QUOTE(kar @ 2010 05 27, 09:30)
Man irgi atrodo tas testas kazkokia nesamone, nors labai ir nesidomejau. O jums alergenu tyrimas ka rodo? Gal tada gal bandyt pvz. ta pati produkta duot kas trecia diena? Jei netoleruoja nemanau, kad bertu
As savo maziu jau gal ketvirta diena maitinu hipp su versiena. Ale bijau vel prisikalbet, bet odyte beveik svari. Dar ant nugarytes keli spuogiukai liko. Gal vis del to jautiena buvo kalta, nors rodo 0
Kaip manot, gal ten tuose konservuose taip viskas apdirbta, kad nei morkos, nei bulves nebealergizuoja?
Sakiau dar pora dienu taip maitinsiu, o tada bandysiu po biski vel ivedinet darzoves ir mesyte
Tiesa, jautiena ir versiena ne tas pats?
tos pirktinės - aš irgi anksčiau įtartinai žiūrėdavau.. bet paskaičiau vienos firmos tyrelių gaminimo technologiją ir supratau, kad nieko ten baisaus nėra.
mėsa - virta trinta ir virta berods, sausos košytės - virti miltai, vaisinės - užkaitintos iki tam tikros temperatūros. o kadangi termiškai apdorojant dingsta vitaminai, tai jų ir papildoma. vitaminai dingsta ir naminėse ir pvz jei virt maimos daržoves, purštas chemikalais, tai gal geriau ir pirktinės tyrelės.. jei žinai, ką vartoji ir kiek daržovės gavę ar negavę chemikalų, trąšų, kokioj dirvoj augę, tai manau šviežios vis tiek vertingesnės. bet reikai ir mokėt paruošt ir skaniai, ir nesunaikinus visų vertingųjų medžiagų.
dar plius jei patys susimaltas ar nemaltas košes verdam jos vien dėl to vertingesnės, kad nestrintos iki miltų konsistencijos. rupesni grūdai išlaiko daugiau gerųjų savybių. bet na ką daryt, jei iš pradžių vaikas tik visišką tyrelę valgo, tai tenka jam pasitenkint ir ne tokiu vertingu maistu...
ir sudėtį reik skaityt, kad vietoj bananų tyrelės nenusipirktum kukurūzų krakmolo induką.
beje, pastebėjau dažnai į lietuvių kalbą išverčiama taip, kad net ryžių košėj nerasi ryžių. tai skaitau ir užsienio kalbom, ant pakuotės originalios pateikiamas sudėtis, ne tik tas popieriukais lietuviškais priklijuotas.