turi alergija lateksui ir riesutams...

Pas mane irgi tas pats - visai neatrenku nuo ko paberia verysad.gif Buna lyg visai nusvieseja odele rankyciu linkiuose, o kita jau diena ir vel tas pats doh.gif Tiesa,dabar beveik kasdien priprato (tete islepino...) valgyti ledus. Zinoma perku tik baltus ir brangesnius, bet gal ir jie itakoja ta berima...
Atsakyti
QUOTE(kar @ 2010 06 02, 13:54)
Tai, kad mums nebe pirma karta. Pirma karta patepiau kai sirgom ir visokiausius vaistukus gerem, na beda ir sumeciau ant vaistu. Antra karta patepiau nugaryte, kuria irgi isbere. Sakiau jau nebetepsiu...ir va vel durna galva doh.gif Istepiau beveik visa... Daugiau neisivaizduoju kas gali buti. Tiek jau tos bet kokiu atveju uzteks man to "gerio". Bandysiu ka nors kita...  ax.gif


Na tada jau taip, bandykit kitką.
Atsakyti